Usmerjevalniki GPON: Funkcije, povezava, namestitev

Povezava z optičnimi vlakni še ni bila zahtevana in je veljala za razkošje. Trenutno se je zaradi GPON usmerjevalnikov ta problem začel reševati. Skupaj za majhno vsoto je veliko ponudnikov pripravljenih zagotoviti optično omrežje za vsako sobo: stanovanje ali pisarno.

Kako deluje usmerjevalnik?

Zaradi pasivnih omrežij GPON ima usmerjevalnik hitrost prometa največ 25 Gb /s, kar je za običajnega uporabnika interneta precej visoko. Vse aplikacije in viri s takim signalom delujejo hitro in hitro. Zato mnogi uporabniki želijo kupiti to vrsto usmerjevalnika. Na žalost se večina lastnikov srečuje z veliko težavami, o katerih bomo govorili kasneje.


Slabosti modelov

Vsi ponudniki lahko ponudijo svojim uporabnikom, ne samo internetu, ampak tudi modeme, ki bodo zagotovili sprejem signala na boljši ravni. Toda skoraj vsi imajo resno pomanjkljivost. Usmerjevalniki ne podpirajo brezžičnega WiFi. GPON usmerjevalniki se pogosto izdajajo s takšno pomanjkljivostjo, zato se praviloma tak problem pojavlja v mnogih. Razlike med modeli so v imenu in izgledu. Seveda lahko najdete modeme, ki delujejo z brezžičnim modulom, vendar so veliko dražji. Poleg tega je uporaba takšnih ponudnikov preprosto nedonosna. Vsak naročnik želi maksimalno hitrost z minimalnimi stroškiBolj donosno bo delo z možnostjo, ki jo ponuja internetno podjetje.


Usmerjevalniki MGTS GPON

V takšnem primeru je bolje uporabiti usmerjevalnik MGTS. To je vsestranska naprava, ki združuje več pripomočkov naenkrat. To je tip GPON, usmerjevalnik NAT, stikalo s štirimi vrati, dostopna točka in VoIP prehod. Kaj uporabnik dobi od uporabe naprave MGTS? Ne more delati z internetom z veliko hitrostjo, ampak tudi ustvariti dostopno točko.

Nastavitve GPON usmerjevalnika

Usmerjevalniki tipa MGTS delujejo na približno enakih načelih, zato jih je enostavno nastaviti in podobno, tudi če so iz različnih proizvajalcev. Edine razlike, s katerimi se lahko srečajo potrošniki - različni vmesnik in ime menija. Kot smo že omenili, so GPON-ovi modemi nekaj najbolj kakovostnih različic, zato jih je treba pravilno konfigurirati. Če želite začeti, morate povezati napravo s prepletenim parom (običajno je na voljo) v računalnik. Nato pojdite na nadzorno ploščo, preden se prijavite na omrežni naslov 1921681.1. Napisana je tudi na sami napravi in ​​na škatli. Odpre se meni, v katerega morate vnesti uporabniško ime in geslo. So enake - beseda admin. Vsi usmerjevalniki MGTS GPON ne podpirajo vmesnika v ruskem jeziku. Zato morate pogosto takoj namestiti drugo programsko opremo ali spremeniti nastavitve v angleščini. Geslo morate takoj spremeniti iz modema MGTS GPON. Če želite to narediti, pojdite na razdelek»Administracija«, meni »Administrator«. Na žalost ni mogoče spremeniti imena za prijavo in račun, geslo je dovoljeno. Iz varnostnih razlogov. Lastnik bo videl niz "Old Password", v katerega mora vnesti kombinacijo črk in dva spremljevalca, ki sta že odgovorna za novo kodo. Nato kliknite "Pošlji". Naprava se samodejno znova zažene. Uporabnik se mora znova prijaviti na nadzorno ploščo z novim geslom.
Za delo z brezžično povezavo morate vstopiti v meni "Omrežja". Nato v stolpcu "Izberi SSID" vnesite število omrežij. Če želite aktivirati način brezžičnega signala, morate označiti »Omogoči SSID«. V stolpcu »Največje število strank« morate določiti največjo omrežno povezavo. Nato mora lastnik paziti na stolpec "Ime", ki določa ime dostopne točke. Če želite skriti svoje omrežje, morate aktivirati možnost »Skrij SSID«.

Konfiguriranje pristanišč in brezžične varnosti

Vsi vedo, da je prenosna brezžična dostopna točka velik uspeh za vse sosede, ki imajo težave z internetom ali naprave za distribucijo. Kaj konča takšna darila za vsakogar? Močno zmanjšuje hitrost in porabi promet. Zato morate na dostopno točko vedno dati geslo. V ta namen pojdite v meni "Zaščita". Tam mora lastnik izbrati omrežno številko, ki jo namerava zagotoviti z geslom. V ustreznem stolpcu morate vnesti svojekombinacija V njej mora biti vsaj 8 znakov. Kot vsa druga gesla lahko vsebuje tudi znake v latinici in številke. Pri izbiri šifriranja je bolje namestiti WPA2. Pri njegovem delu, da bi prekinil dostopno točko je skoraj nemogoče, je jasno, če je geslo res zapleteno.

Odmetavanje pristanišč

Če lastnik igra spletne igre na sumljivih virih in dela s hudourniki, mora vrgati vrata pristanišča usmerjevalnika MGTS GPON-a. Če želite to narediti, pojdite na razdelek "Preusmeritev pristanišč", nato - v "dodatki". Po tem morate omogočiti gumb "Aktiviraj" s to možnostjo, da izpolnite vsa obvezna polja.
Edina težava, ki jo lahko ima lastnik, je izbira protokola. Za pravilno izbiro boste morali ugotoviti, s čim program dela. Če vse enake težave ne izginejo, je bolje, da večkrat vržemo več pristanišč.

Recenzije

Mnenja o opto-optičnih komunikacijah so dovolj dobra. Mnogi lastniki so opazili, da je povezava stabilna, da ne upočasni, ni prekinjena. Nobenih ovir ni. Nekateri potrošniki omenjajo težave, vendar so neposredno povezani z usmerjevalniki. Modemi MGTS so že dolgo časa v povpraševanju, takoj ko ponudniki predstavijo opisano komunikacijsko tehnologijo. Kaj pravijo uporabniki o njih? Ne smete se odločiti za možnosti, ki izstopajo na podlagi drugih lastnih vrednosti. Na žalost ti modemi hitro ne uspejo ali pa pošljejo nestabilen signal. Lahko imajo tudi težave pri nastavljanju nastavitev. Idealna možnost je tistamodeli, ki se prodajajo v srednji cenovni kategoriji. Za domačo uporabo - to je to. Niso pakirani z veliko možnosti in funkcij, ki jih lastnik ne potrebuje. V tem primeru lahko modem opravlja osnovne naloge, vključno s hitrim internetnim prenosom in distribucijo dostopne točke. Večja za povprečno osebo ni potrebna.
Kaj še lahko rečemo o takih usmerjevalnikih? Konfigurirajo se hitro in enostavno, brez težav. Povezovanje modemov z računalnikom je preprosto, tudi z osebo, ki ni nikoli delala s takšno napravo, se lahko spopade z njo. Na splošno je zelo priporočljivo uporabljati usmerjevalnike MGTS namesto naprav, ki jih ponujajo ponudniki. Velika priljubljenost je usmerjevalnik GPON podjetja Huawei.

Sorodne publikacije