Mercedes Atego Truck: Pregled, specifikacije in pregledi

Najbolj kakovostni, zanesljivi, ekonomični tovornjaki, ki so postali odličen partner za vaše podjetje. Točno tako razmišljajo predstavniki Mercedes-Benza o enem od modelov tovornjakov - "Mercedes Atego". Nosilnost takega vozila se giblje od šest do pol do deset ton. Avtomobilski razred "Atego" je večnamensko in premično, kar vam omogoča, da se soočite s skoraj vsemi cestnimi omejitvami, ki se pojavijo na njegovi poti.

Vsi tovornjaki Mercedes Atego so opremljeni s tehnologijami, ki so popolnoma skladne z evropskimi standardi. Z uporabo naprednih oblikovalskih rešitev je vozilo okolju prijazno in varno. Okolje ne oddaja škodljivih kemičnih spojin, hkrati pa ohranja čistost okolja. Konstrukcija vozila je predstavljena v dvoosni izvedbi. Na voljo je široka paleta velikosti kokpitov. Poleg oblike kabine so kupci tega modela predstavili osem različnih kompletov za vsak okus.

Cena tovornjaka Mercedes Atego. Povprečja

Med konfiguracijo vozila Mercedes Atego obstaja dokončna povezava, katere cena je odvisna od števila možnosti in skupnih stroškov. Na končno številko vpliva tudi stanje in leto proizvodnje vozila. V osnovni komplet "Atego" obstajata dve možnosti:
 • 475 milijonov rubljev ali več na šasiji;
 • 439 milijonov rubljev na šasiji brez nadgradenj.
 • Veliko cenejša možnost je nakup rabljenih tovornjakov Mercedes Atego. Na domačem trgu se cena za model 2003 sprošča od 1 do 15 milijonov rubljev. 2009 avto v. stane dvakrat dražje - 2-25 milijonov rubljev. In za novejše tovornjake (od leta 2012) cena presega 35 milijonov rubljev.

  Glavne značilnosti

  Tovornjak Mercedes Atego ima značilnosti, ki ga močno razlikujejo od konkurenčnih modelov. Prvič, to je bolj ekonomičen strošek za gorivo. Drugič, večje udobje, zaradi česar je prevoz na dolge razdalje prijetnejši.

  Tretjič, ta avtomobil se zlahka spopada s praktično vsako določeno nalogo zunaj, odvisno od tovora, ki se prevaža. Četrtič, za vozilo Mercedes Atego so značilne razmeroma majhne velikosti tovornjakov, kar na cesti dodaja še večjo okretnost, na ulicah mest in na ozkih območjih prevoznikov.

  Prednosti

  Najpomembnejša prednost je povečana varnost delovanja vozila. Proizvajalci so se osredotočili na to značilnost. Mercedes Benz Atego je relativno nizka pri porabi goriva, kar zmanjšuje stroške njegove uporabe. Robustna konstrukcija iz novih zlitin zagotavlja trajnost vozila. Prevoženi kilometri med službami so precej veliki in se gibljejo od 60 do 150 tisoč kilometrov. Zahvaljujoč sodobnemu sistemu start-stop, je motor viličarja zaščiten pred visokimi obremenitvami in pregrevanjem, zato viličar ne potrebuje veliko pozornosti pri uporabi.Poleg tega je za Mercedes Atego značilna odlična nosilnost. Vgradil je tehnološke sisteme, ki vam omogočajo, da do konca njegove življenjske dobe ne zamenjate olja v osemstopenjski menjalnik.

  Motor

  Pod karoserijo se lahko nahajajo tri osnovne izvedbe šestvaljnega in štirivaljnega motorja različnih prostornin. Najpogosteje uporabljeni motorji so motorji 900. serije. Imajo dokaj visoke vlečne lastnosti pri majhnih območjih vrtenja. Ta motor vam omogoča, da razvijejo veliko hitrost, hitro premagovanje velikih razdalj.
  Glavni učinek na to je mehanizem distribucije plina, ki je popolnoma elektronski, kar povečuje okretnost avtomobila in olajša delo voznika. Družina motorjev serije 900 zagotavlja visoko zanesljivost, vzdržljivost in veliko število prevoženih kilometrov zaradi sodobne tehnologije, ki se uporablja v njih. Motor Mercedes Atego je odobren po mednarodnih okoljskih standardih. Menjalnik, odvisno od izvedbe zahtevanih nalog, je nastavljen na osem ali devet stopenj.

  Salon

  Če vprašate katerega koli motorista-tovornjaka, ki je nekoč vodil "Mercedes-Atco", bodo vsi govorili o kakovosti kabine. Inženirji so posebno pozornost namenili ne le celotni zasnovi, temveč tudi notranjosti in opremi (naprave, tehnični elementi). Mercedes Atego ima zelo udoben salon. V njej so nameščene vse naprave za upravljanje in vzdrževanje, kolikor je mogoče za voznika. Tudi različne zmogljivosti,gumbi, gumbi na armaturni plošči so razporejeni tako, da jih voznik lahko doseže brez težav. V kabini je zelo prostoren prtljažni prostor. Moderni ogrevalni sistem vam ne bo omogočil zamrzovanja pozimi. Vse to skupaj ustvarja ugodne pogoje za voznika in njegove spremljevalce.


  Specifikacije

  Med številnimi značilnostmi je zaskrbljenost zaradi prisotnosti motorja BlueTec. Avtomobilu omogoča, da porabi minimalno količino goriva, medtem ko ne onesnaži zraka in ne vrže v ozračje škodljivih kemičnih recikliranih elementov.
  Motor ima prostornino 425 litrov in moč 90 kW /122 KM, 110 kW /150 l. z ali 130 kW /177 KM.

  Dimenzije

  Mercedes Atego 5 ton ima naslednje dimenzije:
 • Celotna dolžina - od 6 do 9 metrov.
 • Višina je 25 metrov.
 • Širina - 23 metrov.
 • Razsvetljenje med dnom in dragim - 17 centimetrov.
 • Medosna razdalja - od 3 do 48 metrov.
 • Polmer najmanjšega zavoja - od 12 do 178 metrov.
 • Polna teža različnih različic tovornjakov je od 65 do 125 ton. Zmogljiv motor vam omogoča, da razvijete največjo hitrost 120 km /h. Minimalna poraba goriva je 16-19 litrov na 100 km. 120 litrov bencina ali drugega goriva se lahko prilega v rezervoar za gorivo. Osnovna oprema je na voljo s 17-palčnimi pogoni.

  Enota za tovornjake

  Zasnova obravnavanega tovornjaka je v celoti skladna z trenutno razpoložljivimi evropskimi in mednarodnimi standardi. Sprednji del avtomobila Mercedes Benz Atego je sestavljen izkabine, motor in ogrodje, ki tvorita dva v obliki črke Z. Služijo tako, da nekoliko zmanjšajo kabino, kot tudi vhod v vozilo, zaradi česar je bolj primeren za voznika in potnike. Takšna inženirska rešitev povečuje zanesljivost, varnostno rezervo in omogoča tudi prosto namestitev dodatne opreme, ki jo je mogoče namestiti po želji ali potrebno. Na poti od voznika do potnika je kabina enakomerna. To je bilo doseženo zaradi dejstva, da je bil motor premaknjen v zadnji del kabine.
  Za lažjo namestitev različnih dodatkov je bil sestavljen okvir U-profila. Za zagotovitev trajnosti materiala, iz katerega se uporablja katodni premaz. Zahvaljujoč mu je uspelo doseči maksimalno zaščito pred vplivom zunanjih dejavnikov, kot so dež, sneg, strm padec temperature itd. V obravnavanem vozilu se uporablja tip vzmetenja. Na sprednjih kolesih so nameščene parabolične vzmeti iz molekularnih gumijastih nosilcev. Na zadnjih kolesih so nameščeni hidravlično-pnevmatski cilinder, ki vam omogoča nadzor tlaka. Ta rešitev vam omogoča enostavno spreminjanje višine nakladalnega položaja, zmanjšanje na 8 cm in povečanje na 12 cm. Nadzor nad procesom spreminjanja položaja se lahko izvede iz kabine in s pomočjo daljinskega upravljalnika.

  Slabosti vozila

  Glavne napake vozila Mercedes Atego so posledica pomanjkljivosti. Prvič, šibka sprednja in zadnja os, kar zmanjšuje celoten čas delovanja. Drugič, ne prevečmočna, nagnjena k poškodbi železa. Glavna slabost je težnja po pokrivanju zunanjih vplivov, poleg tega pa ni nič nenavadnega - pojav sledov rje z nepravilno nego avtomobila.
  Četrtič, nekateri modeli tovornjakov imajo omejevalnik hitrosti do 100 km /h. To se lahko imenuje minus, saj v neobremenjenem vagonu ne prihranite časa pri dostavi. Po drugi strani pa je to storjeno za zagotavljanje večje varnosti za voznika in druge udeležence v prometu.

  Ocene tovornjakov

  Trenutno obstajajo številne ocene o kakovosti tega vozila. Torej, kakšne so misli o tovornjaku Mercedes Atego? Večina jih je seveda samo pozitivnih, brez kakršnih koli zahtev za oblikovanje in tehnično podporo. Večina motornih kolesarjev in tovornjakov opozarja na ekonomske stroške goriva. Tudi pohvale zmogljivost kabine, hitro overclocking in dostojno moč motorja, sposobnost za nastavitev višine nakladanje in razkladanje platformo. To je bilo večkrat opazili, da tovornjak na cesti se obnaša brez težav, z drugimi besedami - idealno. Krmilna enota nima zračnosti, zato se avtomobil takoj odzove na svoje zavoje. Prav tako je nedvomno prijeten dodatek udobnim pogojem za nadzor in delovanje na viličarju. Kabina je skoraj vedno nastavljena na želeno temperaturo. Pozimi je toplo in udobno, poleti pa je sveže, hladno. Prostor za spanje, ki se nahaja tudi v kabini, je zelo prostoren, lahko pa se spočijepo dolgem potovanju si pridobite moč za nadaljevanje potovanja.
  Edini možni minus teh tovornjakov je morda visoka cena. Toda v tem primeru kakovost v celoti ustreza porabljenemu denarju. Skoraj vsi uporabniki so zapustili recenzije, priporočajo "Mercedes Atego"!

  Sorodne publikacije