Top igre obrambnega stolpa (Tower Defense)

Tower Defense ("Buddha Protection") je ena najbolj priljubljenih igralnih žanrov za mobilne platforme. Bistvo igranja je precej preprosto: igralec se sooča s hordami različnih sovražnikov in se jim poskuša upreti, pri čemer gradi za ta namen pristojno statično obrambo. Zakaj so tako priljubljene igre "Basht defense"? Razlogi za to resnično manjkajo: tudi kratkotrajna zabava, razburljiva igra in preprosto obvladovanje mehanike ter še veliko več. Uporabniki, ki igrajo Tower Defense, so usposobljeni za različne strateške taktike in agilnost. Naraščajoča priljubljenost je povzročila pojav številnih vrednih projektov v tem žanru. Težko je izbrati najboljše iz takega bogastva, vendar smo še vedno poskušali to narediti in sčasoma dobili naslednji vrh.


meje kraljestva hitenja

Mnogi ljubitelji Tower Protection-a trdijo, da so razvijalci Kingdom Rush Frontiers uspeli narediti žanr najpomembnejši prispevek. Res je ali ne - definitivno je težko reči, vendar ni dvoma, da ta igra resnično izgleda popolno na vseh točkah. Igranje je precej dinamično, različno orožje in stolpi v igri (kot tudi izboljšave) - ne ducat, nasprotniki - tudi ne ducat. Iz Kraljevine Rush Frontiers je tako očarljivo, da lahko včasih celo pozabite, kaj se dogaja okoli napetega soočenja. Ampak ne skrbite, takoj ko se zmaj pojavi na zaslonu ali katerem koli drugem velikem in nevarnem šefu, bo igra takoj opomnila vašeglavna točka.


Radiant Defense

Pretty hardcore "Badsh protege" z impresivno vizualno zasnovo in deset stopenj. Kljub majhni količini vsebine se lahko mimo Radantna obramba raztegne za dolge ure. Igralcu je dovoljeno kupiti (za pravo valuto) za svoj arzenal nove stolpe in pasti, ki pomagajo razširiti taktične sposobnosti.
Vsak val nasprotnikov bo moral iskati individualni pristop. Način, kako se bo prehod razvil, bo odvisen samo od igralca: lahko prodate že obstoječe stolpe, postavite zaščito tam, kjer še ni bilo, in položite nove pasti za sovražne enote. Prerazporejanje valov ne prinaša nobenih glob - ustvarjalci Radiant Defense spodbujajo željo po eksperimentu.

SOPROMAT

Naslednji "Badsh protek" v ruščini je igra SOPROMAT, ki je izšla pod okriljem domačih razvijalcev. Izvedla je tudi neprilagojen pristop k osnovni mehaniki žanra. Običajna postavitev pušk in pričakovanja sovražnikovih vojakov je spremenila upravljanje lastne obrambne postaje, ki varuje hkrati več smeri. Postaja je mogoče v celoti razviti in izboljšati z dodajanjem različnih orodij in nadgradenj na svoji ravni. SOPROMAT izziva taktične sposobnosti igralca in ga spodbuja k bolj premišljenim akcijam. Poleg tega je igra izdelana v ozračju najboljših znanstvenofantastičnih del, ki bodo zagotovo privlačna za vse občudovalce mešanih zvrsti.

Dan Vikinga

Še en mobilni projekt iz studia AdultSwim v žanru Tower Defense.dogodki, ki nas bodo vodili v času Vikingov. Igranje se vrti okoli zaščite gradu z princeso, kjer se skuša prebiti skozi agresivne Vikinge. Lahko se branite na različne načine, kot so lokostrelci, katapulti ali celo morski prašički. Kar se samih Vikingov ne sme podcenjevati. Sovražniki so obdarjeni z dobro (v okviru tega žanra) umetno inteligenco, ki je sposobna pokazati izjemno modrost. Lahko naredijo nočne racije, da napadajo grad neopaženo, ali se zatekajo k različnim zavetjem in objektom, da se zaščitijo na bojišču.

Rastline vs Zombies

In dopolnjuje naš današnji najbolj priljubljen multi-platform "Basht Defense" (na računalnikih in telefonih) Plants vs. Zombies. Edinstvenost te igre je v tem, da so se njeni ustvarjalci odločili, da se odmaknejo od standardov žanra v smeri bolj poenostavljenega igranja. Hkrati pa ni potrebno skrbeti za navdušenje in zasičenost procesa igre - vse je na najvišji ravni.
Ne zadnja vloga v seriji Plants vs Zombies je zabavna, ne pa brezvoljna nastavitev. Stojimo na strani pogumnih in pogumnih rastlin, ki morajo zaščititi svoj dom pred invazijo živih mrtvih. Ta barvita in risanka konfrontacija je dopolnjena s prijetnim zvočnim zapisom, ki je precej nenavaden za standardne zombi igre.

Sorodne publikacije