Bonjour: Kakšen je program za tisto, kar potrebuje, kako deluje in ali ga je mogoče izbrisati?

Mnogi uporabniki sistema Windows so zelo pogosto presenečeni, da so na svojih računalnikih našli nekakšno nerazumljivo pripomoček Bonjour, ki ga je mogoče videti v razdelku programa in komponente na seznamu nameščenih aplikacij, in tudi v procesu mDNSResponder.exe v upravitelju opravil » Vendar je vsak uporabnik trdno prepričan, da se ta programček ni namestil. Kakšen je torej program za Bonjour? Od kod je prišla? Za kaj je potreben? Ali ga lahko odstranim? Odgovore na vsa ta vprašanja najdete v spodnjem gradivu.


Bonjour: Kaj je ta program?

Torej, kaj je to? Vsak uporabnik mora jasno razumeti, da to ni virus. Dovolj je, da si ogledate lastnosti bližnjice, ki zažene datoteko ali samo seznam nameščenih aplikacij, da določite razvijalca. In to je Apple Corporation.
Prav ona je nekoč razvila pripomoček Bonjour. Kaj je ta program? Na podlagi razlage, ki jo ponujajo spoštovani internetni viri, kot je Wikipedija, je ta aplikacija vrsta programske opreme, ki je zasnovana za hitro in samodejno zaznavanje in privabljanje omrežnih naprav, storitev in storitev na podlagi operacijskih sistemov Mac OS X, ki uporabljajo informacije Baza podatkov DNS za domeno. Vprašanje je drugačno: kaj program "jabolko" naredi v sistemih, ki temeljijo na Windowsih, in kako pride do njega?

Program je nameščen v računalniku?

Vendar pa preprosto pride do računalnikov. Uporabnik na primer namesti različico operacijskega sistema WindowsiTunes, iCloud, Creative Suite ali Adobe Photoshop. Bonjour za Windows se namesti samodejno (včasih kot dodatna programska oprema). Torej, tudi v fazi namestitve aplikacij, kot je iTunes, mora vsak uporabnik skrbno prebrati register, ki je lahko prisoten v namestitvenem programu, tako da applet ni nameščen v računalniku (čeprav se to pogosto zgodi brez njegovega znanja).


Malo prej je bil ta programček del namestitvenega paketa brskalnika Safari in platforme QuickTime, vendar za danes ni na voljo v distribucijah teh programov.

Bonjour Service: Kaj je v smislu destinacije?

Če obravnavamo to stranko v smislu jasnega uporabnika, lahko rečemo, da program služi kot virtualni most komunikacije, ne le med napravami, ki podpirajo AirPort Express ali Time Capsule tehnologijo, ampak so namenjene za povezavo brezžičnih naprav, dostop do glasovni in video klepeti, splošna glasba v iTunes, AppleTV itd.
To je vloga Bonjourja. Kaj je ta program malo jasen. Zdaj, nekaj besed o združljivosti (ne zaman je nameščen v sistemu Windows). Bistvo je, da podpira iste komunikacijske tehnologije kot Ethernet, zaradi istih TCP /IP skladov, na katerih deluje internet, zato je združljiv s skoraj vsemi znanimi sistemi. Ta tehnologija uporablja namesto omrežnega protokola NetBIOS združljiv protokol Zeroconf, ki vam omogoča, da določite in povežete omrežne naprave ne z naslovom IP, temveč z imenom domene, kot je ime omrežja_conf. Po drugi strani pa ta pripomoček, čeuporabite ga kot dodatek za brskalnike, pospešite dostop do nastavitev in nastavitev usmerjevalnikov, omrežnih tiskalnikov, skenerjev in na splošno vseh naprav s spletnim vmesnikom.

Vprašanja za aktivacijo aplikacije

V večini primerov vprašanja o tem, kako omogočiti Bonjour, ni mogoče upoštevati. To je posledica dejstva, da je aplikacija po namestitvi v samodejnem nalaganju in v obliki zgornjega postopka poteka v ozadju. Če uporabnik namerava priklopiti in uporabiti predpono AppleTV, mu ne bo treba iti v nobeno določeno nastavitev, saj je vse avtomatizirano do omejitve. Z drugimi besedami, naprava bo sinhronizirana brez prekinitev. Če program iz nekega razloga ne deluje, ga lahko preprosto aktivirate v nastavitvah storitve Windows ali prenesete dodaten programček s spletnega mesta Apple.

Ali lahko program odstranim?

Tukaj je kratek povzetek aplikacije Bonjour. Kaj je program, so ugotovili. Na koncu si oglejte vprašanje, ki je zanimivo za veliko večino uporabnikov sistema Windows, povezane z odstranitvijo tega programčka.
Da, res lahko odstranite program brez težav. Dovolj je, da uporabite del programa in komponente standardne nadzorne plošče, kjer je odstranitev. Res je, da potem lahko veliko računalniškega smeti ostane v obliki datotek, imenikov in vnosov v register, zato je najbolje, da uporabite uninstallerje, kot je iObit Uninstaller z aktivnim načinom za popolno odstranitev.skeniranje Kakšne so posledice izbrisa? Za sisteme ni oken. Če ne uporabljate AppleTV ali delite glasbe in videa prek omrežja, se ne bo zgodilo nič hudega.
Res je, da obstajajo primeri, ko iTunes začne, milo rečeno, prisegati, pravijo, da ni dovolj te komponente, vendar ni tako pomembno. Sinhroniziranje iTunes-a iz iPhone-a in iPad-a prek Wi-Fi-ja pa je morda prekinjeno. Če imate ta pripomoček, je najbolje, da zapustite program.

Sorodne publikacije