Razvoj iphone od 1 do 7. Opis, zgodovina, značilnosti in pregledi

Industrija pametnih telefonov - ena najhitreje rastočih potrošniških elektronikov, ki je prizadela veliko število ljudi, njihov življenjski slog, je odprla nove prostore na različnih področjih dejavnosti. V tem gradivu bomo govorili o enem najsvetlejših predstavnikov trga. Predstavlja zgodovino iPhonea, razvoj obsega in prihodnje razvojne možnosti.

iPhone 2G - revolucija v industriji

Prva lastovka, ki jo je leta 2007 predstavil Steve Jobs, je povzročila vihar kritik in nesporazumov. V tistem času nihče ni predvideval, da obstaja pripomoček, ki bi trg obrnil na glavo in uničil številna podjetja, ki se ukvarjajo z ustvarjanjem takšnih naprav. Apple Corporation je presenetljivo naredila daljnoviden in napreden korak.


Pametni telefon je bil kljub dejstvu, da je bil presenetljivo nov, zaznan precej hladno. Na sprednji plošči naprave je bil ogromen kapacitivni 35-palčni zaslon v tistem času. Pod pokrovom gadgeta skriva single-core čip od Samsunga in samo 128 MB RAM-a. Naprava je bila nizko napajana, opremljena s šibko kamero z dvema milijonoma slikovnih pik. Zasnova naprave se je odlikovala z vrhunskimi kakovostnimi materiali - namesto klasične plastike in polikarbonata je bil uporabljen aluminij.

iPhone 3G - oh, čudovit svet aplikacij!

Razvoj iPhonov se je gibal v sedmih korakih. Leto kasneje je bil uveden nov pripomoček z bolj naprednim polnjenjem in novimoblikovanje. Apple je kovinski kovček zavrnil v korist cenejše, ukrivljene plastike. To je bila prva naprava iz Cupertina, ki je zagotavljala podporo omrežjem tretje generacije.


Tehnične značilnosti pa niso bile pomembne, saj je bila glavna novost App Store App Store. Razvijalci imajo orodja za ustvarjanje lastnih programskih rešitev za iPhone. Ni bilo dolgo čakati: že v prvih tednih trgovine je bila izdana ogromna količina programske opreme, ki vam omogoča, da rešite različne naloge, močno razširite funkcionalno komponento telefona.

iPhone 3Gs: S - pomeni "hitrost"

Razvoj iPhonea od prvega do zadnjega je vedno spremljal povečanje zmogljivosti. Rast tehničnih zmogljivosti je postala enako pomembna kot pojav novih priložnosti. Poleg tega so se mnogi lastniki iPhone pritožili zaradi počasnosti. V novosti leta 2009 ni bilo bistvenih sprememb v oblikovanju naprave, nameščen pa je bil nov čip s frekvenco 600 megahertzov, povečal se je pomnilnik in podaljšal čas delovanja baterije.

iPhone 4 - nova oblika

Četrta generacija pametnega telefona "apple" je verjetno najbolj znana. Naprava je navdušila vse s popolnoma edinstveno zunanjostjo. Uporaba stekla pri oblikovanju naprave v tistem času je bila novost. Najpomembnejša sprememba je bil zaslon, ki je prejel veličastno dvojno dovoljenje. Tehnologija upodabljanja mrežnice je postala svetovni standard. Tudi pametni telefon je bil prvič nameščen na Appleovem čipu.Visoko zmogljiv procesor je močno povečal hitrost sistema in močno vplival na industrijo mobilnih iger. Na pametnem telefonu so bile igre, kot je Infinity Blade, ki so znane po grafični ravni konzole.
Na žalost je razvoj iPhonov zgodovina vzponov in padcev. Ta pametni telefon je postal znan in številni dogodki, ki so se zgodili. To je na primer eden od prvih Appleovih pripomočkov, ki je postal znan pred njegovo objavo, saj ga je eden od zaposlenih, ki je imel prototip, pustil v baru. Ni bil zapravljen, in slavni Antennagate. Specifična struktura telesa z določenim oprijemom je blokirala povezavo, kar je na koncu privedlo do velikega škandala.

iPhone 4s - Hey Siri

Prvi iPhone, ki je bil na odru že predstavljen brez Steveja Jobsa, se je izkazalo, da je izdaja precej žalostna. Poleg povečane produktivnosti in najdaljšega obdobja podpore v zgodovini pametnih telefonov je telefon odlikoval edinstveno funkcijo v tistem času, in sicer prisotnost glasovnega pomočnika, ki je dobil ime Siri. Skromni Madmulezel, ki se je naselil na iPhone, je resno vplival na razvoj umetne inteligence, kar je najbolj kvalitativno prostoročno in dopustilo slepim očem, da se dotaknejo sveta moderne tehnologije.

iPhone 5 - hitrejši, močnejši, višji! Zapuščeni brez duhovnega vodje, so Appleovi inženirji nadaljevali svoje potovanje sami. Naslednja novost je prejela zelo resne spremembe tehničnih lastnosti. Srce pametnega telefona je postalo lastniški dvojedrni procesor A6. Obseg pomnilnika se je povečal in število RAM-a se je povečalo na enogigabajt Poleg tehnične rasti je bil pametni telefon izpostavljen fizični rasti, prikazovalnik je bil pol palca višji, medtem ko je ostal udoben za uporabo z eno roko, ki je grdo propovedovala pozna delovna mesta. Skupaj z novim pametnim telefonom je Apple izdal popolnoma nove slušalke posebne oblike - EarPods.

iPhone 5s - prvi pametni telefon s senzorjem prstnih odtisov

Še en dokaz, da razvoj iPhonov ni le izboljšanje enega pripomočka, ampak celotna industrija je postala naprava pod črko 5S. To je bil prvi pametni telefon, opremljen s čitalnikom prstnih odtisov. Pristop, kako ljudje odklepajo in ščitijo svoje pametne telefone, se je popolnoma spremenil.
Tehničnih inovacij je treba poudariti 64-bitno arhitekturo procesorja, kar je omogočilo dramatično povečanje produktivnosti in ustvarjanje novih vrst aplikacij, ki niso specifični konkurenti. Skupaj z iPhone 5s se je rodil njegov mlajši brat, iPhone5c, ki je dejansko postal reinkarnacija prejšnje generacije, izdelane v plastičnem kovčku.

iPhone 6 - več, več! Ni bilo tri leta, odkar je Apple opustil svoja načela glede velikosti telefona, vendar je nadaljeval tradicijo sprostitve dveh pripomočkov takoj. IPhone 6 ima 47-palčni zaslon in iPhone 6 Plus s 55-palčno diagonalo, kar je zelo presenetilo potrošnika, saj razvoj iPhonov od prvega do šestega ni nikoli odražal takšnih temeljnih oblikovalskih inovacij. Zgodovinsko gledano, pripomočki Apple, ki jih ne spremlja črka S, ponavadi niso tehničniinovacije, enako velja za iPhone 6. generacijo. Naprava je dobila novo kontroverzno zasnovo, vendar se praktično ni tehnično spremenila. Med opaznimi novostmi je sprostitev čipa NFC, ki je zaznamoval uvedbo elektronskega plačilnega sistema Apple Pay.

iPhone 6s - Nova generacija zaslonov

Vendar pa je 6S skoraj nespremenjena od zunaj, je lahko javnost presenetila s svojimi najnovejšimi tehničnimi značilnostmi. Pametni telefon je bil najbolj produktiven med vsemi in ostaja do danes. Pod aluminijasto prevleko so bili zasnovani: dvojedrni čip nove generacije, dva gigabajta RAM-a, do 128 gigabajtov flash pomnilnika in ogromna baterija do 1800 miliampernih ur. Številke so postale 3D-zaslon na dotik. Prvi zaslon, ki lahko prepozna ne samo dotik, ampak tudi popoln dotik in pritisk na zaslonsko ploščo. Tako je Apple uspel svojim pametnim telefonom dodati še tretjo dimenzijo, kar je močno razširilo zmožnost upravljanja pripomočka. Pomembno je omeniti, da je razvoj telefonov iPhone od 1 do 6 let pokazal rast brez primere, vendar je nekaj šlo narobe

iPhone SE - privlačnost koreninam

Razvoj iPhonov od 1 do 6 je navdušencem pokazal, da ena odločitev o oblikovanju nikoli ni zaostajala več kot dve leti, vendar to pravilo ni bila izjema. Šest mesecev kasneje se je Apple, ki ima težave s poslom, odločil, da bo premaknil konja in sprostil staro novo napravo. Da bi zaustavili padec prodaje, je podjetje oboževalcem poslalo vročo pekel iz preteklosti - iPhone 6s v primeru iPhone 5. Takšna rešitev lahkozdi se, da je dvoumno in celo čudno, toda mnogi oboževalci sanjajo o tem, ne da bi upoštevali vse tako imenovane pametne telefone-lopate.

iPhone 7 - prihodnost pametnih telefonov

Razvoj iPhonov od 1 do 7 je spremljal močan napad konkurentov in preganjanje med sovražniki, žejimi smrtnimi podjetji. Zaradi pravičnosti je vredno reči, da je bil Apple za nekaj ukoren. Pametni telefoni naučil ustreliti v temi, ustrelil z učinkom "bokeh", delal za dva dni iz enega dajatev in sploh ne boji vode. Zaradi naraščajoče konkurence je moral Apple iti vse-v-enem, zavračati spremembe v oblikovanju in se osredotočiti na uvedbo funkcij, ki jih uporabniki že dolgo zahtevajo. Družba se je spremenila, Apple je začel dohajati, toda kar podjetje ne odvzame, je njegova odločnost. Sedma generacija iPhonea je izgubila klasični priključek za slušalke. Podjetje se je odločilo, da bo raje uporabilo tehnologijo, saj je kot dodatna oprema izdala povsem nov brezžični analogni EarPods, skrbno preimenovan v AirPods.

User Reviews

Kljub premijskemu umeščanju Apple pripomočkov, so uporabniki vedno našli številne pomanjkljivosti. Na primer, kratko življenjsko dobo baterije za eno polnjenje. Uporabniki programske opreme Plus-različice so se vedno pritoževali nad nizko grafično zmogljivostjo in padcem hitrosti sličic tudi pri najpreprostejših nalogah (bolezen tega otroka velikega iPhone-a še ni rešena). Posebna niša na seznamu slabosti iPhonea je bližina operacijskega sistema in nezdružljivost z večino odprtih standardov.Edinstvena prednost pripomočkov, ki jih je Apple prepoznala kot edinstveno uporabniško izkušnjo. Prefinjena zasnova programske opreme vam omogoča nepozabne občutke preprostosti in udobja, ki so značilni za druge proizvajalce. Pomembna je tudi kompilacija najvišje ravni varnosti naprav. Pohvala in najboljši v zgodovini zbiranja pripomočkov. Neverjetna lepota iPhonea je bila vedno spoštovana med ljubitelji pametnih telefonov.

Kaj sledi? Evolucija iPhonea pokaže, kaj lahko pove, pripoveduje zgodbo o razvoju sodobne tehnologije, opozori na napake konkurentov in sam Apple. Kjer je bolj pomembno, kam greste še dlje, saj je trg pametnih telefonov stagniral, se je uporabniku vedno težje zanimati, hitrost dela je preprosto prenatrpana. Kljub temu so problemi enaki, vsi gadgetomani, kot je eden, sanjajo o neskončnem naboru in umetni inteligenci, sposobni resnično rešiti pomembne naloge, namesto da bi govorili o vremenu in filmih, ki se prodajajo. Najverjetneje se bo trg razvijal v tej smeri. Pametni telefoni bodo v celoti osredotočeni na upravljanje umetne inteligence, baterije iz zastarelih baterij litijevega iona pa se razvijejo v nekaj povsem novega, ki ga je mogoče polniti z indukcijo.
Glavna stvar -, da Apple končno pride skupaj s silami in je uvedel nekaj, kar bo vplivalo na ves svet, in nekaj nizko profiliranih podjetij bo ponovno spremenilo svoje poslovanje.

Sorodne publikacije