Audi R8 v10: fotografija, specifikacije, leto izdaje in lastnosti avtomobila

Audi R8 V10 - športni avtomobil s štirikolesnim pogonom, ki ga nemško podjetje Audi izvaja od leta 2007 do danes. Toda prvič je avto leta 2006 videl svet na avtomobilskem salonu v Parizu. Audi R8 V10 se ne proizvaja v glavni proizvodni delavnici, temveč v obratu Audi Sport. Med proizvodnjo sta bili sproščeni dve generaciji tega avtomobila.

Zgodovina modela

V 11 letih proizvodnje sta bili izdani dve generaciji Audi R8. Prvi med njimi sta bili različici V8 V8 in Spider, V10 V10 Spider in V10 Plus, pa tudi model GT in GT Spider. Druga generacija je bila dopolnjena z dvema novima modeloma - RWS in E-Tron, ki sta imela elektromotor. Električni model je izšel precej močan, pospeši do 100 km /h za 3,9 sekunde in ima tudi največjo hitrost 250 km /h.


Različica RWS, ki ima zadnji pogon, je bila izdana v 1000 izvodih. Ta model ima motor V10 s 540 konjskimi močmi, pospešek od 0 do 100 km /h pa je le 3,7 sekunde.

Specifikacije

Audi R8 V10 ima različico motorja s 540 konjskimi močmi.V10
Priporočeno gorivoAI-98Obseg, cm 35200Moč, l. Od540Največja hitrost km /h320

0-100 km /h, iz3,6Poraba goriva mesto, l )8.5Pogon

16.6


polnoPosredovanjeavtomatsko 7 hitrosti


)
Tip prenosarobotskiDimenzije, cm442 * 194 * 124Prostornina rezervoarja, cm83Teža, kg
124)

1670

Pregled

Ko govorimo o proizvodnji avtomobilov, je vredno reči, da se serijske naprave proizvajajo v velikih količinah in ne stanejo toliko. Še ena stvar so športni avtomobili, kot je Audi R8 V10. Niso vsi vozniki šli do njih, materiali za proizvodnjo pa so veliko dražji, saj je večina hitrega prevoza sestavljena iz aluminija in ogljikovih vlaken. Mnogi lastniki avtomobilov trdijo, da je Audi R8 trenutno najbolj popoln avto. V dveh tisoč letih so bili vodilni v proizvodnji športnih avtomobilov podjetja Porsh, Ferrari in Lamborghini. Toda leta 2007 je Audi, ki je izdal svoj športni avtomobil R8, vstopil v svoje vrste. Sprva je bil avto opremljen z motorjem V8, vendar je kmalu dobil posodobljen motor V10. Tudi nekaj let kasneje so bile izdane različice V10 Plus in V10 GT. Novi model se je občinstvu "razveselil" zaradi udobja, dinamike, krmiljenosti in funkcionalnosti.

Po sprostitvi je Audi R8 zmagal na vseh dirkah, tudi ob 24 urah. Do leta 2017 je avtomobil izdelan v dveh različicah - običajni in plus različici, ki je močnejša kot ponavadi pri 70 konjskih močih. Kljub majhnosti,udobno in visoko potniki. Povečal se je tudi prostor za prtljago. Zdaj ima poleg prednjega prtljažnega prostora tudi prostor za dolge predmete, ki se nahaja za naslonjalom za glavo. R8 poganja naprava za volan, ki ima gumbe za preklop načina menjalnika, volumen izpušnih plinov in multimedijske kontrole. Za različico "plus" so na voljo načini "asfalt", "dež" in "sneg". Ta avto je primeren za vožnjo po stezi, poti in mestu. Vendar je treba spomniti, da je poraba goriva pri vožnji v mestu na trenutke več kot na cesti. Analogi tega avtomobila so "Lamborghini Khurakan", ki je v notranjosti nekoliko manj dolg in močnejši, vendar močnejši.

Audi R8 V10 Plus

Ta model je najnovejša različica R8. Ima aluminijasto ohišje z nekaterimi elementi, ki so sestavljeni iz ogljika. Zaradi tega je teža vozila 1.455 kilogramov. Prenos - sedemstopenjski robotski. Tudi proizvajalci so napovedali, da bo ta avtomobil moral premakniti in naložiti mesto, zato je dodal sistem odklopa dela valjev, ki prihrani porabo goriva, hkrati pa zmanjša moč avtomobila.
Specifikacije Audi R8 V10: Motor z zmogljivostjo 5200 cm 3 ima moč 620 konjskih moči. "Plus" različica R8 pospeši do 100 km /hv samo 3,2 sekunde, do 200 km /hv 10 sekundah. Z uporabo tuning čipa se športni avtomobil pospešuje do 330 km /h. Upravljati takšen aerodinamični avto je en užitek. Ne glede na hitrost avtomobila je odličnaprihaja in zavija. Zunanjost avtomobila - popolnost oblikovalskega razmišljanja. Navzven za 11 let, avto ni bistveno spremenila. To je znak popolnosti zasnove avtomobila. Optika v modelu 2017 izgleda zelo agresivno, LED okvir pa poudarja videz avtomobila. Rešetka hladilnika kaže, da je ta prevoz opravil Audi, saj so podobne velike mreže postavljene na skoraj vse nove modele podjetja. Vhodi zraka na straneh se nahajajo pod sprednjo optiko, razdeljeno na dva dela. Obstajajo tudi velika kolesa, ki se odlično prilegajo zunanjosti avtomobila.

Audi R8 V10 Spyder

Model R8 s predpono Spiderman je Audijeva premium kabriolet. Zvok motorja V10 - super. Za razliko od drugih modelov je motor "Spider" kompresiran. Njena prostornina je 5200 cm 3, zmogljivost 540 kW. Če avtomobila ne uporabljate za polno moč, sistem odklopi eno vrsto valjev. Kabriolet tehta več kot sto kilogramov kot običajne različice. Toda tudi takšna masa mu ne preprečuje pospeševanja od 0 do 100 km /hv 3,6 sekundah. Toda to ni glavni plus. Dejansko lahko celo obrne avtomobil obvladuje brez pritožb, mirno vstopa in zapušča. Kabriolet na vsa kolesa, vendar več moči je osredotočena na zadnjo os, ki vam omogoča, da potisnete vstran, kot v avtu na zadnja kolesa. Za popoln občutek moči tega športnega avtomobila je vredno potovati s pokrito streho, toda to ni za nič podjetja, ki je ustvarilo to različico za vožnjo brez njega.Odpiranje strehe vozila traja približno 20 sekund, lahko pa se odpre na poti s hitrostjo, ki ne presega 15 km /h. Povprečna cena za Audi R8 V10 Spyder je 180000 evrov (14200000 rubljev). Analog tega avtomobila je Porsche 911 Turbo, ki stane od 190.000 evrov (15.000.000 rubljev).

Mnenja

Podjetja, ki proizvajajo R8, ni treba predstaviti. Audi R8 V10 je vreden svojega denarja. Zelo močan avtomobil z veliko porabo goriva 100 kilometrov: povprečno okoli 15 litrov. Mnogi lastniki tega avtomobila trdijo, da so koristi od tega veliko več kot minusi. Ampak še vedno. Pros:
 • ena najboljših možnosti za izbiro športnega avtomobila za začetnike;
 • udobje;
 • izolacija hrupa in vibracij;
 • kakovostna montaža in zanesljivost;
 • zunanje in notranje oblikovanje;
 • moč in funkcionalnost.
 • Na slabosti je mogoče pripisati, da je Audi R8 V10 precej drago v primerjavi z drugimi avtomobili, kot tudi njegovo vzdrževanje. Tudi pri prevozu v velikem mestu bo težko odkriti celoten potencial športnega avtomobila. Tako se bo polni rezervoar raztopil v nekaj kilometrih.

  Zaključek

  Pri nakupu modela Audi R8 V102017 je treba razumeti, da ga je mogoče uporabiti za vse 100 odstotkov samo na progi ali progi. Seveda lahko v mestu vozite tudi, vendar se poraba goriva poveča za ducat litrov. Za ta avto nihče ne bo nič zasukal, saj je zasnova športnega avtomobila zelo privlačna, zahvaljujoč oblikovalcem Audija.

  Sorodne publikacije