Kako narediti Printscreen na "Android": načine za različne naprave

V določenem trenutku so lastniki pametnih telefonov in tablic, ki temeljijo na Androidu, v situaciji, ko morate narediti printscreen ali screenshot zaslona. Vsi vedo, kako to narediti na računalniku, vendar obstajajo težave z mobilnimi napravami.

Kako narediti Printscreen na Androidu in univerzalni način

Obstaja več načinov za ustvarjanje tiskalnega zaslona na napravah, ki se izvajajo v Androidu. Med njimi je tudi ena univerzalna, primerna za večino pripomočkov. Če želite narediti posnetek zaslona, ​​vam ni treba iskati v meniju pametnega telefona. Za to bodo potrebni le gumbi na ohišju.
Če želite narediti posnetek zaslona, ​​morate hkrati pritisniti gumb za vklop in spodnjo polovico gumba za glasnost. Držite jih v tem položaju nekaj sekund. Ko se oglasi zvok zaklopa. To pomeni, da je bil printscreen uspešno izdelan in ohranjen. Ostaja samo, da vstopite v galerijo in najdete med vsemi slikami posnetek zaslona.


Metode za nekatere blagovne znamke

Vendar imajo nekateri uporabniki težave pri tem, kako narediti Printscreen za Android. Obstajajo primeri, ko univerzalna metoda ne deluje in potem postane nejasno, kako narediti screenshot. V teh primerih lahko uporabite navodila za določene modele pripomočkov.

Posnetek zaslona »Samsung«

Proizvajalci te blagovne znamke nenehno spreminjajo način ustvarjanja posnetka zaslona na svojih napravah. Zato obstaja vprašanje, kako narediti Printskrin na "Android" "Samsung". Za naprave zoperacijski sistem 2. serije in spodaj, je potrebno hkrati pritisniti gumbe «Nazaj» in «Domov». Hranite jih v takem položaju za kratek čas. Po preklopu v imenik datotek in iskanju želene slike.


Za večino modelov, ki so bili izdani pred več kot štirimi leti, je primerna vsestranska metoda: gumbi za napajanje in zmanjšanje glasnosti. Vendar pa je na najsodobnejših napravah "Samsung" printsscreen ustvarjen tako, da držite gumb za vklop in "Home". Nekateri pripomočki delujejo v obe smeri, nekateri pa podpirajo samo zadnje.

Posnetek zaslona na HTC-ju

Na teh napravah lahko skoraj vedno uporabljate standardno metodo ustvarjanja posnetkov zaslona. Toda proizvajalec je vključil še eno metodo. Če želite to narediti, morate nekaj sekund držati gumbe za vklop in "Home". Po končani sliki lahko najdete v skladišču datotek.

Posnetek zaslona na LG

Proizvajalci teh pripomočkov so nadalje napredovali. Ustvarili so ne le še eno priložnost, da bi Printscreen na Android, so vstavili QuickMemo v operacijski sistem, mesto v zavese. Če želite narediti posnetek zaslona dovolj, da kliknete na programski gumb. Po tem bo mogoče urediti neposredno na sliki. Uporabnik lahko na primer obrezuje ali barva dodatne informacije in tako naprej.

Posnetek zaslona pri Lenovo

Poleg standardnega načina imajo te naprave še eno možnost, da zaslonski zaslon natisne na Android. Prvi je, da odprete spustni meni in kliknete gumb »Posnetek zaslona«. Drugi način je -držite gumb za vklop. Ko se prikaže pojavni meni, izberite med vsemi možnostmi posnetek zaslona.

Posnetek zaslona na Xiaomi

Kako narediti Printscreen na Androidu na teh napravah? Na tri načine. Prvi je univerzalen: gumb za vklop in zmanjšanje glasnosti. Drugi in tretji sta edini za to blagovno znamko. Če želite narediti posnetek zaslona, ​​morate pritisniti gumb za zmanjšanje glasnosti in gumb s tremi vodoravnimi črtami. In tretji način je, da izvlečete "zaveso" in kliknete na "Snapshot" tam.

Kako narediti printscreen na "Android 5-7"

V poznejših različicah Androida je mogoče z vgrajeno funkcijo narediti posnetek zaslona brez okna za obvestila. To naredite tako, da držite gumb »Domov«. Nato kliknite »Google Now on Tap«. Na ta način bo posnetek zaslona vseboval samo namizje, brez sistemskih sporočil in tako naprej.

Posnetek zaslona "Android 3" in spodaj

Za naprave s sistemom Android "iz tretje serije, je potrebno držati gumb" Nedavni dodatki ". Brez dodatnih manipulacij bo narejen posnetek zaslona. Na žalost v prejšnjih različicah operacijskega sistema ni funkcije, ki bi omogočala ustvarjanje zaslona za tiskanje. Ko se naučite, kako narediti printscreen na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku, z njim ne bo težav. Glavna stvar je, da se spomnimo univerzalnega načina in tistega, ki je bil ustvarjen za določeno znamko. Potem je posnetek zaslona najbolj primeren način.

Sorodne publikacije