Samsung ukrivljene televizorji: pregled, značilnosti, prednosti in slabosti

V letu 2015 so bili predstavljeni Samsungovi premijski zakrivljeni televizorji. " Tehnične specifikacije teh naprav so resnično fenomenalne in kakovost slike je zagotovo brez pomanjkljivosti. Gre za te vrhunske izdelke, ki bodo obravnavani v tem pregledu.

Prazgodovina pojava
Kot je bilo že omenjeno, je leta 2015 eden vodilnih proizvajalcev elektronske opreme sprejel dokaj kontroverzno in dvoumno rešitev ter predstavil revolucionarne ukrivljene televizorje Samsung. In sprosti na trg modele samo v tej izvedbi, in običajne ploščate rešitve v tej seriji niso bile na voljo. V skladu z načrtom tega južnokorejskega velikana bi morali takšni izdelki v bližnji prihodnosti prevladati na trgu. Do sedaj se to ni zgodilo, ker je strošek take naprave precej visok v primerjavi s konvencionalnimi ploščatimi modeli. Poleg tega so zaloge slednjih trenutno še večje.


Kateri del televizijskega trga so namenjene takim napravam?

Odločitve na ravni premij vključujejo sodobne ukrivljene televizorje Samsung. " Pregled njihovih tehničnih lastnosti, stroškov podobnih izdelkov in drugih nians, povezanih z njimi, je treba potrditi. Tudi na to je treba dodati, da je v večini takih naprav podpora priljubljene in zelo iskane tehnologije, kot je Smart TV. To vam omogoča, da prenesete iz posebnihstrežnikov v globalni spletni različni vsebini in si jo ogledujejo na TB. Druga pomembna značilnost te serije naprav je sposobnost, da se spremeni v polnopravni multimedijski center. Vgrajena programska oprema omogoča ogled fotografij, slik in videoposnetkov. Tudi število pristanišč, tudi v najbolj cenovno ugodnih rešitvah v tej seriji, je zadostno in težave pri priključevanju zunanjega pomnilnika ne bi smelo biti natančno. Vse navedeno opozarja, da je vsak nov televizor Samsung z ukrivljenim zaslonom resnično vodilna rešitev, ki je vsestranska in omogoča reševanje različnih nalog na takšni napravi.


Ključne razlike

Ključna značilnost teh naprav je ukrivljen zaslon. Zaradi tega je rešitev, ki je najbližja kinu s sistemom IMAX. Samo v zadnjem primeru je velikost zaslona veliko večja od matrike na televizorju, obiskovalec pa je čim bližje osrednjemu nosilcu. To vam omogoča, da sčasoma dobite visoko kakovostno sliko, ki bo združena z odsotnostjo kakršnega koli popačenja. Če upoštevate televizor, bo razdalja bistveno manjša in pred osrednjo osjo naprave morda ne bo toliko družinskih članov. Neupoštevanje zadnjega pogoja lahko izkrivlja sliko na zaslonu. Druga pomembna značilnost v tem primeru je, da se slika oddaja v formatu 4K, vsaj v najbolj naprednih rešitvah. To vam omogoča, da dobite čim večpodrobna slika z najboljšo kakovostjo.
Samo v tem primeru obstaja ena težava: takih vsebin še ni dovolj. Seveda, Samsung 4K TV je ukrivljen za podporo re-mastering Engine tehnologijo, s katero lahko programska in strojna oprema TB spremeni slike z nižjo kakovostjo 4K, vendar bo kakovost slike še vedno slabša.

Interface set

Zdaj pa poglejmo, ali je vredno kupiti zvite televizorje Samsung, s položaja seznama komunikacij. Vsaka taka naprava je resnično opremljena z vsemi možnimi dejanskimi vrati in jo je zato lahko enostavno uporabiti v vseh situacijah. Ta seznam vključuje naslednje obvezne:


 • Glavni in edini brezžični vmesnik je seveda Wi-Fi. Pri uporabi funkcije Smart TV je preprosto nenadomestljiv. V tem primeru se na televizijo prenese precejšnja količina informacij, zato je za ta namen najbolje uporabiti ta način prenosa podatkov in informacij.
 • Možna alternativa je žični vmesnik RJ-45. Z njegovo pomočjo lahko televizor priključite tudi na lokalno računalniško omrežje. Kot v prejšnjem primeru je največja hitrost omejena pri uporabi tega načina prenosa informacij 100 Mb /s.
 • Pravzaprav so taki televizorji opremljeni s 3-4 vrati v formatu USB. Z njihovo pomočjo lahko na zaslon priključite bliskovni pogon in video izhod ali fotografijo.
 • Drug pomemben element komunikacije so vrata HDMI. Naprave tegaNjihova serija, ponavadi 3 ali celo 4. Uporabljajo preklapljanje sprejemnikov, DVD predvajalnikov in drugih zunanjih komponent. Na ta priključek je mogoče priključiti tudi miniPC. Toda uporaba tega v takem sistemu nima veliko smisla, ker podobne funkcije izvaja sistem "Smart TV".
 • En priključek za priključitev antenskega kabla. Odstrani tunerje iz njega. V tem primeru so trije: dve digitalni in en analogni. Kot rezultat, lahko vse vrste televizijskih kanalov v tem primeru gledamo brez težav.
 • Poleg tega je vsaka taka naprava opremljena z nizom avdio konektorjev. Z njihovo pomočjo lahko na televizor priključite zunanji zvočni sistem z izboljšano kakovostjo zvoka. To vam omogoča, da pretvorite to rešitev v polnopravno domači kino.
 • Možnosti varnostnega kopiranja za priključitev zunanjih naprav v tem primeru so vrata RCA in SCART. Tako prvi kot drugi so zasnovani za sprejemanje signalov iz zastarelih trenutnih sprejemnikov in sprejemnikov.
 • Značilnosti delovanja

  Nekatere omejitve obratovanja so naložene televizorju Samsung z ukrivljenim zaslonom. Najprej, to je lokacija gledalca med ogledom. Biti mora čim bližje osrednji osi naprave. Kot je bilo že omenjeno, če ta preprost pogoj ni izpolnjen, je lahko slika med predogledom popačena. In najbolj očitno se bo ta učinek manifestiral bližje robovom naprave in se bo manifestiral v njemtemne barve bodo izgubile nasičenost in se premaknile na svetlo stran. Ta odtenek je treba upoštevati pri nameščanju televizorja.

  Poraba energije

  Pri vsaki skromni porabi energije in odlični energetski učinkovitosti se lahko vsak sodobni televizor Samsung z ukrivljenim zaslonom pohvali. Vse najboljše prakse tega južnokorejskega velikana na tem področju so bile uspešno izvedene. Kot rezultat, je razred porabe energije v najbolj skromnih predstavnikov določenega razreda naprav je A. Na primer, 40-kilovatni začetni ravni modela UE-40K6300 porabi le 95 vatov, s tem indikatorjem ne more niti tekmovati s TB na podlagi digitalnih cevi z diagonalo zaslon 21-24 ". Naprednejše rešitve vrhunske ravni pa se lahko pohvali s porabo energije že na ravni A +. V tem primeru lahko model UE-78KS9500 uporabite kot primer. Ima matrico diagonale enako fantastični 78 ", poraba energije pa 470 W. Pri zadnji vrednosti nič ni presenetljivo: trdne velikosti in razpoložljivost številnih dodatnih možnosti, kot tudi resne tehnične polnitve, zahtevajo natančno takšno porabo energije.

  Tehnologija blagovnih znamk

  Samsungovi ukrivljeni televizorji bodo zagotovo podpirali številne tehnologije, ki so jih razvili inženirji tega južnokorejskega velikana. Najprej morate poudariti Peak Illuminator. Po eni strani se s to tehnologijo zmanjša poraba energije črnih področij ekranske matrice televizijske naprave. Po drugi stranistran, to poveča kontrast slike in močno izboljša kakovost izhodne slike. Ta seznam mora vključevati tudi UHD Dumping. Ta tehnologija tudi izboljšuje kakovost slik TB. Njegovo bistvo je v tem, da je površina matrike razdeljena na manjša področja in vsaka od njih ločeno določa kontrast, barvno raven in podrobnost. Na ta seznam lahko dodate tudi Pur Color. Ta tehnologija poveča število napolnjenih izstopov in s tem izboljša kakovost slike.

  Dodatne možnosti

  Samsung televizorji z zaobljenim zaslonom imajo tudi številne dodatne funkcije. Glavna je razpoložljivost programske opreme Android. Posledica tega je, da prisotnost takšne programske opreme močno razširja zmožnosti takšne univerzalne multimedijske rešitve. Druga pomembna značilnost takega televizorja je zmožnost oddaljenega nadzora aplikacij s programsko opremo. V ta namen lahko uporabite osebni računalnik ali prenosni računalnik in pametni telefon.

  Pregled posebnih modelov

  Najbolj cenovno zakrivljene naprave imajo diagonalo 40. Primeri vključujejo naslednje modele UE-40K6300 in UE-40K6370: tehnične specifikacije v teh dveh rešitvah so praktično enake, vse prej opisane v okviru tega Tehnologija materialov se izvaja v teh napravah.Poleg tega je tu tudi Bluetooth oddajnik. Edina stvar, ki jo je treba poudariti pred nakupom, je ločljivost matrice zaslona, ​​kije le 1920 x 1080 ali 1080r. To pomeni, da se slika v tem primeru oddaja v formatu FullHD.
  Rešitve srednje ravni vključujejo UE-55K6300. Kot je preprosto uganiti iz oznake, ima diagonalo tega Samsung TV 55 palcev. Ukrivljeni zaslon zagotavlja njegove tehnične zmožnosti, ki so enake dvema mlajšima modeloma. Ključna razlika modela je v dimenzijah. UE-60KU6000U pripada tej niši televizijskih rešitev. Ta Samsung televizor ima diagonalo 60. Z ukrivljenim zaslonom postane slika bolj realistična in v tem primeru so specifikacije čim boljše: povečana do 4K ločljivosti ali 3840 slikovnih pik v dolžino do 2160 slikovnih pik. je že 50.000 rubljev. Kljub temu je mogoče takšne izdelke pripisati prvotni premijski ravni. V hierarhiji so nekoliko višji modeli z diagonalo matrike 78-88 palcev. Kot primer lahko uporabimo model UE-78KS9500, edina razlika je tehnologija izdelave kvantne matrične matrike, mlajše pa iz tehnologije IPS

  Stroški

  S FullHD ločljivostjo in 40-palčno diagonalno ločljivostjo, je najbolj cenovno dostopen, trenutno ukrivljen TV "Samsung". Cena za takšne izdelke se bo začela z oznako 22.000 rubljev. Za uporabo v standardnem enosobnem stanovanju bo takšna odločitev dovolj: in prostor znotraj doma bo porabljen zelo in zelo ekonomično, slika nazaslon bo resnično zadovoljil oko. V zameno, srednje-razred izdelkov vključuje 55-60 "diagonal TV. V tem primeru se stroški za takšne televizorje začne pri 35.000 rubljev.Glavno področje uporabe teh naprav so apartmaji s številom sob 2 3 in celo 4. V takem primeru brezplačno veliko več, bistveno zmanjša zahteve za velikost naprave TV.
  Precej dražji televizor Samsung z 78-88-palčnim zakrivljenim zvokom. Cena takih modelov lahko doseže 1.000.000 rubljev. Glavna uporaba takšnih rešitev so oglasne plošče v različnih nakupovalnih centrih. Doma je namestitev takega izdelka neupravičena.

  Recenzije

  Najprej, lastniki poudarjajo naslednje prednosti ukrivljenega TV "Samsung":
 • Odlična kakovost izhodne slike.
 • Visoka energetska učinkovitost.
 • Znaten seznam podprtih tehnologij, ki lahko razkrijejo potencial take televizije.
 • Vsestranskost.
 • ​​Negativni elementi naslednje naprave so:
 • Visoki stroški.
 • Upoštevati je treba nekatere značilnosti delovanja in namestitve, ki so bile navedene prej.
 • Realizacija

  Seveda so Samsungovi ukrivljeni televizorji zdaj postali revolucionarna rešitev pred trgom. Njihove specifikacije in tehnične specifikacije izpolnjujejo najvišje zahteve. Kakovost slike je resnično brezhibna s pravim mestom za ogled. Edini minus je relativno visok strošek. V primerjavi s konvencionalnimi ploskimi televizorjirazlika lahko doseže 30-40 odstotkov. Toda v večini primerov se to kompenzira z izboljšanim komuniciranjem, naprednimi matrikami in drugimi tehničnimi parametri. Zato je nakup takšne naprave upravičen tudi zdaj.

  Sorodne publikacije