DualShock 4 gamepad: opis, pregled, povezava

Računalniške igre so tiho vstopile v naša življenja in postale nekaj neločljivega od mnogih ljudi. Seveda, vsi ne podpirajo odvisnosti igralcev. Toda tako ali drugače je igra postala kultura mnogih držav. Ne samo, da računalniki vzamejo čas in življenje nekaterih uporabnikov. Obstajajo tudi konzolne naprave, ki so, čeprav manj priljubljene, še vedno bližje igralništvu kot osebni računalniki. Navsezadnje se namizni računalniki uporabljajo tudi za vsakodnevne naloge.

Tržni položaj

Tisti, ki so vsaj enkrat poskušali najti svojo konzolo, vedo, da je zdaj na trgu glavnih konkurentov dva - Microsoft in Sony. Torej, najbolj znani nedavni modeli so Xbox One in PlayStation 4.
To sta dve konkurenčni konzoli, ki zdaj trg ločujeta na dva dela. Tisti, ki se odločijo za nakup konzol, težko določijo, kateri model bodo izbrali.

Console

Danes bomo govorili o DualShock 4. To je gamepad, ki se je pojavil na trgu skupaj z najnovejšo različico konzole Sony. Za tiste, ki ne vedo, kaj je igralna konzola, je vredno pojasniti, da je to naprava, ki je manipulator iger. Na splošno je daljinski upravljalnik, ki ga igralec drži z dvema rokama za nadzor procesa. Prej so bili uporabljeni samo prsti, zdaj pa so vgrajeni senzorji, ki vplivajo tudi na gibanje znakov v virtualnem svetu. Seveda so igralne plošče povezane s predpono - prej zaradi kabla, zdaj s pomočjo brezžične tehnologije.

DualShock

Naprava Sony DualShock 4 se je na trgu pojavila pred kratkim. VLani je bila posodobljena na drugo različico, zaradi katere so bile odpravljene vse napake. Na splošno je ta serija svetu postala znana leta 1997. Prodaja igralnega pulta je bila uspešna, kot na splošno in konzola. Ime serije manipulatorjev je nastalo zaradi vibracij. Torej, naprava vgrajena dva motorja, ki, odvisno od razmer v virtualnem svetu, reagirajo drugače. Namenjene so izboljšanju človeške interakcije z igro.

Torej, med žganjem, DualShock 4 daje kratke vibracije, kot je tresenje. Razen dejstva, da je to odlična imitacija posnetkov, je tudi dezorientirana, igralec pa posname bolj zapleteno, a resnično. V primeru dirkanja, če avto pade v nesrečo in se zruši v oviro, obstaja dolg pretres možganov, ki posnema dejstvo, da je igralec v rokah kolesa dirkalnega avtomobila. Na splošno je delo vibracijskih motorjev odvisno od razvijalcev in njihove domišljije, toda na splošno je dodatek k igri zelo prijeten in uporaben.

Konzola

Pomembno je omeniti tudi konzolo, za katero je bil razvit ta gamepad. PlayStation 4 se je pojavil na trgu leta 2013. Komplet je prišel tudi z našim pregledanim krmilnikom. Lani je podjetje izdalo posodobitev igralne konzole. Prva različica je dobila manjše velikosti, druga pa izboljšano zmogljivost in 4K ločljivost. Zanimivo je, da je bila med predstavitvijo konzole prikazana le Sony DualShock 4. Podjetje je želelo poudariti, da so inovacije bolj o upravljanju, novem gamepadu in gumbu Share. Predpona je bila prikazana šele po eni uri. Tako jerazvijalci so slišali prve negativne ocene. Uporabniki so menili, da je razlika v videzu konzole in igralnega pulta zelo vidna in presenetljiva.
Torej se je izkazalo, da je predpona bolj ostra, z ravnimi črtami in strogimi oblikami. Toda gamepad je šel na trg zaokrožen in celo z dodatkom sive barve, ki se na konzoli ni pojavil nikjer.

Paket

Vredno je takoj povedati, da je bila krmilna ročica DualShock 4 dobavljena skupaj s konzolo. Toda v škatli so ga našli ločeno, čeprav ne takoj. Da, embalaža se ni razlikovala od prejšnje za tretjega kontrolorja. Škatla je izdelana v modri barvi. Naprava, ki se zdi, da sedi na prestolu, je vidna skozi prozorno plastiko spredaj. Vse pomembne informacije so na zadnji strani. Toda preveč specifikacij je težko najti. Inside, poleg samega igralnega pulta, nič. Če potrebujete žico, jo morate kupiti dodatno. Čeprav je večino mogoče najti v paketu katere koli konzole.

Videz

Oblika novosti se ni bistveno spremenila glede na prejšnji model. Gumbi DualShock 4 so ostali skoraj nespremenjeni, vendar je na splošno izgled igralne palice drugačen. To je enostavno razlikovati od preteklega krmilnika in prisotnost novih funkcij se čuti. Oblika in lokacija ključev sta ostala enaka. Odločili smo se za odstranitev gumbov Start /Select, kar se je dejansko zdelo nekoliko zastarelo.

Ne moremo ne opaziti popolnoma novega zaslona na dotik, ki se zdaj odziva na gesto. Na splošno, stvar je ne le priročno, ampak tudi hitro. Ona je hitrase odziva na vse ukaze. V nekaterih primerih celo poenostavi igro: na primer, če morate metati granato, lahko samo potisnete prst navzgor. Poleg tega se je spremenila tehnologija vnosa znakov. Če ste prej morali premikati gumbe iz ene črke v drugo, lahko sedaj premikate kurzor tako, kot ga potrebujete. Poleg okna senzorja sta na voljo dva nova gumba za možnosti "Share" in "Options". Prvi je odgovoren za skupno rabo igralnega procesa, drugi pa za nastavitveni meni.

Uporaba

Kljub dejstvu, da DualShock 4 ni postal revolucionarni novi krmilnik in se ni bistveno spremenil od zunaj, je postalo bolj priročno uporabljati. Dimenzije in velikosti iz prejšnjega krmilnika so različne, prisotnost novih funkcij in zmogljivosti pa bistveno vpliva na delovanje. Novost ima merilnik pospeška, ki bo pomagal in se še posebej uspešno manifestiral v avto-simulatorjih. Obstaja vibracijski pogon in žiroskop, ki krasita proces igre in jo naredita zanimivo in realistično. To je kul, da nekateri zelo pomembni trenutki igre postanejo še bolj usodni zaradi mehanske podpore igralnega pulta.
Zanimiv je bil tudi nov in sijoč element iz zgornjega dela igralne palice. LED je lahko rdeča, modra, zelena ali bela. Proizvajalec trdi, da je njegova glavna naloga olajšati določanje, kje je skupna igra v skupni igri. Ampak ta možnost razvijalci imajo pravico do uporabe, kar hočejo. Na primer, v nekaterih igrah, če je junak poln zdravja, je indikator zelen, čenepopolna - rdeča. Glavna težava pri tej funkciji je, da se naprava samodejno začne hitro izgubljati, zato jo je treba vedno namestiti na postajo ali priključiti preko kabla. LED ne sveti.

Avtonomija

Ker je glavna stvar, da brezžični krmilnik, DualShock 4 polnjenje zahteva veliko. Ima baterijo samo 100 magije, in če se spomnite, koliko v različnih možnostih, potem se zavedate, da je treba pogosto napolniti igralno palico. Kot kaže praksa, bo brezžični krmilnik deloval 6 ur zapored. Če se nenadoma zavedate, da bo naprava sedela in imate najbolj intenzivno igro, lahko uporabite kabel USB. DualShock 4 se počuti bolj udobno in kljub nekaterim omejitvam v delovanju, razburjenje za prekinjeno igro izgine.

Povezava

Vsi ne vedo, da je igralna palica četrte generacije zasnovana tako, da se ne poveže samo s konzolo znamke, temveč tudi za povezovanje z računalnikom in pametnim telefonom. Kot kaže praksa, povezava naprave z napravami ne bi smela povzročati težav. Še vedno obstajajo uporabniki, ki so presenečeni, kako povezati DualShock 4.
Za priključitev krmilne ročice na domačo konzolo, samo vstavite kabel in preprosto uživajte v igri ali prek povezave Bluetooth, da vzpostavite povezavo s konzolo. Če želite storiti enako z računalnikom ali prenosnim računalnikom, potrebujete tudi samo kabel USB ali modul za brezžično povezavo. V prenosnih računalnikih je privzeto, računalnik bo moral kupiti. ZaZa sinhronizacijo igralne palice morate klikniti na dva gumba: PS in Share. Običajno začne indikator utripati in računalnik najde opremo, s katero se želite povezati. " Sinhronizacija ponavadi traja nekaj minut, še posebej, če računalnik nima posebnih gonilnikov. OS jih neodvisno prenese in namesti. Če se želite povezati s pametnim telefonom, morate kupiti adapter OTG. Če je priključen prek kabla, dodatne nastavitve niso potrebne, takoj vse deluje. Če pa želite sinhronizirati prek brezžične povezave, vklopite Bluetooth v pametnem telefonu in ponovno kliknite kontrolnik PS in Share. Telefon bo prikazal razpoložljive naprave, tam morate izbrati krmilnik Wirless.

Sklepi

Nova različica igralne palice DualShock 4 zdaj in ne boste imenovali novega, ker se je pojavila z izdajo nove konzole. Glavni tekmeci so še vedno Wii U, ki se je izkazal za nedonosnega, in Xbox One, ki se je pojavil leta 2013.
Rečeno je, da je krmilna ročica Microsofta precej slabša od DualShock 4, čeprav bodo ljubitelji Xbox One s tem zagovarjali. Mimogrede, Nintendo se je odločil za rehabilitacijo in marca 2017 izdal svoj novi Nintendo Switch. Model je zdaj zlahka konkurenčen in v veliki meri boljši od Xbox One in PlayStation 4. Igrivost, ki smo jo proučili, je bila še vedno dobra ideja. Predstavljena je v več barvnih rešitvah, med katerimi so svetle: modra, rdeča, zlata. Bili so tudi klasični: beli, srebrni in črni. V letu 2016 je podjetje izdalo drugo generacijo DualShock 4. Naprava je dobila veliko količino baterije in podvojene svetleče trakove.senzorji

Sorodne publikacije