Audi A8 D2: fotografije, specifikacije in ocene

Audi A8 D2 je vodilni v razredu, ki ga od leta 1994 proizvaja koncern Audi. Ta avto je predstavljen v ohišju limuzine s štirimi vrati, ima spredaj in poln pogon. Nanaša se na avtomobile F-segmenta. Že 24 let je bilo izdanih 4 generacij tega modela, zadnji pa so bili predvsem pozitivni odzivi motoristov.

Kratka zgodovina

Zgodovina te serije podjetij Audi se je začela leta 1979. Potem je bil narejen model Audi 200, ki je temeljil na različici platforme 100 C2. Po tem, leta 1983, je bila izdana luksuzna različica Audija 100 C3. Leta 1988 je V8 postal prvi avto vodilnega razreda podjetja. V tem primeru je bil model izdelan na osnovi iste platforme Audi 100, tako da je V8 videti zelo podoben "sto". Ta različica je pritegnila pozornost motoristov zaradi videza polnega pogona, ki ga poimenuje podjetje Audi Quattro. Avto Volkswagen Phaeton je izposodil nekatere dele in komponente v Audiju A8.


Tehnične značilnosti Audi A8 D2

Med proizvodnjo so bile izvedene številne spremembe, tako z bencinskimi kot z dizelskimi motorji. Bila sta dva šest-litrska bencinska motorja s kapaciteto 174 in 193 konjskih moči. Obstaja tudi 7 modifikacij osemvaljnega bencinskega motorja. Moč se začne pri 230 konjskih močih in konča s 365. Popolna modifikacija z dvanajstocilindričnim motorjem 6.000 cm 3 ima polni pogon in moč 420 konjskih moči. Svetloba je bila sproščenasamo 750 izvodov te spremembe. Linijo dizelskih analogov predstavljajo dva šestvaljna motorja s kapaciteto 150 in 180 ter osemvaljnim motorjem z zmogljivostjo 224 KM. Modifikacija modela Audi A8 D242 ima prostornino motorja 4200 cm 3 in moč 310 konjskih moči. Ta model je bil izdan od leta 1999 do 2002. Večina modelov Audi A8 D2 - quattro (pogon na vsa kolesa). Drugi modeli so opremljeni s pogonom na prednja kolesa. Audi A8 D237 ima spremembe na prednjem in štirikolesnem pogonu.

Serija A8

Leta 1994 je bila prva generacija A8 - Audi A8 D2 izdelana 5 let. Druga generacija je bila predmet ponovnega postavljanja, potem pa so se spremenili naslednji elementi:
 • oblika pokrova motorja;
 • odbijači;
 • stranska ogledala;
 • Osrednja plošča je dobila majhen monitor, s katerim lahko nadzorujete večpredstavnost.
 • Drugo preoblikovanje je potekalo leta 2001, potem ko so bile zamenjane svetilke za meglo, dodana je bila centralna enota in uvedena je bila modifikacija z avtomatskim menjalnikom. Druga generacija je potekala od leta 2002 do leta 2005. Prvo preoblikovanje je spremenilo obliko rešetke in pokrov hladilnika. Po drugem restylingu so bili spremenjeni kazalniki vrtenja in zadnja optika. V letu 2009 je bila predstavljena naslednja generacija. Popolnoma se razlikuje od vseh predhodnih zunanjosti in notranjosti avtomobila. Predstavljen je bil leta 2017 in še vedno poteka.

  Pregled avtomobila

  Ohišje avtomobila je v celoti izdelano iz aluminija. Zaradi teh raztopin se lahko korozija popolnoma odstraniseznam slabosti Audi A8 D2. Tudi razvijalci so bili osredotočeni na zmanjšanje teže avtomobila, saj bi bila zaradi tega poraba goriva avtomobila zmanjšana. Kljub temu sprememba popolnoma napajanega avtomobila tehta več kot 100 funtov več kot pogon na prednja kolesa. Hkrati pa ta različica tehta sto kilogramov manj kot sorodne znamke Mercedes-Benz S-Class in BMW serije 7. Navzven avtomobil spominja na svoj najljubši model Audi 80, čeprav je bil izdelan na platformi Audi 100. Ta različica je razširjena različica A6 in je hkrati razširjena različica A4.
  Rešetka hladilnika, tako kot vsi avtomobili Audi v začetku leta 2000, se je združila s kapuco. Ima logotip podjetja Audi. Vse funkcije v primerjavi z najbližjimi modeli tega avtomobila nimajo, zato je treba govoriti o salonu. Glavna značilnost notranjosti je njegova zadnja vrsta, ki ima dva potniška sedeža, saj spada v avto reprezentativnega razreda. Mesta so dovolj tudi za potnike z višino približno 2 metra. Fotelji imajo usnjeno oblogo, na voljo pa je tudi umetna usnje. Pri vrhunskih modifikacijah imajo sredinska konzola, sprednja plošča in vrata lesene vložke, zaradi česar je Audi A8 D2 še bolj privlačen. V ponavljajočih različicah ima centralna plošča monitor, ki omogoča nadzor nad večpredstavnostnimi, navigacijskimi in drugimi funkcijami.

  Na nastavitvenem kolesu so gumbi za krmiljenje, postali so bolj "bullet" kot v prejšnji različici. Okoli menjalnika ima tudi svojeokvir, odvisno od celotnega sklopa. V zgornji različici - to je drevo, do osnovne - plastika. Na sprednji strani prestavne ročice je prostor, v katerem sta vžigalnik in oddelek za majhne dele. Med merilnikom hitrosti in merilnikom vrtljajev je prikazan zaslon računalnika, ki odraža kilometrino avtomobila, tekalni mehanizem in še veliko več.

  Ocene Audi A8 D2

  Če primerjate ta avto z njegovimi analogi - BMW serije 7 in S-razreda Mercedes, potem je osma serija Audija slabša po videzu, in v skladu s tehničnimi značilnostmi. Kljub temu pa uživa svojo popularnost do danes. Prednosti tega avtomobila so naslednje:
 • varnost;
 • dinamika, obvladljivost in varnost v cestnem prometu;
 • status podjetja;
 • Predstavljivost zunaj in znotraj;
 • nizka poraba goriva pri spremembah dizelskega goriva;
 • dobro opredeljene dimenzije;
 • izolacija hrupa in vibracij;
 • prostor za prtljago;
 • Zmogljivost kabine, zlasti zadnja potniška vrsta.
 • Slabosti tega modela:
 • vzdrževanje cest in komponente avtomobila;
 • zanesljivost v primerjavi s primerljivimi osebami v seriji BMW 7 in Mercedes S-Class;
 • vidljivost.
 • Avtomobili Audi

  Audi od leta 1970 proizvaja avtomobile za evropski trg, za ameriške pa od leta 1980. Podobno kot vsa druga podjetja, Audi izda vse možne možnosti za karoserijo, vključno s kabrioletom, SUV in drugimi priljubljenimi različicami. Audi avtomobilirazdelitev na razrede in konzole. Slednji vključujejo S (Sport), RS (Racing sport) in R8 (športni avtomobil, karoserijo - coupe). Tudi najbolj priljubljena serija je "A". S to predpono so avtomobili izdelani v tretji, peti, šesti, sedmi in osmi seriji.

  Zaključek

  D2 je v primerjavi z zadnjo generacijo modela Audi A8 popolnoma drugačen od njegovega najnovejšega modela. A8 D2 ni bil uporabljen tako, kot je bil izdan D5 v letu 2017. Najnovejša generacija ima številne funkcije, zaradi katerih je ta model edinstven in edinstven v primerjavi s podobnimi avtomobili. Generacija D2 je bila uporabljena bolj kot navadna serijska limuzina kot avtomobil reprezentativnega razreda. Še vedno pa se je izkazal kot odlična varianta z dobrimi tehničnimi lastnostmi in različnimi modifikacijami.

  Sorodne publikacije