Pregled mobilnega telefona Nokia 2690

Junak tega članka je postal Nokia 2690. Finska blagovna znamka je bila prej najbolj priljubljena. V svoji liniji je veliko različnih modelov. Nekateri so postali prava legenda. Danes pa bi rad govoril o proračunskem mobilnem telefonu, v katerem je proizvajalec takrat izvajal zanimive funkcije. Govorimo o možnosti dela z zunanjimi pogoni, standardnim (mini-jack) avdio priključkom. Mladina vas seveda ne bo presenetila, vendar so bile prej takšne možnosti odločilne pri izbiri mobilnega telefona. Torej, poglejmo značilnosti tega modela.


Videz

Pregled telefona Nokia 2690 se običajno začne z opisom videza. Po mnenju večine uporabnikov je belo telo bolj prefinjeno. Zaradi dejstva, da uporablja črno tipkovnico, ta kombinacija barv doda spektakularnost. Oblikovanje telefona je precej značilno za ta čas. Telo z zaobljenimi obrazi ne izgleda grobo, tudi če je njegova debelina, po trenutnih standardih, zunajzemeljska - skoraj 14 mm. Višina in širina telefona je 1073 x 452 mm. Zaradi posebne oblike brez ostrih robov je naprava zelo udobna za uporabo. Ne izstopi iz rok. Tudi ugodnost vpliva na majhno težo - le 82 g. Če je sprednja stran naprave sijoča, je zadnja stran mat. Na površini pokrova je majhna slika. V zgornjem delu je velik objektiv kamere, pod njim je logotip podjetja. Sestavljanje naprave je kvalitativno. Med podrobnostmi ni vrzeli. Pokrovček baterije se ne upogiba,ne storite ničesar, da bi uspavali.

Nekaj ​​besed o zaslonu

Nokia 2690 je opremljen z barvnim zaslonom. Uokvirjena je s precej debelo črno obrobo. Velikost zaslona je 18 palcev. Temelji na TFT matriki. Največja ločljivost predvajane slike je 128 x 160 slikovnih pik. Govorimo o kakovosti slike, seveda, odveč. Na soncu bo nekaj težko razmisliti, tudi z najvišjo svetlostjo. V takih pogojih bo ostala berljiva le kontrastna besedila. Toda v sobi ne bo nobenih težav. Vse informacije bodo prikazane čitljivo. Opisuje značilnosti zaslona, ​​prav tako je treba omeniti, da so možnosti barvne palete omejene na 262 tisoč odtenkov.


Tipkovnica

Glede na to, da se nadzor Nokia 2690 izvaja s pomočjo tipk na tipkovnici, ga je treba opisati. Razdeljen je na dva bloka. Prva je neposredno pod zaslonom. Sestavljen je iz štirih standardnih gumbov in petih pozicij. S slednjim lahko preklopite meni in hitro dostopate do nekaterih aplikacij (prikazanih v nastavitvah), in ko pritisnete v sredini, se izvede potrditvena funkcija. Tipke za ponastavitev in sprejem klica so na določeni razdalji od mehkih tipk. To močno poenostavi uporabo in zmanjša tveganje naključnih klikov.
Pod nadzorno ploščo je digitalni blok. Sestavljen je iz precej velikih tipk. Izdelane so iz plastike. Z gladke površine jih ni vedno primerno uporabljati, na primer dekleta izdolgi nohti. Vsaka tipka ima zapis. Jasno so vidne in opremljene z osvetljenim ozadjem, zato klicanje številke ali besedilnega sporočila ne bo problematično niti v temi.

Kamera

Telefon Nokia 2690 ima v svojem arzenalu kamero. Na žalost je njegova ločljivost zelo majhna - samo 3 MP. Edina stvar, ki jo lahko naredi, je slikati MMS. "Okno", ki je zaščiteno z optično lečo, je na istem nivoju kot primer. Med uporabo se stalno onesnažuje in opraska, kar lastnikom prinaša nevšečnosti. Če želite aktivirati kamero, morate iti v meni ("Multimedia"). Prav tako lahko zaradi lažjega dostopa uporabite za hiter dostop. Usmerjenost iskala je navpična. Na zaslonu v tem načinu se prikažejo trije ukazi: «Nazaj» (vrnitev v meni), «Funkcije» (pojdite na nastavitve) in «Zajem». Prikazuje tudi velikost, način in nadzor povečave. Uporaba slednjega nima smisla, saj se izkaže, da je slika zelo zamegljena.

Meni

Serija 40 poganja napravo Nokia 2690. Firmware, vredno je omeniti, da se mu najbolj zdi ta uporabnik. Sistem deluje na trdem disku, aplikacije se odprejo za delček sekunde. Na začetnem zaslonu se prikaže vrstica storitev, funkcijske tipke in čas s trenutnim datumom. Ikone menijev so prikazane kot seznam ali mreža. Velikost slednjega je 3 x 3. Telefon ima devet tem. Izgled domačega zaslona lahko spremenite. V ta namen ponujamo tri možnosti po lastni presoji uporabnika.

Avtonomija

Najpomembnejša prednost družbe Nokia2690 - baterija. V napravi je proizvajalec namestil litij-ionski kemični element. Vrsta baterije - BL-4C. Kapaciteta - 860 čarovnik. Telefon je v pripravljenosti približno 15 dni. Če ga intenzivno uporabljate (dokler funkcije omogočajo), boste morali baterijo napolniti šele tri dni kasneje. Viri baterij lahko obnovite v 25 urah.

Sorodne publikacije