Kako ustvariti brskalnik s Construct 2

V vsakem računalniku je nameščen brskalnik. In to je razumljivo, ker se ta program uporablja za dostop do interneta. Ampak ali ste razmišljali o ustvarjanju brskalnikov, ki jih morate poznati, in ali je na splošno težko? Trenutno na trgu obstaja le nekaj priljubljenih brskalnikov, ki jih pogosto uporabljajo. Na primer: "Yandex: brskalnik Chrome, Opera, Firefox. Če ustvarjate iz nič, potem se vam bo, seveda, oblikovanje brskalnika zdelo zelo dolg in zapleten proces, vendar lahko uporabite že dokončana orodja, medtem ko ustvarite nov Yandex. Brskalnik "je lahko v samo nekaj minutah! Ne verjamem? V tem članku se pogovorimo o tem, kako ustvariti brskalnik s programom Chrominium Construct 2.


O Construct 2

Construct 2 je aplikacija za razvoj aplikacij, vključno z igrami, za različne platforme. Izdelki, ustvarjeni v tem programu, se lahko izvajajo na mobilnih napravah in v operacijskem sistemu Windows. Želim omeniti, da razvoj ne zahteva znanja programiranja, vse je zgrajeno na dogodkih. Zahvaljujoč temu se lahko vsakdo nauči ustvarjati igre ali programe v nekaj tednih! Vendar pa bomo z uporabo konstrukta 2 hitro razvili vaš brskalnik. Obstaja plačana in brezplačna različica programa. V brezplačni različici ni mogoče ustvariti programske opreme za mobilne platforme, vendar je primerna za ustvarjanje brskalnika. Začenjamo razmišljati o tem, kako ustvariti brskalnik!

Priprava

Za začetek prenesite in prenesitenamestite Construct 2. Lahko ga prenesete na uradni strani. Seveda obstajajo spletna mesta, ki ponujajo zlomljene različice, vendar lahko delujejo nepravilno. Ustvarjamo brskalnik aplikacij, imamo tudi brezplačno različico. Namestimo na priročnem mestu in začnemo. Izgleda kot Construct 2, kot sledi:


Toda preden začnete razvoj, morate prenesti vtičnik IFrame. Najdete ga na uradni spletni strani programa. Nameščen je preprosto. Najprej zapustimo Construct 2. Prenos plugina, vsebino arhiva je treba prenesti v mapo Construct2 /exporters /html5 /plugins. Vtičnik je nameščen!

Ustvarite projekt

Vse je pripravljeno, lahko začnemo ustvarjati brskalnik. Če želite to narediti, najprej zaženemo Construct 2. V zgornjem levem kotu kliknemo gumb File-New. Po tem se bo pred nami pojavilo naslednje:
Izberite veliko različnih formatov in več. Ampak vse to je potrebno pri ustvarjanju iger pod mobilnimi platformami. Izbrati moramo prvo in klikniti na Odpri. Ustvarjen je projekt, vendar izgleda grdo:
Velikost je treba določiti. Na levi strani v zavihku Lastnosti lahko vidite polje Velikost postavitve. Prikazuje velikost projekta, sprva je 1708x960. Te vrednosti spremenimo v bolj priročno: 640x480. Nato v istem zavihku kliknite gumb Pogled in v oknu Velikost sistema Windows se ista vrednost spremeni v 640x480. Projekt so vodili na običajen način, pri čemer je ostala le kreacija svojega brskalnika. Kako enostavno je bilo postaviti vse, bi bilo lahko ustvariti!

Ustvarjanje brskalnika

Vsi pripravljeni, lahko začnete. Na naših poljih kliknemo PCMpritisnite Vstavi nov predmet. Vidimo naslednje:
To je seznam vtičnikov. Ne pozabite, da smo namestili vtičnik IFrame, tukaj je nekaj na tem seznamu in ga morate najti. Če ste vse pravilno namestili, bo to tukaj. Izgleda takole:
2 krat kliknemo in raztegnemo predmet, ki se je pojavil čez polje. Takole:
Po tem moramo dodati dogodke, da brskalnik začne delovati. To storite tako, da odprete zavihek List dogodkov. Najdete ga iz zgornjega središča. Pojdite tja in pritisnite PCM - Add Event - System. Seznam išče Na začetku postavitve, kar pomeni "Ko je raven zagnana".
In pritisnite Končano. Skupaj z dogodkom, ki smo ga dodali, je gumb Dodaj dejanje. Kliknite tam in izberite naš vtičnik. V oknu iščemo Set Url in kliknemo tam, v polje URL vnesemo povezavo do iskalnika. Ampak bomo napisali povezavo do FB.ru. Vse bi moralo izgledati takole:
Kliknite Končano. Vsi pripravljeni! Za test, moramo zagnati naš projekt s pritiskom na F5. Začnemo brskalnik in izgleda takole:
Ne pozabite, da vam Construct 2 omogoča sestavljanje vašega projekta na različnih platformah: Android, iOS, Windows, Linux in še več! V tem članku smo razpravljali o tem, kako ustvariti brskalnik. Kot lahko vidite, je to enostavno in proces traja le nekaj minut. Seveda, ta brskalnik ni iz nič, ampak na podlagi končnega, vendar še vedno je začetek!

Sorodne publikacije