Ustvarjalna zvočna kartica Sound Blaster Audigy Fx. Kratek pregled

Zvočna kartica je komponenta, ki ni le odgovorna za prisotnost zvoka, temveč tudi za njeno kakovost in možnost priključitve dobrega, visokokakovostnega zvočnega sistema. Seveda, lahko nekaj dodeli na zvok več kot 5 tisoč rubljev, ker želite v bistvu, kako? Za ceneje je bilo dobro. Creative Sound Blaster Audigy Fx zvočna kartica sodi pod te kriterije. Spoznajmo se z njim podrobneje.

Opis

Creative Sound Blaster Audigy Fx zvočna kartica je izšla leta 2014. Kljub temu se kartica uspešno prodaja v številnih trgovinah po delih in, mimogrede, precej uspešno. Njegov glavni cilj v času izdaje je bil ustvariti konkurenco v proračunskem segmentu podjetja Asus. In očitno je Creative uspel.


Še ena zanimiva opomba je, da na tej plošči avdio čip ni nastavil samo Creative, temveč drugi proizvajalec - Realtek. Na prvi pogled se zdi, da je izdelava kartice s takim čipom nesmiselna, saj imajo številne matične plošče že Realtek kodeke, v nekaterih celo vrhunske. Ampak ne pozabite, da so takšni plašč stojala so običajno dražji od 5000 rubljev, in je bolj donosno za nakup matične plošče cenejši + mu proračun "zvok zvok".

Paket

Pregled zvočne kartice Creative Audigy Fx se mora začeti s kompletom. Na voljo je v dokaj majhnem, gladkem škatli s tankim kartonom. Če pogledamo paket, ime takoj izgine v model, ki je napisan v veliki pisavi. Čepogled na hrbtni strani, potem boste izvedeli vse glavne značilnosti kartice, njene značilnosti in celo paket. Torej, če ni nič v notranjosti, in je jasno, da je bila škatla odkrita (to je najprej pokrita s trakom), potem lahko varno prodajalca v trgovini in zahteva zamenjavo blaga.


Celoten komplet kartice vključuje: pogon s programsko opremo in gonilniki, kartico v antistatični vrečki, dodatno palico za namestitev kartice v nizko profilne računalnike in kopico papirja v obliki navodil in garancijskega kupona.

Oblikovanje zvočne kartice

Ustvarjalna zvočna kartica Sound Blaster Audigy Fx na prvi pogled navadno po nepotrebnem izgleda. Pravzaprav je podobna zasnova vidna na mnogih drugih karticah tega proizvajalca, na primer Audigy SE ali Sound Blaster Live !. Edina stvar, ki tukaj pritegne pozornost, je tekstolit črne barve, ki dejansko dodeljuje kartico. Kot je za priključke, potem obstaja 5. Set je več kot standard. Edina stvar, ki se je spremenila v programu Creative, so ločeni vhodi za mikrofon in vrstice.

Značilnosti

Tu so glavne značilnosti zvočne kartice Audigy Fx:
 • Hrup /predvajanje - 106 dB.
 • Povezava z MP-PCI-E.
 • DAC (osrednji procesor zvoka - Realtek ALC898.
 • Število kanalov - 5.1.
 • Ojačevalnik za slušalke - MAX97220A. - 130mm /64mm.
 • Na tabli si lahko ogledate čip z besedami Creative - da ne bi bil srečen, ker je redni krmilnik pnevmatik. Zvočni procesor je Realtek ACL898, ki ni preveč slab za proračunsko možnost. Še en lep dodatek jePrisotnost čipa MAX97220A, ki deluje kot ojačevalnik za slušalke. Ta čip je bil že viden na modelih ZX /Z podjetja Creative, kjer se je izkazal za zelo dobro.

  Povezava in programska oprema

  Čas je, da poveste, kako priključiti zvočno kartico Creative Audigy Fx. To je zelo enostavno. Kartico lahko preprosto priključite v katerokoli prosto režo PCI-E. Tukaj ni potrebe po dodatnem hrani. Nastavitev zvočne kartice Creative Audigy Fx tudi ni težavna. Toda preden lahko konfigurirate karkoli, morate z diska namestiti programsko opremo.
  Če odprete nadzorno ploščo zvočne kartice, lahko vidite lepo oblikovanje v korporativnem slogu Creative in majhno število zavihkov, na primer proračunsko kartico. Obstajajo različne izboljšave zvoka, ki jih lahko prilagodite ali onemogočite. Obstaja tudi izenačevalnik, mimogrede zelo priročen, in drugi "čipi" kot mešalnik in izbira vrste povezave z avdio sistemom.

  Cena in sklep

  Kot je za stroške, nato pa kupiti to zvočno kartico danes lahko od 2600 rubljev, čeprav je v nekaterih trgovinah ceno doseže skupno 4 000 prostora. Takšna cena je absolutno ni upravičena, največ, koliko se lahko določi za to kartico - je 3000-3200 rubljev.
  Če povzamem, želim omeniti, da je kartica za svoj denar precej dobra in lahko daje dober zvok tako 16bit /44kHz kot 24bit /192kHz. S svojimi parametri je zelo podobna kartici ASUS - Xonar DGX, toda na strani Creative je bolj udobna, čeprav je za nekatere točke kartica še vedno slabšakonkurenta Vendar so vsi ti trenutki povezani z zvokom, vendar s tehničnimi lastnostmi. V vsakem primeru je Creative Sound Blaster Audigy Fx odlična rešitev za kateri koli računalnik za dokaj majhen znesek denarja.

  Sorodne publikacije