Procesor AMD A8-6600K: pregled, funkcije in pregledi

V zadnjem času je ceneje in bolj priročno zbirati osebne računalnike. Čeprav je lažje reči, je nemogoče. Običajno morate sestavne dele vzeti za dolgo časa in iskati uravnotežen sistem. V tem primeru je najlažje določiti osnovo. Upoštevali bomo produkt AMD. 6600K je bil dober procesor. Več o tem spodaj.

O procesorju

Ta model je svet videl leta 2013. Pojavila se je in prevzela mesto v družini APU AMD Richland. Poleg tega je bila novost takoj v sredini, kot vmesni model. Posledično je zaradi tega prišlo tudi do povprečnih stroškov. Takrat je bilo 105 dolarjev. Medtem ko drugi procesorji stanejo 70 $ in 140 $.Skupaj s temi čipi so obstajali modeli z blokiranimi multiplikatorji. Družina AMD Trinity APU bi lahko tekmovala. Zato uporabnikom ni bilo tako enostavno izbrati uspešnega modela hibridnega procesorja.

Paket

Pregled AMD A8-6600K se mora začeti od začetka, torej od paketa. Model je bil dobavljen v standardni embalaži. Tako pripravite vse modele za prodajo. Pred nami je masivna škatla črne barve v stilu Black Edition. To ni naključje, model se nanaša le na to vrsto čipa. Izjava Black Edition kaže, da imamo procesor z odklenjenim množiteljem. Na straneh so parametri in značilnosti AMD A8-6600K. Tukaj so informacije o novih tehnologijah. In tudi podatki o konfiguracijah in podpori obstoječih adapterjev. O tem sledimo kasneje.
V škatli ni samo čip, ampak tudi hladilnik.On je polni delovni čas, zato ni treba čakati na velike upanje. Poleg tega, če sistem ni opremljen z močnim sistemom hlajenja, potem še vedno morali kupiti visoko kakovostne hladilnik.


Osnova radiatorja je kvadratna. Iz nje plošča pusti na štiri dele. Vse je narejeno iz aluminija, kar seveda ni dovolj dobro. 70 mm ventilator ima moč 84 vatov. Če je na ohišju hladilnega sistema dobre kakovosti, bo dovolj reden hladilnik. Ne dovoljuje, da se procesor segreje. Temperaturo drži znotraj 57 stopinj. Kritična temperatura je 74 stopinj.

Videz

Oblika procesorja AMD A8-6600K je majhna. Ni presenetljivo, da ne izstopa. Strokovnjaki bodo takoj videli, da gre za Socket FM2. Na sprednji strani je malo informacij. To je država označevanja in proizvajalca.

Specifikacija

Vse specifikacije ne zagotavljajo jasnih informacij. Vendar pa morajo vedeti, da bi zgradili uravnotežen sistem. Da, frekvenca čipa doseže 39 GHz. V turbo načinu ta indikator doseže 42 GHz.
Model pripada družini Richland. Temelji na arhitekturi Piledriver. AMD A8-6600 je dobil 4/4 jedra. 32nm procesni čip je izdelan. Podpira številne uporabne tehnologije. Lahko upravlja 64 GB pomnilnika DDR3. Deluje z dvokanalno arhitekturo pomnilnika. Podpira DirectX 11 OpenCL 1.1 OpenGL 4.2 in DirectCompute 11.

Tehnologija

Odlične tehnologije vključujejo AMD Eyefinity in AMD Dual Graphics. Prva možnost je izdelava multimonitoring konfiguracij in ločljivosti do 5760x1200. Dual Graphics združuje močvgrajeno grafično jedro z diskretno kartico.

Značilnosti

Za leto 2013 lastnosti AMD A8-6600K niso bile slabe. V normalnem načinu je čip deloval pri 39 GHz. Referenčna frekvenca je bila 100 MHz. Multiplikator "x39". V vsakodnevnem delu napetost na jedru ne presega 13 V. Če upoštevate avtomatsko overclocking, potem se množilec dvigne na "x41", frekvenca se poveča na 4100 MHz, napetost pa je enaka 14 V. Če se procesor obremeni, bo stabilen prikaz te vrednosti hitrosti. . V primeru, da niso vključena vsa procesorska jedra, lahko frekvenca znaša 42 GHz. To samodejno vklopi tehnologijo Turbo Core 3.0, ki se je pojavila v modelih te generacije.
Če je čip v stanju mirovanja, potem množitelj pade na "x19", frekvenca se zmanjša na 1900 MHz in napetost ne preseže 09 V.

Testiranje

APU AMD A8-6600K je opravil vrsto testov. Posledično je bilo mogoče sklepati, da so turbo režimi nekoliko vplivali na zmogljivost. Izboljšali so učinkovitost za 3-5%. To je posledica dejstva, da se je frekvenca povečala le za 200-300 MHz. Konkurenti tega modela so bili procesorji Intel Core i3-3220 in AMD FX-4130. Hero pregleda se ni podal do zgoraj navedenih žetonov. Razlika je bila dobesedno 5%. Pomanjkljivost izdelka iz AMD je pomanjkanje integrirane grafike. Če morate poleg računalniške moči zagnati tudi 3D aplikacije, v tem segmentu ne boste našli konkurentov. Toda, če je vprašanje v komponenti igre, potem je bolje izbrati čipi, kot je Intel Core i3-3220.

Pospešek

Čip za overclock AMD A8-6600K je obvezen proces. Poleg tega prejšnji modelije pokazal dober rezultat v overclockerju. Za začetek morate dvigniti množitelj na "x47". Tako se frekvenca poveča na 47 GHz. Toda osnovna frekvenca je fiksna - 100 MHz. Če želite doseči to hitrost, morate povečati napetost na 14 amp.
Presenetilo se je, da povečanje ni vplivalo na stabilnost. Vsi testi izjemnih situacij so potekali gladko. Najvišja temperatura je bila le 65 stopinj, kar seveda ni doseglo kritičnega ogrevanja.
Povečanje hitrosti je 20% višje. Posledično se je produktivnost povečala za 14%. To povečanje je opazno pri delu. Zato je pomembno in koristno narediti takšno optimizacijo. Edina stvar, ki je zaželena, kljub temu, da bi dobili izboljšan hladilni sistem. Ko se napetost poveča, postane ogrevanje opazno in običajni hladilnik se spopada s težavami. Grafično jedro AMD Radeon HD 8570D je bilo nadgrajeno. Nežno in brez neprijetnih posledic je bilo mogoče dvigniti hitrost z 844 na 1086 MHz. Izkazalo se je, da je uspešno tudi, da takšne izboljšave niso zahtevale povečanja napetosti na jedru. Posledično se je glede na nominalno vrednost parameter povečal za 28%. Produktivnost se je povečala tudi za 17%. Če imate možnost in zmožnost optimizirati video jedro, naredite to. Rezultat ne boste obžalovali.

Ocene

Komentarji AMD A8-6600K je dobil le dobre. Uporabniki, ki so razumeli, kaj so izbrali za model, so bili zadovoljni. Pohvalil je čip za svojo moč, možnost overclockinga. Nekateri so uspeli dvigniti frekvenco na 5 GHz. Vgrajena grafična kartica za standardne naloge je prav tako prišla prav.
Kupciprepričani, da ni mogoče najti najboljše možnosti za takšen denar. Nekdo je pokazal boljšo zmogljivost z modeli Intel Core i3. Ugotovljeno je bilo tudi, da bo procesor za vsakodnevno uporabo ostal pomemben. V štirih letih se je z njo mogoče prepirati, toda v tem trenutku je ta možnost resnično izgledala perspektivno. Pritožbe so vplivale le na dvig temperature. Nekateri uporabniki so ob naložitvi zabeležili temperaturo 105 stopinj. Glede na to, da so kritični 74 stopinj, tak indikator takoj izklopi sistem. Zato je standardni hladilnik skoraj vedno zamenjal izboljšan CO.

Sklep

Pomembno je razumeti, da ta model zaostaja. Za procesor AMD A8-6600K je potrebna posebna grafična kartica. Zaželeno je, da izberete možnost iz linije AMD Radeon HD 6000. Najuspešnejši pa so bili modeli AMD Radeon HD 6570 in HD 6670. V drugem pa se je čip APU AMD Richland izkazal za dobro možnost za povprečni sistem. Med najstarejšim in mlajšim bratom se še vedno približuje prvemu. Z diskretnimi možnostmi seveda ne bo mogel tekmovati, če pa nekdo potrebuje zmogljivo grafično jedro, bo čip postal nepogrešljiv. Ne pozabite tudi na možnost overclockinga tega modela. Ima odličen potencial za overclocking. Samodejna izboljšava ne daje dobrega rezultata, vendar lahko ročne nastavitve povečajo produktivnost za 13-17%.

Sorodne publikacije