Igralna konzola Sony Playstation 3: opis, značilnosti, pregledi

Igralna konzola zdaj ne uživa tako velike priljubljenosti kot igralni računalniki, vendar še vedno najdejo svojega kupca in "popolnoma" obvladajo svojo nalogo. Znano je, da na trgu obstajata dva glavna konkurenta, ki proizvajajo konzole. Razmislili bomo o enem izmed njih, oziroma o samem izdelku. Igralna konzola PlayStation 3, čeprav je po izdaji četrte različice nekoliko izgubila pomen, je lahko še vedno uporabna za nepredstavljive igralce.

Videz

Pred pregledom tega modela je treba na kratko navesti zgodovino proizvodnje izdelka te družbe. Prva različica te konzole se je pojavila v oddaljenem letu 1994. Drugi je izšel šest let kasneje. Tudi takrat je bilo jasno, da je rezultat tretjega - vprašanje časa. Zato so med navijači začeli rasti govorice, da in kako.

Uradno je bilo odločeno, da se svetu predstavi novost v letu 2005. Potem je bila predstavljena Sony PlayStation 3 igralna konzola v obliki osnutka, leto kasneje pa se je odločila, da bo zvišala stroške naprave, pa tudi informacije o prodaji, in odločili so se, da bodo objavili in sprostili novo igralno palico, ki se je prvotno imenovala Sixaxis. Na razstavah so uporabniki prvič testirali napravo. Že pri prvih zagonih konzol so opozorili na vse obstoječe napake. Tako se je takoj začela pritoževati zaradi netočnosti nekaterih projektov iger. Prišlo je do težav s sliko in zvokom. Upoštevajte, da bo po posodobitvi vse popravljeno.

Različice

Igralna konzola Sony PlayStation 3 je bila predstavljena v več konfiguracijah. Torej je bila razlika opazna pri obsegu železnice. Cenejša sprememba je dobila 20 GB, celotna ponudba pa je dobila 60 GB. Zanimivo je, da je bila prva možnost, čeprav je bila v nekaterih regijah priljubljena, v Ameriki zaradi nedostopnosti zahtev še posebej nedostopna. Že naslednje leto po začetku prodaje je na voljo različica s 80 GB, nato s 40 GB. Nato se prodajajo modeli, ki ne podpirajo PS2 iger. Vgrajeni čitalnik kartic tudi izgine. Posodobitev za leto 2008 je postala najbolj prodajana. Torej je model dobil trdi disk z zmogljivostjo 80 GB in namesto krmilne palice Sixaxis se pojavi legendarni DualShock 3.
V Rusiji je primer različnosti različen. Možnosti za 4060 in 80 GB skoraj takoj niso obstajale. Sony PlayStation 3 Super Slim in Slim igralna konzola je na voljo v razponu od 120 do 320 GB. Tam je bil model z 12GB flash pogon.

Tanke različice

Na splošno modeli Slim in Super Slim niso bili prikazani takoj. Prva različica je postala znana na razstavi leta 2009. Sama konzola je postala manjša, ne samo po velikosti, ampak tudi v smislu teže in porabe energije. Procesor, ki ga sedaj proizvaja 45 nm procesna tehnologija, je bil posodobljen in premišljen o hladilnem sistemu. Igralna konzola PlayStation 3 Slim 320gb je oboževalce opozorila. Postala je priljubljena doma v svoji domovini, kasneje pa v Združenih državah in Veliki Britaniji. V manj kot enem mesecu je družba izvedla več kot milijon izvodov. Proizvajalec je spoznal svoje napake in do leta 2012 pripravil še več sprememb. Super Slim je postal lažji in manj kot prejšnjirazličica Na voljo je bila možnost s trdim diskom velikosti 250 in 500 GB.

Videz

Zasnova igralne konzole Sony PlayStation 3 je bila stroga, a elegantna. Prvotna različica je tehtala 5 kilogramov, dimenzije pa so bile pomembne: 325 x 98 x 274 mm. Zanimivo je, da je v drugi različici postal večji in skoraj enako velik kot njegov glavni konkurent - Xbox. Oblika je rahlo konveksna, pravokotna. Koti so ravni in ostri. Predpona je lahko nameščena tako horizontalno kot vertikalno. V ohišje so bili nameščeni vsi elementi, vključno z napajanjem in hladilnim sistemom.
Fina modifikacija je prejela težo 320 kilogramov in zmanjšala velikost na 290 x 65 x 290 mm, kar je seveda pomenilo, da je ta različica bolj kompaktna kot glavni konkurent. Na splošno je videz ostal enak. Zgoraj je bila sijoča ​​črna plastika. Po mnenju predstavnikov podjetja, tako strogo in, na drugi strani, želena izbira daje konzoli elite videz. To pomeni, da je videti na videz, je takoj jasno, zakaj je ta cena prejela igralno konzolo Sony PlayStation 3. Cena 800 $, še vedno niso vsi prepričani elitizem konzole. Sama plastika je bila zelo markantna. Zdelo se je, da je pripravil vse, kar je bilo mogoče: prah, prstni odtisi, umazanijo itd. Vendar je Slimova različica, ki uporabniku prihrani to pomanjkljivost, saj je sijaj zamenjal matirano plastiko. Elementi na konzoli praktično niso spremenili svoje lokacije. Blu-ray - na desno in namesto, da pustite pladenj za disk - samo luknjo. Odvisno od konfiguracije je prišlo do manjših sprememb v zasnovi. Torej, na primer, v večChrome različica poceni različica izginil.

Spremembe

Kot smo že omenili, so obstajale tri velike spremembe, vendar je vsaka od njih imela svojo lastno spremembo. Na primer, različica Slim 320GB je bila predstavljena ne samo v črni, ampak tudi v beli, rdeči in srebrni barvi. To je edini model, ki ima tako veliko barvno raznolikost.
Igralna konzola PlayStation 3500gb je bila na voljo tudi v črni barvi, bela pa je bila na voljo samo japonskim. Če je kupec hotel kupiti najlažjo različico konzole, je moral izbrati standardno 80 GB različico in 160 GB tanek model. Drugi prodani beli izdelki so bili na voljo samo na Japonskem.

Specifikacija

Jasno je, da se PS3 ne razlikuje po trenutnih standardih s posebno močjo. Toda letos je bila dobra konzola, ki je delala z glavnim procesorjem 218 GFLOPS in 18 TFLOPS grafiko. Kristal je deloval na osmih tokovih in je imel taktno hitrost 32 GHz. Grafični procesor se je imenoval "Reality Synthesizer". Predvsem pa je s Sonyjem sodelovala znana družba nVidia. Grafična kartica je delovala na frekvenci 550 MHz, pomnilnik je prejel 256 MB. Notranji RAM je bil 256 MB, kar je bilo dovolj. Blu-ray se je odzval na optični medij. Prenosni trdi disk je bil odstranljiv, kar pomeni, da ga je v primeru okvare ali pomanjkanja pomnilnika mogoče zamenjati. Seveda so bile vse brezžične tehnologije, kot sta Wi-Fi in druga različica Bluetootha.
Za priključitev zunanjih naprav so na konzoli nameščene reže USB 2.0. V prvih različicah predponebilo je mogoče najti njihove štiri dele, kasneje pa se je zaradi prihrankov njihovo število zmanjšalo za polovico.

Control

Krmilna palica je glavni element, brez katerega igralna konzola Sony PlayStation 3 ni delovala. Prvič, šestosna je bila odgovor za manipulatorja. Delal je preko Bluetootha. Baterija je trajala več ur neprekinjenega delovanja. Za polnjenje je bil potreben kabel. Štirje kazalniki so pomagali identificirati povezavo s konzolami. Posebnost te krmilne palice je bila, da je delovala v treh ravninah, ki so identificirale gibanje, vrtenje in različne manipulacije. Igra bi lahko dala nove občutke in postala bolj realistična. Ta krmilnik nima vibracijskih motorjev, ki so znani v pozni različici, zato je naprava lažja.
DualShock 3 je krmilnik, ki je kasneje postal glavni in je nadomestil Sixaxis. Imel je vibracijske motorje, ki so seveda izboljšali trenutke igre. V nekaterih igrah so se obnašali individualno. V strelci upodobljeni raztresene in preprečiti cilj, v avto-simulatorji simulira kolo. Glavna prednost te različice krmilnika je bila kakovost materialov. Zaradi tega je igralna palica postala dolgoživa in je zamenjala prejšnjo različico.

Težave

Reševanje težav podjetja ni uspelo. Kot je pokazala praksa, je bilo popravilo igralnih konzol Sony PlayStation 3 pogosto. Nekateri kupci so imeli celo tipične težave. Torej, na internetu so informacije o "rumenem ognju smrti". Ta težava je bila najdena pri prvih različicah konzole zKapaciteta 60 GB. Pregrevanje je bilo opaženo ne le z občutki, temveč tudi s podrobnostmi programske opreme. Indikator napajanja je najprej utripal rumeno in začel utripati rdeče. Kot rezultat, se je izkazalo, da je krivda vse slaba kompilacija, ampak spajkanje grafičnega procesorja. Kasneje, seveda, obstajajo načini za rešitev tega problema. Tudi ena najpogostejših napak je bila zavrnitev konzole za delo z "tuje" RAILWAY po nadgradnji. Še posebej je prizadela konzole, v katerih je bil spomin dvignjen na 500 GB ali 1 TB.

Mnenja

Kljub temu je igralna konzola Sony PlayStation 3 dobila pozitivne ocene. Seveda so ga kupili tisti, ki so ljubitelji podjetja. Ljubitelji Xbox-a ne vedo veliko o tej konzoli in jo lahko kritizirajo, ne da bi jo celo poskušali igrati.
Ljubitelji blagovne znamke so bili zadovoljni s skoraj vsemi. Tudi nekatera vprašanja, ki so bila sčasoma popravljena s posodobitvami, niso zasenčila veselja pri nakupu. Nekateri uporabniki se še niso odločili za zamenjavo te različice. Ljudje so zadovoljni s ceno iger, spomina, videza, ekskluzivnosti in zanesljivosti. Pohvalil in upravljavca, ki je v resnici, v posodobljeni obliki postal kulturno in zaradi enostavnosti uporabe je lahko zasenčil vse obstoječe. Prav tako smo pohvalili vsestranskost predpone, ki poleg iger odlično reproducira filme, diske drugih proizvajalcev in tako naprej.

Sorodne publikacije