Kako narediti mini-osebne računalnike z lastnimi rokami? Mini računalniki

Zbiranje osebnih računalnikov - odgovorno je in ni tako enostavno, kot se zdi. Pomembno je razmisliti o združljivosti vseh komponent in učinkovitosti sistema. Ampak še težje zbrati mini-osebnih računalnikov z lastnimi rokami. Če želite to narediti, boste morali iskati kompaktne komponente na internetu in poskrbeti, da se bo vse uvrstilo v majhno telo.

Koristi

Zakaj moram zbirati mini osebne računalnike z lastnimi rokami? Seveda v univerzalnih sistemih ni težav z zmogljivostjo, vendar je veliko drugih neprijetnosti. Mini-PC privablja kompaktne velikosti, nizko raven hrupa in odlično rezervo moči. Seveda je uspešnost takšnega sistema odvisna od tega, koliko ste pripravljeni vlagati v to. Na srečo je veliko proizvajalcev poskrbelo za uporabnike: vsak lahko gradi mini računalnik za delo in igre.


Neodvisna montaža

Druga pomembna točka: za zbiranje mini računalnika z lastnimi rokami, morate nadzorovati vse, kar pride v telo sistema. Veliko ljudi misli, da je veliko lažje kupiti že pripravljen računalnik. Seveda, do neke mere je. Toda če govorite o varčevanju in nadaljnji nadgradnji, bodo tu dvomi, ali je tako.
Neodvisna zbirka je koristna, ker lahko najdete komponente s popustom ali zalogo v trgovini. Možno bo spreminjati elemente in jih v prihodnosti dopolnjevati. Za nadgradnjo je to kar najbolj donosna možnost. Tako boste vedeli, da ste notri, razumeti, kaj lahko še izboljšate inzamenjati

Težave pri zbiranju podatkov

Vprašanje, kako izdelati mini osebne računalnike, se ne razlikuje od tistih, ki jih zahteva uporabnik univerzalnega sistema. Težave so lahko zelo podobne in se srečujejo praktično z vsakim kupcem.


Prva stvar, s katero se morate srečati, je raznolikost platform. Zelo težko jih je razumeti, predvsem pa v prihodnosti. V času sestave računalnika bo moral ugotoviti, kakšni so faktorji elementov, razumeti, kaj je vtičnica in kako zbrati procesor zanj. Po tem boste morali razmisliti o RAM-u in funkcijah, ki jih zagotavlja matična plošča. Toliko delov je. Upoštevati jih je treba, sicer lahko sistem po montaži izda napake ali jih sploh ne vključi. Toda v zbiranju mini pc ostaja pomembna in zmogljivost vseh elementov v primeru.

Sestavni deli

Torej, če se odločite, da svoj mini-PC postavite skupaj z lastnimi rokami, morate razmisliti o nalogah, ki jih bo opravljal. Zato se bo lažje zanašati na to, katere komponente kupiti.
V primeru mini-PC je zelo pomembno, da najprej izberete pravi primer. Konec koncev, če je kompakten sistem, mora biti tudi ohišje kompaktno. Nato izberemo matično ploščo. Idealno se ujema z izbranim ohišjem. "Možgani" sistema veljajo za procesor, zato ga boste morali izbrati kasneje. Računalnik ne bo mogel delati brez RAM-a in pogona. Zato je treba izbrati ustrezne module velikosti, ki se ujemajo z majhno "škatlo". V teoriji mini pc lahkona grafično kartico. Toda če se odločite za najmanjši sistem, boste morali to narediti z integriranim sistemom. Prav tako ne pozabite na napajanje.

Korpus

Torej, kot je že bilo omenjeno, je treba začeti z zbiranjem. Mini-PC-ji se običajno imenujejo oblika mini-ITX. Toda korpus ne obstaja. Podvozje je:
 • veliki stolp;
 • midi-stolp;
 • mini stolp.
 • Te možnosti se nanašajo na navpična ohišja. Poleg tega obstajajo horizontalni modeli - "namizni računalniki". Za mini pc potrebujete mini stolp. Dimenzije teh ohišij se lahko razlikujejo. V povprečju so njihove dimenzije 15 x 36 cm. Toda na trgu lahko najdete še bolj kompaktne modele.
  V večjem modelu mini pc lahko enostavno postavite celo univerzalno napajanje. Vendar pa boste morali najti največjo različico mini stolpa. Če je primer zelo majhen, bo napajanje v njem zunanje in vgrajeno. Upoštevati je treba, da se te možnosti običajno izračunajo na 60 vatov.

  Motherboard

  Ker izdelujemo mini osebne računalnike z lastnimi rokami, mora biti matična plošča oblika mini-ITX. Platforme te vrste imajo dimenzije 17 x 17 cm. Če je primer večji, si lahko ogledate microATX. Ta možnost ima velikost 245 x 245 cm. Posebnost mini-ITX je, da se matična plošča pogosto prodaja v parih s procesorjem. Zato je ta možnost zelo ugodna za nakup, če pomislite na domači računalnik. Če potrebujete zmogljiv sistem, je najbolje, da sami izberete čip.

  Procesor

  Tukaj bo najlažje. Poglejte vtičnicomatično ploščo in izberite procesor. Lahko naredite nasprotno, kdorkoli želite. Glavna stvar je doseči združljivost in pravilno delovanje obeh naprav.
  Sam procesor je precej kompakten, zato ni potrebno iskati nobene njegove zmanjšane različice. Izberete lahko vse, ki jih želite, in ki se bodo dvignili na izbrano platformo. Na kaj morate biti pozorni? Da ne bi izgubili kompatibilnosti, boste morali preučiti vtičnico - konektor na plošči in po tem, ko ste zbrali čip. Prav tako se prepričajte, da ni zelo "vroče", saj je sistem hlajenja v mini PC-ju tesen.
  Prav tako je vredno takoj razmisliti, ali boste kupili grafično kartico in se prilegali primeru. Če nameravate zgraditi osnovni sistem, lahko izberete integriran procesor grafične kartice. Pri igralnih sistemih morate vzeti adapter.

  RAM

  Osnovna zahteva je večkratno število modulov za kanale na matični plošči. Če je primer in matična plošča dovoljena, lahko izberete univerzalne module. Na splošno niso največja komponenta računalnika, zato se lahko prilegajo v mini računalnik. Če mesto ni toliko, boste morali kupiti "laptop" možnost. SODIMM je bolj kompaktne velikosti. Kaj iskati pri izbiri RAM-a? Najprej morate primerjati njegove parametre s parametri procesorja. Specifikacije za čip kažejo količino pomnilnika, ki ga podpira. Prav tako boste morali računati na možne frekvence in vrsto pomnilnika. Izberete lahko druge možnosti, kot želite. Ti vključujejo časovne razmere in napetosti.

  Pogon

  Če imate namizni pc, boste verjetno lahko za prenosne računalnike preprosto postavili celo trdi disk. Toda, če je hiter in tih računalnik, boste morali biti pozorni na polprevodniške pogone.

  Prednost SSD ni le v njihovem hitrem in tihem delovanju, ampak tudi v kompaktnih velikostih, kar je v našem primeru pomembno. Samo vi morate skrbno razmisliti o glasnosti. Dejstvo je, da trdi disk s prostornino 1 TB stane približno enako kot polprevodniški pogon 240 MB. Glede na razliko v stroških naprave, boste morali razmisliti, ali ste pripravljeni trdno določiti znesek za trdni SSD ali donirati hitrost in kupiti trdi disk.

  Napajalnik

  Kot je bilo že omenjeno, lahko naletite na napajalno enoto, vgrajeno v ohišje. Seveda v tem primeru ne boste mogli nadzorovati svojega modela ali moči, vendar je ponavadi ta možnost cenejša. Obstajajo modeli, ki imajo načeloma zunanjo povezavo z DP. V tem primeru lahko prihranite veliko prostora.
  Če gre za zbiranje mini-PC iger za vaše roke, potem brez polne velikosti napajalne enote ne more storiti. Razumeti pa je treba, da bo primer nekoliko večji od primera, ki ga lahko na primer pritrdimo na zadnji del monitorja. Izbira oskrbe z električno energijo je zahtevana z vsoto indeksov porabljene električne energije vseh elementov. Kompaktni sistemi so običajno malce zahtevnejši, tako da lahko kupite najpreprostejši trdi disk.

  Video kartica

  To jeneobvezni sistemski element, še posebej, če imate raje integriran grafični procesor. Sistem igralcev zahteva vsaj eno grafično kartico. Lahko si ogledamo enojne rezine.
  Mimogrede, že so pripravljeni sistemi, v katerih lahko vidite nekaj grafičnih kartic. Ampak tu moramo skrbno razmisliti o hladilnem sistemu, brez katerega brez tega ne moremo.

  Hladilni sistem

  Na trgu lahko najdete veliko brezžičnih mini-osebnih računalnikov. Vse je odvisno od sistema, ki ga izberete, in od komponent, ki so že v notranjosti. Kakšne so možnosti? Prvič, lahko namestite majhen hladilnik na procesor, ki se lahko zlahka spopadejo s hlajenjem ne samo čip, ampak tudi matično ploščo na splošno. Otežite, ker je prostor omejen. Toda v spletnih trgovinah so hladne horizontalne vrste kompaktnih velikosti. Drugič, lahko postavite polno velikost napajanja, ki bo vozila v zraku in pomagala obvladovati manjše ogrevanje. Dejstvo je, da sistem mini-PC kot celota ne porabi veliko električne energije. Vse komponente so kompaktne, zato ne potrebujejo veliko energije. Tretjič, uporabite lahko ventilatorje. Seveda je takih možnosti malo, saj je vse odvisno od same lupine. Vedno je mogoče najti nekaj mest za oboževalce. Četrtič, če je gaming PC, potem brez trdnega hladilnega sistema ne more storiti. Boste morali, najverjetneje, izbira v smeri vodnega hlajenja. Vendar je treba to upoštevatito je drago.

  Primer miniračunalnikov

  In končno, nekateri mini računalniki se lahko brez težav uporabljajo brez hladilnega sistema. Osupljiv primer je Hystou FMP037200U. Ta že zbrani računalnik nima hladilnega sistema kot takega. Nima niti napajanja, ampak deluje iz zunanje naprave. Prav tako ne boste našli trdega diska, saj proizvajalec priporoča, da priključite zunanjo napravo za shranjevanje prek priloženega kabla SATA.
  Posebnost tega modela je, da se v odsotnosti hladilnega sistema računalnik ne segreje in hkrati ostane tih. Proizvajalec je izvedel hlajenje, če ga je seveda mogoče poimenovati s pomočjo telesa, ki je v bistvu radiator.

  Sorodne publikacije