Kjer so gesla shranjena v brskalniku "Yandex" in kako od tam naprej

Če ste kdaj pozabili geslo, ste verjetno začutili neprijeten občutek izgube, saj boste morali nekaj ur preživeti v globokih spominih na to. Vendar pa vam bomo v tem članku podrobno povedali, kje so gesla shranjena v brskalniku "Yandex" in kako jih je mogoče obnoviti.

Uvod v bistvo primera

Vnos gesla na katero koli mesto, "Yandex" - vaš brskalnik zahteva dovoljenje, da ga shrani. Ko boste ponovno obiskali spletno mesto, vam bo geslo dodeljeno samodejno. Če želite v nobenem primeru onemogočiti to funkcijo, naredite naslednje:
 • Poiščite nastavitve »Prikaži dodatne možnosti«.
 • Pojdite na "Gesla in obrazci", izberite "Onemogoči" v predlogu za shranjevanje gesel s spletnih mest.
 • Ogled strani z shranjenimi gesli

  Za ogled strani z dovoljenjem ali, nasprotno, prepoved shranjevanja gesel, sledite navodilom:
 • V nastavitvah izberite »Prikaži dodatne možnosti«.
 • Poiščite "Gesla in obrazci", izberite "Upravljanje gesel".
 • V polje »Geslo«, ki se nahaja v razdelku »Spletna mesta, ki ne shranjujejo gesel«, boste dobili vse strežnike s prepovedjo shranjevanja gesel, v razdelku »Spletna mesta s shranjenimi gesli« pa bodo tisti strežniki, katerih gesla Yandex je shranjen.
 • Izberite želeno mesto, kliknite križ in Končano.
 • Kaj storiti, če ste pozabili geslo ali če so gesla Yandex-brskalnika shranjena na vašem računalniku

  Recimo, da ste pozabili geslo na spletnem mestu.Želite vedeti, kje so shranjena gesla v brskalniku Yandex? Enostavno jih najdete v nastavitvah:


 • Pojdite na nastavitve, izberite »Prikaži napredne možnosti«.
 • V razdelku »Gesla in obrazci« izberite »Upravljanje gesel«.
 • Pod "Spletna mesta s shranjenimi gesli" kliknite na želeno spletno mesto.
 • V polju za geslo kliknite gumb "Prikaži".
 • Odpre se vam pogovorno okno. V računu morate vnesti geslo iz računa. Ko ga vnesete, kliknite »V redu«. Prikaže se geslo za prijavo. Če želite preprečiti prikaz gesla, kliknite Skrij.

  Če so shranjena gesla shranjena v brskalniku "Yandex"

  , "Yandex" -Browser uporablja posebno zaščito z geslom od naslednjih:
 • "Phishing". Zlonamerni ljudje ustvarjajo zelo podobne resnične partnerje spletnih mest. Uporabnik meni, da se je preselil na želeno spletno mesto in vnesel geslo, ki pride v vsiljivce. Lahko uporabijo namen kraje osebnih podatkov ali denarja.
 • Enaka gesla. Ta neprijetnost je zelo resna grožnja varnosti. Ko se je račun naučil z geslom, lahko napadalci dostopajo do njega in do drugih.
 • Na primer, če je vaše geslo iz elektronske denarnice enako geslu z glasbenega mesta, ga lahko brezobzirno osebje spletnega mesta glasbe uporabi in ukrade. Še bolj nevarna je uporaba enakih gesel za HTTPS in HTTP mesta. Geslo spletnega mesta HTTP se prenaša po omrežju, ne da bi bilo šifrirano in ga lahko enostavno dobiteslabo voljo Po drugi strani pa jo bodo uporabili za spletno mesto HTTPS za namen kraje osebnih podatkov ali denarja. Če uporabljate brskalnik "Yandex", se prepričajte, da so gesla varna. Mimogrede, če uporabljate ta brskalnik na telefonu, potem delujejo vsi isti algoritmi zaščite. Če heker ve, kje so gesla shranjena v "Yandex" - brskalnik android, potem jih ne bo mogel doseči, ker se zaščita ne uporablja prvo leto in se pokaže samo z najboljše strani.

  Kako deluje zaščita

  Po vnosu gesla na zahtevan strežnik, Yandex ustvari svojo razpršitev, ki bo shranjena v bazi podatkov brskalnika. Če želite vnesti geslo na spletnem mestu tretje osebe, brskalnik primerja njihov znesek. Če so enaki, brskalnik zahteva potrditev, ali resnično želite uporabiti enaka gesla za različne strežnike.

  Kako onemogočiti zaščito

  Ta ukrep ni priporočljiv, ker bo prikrajšanim osebam olajšal dostop do vaših osebnih podatkov.
 • Pojdite na nastavitve, poiščite "Prikaži dodatne možnosti".
 • V razdelku »Gesla in obrazci« onemogočite funkcijo »Omogoči zaščito pred lažnim predstavljanjem«.
 • Poleg tega lahko heš brisanja izbrišete z uporabo polja "Clear Data".
 • Hakiranje gesel v brskalniku Yandex

  Da bi v celoti odgovorili na vprašanje, kje so gesla shranjena v brskalniku Yandex, morate najprej vedeti, da so gesla iz najpomembnejših mest "Yandex" shranjena kot hash. Tako so shranjeni v zaprti obliki in, potem ko so jih prejeli,napadalci jih ne bodo mogli uporabljati.
  Kriptografsko razprševanje naredi geslo edinstven nabor znakov, zelo preprost za uporabo pri prepoznavanju gesel, vendar je obnovitev osnovnih gesel na njem skoraj odpravljena. Za zgoščevanje v "Yandexu" se uporablja algoritem SCrypt. Ta algoritem ustvari razpršitev, poleg CPU-ja pa se uporabljajo številni procesi branja /pisanja v pomnilniku. To močno otežuje nalogo hekerja. Ne pospešuje razčlenjevanja gesel z uporabo procesorja grafične kartice. Tako bo napadalec moral porabiti sto let, da pobere šestmestno geslo, ki ga sestavljajo spodnje in zgornje črke, številke in posebni znaki.

  V zaključku

  Upamo, da boste potrebovali članek o tem, kje se gesla shranijo v brskalniku "Yandex". Priporočamo tudi, da ta brskalnik uporabljate v telefonu, ker potrebuje malo RAM-a in ne bo omogočil lažnega predstavljanja vaših poverilnic.

  Sorodne publikacije