Odjemalci RDP za Windows in MacOS

Mnogi uporabniki sodobnih računalniških in mobilnih sistemov bi radi upravljali svoje domače terminale na drugi lokaciji. Toda kako se to lahko stori, saj kabel, priključen na vaš domači računalnik, ne potegne sam? Takšen problem je namenjen reševanju tako imenovanih RDP-strank, ki zagotavljajo povezavo med računalnikom in vsemi mobilnimi napravami preko interneta. Razumevanje njihovih nastavitev je preprosto. Toda vprašanje, kaj naj raje dobi kakovostna komunikacija, ostaja odprto za mnoge uporabnike. Oglejmo si več možnosti za dva najbolj priljubljena in skupna operacijska sistema - Windows in Mac OS X.

Stranke RDP: kaj so in za kaj so?

To je zmanjšanje RDP, ki prihaja iz angleške fraze Remote Desktop, ki prevaja dobesedno "Remote Desktop". Vendar to ime ne odraža v celoti vseh značilnosti te vrste programa.

Odjemalec RDP za Windows ali kateri koli drug operacijski sistem, vključno z mobilnim operacijskim sistemom, vam v glavnem omogoča popoln dostop do domnevnega terminala. Z drugimi besedami, ne moremo samo povedati, da lahko uporabnik vidi "Desktop", ko je povezan. S potrebnimi nastavitvami lahko na daljavo nadzoruje računalnik, nameščene programe, datoteke in sistemske nastavitve, posluša glasbo, gleda videoposnetke itd.Uporabnik se dejansko nahaja pred svojim domačim (ali delovnim) terminalom.

Kako je povezava?

Zdaj pa nekaj besed o tem, kako stranka RDP deluje za Windows 7 ali druge sisteme. Praviloma je za dostop do oddaljenega terminala uporabljena družina protokolov ITU T. 120, vrata 3389 za TCP in 443 za HTTPS.
Da bi se izognili podvajanju tehničnih podrobnosti, je delo teh programov mogoče veliko lažje pojasniti. Odjemalci RDP se odzivajo na dogodke v računalniku, s katerega je omogočen dostop (bližnjice na tipkovnici, dejanja z miško itd.), Nato pa prek lastnega gonilnika prenesejo svoje podobne naprave na oddaljeni terminal, nato pa spet Z uporabo lastnega video gonilnika prikažejo vsebino na zaslonu in oblikujejo paket nazaj na stranko RDC (terminal, iz katerega se izvaja nadzor).

Vprašanje uporabe vgrajenega ali posodobljenega odjemalca RDP v operacijskem sistemu Windows XP

Ker je različica XP operacijskega sistema Windows brezupno zastarela, čeprav je še vedno zelo priljubljena med uporabniki, z vgrajenim odjemalcem ni tako enostavno.
Tudi tretji servisni paket uporablja odjemalca RDP za Windows XP, različico 6.1. Za normalno upravljanje morate namestiti spremembo 7.0 in to samo ročno. Čas za prenos posodobitev iz uradnega Microsoftovega vira je pogosto problem. Zato za prenos posodobitev KB969085 in KB969084 uporabite drug (preverjen) vir, nato pa jih namestite v sistem (to je takoimenovani popravljalniki ali popravki za težave pri povezovanju s PRP). Šele po tem "native" posodobljen RDP-odjemalec za Windows XP bo delovala, kot bi morala. Težav s povezavo običajno ne opazite.

Vgrajen RDP odjemalec za Windows 7

V sistemu Windows 7 ni težav. Sam sistem je že namestil posodobljenega odjemalca RDP 7.1, za katerega je odgovoren servisni program MsTsc.exe.
Če želite vzpostaviti povezavo, se sistemska particija najprej izbere na nadzorni plošči, na zavihku Nastavitve oddaljenega dostopa pa so označena dovoljenja za povezavo z računalnikom in uporaba oddaljenega pomočnika. Kot dodatne nastavitve lahko izberete samo tiste uporabnike, ki bodo imeli pravico do povezave s tem terminalom.

Nadomestni programi za platforme Windows

Vendar pa kljub razpoložljivosti vgrajenih orodij za oddaljeno povezavo v sistemih Windows mnogi uporabniki raje uporabljajo programsko opremo drugih proizvajalcev.
Druga možnost je, da večina priporoča uporabo strank RDP, kot so Chrome RDP iz Googla, RDesktop, FreeRDP, Remmina in še veliko več. Če pa so najnovejši programi preprosti, potem za Chromium v ​​pomožnem terminalu potrebujete nameščen brskalnik z istim imenom in na terminalu ali mobilni napravi ustrezen program RDP za oddaljeno povezavo. Po drugi strani pa, če so izpolnjeni vsi pogoji, privzete nastavitve ni mogoče spremeniti. Če se želite povezati s pomožnim računalnikom, se najprej vzpostavi pooblastilo za povezavo, na kateremUstvari se posebna PIN koda, ki jo boste morali vnesti na napravi, s katere naj bi jo upravljali.

Če temu pristopu ni všeč, lahko uporabite druge programe. Na primer, povratne informacije uporabnikov na spletu kažejo, da je CITRIX dobra izbira. Prav tako veliko ljudi ugotavlja, da je za ustvarjanje terminalskega strežnika, ki temelji na RDP, dobra rešitev, da namestite Thinstuff s tankimi odjemalci in WTware. Hkrati pa govori tudi o gospodarstvu prometa.

Najbolj priljubljeni programi za Mac OS X

Očitno je, da se v sistemih jabolk uporabljajo tudi takšne programske rešitve.
Med najpogostejšimi in najbolj priljubljenimi so naslednji odjemalski programi:
 • Povezava z oddaljenim namizjem - odjemalec RDP za Mac od Microsofta (deluje samo z dobrim komunikacijskim kanalom in včasih "leti", ko je povezan /izključen zaradi uporabe Vroče tipke);
 • CorD je preprosta in stabilna brezplačna uporabnost (edina pomanjkljivost je, da lahko včasih kazalec izgine iz zaslona);
 • 2X Client RDP je aplikacija, zasnovana izključno za ljudstvo s stabilno povezljivostjo in podporo za pooblastitev SSL;
 • iTeleport - edinstven v svoji vrsti program, ki omogoča dostop do računalnikov Mac, ko je povezan s terminali Windows;
 • RDP Business Pro - vsestranski odjemalec z možnostjo tiskanja na omrežne tiskalnike in odprtih map in datotek v skupni rabi;
 • Jump RDP - odjemalec s podporo za VNC;
 • iTap Mobile je mobilna različica odjemalca, ki lahko dela z VERSION 7.1(minus je shareware različica s 15-dnevno poskusno obdobje).
 • Splošna vprašanja o namestitvi

  Kar zadeva nastavitve za večino aplikacij v primerjavi z operacijskim sistemom Windows, so preproste in vsa udeležba uporabnikov je sestavljena le iz izbire oddaljenega terminala, ki ga želite upravljati.
  V sistemih Windows, za dostop do povezave, morate uporabiti ukazno vrstico za zagon, ki vsebuje niz mstsc, ki mu sledi terminal IP ali strežnik v oknu za nastavitev povezave, nato pa se vnesejo osebni podatki in šele potem se to zgodi. Preusmeri na oddaljeno namizje. To je neprijetno.
  Poleg tega je za normalno povezavo v registru treba najti parameter MinSendInterval in mu dodeliti vrednost 5-10 ms, za parameter OrderDrawThreshold pa vrednost 1 ms. Če nekaj v sistemu Windows ne deluje, boste morda morali narediti izjemo za požarni zid, tako da ustvarite novo pravilo za vrata 3389. V nekaterih primerih boste morda morali spustiti vrata usmerjevalnika.

  Namesto izida

  Tukaj je kratek povzetek vsega, kar zadeva stranke RDP za Windows in Mac OS X. Veliko vgrajenih orodij se zdi preveč zapleteno za uporabo, zato ti uporabniki raje uporabljajo programe tretjih oseb. Kaj je vse to? Zdi se, da je najboljša možnost za sisteme Windows, da so Chrome, kljub obveznemu pogoju za namestitev istega brskalnika. Za "kokice" kupci videti bolje, še posebej za njih "oster" (na primer, 2X Client RDP). Toda za primere navzkrižne povezave med njimisistemi se bodo morali obrniti na iTeleport za pomoč.

  Sorodne publikacije