Prenosni računalnik HP Compaq 615: specifikacije, primerjava z analogi in pregledi

Ali ste se kdaj vprašali, ali lahko prihranite in hkrati kupite visokokakovostni prenosni računalnik? Pravzaprav je to povsem mogoče. Z nakupom večnamenskega prenosnega računalnika HP Compaq 615 AMD dobite edinstveno kombinacijo proizvodnih zmogljivosti in ugodnih cen.

Glede na videz je naprava podobna drugemu modelu istega proizvajalca - HP Compaq 6735s. Njihova oblika in logotip na pokrovu sta enaka. Poleg tega je podoben mat pokrov, ki je glede na povratne informacije uporabnika zelo praktičen (umazanija in prstni odtisi niso vidni). Kakovost montaže je zabeležena na visoki ravni, brez poudarkov ali tesno pritrjenih delov ni. Vizualno takoj prizadene drugo lokacijo vrat in priključkov v primerjavi z drugimi podobnimi modeli prenosnih računalnikov.

HP Compaq 615: Specifikacije

Ta model je opremljen s procesorjem AMD Athlon ™ X2, ki deluje na 21 GHz in zagotavlja večjo hitrost obdelave, da lahko uporabnik dobro deluje. Ta procesor je močan pri večopravilnosti, kar pomeni, da več programov poteka istočasno brez ustavljanja ali čakanja. Matična plošča HP Compaq 615 je tudi dobre kakovosti in omogoča brezhibno delovanje naprave. Preprosto povedano, zmogljivost bo ostala visoka, ne glede na to, ali delate ali se igrate. In če ne pustite, da se pregreje, bo omogočila, da naprava deluje dolgo časa.

Operativnopomnilnik

Z 1 GB RAM-a dobite dobro zmogljivost z drugimi razpoložljivimi možnostmi. Dejstvo je, da večina uporabnikov verjetno ne potrebuje veliko več OPERATING pomnilnika. To je samo optimalna zmogljivost, glede na nizko ceno. Izkazalo se je, da prihranite pri redundanci. Poleg tega se lahko pomnilnik zlahka razširi na 2 3 ali 4 GB, če je zaradi dodatne reže potrebno dodatno RAM. Preprosto postavite dodaten pomnilnik v drugo pomnilniško režo, da povečate njegov obseg. Skupaj sta dve takšni sloti, zato je to dobra kombinacija ekonomičnosti in prilagodljivosti.

Zaradi nestandardne strukture nekaterih zunanjih modulov strokovnjaki priporočajo uporabo pomnilnika znamke HP, da se zagotovi združljivost. Če mešate različne pomnilnike RAM, bo sistem deloval z nižjo hitrostjo. Za polni pomnilnik 4 GB ali več potrebujete 64-bitni operacijski sistem Windows Vista Business ali Linux. V 32-bitnih starih operacijskih sistemih z operacijskim sistemom Windows je količina uporabljenega pomnilnika odvisna od vaše konfiguracije, zato indeks nad 3 GB morda ni na voljo zaradi neizpolnjenih zahtev za sistemske vire. To se lahko zgodi tudi v prenosnem računalniku HP Compaq 615
.

Značilnosti zaslona

V primerjavi s konkurenčnimi napravami bo Compaq 615 cenejši od manj priljubljenega R5000 z boljšo zmogljivostjo. Zaslon z diagonalo 156 palcev (16: 9) s prevleko proti bleščanju ima ločljivost 1366x768. Kljub temu, da še ni HD 1080p, je kakovost slike na njem odlična. Kot rezultat dobitesvetel barvni zaslon in jasna slika.

Tipkovnica

Tipkovnica HP Compaq 615 ima standardni nabor gumbov - izolirane smerne tipke, urejanje, levi in ​​desni kontrolnik, Alt in 12 funkcijskih tipk. Razpoložljive mednarodne postavitve ključev. Druge funkcije vključujejo vgrajeno številsko tipkovnico, hotkeys za takojšen dostop do načina varčevanja z energijo, nadzor svetlosti in druge funkcije. Intercenter razdalje gumbov - 19 x 19 x mm, kot tudi 25-milimetrski premik, naredijo tipkovnico zelo priročno. Hkrati ni osvetlitve ozadja za izboljšanje vidljivosti v slabih svetlobnih pogojih.

Zvok in video

Zvočna kartica ponuja podporo za zvok visoke ločljivosti, vgrajen monofonski zvočnik, stereo slušalke in mikrofon, kot tudi linearno izhodno moč. Vgrajena matrica HP Compaq 615 ne zagotavlja le dobrega zvoka, ampak tudi odličnega videa. Video kartica naprave - ATI Radeon HD 3200, ki z drugo opremo zagotavlja neprekinjeno delovanje prenosnika, tudi v večopravilnem načinu. Videoposnetek se predvaja z ločljivostjo 1366x768 slikovnih pik. Grafično jedro s 500 MHz ima 40 tokovnih procesorjev (enakovredno 8 procesorjem nvidia stream), ki deli sistemski pomnilnik. Praviloma ne moremo pričakovati veliko od integrirane grafike, toda na tem prenosnem računalniku je preprosto izvajati številne igre z vsemi nastavitvami na sprejemljivi ravni.

Pomnilniške naprave in naprave za shranjevanje

160 GB trdega diska v tej napraviZagotavlja dovolj prostora za shranjevanje varnostnih kopij in različnih podatkov. Kljub temu ima prenosni računalnik HP Compaq 615 optični pogon z možnostjo zapisovanja DVD-jev, kar pomeni, da lahko zapisujete tudi DVD-je in CD-je. Tako dobite dodatno možnost za shranjevanje in varnostno kopiranje.

Povezava in omrežja

Če imate brezžično povezavo, jo boste dobili v HP Compaq 615. Njegove lastnosti so precej dobre. Prenosnik je opremljen z Broadcom 4312G 80211 b /g Wireless LAN. Ta enota ima tudi dodatni modul Bluetooth Dongle za ustrezen brezžični dostop.
Na splošno ima prenosnik podporo za širok spekter varnih integriranih brezžičnih omrežij in WAN, ki temeljijo na standardih standardov. Brezžično omrežje LAN je privzeto konfigurirano ali je na voljo kot možnost za kasnejšo dodajanje. Za širokopasovni brezžični dostop (WWAN) potrebujete Windows Vista Business ali Windows XP Professional. Vgrajeni Bluetooth je na voljo tudi v tovarniških nastavitvah in ga je mogoče kombinirati z vsemi podprtimi brezžičnimi omrežji LAN in WLAN.
Na voljo je integriran LAN Marvell Ethernet krmilnik (10/100 NIC) in opcijski 56K V. 92. Razširitveni reži so: ExpressCard /34 SD (Secure Digital), MMC (MultiMedia Card) podpora. Zunanja V /I vrata: 3 USB 2.0 RJ-45 /Ethernet, priključek za napajanje, izhod za slušalke /linijo, zunanji mikrofon, monitor (VGA).

Kamera

Naprava vključuje tudi vgrajeno spletno kamero z 2 milijona slikovnih pik. Ne glede na to, ali se uporabljaza interaktivni klepet, spletne konference ali druge večpredstavnostne vsebine je kakovost slike dovolj visoka, če to dovolite.

Operacijski sistem

Prenosnik tega modela je priložen operacijskemu sistemu Windows Vista, ki trenutno ni podprt. Vendar pa lahko po želji namestite "Windsor" 7 ali Linux na napravo. Preden nadaljujete s takšno namestitvijo, morate skrbno pregledati sistemske zahteve.

Drugi parametri

Teža naprave je 249 kg, kar je načeloma dober. Vendar so njegove dimenzije zelo kompaktne: 3718x2543x320 cm. Na to, pozitivne lastnosti laptop ne konča tam. Ta naprava ima pomembne varnostne funkcije. Njegova možnost DriveGuard varuje pred fizičnimi napadi, ki lahko poškodujejo vaš prenosnik in shranijo podatke, še posebej v gibanju. Obstaja tudi funkcija DriveLock, ki pomaga zaščititi podatke trdega diska pred nepooblaščenim dostopom. Poleg tega, kar boste verjetno cenili za razmeroma dolgo življenjsko dobo baterije, boste hitro dobili tudi polnjenje HP Fast Charge, ki bo vaš prenosni računalnik napolnil do 90% z 90 minutami. Devays lahko delujejo brez polnjenja za skoraj 4 ure pri predvajanju glasbe v varčevalnem načinu.

Končna beseda

HP Compaq 615 je dobro opremljen in tehnološki prenosnik po razumni ceni, ki je zdaj nekaj več kot 100 $. Treba je omeniti, da v času nastopa na trgu v letu 2009 je bila njegova cena 5-krat višja. Ta izdelek ima HP-jevo garancijo, če ga kupite pri pooblaščenem prodajalcu. Torej, zakaj kupitistarega ali obnovljenega prenosnega računalnika na lastno odgovornost (brez garancije in morebitnih skritih napak), če lahko kupite novo napravo za isti denar? Če je vaš proračun omejen, vam ta model ponuja moč, eleganco in vzdržljivost po nizki ceni in z dobrim jamstvom. V cenovnem razponu HP Compaq 615 je težko premagati. Združuje dobro zmogljivost, dolgo življenjsko dobo baterije in večino potrebnih funkcij v kompaktnem in privlačnem prenosnem računalniku. Njegova edina slabost je privzeti operacijski sistem Vista, ki ga je mogoče enostavno nadgraditi.

Sorodne publikacije