Avto "Lada X Ray": značilnost in komplet

Najlepši ruski avto sedanjosti se lahko upravičeno šteje za izdanega leta 2015 model "Avtovazu", ki je postal znan kot Lada XRAY. Visoka in privlačna hatchback, narejena v off-road stilu, je bila pričakovana novost. Mnogi vozniki po predstavitvi v garaži se je pojavil prav "Lada X-Ray". Značilnosti tega modela so presenetljive, toda za večjo predstavo o tem je vredno na kratko povedati vse njegove zasluge.

Videz

Najprej bi rad omenil zasnovo modela X-Ray Lada. Značilnosti avtomobila v estetsko dobrih pogojih so res dobre. Privlačen hatchback je dobil optiko izrazne, kromirane elemente dekorja in prepoznavno letnico X-oblike. Uspešno dopolnjuje podobo odbijača z zmogljivo blazinico iz nepobarvane plastike, kratkih rokavov in čistega prtljažnika. Če pogledamo ta avto, bi ga rad imenoval SUV. Toda dimenzije niso dovoljene. Dolžina Lade XRAY doseže 4164 mm, širina vozila je 1764 mm, višina pa 1570 mm, vendar je osupljivost ceste presenetljiva. Razdalja do te hatchbacke je 195 cm.

Notranja dekoracija

Vredno je reči tudi nekaj besed o kabini. Ker je to ena od prednosti avta "Lada X-Ray". Funkcijo potrjujejo fotografije spodaj. Notranjost je videti zelo moderno, elegantno, estetsko in celo plemenito.
Oblikovalci so trdo delali na slavo, zato salon ni le zanimiv, temveč tudiergonomsko "Toolkit" v hatchbacku je preprost in skromen v svoji arhitekturi, vendar ni nič manj informativen. Vse naprave se utapljajo v globokih vodnjakih “, voznik pa lahko prebere vse potrebne informacije iz širokega barvnega zaslona na računalniku na desni strani. Čudoviti 4-kraki? Volan se udobno prilega roki, v največjem dosegu pa tudi več gumbov za upravljanje na multimedijskih funkcijah.

Kaj še v kabini?

Vsakdo se počuti udobno v avtomobilu, kot je Lada X-Ray. Značilnosti sedežev, mimogrede, zaslužijo posebno pozornost. Ker v stoli ljudje preživijo čas v avtomobilu.

XRAY ima udobne, lepe sedeže s stransko oporo, konveksne vzglavnike in širok razpon prilagoditev. Prav tako se ne moremo veseliti razpoložljivosti različnih skladiščnih cistern. V vratih si lahko ogledate prostornine žepov z omarami, pod sovoznikovim sedežem je velika izvlečna škatla in pod osrednjo konzolo so razvijalci postavili nekaj niš in omar. Potniki na zadnji vrsti bodo udobno na kompaktno oblikovanem kavču. Pomanjkanje prostora zagotovo nihče ne bo občutil. Prav tako je treba omeniti sprednji plošči hatchback. Osrednji del je okrašen z 7-palčnim zaslonom multimedijskega kompleksa, ki ga obkrožajo gladke prezračevalne lopute. Spodaj je blok klimatske naprave. Vse je zelo ergonomsko - razvijalci so se seznanili s komentarji voznikov o predhodnih sestavinah XRAY instoril vse, da bi odpravil pomanjkljivosti.

Tehnične značilnosti

Prav tako morajo biti pozorni, ko govorijo o hatchbacku "Lada X-Ray". Fotografije, specifikacije, oblikovanje in oblikovanje notranjosti so pomembne teme, vendar je zanimivo obrniti se na temelje. Ta avto je zgrajen na prednjem pogonu B0, ki ga je razvilo združenje Renault-Nissan.
Konstruktorji sprednje osi so dokončali neodvisno vzmetenje „McPherson“, na hrbtni strani pa so namestili pol neodvisno arhitekturo s prepletenim žarkom. In seveda se model ponaša z učinkovitim zavornim sistemom. Spredaj ima prezračevalno strukturo diska, za njo pa boben. Vsi deli so zanesljivi in ​​časovno preverjeni - zagotavljajo odlično vodljivost in obnašanje na cesti.

Variante motorjev

Ko govorimo o značilnostih "Lada X-Ray", se ne moremo dotakniti teme energetskih enot. Na voljo so tri možnosti. Osnova je 16-litrski motor s 106 konjskimi močmi, ki deluje v tandemu s 5-stopenjsko mehaniko. Če želite, da puščica merilnika hitrosti doseže 100 km /h, potrebuje avto 119 sekund. Omejitev hitrosti hatchbacka s takim motorjem je 170 km /h, poraba v mešanem ciklu pa okoli 75 litrov na 100 km. Drugi ponujeni motor ima enako prostornino, vendar proizvaja moč v 114 "konjih". In s takšnim agregatom pod pokrovom se avto pospeši na največ 171 km /h. Praktično ni razlike, toda prvih sto hatchback-ov šteje hitreje - v samo 103 sekundah. In strošek je manj. Samo 69 litrov goriva v mešanicizanke


Najboljši motor je 18-litrski 122 konjskih moči, ki je na voljo ne samo s 5-stopenjsko mehaniko, ampak tudi z "robotom". Dinamika pospeševanja je enaka kot pri prejšnjem motorju, toda tukaj je najvišja hitrost višja - 183 km /h. Motor porabi 71 litrov goriva v kombiniranem načinu. Model s takšnim agregatom velja za vrh.

Varnost

Pomembno je govoriti o tem, kakšna oprema je standardna različica opremljena z "Lada X-Ray". Specifikacije Optima, velja za najbolj skromno, ni slabo. Vključuje vse, kar vozniku in potnikom zagotavlja ustrezno raven varnosti. Obstajajo zračne blazine za voznika in sovoznika, dva naslonjala za glavo v prvi vrsti, otroški naslon za roke ISOFIX, ključavnica zadnjih vrat in samodejno zapiranje v gibanju in trčenju (enako velja za prednje sedeže). Poleg tega je vgrajen alarmni sistem, imobilizator, LED luči, možnost opozorila v sili, zaščita podvozja in motorja, pomočnik pri vožnji, sistem proti nihanju, BAS, ABS in ESC.
Največja konfiguracija je enaka, vendar z majhnimi razlikami. Glave, na primer tri, ne dva. Obstajajo meglenke.

Druge možnosti

Obstaja veliko druge opreme, ki se lahko pohvali z avtomobilom "Lada X-Ray". Tehnične značilnosti tega modela niso slabe, vendar je v smislu opreme dobro. V osnovnem kompletu Optima je v notranjosti vgrajen računalnik, vtičnica 12V, sovoznikov ščitnikogledalo in stikalo-šepetalec na instrumentni plošči. Da bi povečali imenuje Najbolje, to samo doda na cigaretni vžigalnik, primera za očala in predal pod sovoznikovim sedežem. Toda top-end konfiguracija ni vtičnico. V Optima še elektrohydrousylytel urejeno večnamensko krmiljenje iz jermena, klimatska kabina filter tovarne niansiranje, zložljiva ključa LCD z daljinskim upravljanjem, električni pomik stekel vsa vrata, gretje sedežev, klima, kul oblačila polje in stereo sistem z AUX, USB, Bluetooth Hands brezplačno Na vrh montažo priložen multimedijski sistem z navigacijo, zadnjimi parkirnimi senzorji, električni in ogrevanih zunanjih ogledal. Z vidika zunanje Thor Optima praktično nič drugače. V zgornjem konfiguraciji razen zunanje kljuke v barvi vozila.

Stroški

Ta tema je potrebno opozoriti tudi na pozornost, ki govori o specifikacijah "Lada X-Ray." Najprej pa bi rad, da ugotavlja, da obstaja še tretja konfiguracija možnost. Imenujemo razkošje. Gre za kompromisno rešitev med standardom in največ. Ima vse našteto, poleg izboljšanih tonika, lahke in dež senzorji, ogrevanje vetrobranskega stekla in vzvratna kamera. Če je potrebno, potem je potrebno naročiti vrhunsko različico, znano tudi pod imenom TOP-PRESTIGE, ki resnično ima vse. No, fotografije in funkcije "Lada X-Ray" so predstavljene, zdaj lahko govorimo o ceni. Najcenejša možnost je na voljo za600 t P. Za ta denar bo oseba dobila model z motorjem s 106 konjskimi močmi v osnovni konfiguraciji. Avto z istim motorjem, vendar z luksuzno opremo, bo stalo 710 ton, toda za model v maksimalni konfiguraciji bo moral dati okoli 800 ton p., Toda z vrhunsko opremo lahko kupite avto z motorjem 110 ali 122 litrov. z Mlajši agregat s takšnim kompletom ni na voljo.

Kaj pravijo lastniki?

Na koncu je vredno povedati nekaj besed o tem, kaj je ostalo od avtomobilov Lada X-Ray pregledov. Funkcija, ki jo je mogoče prebrati v vsakem opisu, je resnično impresivna, vendar komentarji lastnikov kažejo, da je avto tak, kot je. Vendar je treba še vedno iskati slabe ocene. Sodeč po komentarjih se avto izkazuje kot zanesljivo vozilo. Ljudje opažajo odlično izolacijo hrupa in trdno, udobno vzmetenje. Znotraj vročine tudi v ostri mrazu, kar je pomembno, glede na rusko zimo. Sedeži so udobni, hrbet ne zbledi. In strošek je enak kot v opisu. Veliko ljudi, ki so preizkusili ta avto, so z veseljem opazili: od takrat je VAZ, ki je bil znan vsem prej, ostal edini logotip. Lada XRAY je sodoben dokaz, da je ruski avto lahko dober. In to ne more, ampak prosim.

Sorodne publikacije