Pametni telefon Meizu M2 Opomba: Lastnosti in opis

Z izdajo M2 Note Meizu je ustvaril še en izjemen problem po neverjetno privlačni ceni. Ko drugi žrtvujejo veliko, da bi zmanjšali stroške, kitajski proizvajalec nekako čudežno uspe prestaviti meje možnih, ki presegajo naše razumevanje, in spet postavil zapis o korelaciji vrednosti in kakovosti.

Zgodovina modelov

M1 Note je bila za svojo ceno odlična naprava. V veliki meri je pokazal primer, kako iz pametnega telefona z omejenim proračunom iztisniti maksimum. Njegov naslednik Meizu M2 Note, katerega cena za 16GB različico je 129 $ in 161 USD za 32 GB, se imenuje, da jo nadomesti. Široka LTE združljivost, slot za micro-SD kartice in Android Lollypop so dober začetek. Težava s čipom MediaTek MT6753 je vključevala 813-GHz grafične kartice A53 Mali-T720MP3 z 2 GB RAM-a. To pomeni, da je drugi model nekoliko manj računalniške moči in slabše GPU. Toda večina dobrih stvari je ostala. Ostanite nespremenjeni v zaslonom na dotik Meizu M2, trden zadnji 13MP in 5 megapixel sedfire kamero, precej veliko baterijo in zdaj mat, ne sijajni. Proizvajalec je rešil nekaj težav z originalnim modelom in zdaj ponuja širšo podporo za LTE in režo za pomnilniške kartice.


Razpakiranje

Paket Meizu M2 Note LTE je popolnoma enak kot opomba M1 - velik je in ni preveč velikodušen. Polnilec 2 A in kabel Micro-USB sta edini komponenti skromnega pametnega telefona. Na nekaterih trgih vključuje tudi slušalke. Primer za opombo Meizu M2 ni vključen v komplet. ModelObstaja več sprememb, ki so večinoma notranje. Zato ne smemo biti presenečeni nad velikostjo, ki je, tako kot njen predhodnik, 1509h752h87 mm. Edina nepomembna razlika je masa telefona. Dodatni 4G modul je premaknil lestvico na 149 funtov


Oblikovanje

Meizu M2 Opomba 16GB je enostavno opisati: z vidika zunanjosti je mat površina M1. Telo je zlahka prepoznavno na zaobljenih robovih in kaže na ljubezen proizvajalca na iPhone. V Meizu, seveda, še naprej pozorni na najnovejši razvoj Apple. Celotna sprednja plošča je prekrita z Asahi Dragontrail Glass ali Dinorex T2X-1 in ne odstranljiva zadnja plošča je čim bolj natančna in enostavna. Uporabniki pozdravljajo prehod iz sijaja na mat plastiko, da se poveča oprijemljivost in estetika.
Edina novost v videzu M2 Note - gumb Home je postal popoln gumb za strojno opremo, velik, s srebrnim poudarkom na okvirju. Ohranila je svoj karakter kapacitivnega senzorja - z dotikom se lahko vrnete nazaj in ko se pritisne, se odpre domača stran. Zahvaljujoč mat površini se model zadnje plošče odlikuje po izboljšanem oprijemu in enostavnosti uporabe. Prstni odtisi na njem niso vidni. Čeprav pametni telefon s 55-palčnim zaslonom ni kompakten, je enostaven za uporabo z eno roko, model pa je na voljo v beli, modri, rožnati in sivi barvi. 17)

Kontrole

Nad zaslonom je zvočnik, par senzorjev inself-kamero z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik. Na levi strani se nastavi glasnost rocker in gumb za vklop (blokiranje). Uporabniki navajeni na to, da zadnji ključ v desno in to ni enostavno, da se uporablja v svoj novi položaj. Odstranljiv pladenj namenjen za namestitev nano-SIM c kartice micro-SD ali dva nano-SIM-kartico se nahaja na levi strani. Lastnik se odloči, kako uporabiti drugega oddelka. 35 mm priključek za avdio in drugi mikrofon, so na vrhu in na dnu je mikro-USB-vrata z glavnimi mikrofon in zvočnik barov na vsaki strani. Hrbtišče je 13-milijona slikovnih pik kamero in dvobarvno LED bliskavico.

zaslon

Display Meizu M2 Opomba, v primerjavi s prejšnjim modelom, se ni spremenilo. Ima 55-palčno diagonalo in ločljivostjo 1080p. Na IGZO zaslon, ki je izdelan s Sharp, videti lepo, bogato barvo nanj in si koti so zelo dobri. Resolucija 1080p, vsekakor elegantna za ceno več kot dovolj. Pixel Gostota 403 t /dpi zagotavlja visoko natančnost in je drugačen od katerega koli zaslon QHD, pa ni problem v zelo drobnem tisku. Matrix zaslon je standardna razporeditev RGB-elementi. Meritve kažejo, da značilnosti Meizu M2 Opomba zaslon razlikuje od svojega predhodnika. Prikaz prvotnega 20% svetlejši, a črne ravni globlje v novi model, ki lahko pojasni več dim zaslon. Kljub temu, 470 nit - zelo spodobno raven svetlosti, ki zagotavlja tudi visok kontrast. Zmanjšanje svetlosti za 50% do 180 nit poveča kontrastše več. Hkrati se je zmanjšala berljivost zaslona na soncu. Bila je povprečna, vendar je bilo samo slabo.

Življenjska doba baterije

Prejšnji model, ki ga je napajala 3100 mAh baterija, bi lahko trajal 65 ur brez ponovnega polnjenja, in upanje, da bi Meizu M2 Note izboljšal učinkovitost energetske učinkovitosti zaradi optimizacije Lollipop. Dejansko so rezultati 3G-klicev in uporaba spletnega brskalnika odlični, toda ko gre za predvajanje videa, upanja ne upravičujejo. Povprečni delovni čas se je povečal na 69 ur, kar ustreza 25 dni, če porabite eno uro, da bi porabili za klice, brskanje po spletnih straneh in filmih. M2 Note ponuja tri načine uporabe baterije - varčevanje z energijo (uporabljajo se samo 4 jedra CPU), uravnotežen (6 jeder) in visoka zmogljivost (8 jeder). Zgornje številke so najbolj energijsko varčen način, zato lahko življenjsko dobo pametnega telefona znatno podaljšate, če uporabljate varčevanje z energijo.

Značilnosti povezave

Pametni telefon podpira 4 razpone 2G /GPRS /EDGE, 3-pasovni 3G s HSUPA in HSDPA ter Cat.4 LTE z veliko frekvencami kot prejšnji model. Telefon vam omogoča, da namestite dve SIM kartici, ki sta lahko istočasno v stanju pripravljenosti, vendar sta 3G in LTE podprta samo na kartici SIM1, SIM2 pa deluje samo v omrežjih GSM 2G. Na voljo sta dva pasova a /b /g /n, Wi-Fi DLNA, tako da lahko sprejemate večpredstavnostne datoteke (fotografije, videoposnetke, glasbo) iz naprav s to funkcijo in prenašate vsebino na televizor ali glasboigralec Obstaja Bluetooth 4.0 z A2DP. Mikro USB 2.0 priključek podpira USB gostitelja, tako da lahko priključite pogone flash in zunanje naprave. Telefon vam omogoča predvajanje vsebine zaslona s funkcijo brezžičnega zaslona (Miracast). Podpira GLONASS in GPS. Brez infrardečega vmesnika, radia, kabelske televizije in NFC.

Programska oprema

Meizu M2 Opomba firmware Flyme OS 4.5 temelji na Android 5.1 in ima enostopenjski vmesnik z zagonsko stranjo in brez uporabniške vrstice, kot je Appleov iOS. Zaklenjeni zaslon je zelo preprost. Dostop do telefona je zagotovljen s prstom navzgor, vendar ga lahko zaščitite z geslom ali grafičnim ključem. Tukaj manjkajo bližnjice, vendar lahko programe poganjate z zamenjavo levo ali desno. Ko pametni telefon »spi«, ga lahko prebudite tako, da dvakrat kliknete na zaslon in ga odklenete z nalepko navzgor, lahko pa tudi konfigurirate druge poteze, kot so Z, M, U, W, tudi za zagon aplikacij. Držite gumb Home v pritisnjenem stanju blokira napravo. Lahko se dodeli več drugih funkcij - preklop na uporabniški vmesnik, zapiranje aplikacij in vračanje na namizje.
Začetna stran je preprosta. Privzeto sta dve plošči, vendar lahko dodate več. Tukaj so zbrane vse ikone aplikacij in pripomočki. Območje za sporočila je potegnjeno navzdol in ponuja nabor petih krožnih stikal, s katerimi je konfigurirana opomba Meizu M2. Lahko jih razširite z brisom navzdol ali posebnim virtualnim gumbom v zgornjem desnem kotu. Drugi del območja je glavni seznam ali razširljiva in izvršljiva sporočila. PreklapljanjeMed opravili se izvede z uporabo spustnega menija na dnu zaslona. Izgleda kot iOS 6, vendar deluje na drugačen način - aplikacijo, ki jo je treba potegniti navzgor ali navzdol, da jo zapremo. Obstaja možnost, da popravite aplikacijo, če jo pritisnete in držite, in ko je zaprta, bo vedno ostala na seznamu najnovejših programov. Uporabniški vmesnik lahko spremenite z nastavitvijo različnih tem. Vnaprej nameščenih nekaj od njih, vendar lahko najdete več v središču aplikacije - tam so plačani, vendar mnogi so brezplačni. Na voljo je tudi velik izbor ozadij. Obstaja način Ne moti, ki blokira dohodna sporočila in klice, kot tudi bel seznam številk, za katere te omejitve ne bodo veljale. Čas njegovega zagona lahko nastavite ob določenem času ali nastavite ročno. Druga funkcija omogoča nastavitev časa in dneva v tednu za vklop in izklop pametnega telefona. Možno je, da je Flyme OS težko ugotoviti prvič, vendar se navaditi nanj, z njim je enostavno delati. Meizu naredi vse preprosto in deluje brez zamud.
Učinkovitost
MediaTek MT6753 Chipset z 813-GHz Cortex-A53 jedri in Mali-T720MP3 GPU je osnova Meizu M2 Note. Karakteristike pametnega telefona so se poslabšale v primerjavi s predhodnikom. GPU je šibkejši, vendar ponuja tri jedra namesto dveh. Količina RAM-a je ostala nespremenjena in je enaka 2 GB. Osmerokotna arhitektura postaja vse bolj razširjena. Prva generacija je uporabljala isti čip, vendar s frekvenco 17 GHz. Ti 400 MHz predstavljajo veliko vrzel pri delovanju dveh generacij pametnih telefonov. GeelBench 3 M2 dobi 2649 točk, M1 pa 3988 točkAnTuTu 5 testi so ocenjeni za zmogljivost grafičnega procesorja in pomnilnika. To pojasnjuje 7000 točk razlike med dvema generacijama telefonov. Posodobljen model je v paru s Sony Xperia M4 Aqua in vodilni Xiaomi Redmi Note, ki je zelo ugleden. Nenavadno je, da test Basemark OS II postavlja opombo M2 poleg izvirnika, medtem ko novejši Basemark OS II 2.0 daje M1 opombi pomembno prednost. Kot je za GPU, Mali-T720MP3 procesor je manj produktivno kot T760MP2 v M1 Note. Oba čipa nista najboljša 1080p grafika, vendar za naprave s srednjimi cenami, ki niso osredotočene na intenzivne igre, to ni slabo. Na žalost produktivnost telefona med brskanjem po spletnih straneh ni impresivna. Morda boste morali spremeniti brskalnik v drugega, kot je Chrome. Čeprav je Meizu razširil svoj pametni telefon s širokopasovno podporo LTE in režo za kartice micro-SD, se je osnovna strojna oprema poslabšala. Eden lahko razume zmanjšanje taktne hitrosti procesorja, ne pa tudi zamenljive GPU. Res je, da so nižji stroški posodobljenega modela izravnani. Na splošno velja, da so uporabniki Meizu M2 Note pozitivno ocenjeni, saj delujejo enako dobro kot M1, ko opravljajo vsakodnevne naloge, v igrah pa je veliko manj produktivna od predhodnika.

Zvok

Telefon je v testu kakovosti zvoka zelo dober. Ko je naprava priključena na aktivni zunanji ojačevalnik, prikazuje povprečno glasnost in popolnoma čist izhod. Po priključitvi slušalk na Meizu M2 opombo se značilnosti zvoka bistveno poslabšajo. Obstajajo izkrivljanja, vendar frekvenceznačilnost postane ne povsem natančna. Tudi stopnja volumna se znatno zmanjša in povečajo se ovire.

Kamera Meizu M2 Opomba Dual SIM je opremljen s senzorjem Samsung z 13 milijoni slikovnih pik, ki lahko posname slike z veliko ločljivostjo 4192 x 3104 slikovnih pik v formatu 4: 3 v enakem formatu kot opomba M1. Obstaja tudi dvo-tonska LED bliskavica, ki zagotavlja bolj prijetne barve v slabih svetlobnih pogojih. Vmesnik kamere se samodejno zažene samodejno - telefon sam določi parametre fotografiranja. Uporabnik lahko vklopi HDR (vendar ne samodejni HDR), prikaže omrežno iskalo in senzor nivoja, da poravna obzorje. Obstaja tudi možnost vklopa časovnika za 3 5 ali 10 sekund. Na voljo so naslednji načini fotografiranja: samodejno, ročno (v katerem lahko nastavite hitrost zaklopa, ISO, kompenzacijo osvetlitve in celo iz makro v neskončnost), lepoto (lahko daljše oči, oseba je že in koža je bolj gladka in lažja), panorame, svetlo polje (omogoča izostritev na katerem koli področju prizora), skeniranje (za QR - in črtne kode) in počasno snemanje.
Slike so visoke kakovosti. Imajo veliko podrobnosti, zelo dober dinamični razpon, nizko raven hrupa zaradi žrtvovanja nekaterih zelo majhnih podrobnosti. Kontrast je tudi dober. Medtem ko ima M1 še več podrobnosti, brez povečave slik, razlika ni opazna. HDR je zasnovan tako, da zagotavlja bolj enakomerno osvetlitev po celotnem prizoru, da izboljša podrobnosti o svetlih in temnih področjih. Funkcija deluje zelo dobro, povečuje jasnost in včasih celo omogoča večnatančne barve kot v samodejnem načinu. Panoramsko fotografiranje ni zelo impresivno. Ločljivost je visoka in osvetlitev je dobra, vendar je podrobnost prenizka.

Video

Meizu M2 Opomba zajema video visoke ločljivosti pri 30 sličic na sekundo. Nimamo gladke framerate 60 sličic /s, vendar pa je način snemanja počasnega posnetka z ločljivostjo 720p pri 100 fps, ki se nato prikaže pri 25 fps. Zajeti material je shranjen v formatu MP4 z bitno hitrostjo približno 17 Mb /s. Spremlja ga stereo z uporabo kodeka AAS, 128 kbps bitne hitrosti in 48 kHz vzorčenja. Hitrost sličic je stabilna in je enaka 30 dpi in skoraj brez izgube. Resolucija je dobra, kot dinamični razpon, čeprav kontrast ni dovolj.

Zaključek

Meizu M2 Note 16GB ne more nadomestiti svojega predhodnika. In morda proizvajalec ni imel takega namena. Namesto tega je poskušala zaslužiti za uspeh M1 in ga razširiti na Zahodu. Pojavil se je samo 6 mesecev po izvirniku, model je postal manj produktiven, dobil je režo Micro-SD in širšo podporo za omrežja LTE. Zadnja ureditev potrjuje željo podjetja Meizu, da razširi svoj tržni trg. Toda to ne pomeni, da je opomba M2 slabša. Čeprav so njegove značilnosti šibkejše, kar je zmanjšalo stroške naprave, je telefon odlična izbira za cenovno osveščene stranke. Čeprav se Meizu osredotoča na mlado občinstvo, bodo tudi izkušeni uporabniki lahko našli model zelo privlačen. Ujeti igralci računalniških iger so verjetno edina skupina, ki pametnemu telefonu ni všeč - njen grafični procesor preprosto ne more obvladati take naloge. Ne moreš govoriti o nobenemresne težave s telefonom, ki stanejo manj kot 200 $. Meizu M2 Opomba firmware iz novejših OS, graditi je več kot dostojno, kot tudi kakovost zaslona in fotoaparata. Razširljivi pomnilnik in različica Android je dobrodošla. Telefon Meizu M2 Note je 10-50 $ manj kot prejšnji model. Če je za boljše delovanje, uporabnik pripravljen žrtvovati te prednosti, bo izvirnik zagotovil večjo svetlost zaslona, ​​hitrejši procesor in grafiko. Podjetje Meizu, ki je izdalo nov pametni telefon, ni poskusilo in je šlo po receptu svojega predhodnika. Zdi se, da je to pravi pristop, katerega glavna prednost je najboljša vrednost za denar.

Sorodne publikacije