Avp exe: kaj je proces, zakaj ga potrebujete in kako ga odstranite?

Po navadi neprepoznani procesi, nalaganje sistemskih virov v računalniški sistem za spremljanje, so mnogi uporabniki zelo prestrašeni in zaskrbljujoči, saj nekateri takoj implicirajo prodor virusa. Jasno je treba razumeti, da vsi trenutni procesi, ki so trenutno vključeni, niso škodljivi. Naslednje je predlagano, da pogledate, kaj je AVP.exe v "Upravitelju opravil", kaj je odgovor na ta proces, zakaj ima obremenitev sistema, kako se ga znebite, itd. Nekaj ​​naprej, vsi uporabniki, ki se soočajo s tem storitve, je vredno spodbuditi, ker v večini primerov ta postopek ne velja za viruse (čeprav obstajajo takšne situacije).


Kaj je proces AVP.exe?

Kaj pa proces? Virus ali ne? Začnimo z dejstvom, da če je v računalniku nameščen protivirusni paket, katerega razvijalec je »Kaspersky Lab«, ne bi smelo biti razlogov za skrb. Proces AVP.exe je ena izmed izvršljivih komponent same protivirusne programske opreme in je primarno odgovoren za aktiviranje sistema za preverjanje ozadja za viruse (po urniku ali v realnem času), v nekaterih primerih pa se lahko uporablja za posodobitev komponent glavnega programa ali protivirusnih baz podatkov. Običajno samo ta proces ni omejen.
Če razvrščate aktivne storitve, na primer z imenom izvršljive datoteke, je enostavno videti, da bo poleg nje še ena komponenta AVPUI.exe. To je normalno inmedtem ko ne govorimo o kritičnih situacijah.

Maskirni virus

Kaj je proces AVP.exe je malo jasen. Toda poglejmo njegovo prisotnost na seznamu aktivnih storitev z nekoliko drugačnega stališča. In kaj, če se ta proces prikaže, vendar se protivirusni paket, ki se ga teoretično mora ujemati, ne namesti v računalnik? Tu in takoj postane jasno, da gre ravno za virus, ki se preprosto prikriva kot sestavni del zaščitnega orodja. Kar zadeva razred groženj, ki lahko prodrejo v sistem pod takimi imeni, je pogosto oglaševanje virusov, vohunov in trojancev. Lahko se jih znebite tudi z roko, kar bo posebej povedano.

Komponente protivirusnega programa

V primeru programske opreme podjetja Kaspersky Lab je proces AVP.exe v upravitelju opravil prisoten pri namestitvi kateregakoli od njih, ne glede na to, ali ga želite ali ne Takoj morate paziti na trenutek, opisan malo zgoraj, glede na dejstvo, da storitve ne smejo biti ene, ampak dve ali več. Prekrivanje istih groženj z izvirnim anti-virusom je načeloma mogoče izključiti, saj imajo vsi programi tega razvijalca enako raven samozaščite, da do sedaj ni bil ustvarjen noben virus, ki bi ga lahko zaobšel. Torej ravno v tej situaciji ni razloga za skrb.

Zakaj AVP.exe obremeni procesor 100%?

Druga stvar je, da iz osnovnih storitev vseh aplikacij programa Kaspersky Lab obstaja povečana obremenitev sistemskih virov. To priznavajo vsi. In to je povezano samo s temProgrami sami, ne glede na raven, precej zahtevajo vire. Res je, da na sodobnih računalniških sistemih takšne obremenitve običajno niso posebej označene.
Kolikor lahko presodimo iz povratnih informacij uporabnikov, bo AVP.exe obremenil procesor največ 50-70 odstotkov in pod pogojem, da se hkrati izvaja več procesov v ozadju (na primer skeniranje in nadgradnje). Obremenitev na ravni popolne uporabe CPU-ja in RAM-a je mogoče najti le na šibkih računalnikih. Ampak samo za lastnike teh računalnikov in prenosnih računalnikov bo prišel gor s predlaganimi nasveti.

Kako zmanjšati obremenitev sredstev v protivirusnih nastavitvah?

Kar zadeva optimizacijo obremenitve, se mnogi ne zavedajo, da dokončanje protivirusnega procesa v upravitelju opravil ne bo pripeljalo do ničesar. Pravzaprav naredite naslednje in ne poskušajte priti do sporočila o napaki AVP.exe s sporočilom, da postopka ni mogoče dokončati. Torej, kaj storiti v takšni situaciji? Morali boste pogledati stanje nekaterih nastavitev protivirusnega programa, ki ga navadni uporabniki iz nekega razloga skoraj nikoli ne pogledajo.
Najprej odprite osnovne nastavitve in pojdite na točko delovanja, tako da jo izberete v meniju na levi. Označite potrditvena polja za vse elemente, ki so prikazani na zgornji sliki. Uporabi nastavitve.
Če bo po izvedbi takšnih dejanj obremenitev še vedno precej oprijemljiva, boste morali znova vnesti zgoraj omenjeni del parametrov in dokončati nastavitve aktiviranja z nekaj točkami,kot je prikazano na sliki.

Začasno ustavite zaščito in nastavite skeniranje pregledov

Nazadnje, da preprečite, da bi proces AVP.exe vplival na sistemske vire, poiščite razdelek varnostne prekinitve v nastavitvah protivirusnega programa, ne pa tudi tistega, ki onemogoča zaščito v realnem času, in sicer meni nastavitev urnika

Parametri programa so nekakšen urnik, v katerem lahko določite premor in določite želeni časovni pas, in s sklicevanjem na tekoče programe, na začetku katerih bo antivirus prenehal delovati. Vendar to ne pomeni, da bo zaščita onemogočena. Program preprosto ne bo uporabljal svojih lastnih procesov, da bi zagotovil dodatne ukrepe.

Kaj storiti, če je virus?

Nazadnje pa si poglejmo situacijo, ko je znano, da je AVP.exe virus. Kot je jasno, brez nameščenih izdelkov programske opreme Kaspersky Lab-a, takšnega procesa ni treba prikazati v sistemu. Na splošno, tudi če imate pomisleke glede prvotne storitve, ni nič enostavnejšega od iskanja lokacije programske datoteke z izbiro ustrezne postavke v upravitelju opravil, ki uporablja PCM v postopku.
Protivirusne datoteke se vedno nahajajo v mapi Program Files (x86). Če je lokacija datoteke vprašljivega predmeta drugačna, jo lahko varno izbrišete in skupaj z glavnim imenikom predhodno dokončate sam proces (kot je bilo že omenjeno, originalnih procesov ni mogoče dokončati). Nadalje, izhaja iz dejstva, daV sistemu ni protivirusnega programa, odprete urejevalnik registra (regedit), najdete vse tipke, ki ustrezajo virusu (iskanje lahko nastavite z AVP zmanjšanjem) in jih izbrišete. Če datotek z virusom ni mogoče izbrisati, so vnosi v register na prvem mestu. Vendar pa je veliko lažje to storiti z izkoriščanjem protivirusne programske opreme za nevtralizacijo grožnje. Če iz nekega razloga (kar je malo verjetno) orodja, kot je Dr. Web CureIt! ali KVRT ne bo mogel nevtralizirati grožnje, uporabite Disk Utility Rescue Disk iz istega programa Kaspersky Lab in preverite računalniški sistem pred virusi, preden prenesete Windows. Pomaga skoraj vedno.

Sorodne publikacije