SFP moduli - kaj je to? SFP modul: vrste, cena in povezava

Kaj so moduli SFP? Med njimi so kompaktni oddajniki ali sprejemniki, ki se uporabljajo za pošiljanje podatkov v telekomunikacijah. Njihova glavna značilnost so majhne velikosti. Vstavljajo se v glavni priključek naprave, sprejemajo in prenašajo informacije, ki so opremljene z optičnimi konektorji, delujejo z usmerjevalniki, medijskimi pretvorniki, strežniki omrežnih kartic, stikali in drugo omrežno opremo.

Kaj je to

SFP-modul pretvori signale iz omrežnih naprav v svetlobnih valovih. SFP označuje "standarde kompaktnih optičnih sprejemnikov", ki so dešifrirani. Uporabljajo se za ustvarjanje optičnih omrežij in veljajo za najbolj iskane. Različni moduli SFP standarda od drugih, ki delujejo pri hitrosti do 1 Gbit /s. Pri izbiri modulov za napravo se morate osredotočiti na dovoljenja, ki jih določi proizvajalec. Cisco ima na primer vgrajeno zaščito pred uporabo oddajnikov drugih modelov. Sprejemniki sprejemnikov, kot so Zyxel, Allied Telesis, Cisco so v povpraševanju.Kaj so moduli SFP? To so naprave, ki so majhen vozel v kovinski škatlici. Imajo stike za povezavo z glavno napravo, kot je usmerjevalnik, in priključki optičnega kabla, ki so zaprti s posebnim vtičem. Skoraj vse vrste modulov tega standarda so enake velikosti, enake konstrukciji. Zaradi podobnih parametrov so za njih izdelani reži v opremiuniverzalno.

Kako deluje

Kaj je in kako deluje modul WDM SFP? To je naprava z enim vlaknom s faktorjem oblike. Uporablja se za enojno optično vlakno na razdalji (do treh kilometrov). Vsi moduli SFP se priključijo na omrežno napravo, optično vlakno in delujejo kot kabel. Značilnost oddajnika je ta, da je manjši od obsežnega GBIC, vendar omogoča namestitev do osemintrideset optičnih vrat. Njihov glavni namen je prenos informacij s hitrostjo do 100 megabajtov na sekundo.


Specifikacije

Kaj so ti - moduli SFP, kakšne so njihove specifikacije? Zasnova deluje pri hitrosti do 1250 Mb /s, opremljena s funkcijo hitre zamenjave brez potrebe po izklopu opreme, vključno z odklopom napajanja. Uporabite dve vrsti optičnih vlaken: enojni (SM) in multimode (MM). Oddajajo lasersko svetlobo, ki je varna za osebo. Sodobni optični oddajniki podpirajo spremljanje digitalne diagnostike. Vsi modeli, skladni s SFP, ustrezajo njihovim specifikacijam, delujejo pri 33 voltih.

Prednosti

Modul SFP se uporablja v opremi, kjer je potrebna visoka hitrost. Ima številne značilnosti:
 • Hitra zamenjava. Če želite zamenjati modul, vam ni treba odklopiti računalnika od napajanja. To zmanjša čas namestitve in ne prekine delovnega toka.
 • Mala oblika. Proizvajalci elektronike lahko v napravi namestijo številne priključke za module.To omogoča eni napravi, da servisira veliko število omrežnih naprav.
 • Hitri prenos informacij. Značilnost je, da moduli tipa SFP zagotavljajo visokohitrostno internetno povezavo. Obdelava podatkov se pospešuje, hitrost prenosa informacij za aplikacije se povečuje.
 • Velike razdalje. Moduli zagotavljajo hiter prenos podatkov na razdaljo do sto dvajset kilometrov.
 • Velika toleranca napak. SFP standard ne preneha, ko napetost skoči, tako da ste lahko popolnoma prepričani v uporabnost opreme.
 • Podpora za digitalni optični nadzor. Nekateri modeli imajo funkcijo odpravljanja težav in preverjanja možnosti ujemanja.
 • Na primer, modul Cisco SFP je namenjen za namestitev na stikalo ali režo usmerjevalnika. Povezuje se z omrežjem prek vmesnika. Naprava podpira funkcijo vroče zamenjave, prilagojeno različnim prenosnim okoljem.

  Vrste

  Optični modul SFP je ena izmed sort standarda. So tudi baker. Optični so namenjeni komunikaciji z usmerjevalnikom in optičnim omrežjem. Ta vrsta povezave velja za najvarnejši, varnejši in hitrejši prenos podatkov. Glavni namen optičnih oddajnikov je priključiti napravo na stikala. Bakreni moduli se uporabljajo kot pretvornik iz SFP priključka v bakreni priključek. Ta vrata se uporabljajo za komunikacijo z računalnikom ali prenosnim računalnikom, to je terminalsko omrežno napravo. Zavrste transceiver konstrukcij so eno-mode in eno-fiber. Prvi se razlikujejo po tem, da drugače distribuirajo optično sevanje v vlakno. V večmodni večji disperziji kot pri enojnem načinu in manj pasovne širine. Služijo za prenos podatkov na kratkih razdaljah.
  V nasprotnem primeru enojni način prenaša signale na oddaljene razdalje. SFP modul, z enim vlaknom ali dvema vlaknima - standardna zasnova za prenos in sprejem podatkov. Zahvaljujoč tehnologiji WDM lahko moduli prenašajo in pošiljajo informacije na obeh koncih. Enosmerna vlakna WDM so opremljena s senzorjem in sprejemnikom hkrati. Obstaja še en standard - SFP +. Ti sprejemniki delujejo na deset gigabajtov na sekundo, vendar se ne razlikujejo po velikosti.

  Stroški

  Koliko stane modul SFP? Cena te naprave je odvisna od namena, tehničnih lastnosti, obsega uporabe. Strošek najbolj poceni SFP je 1500 rubljev. Najvišja cena - 8 tisoč rubljev.

  Kako povezati

  Kaj je - SFP-modul, smo že ugotovili, ampak kako ga konfigurirati in povezati z opremo? Prvi korak je priključitev oddajnika na napravo. Nato priključite optični kabel na vrata modula SFP. Če je pred tem ležal na hladnem, naj se oddajnik segreje na sobni temperaturi, da se prepreči kondenzacija. Težave s povezavo se ne bi smele pojaviti. Telo modula SFP je izdelano iz visoko temperaturne kovine. Kljub majhnosti so oddajniki težki. Modul ima zapaha, ki so izdelanaz elastičnim jeklom. Ščiti kovino pred deformacijami, in tudi če je delovanje modula nepravilno, bo še vedno ohranilo svojo obliko. Telo je nepredušno in vzdržljivo, ščiti napravo pred padcem v zunanjost majhnih predmetov.
  Strokovnjaki uporabljajo najnovejši industrijski standard AT-SP. Ti sprejemniki vključujejo Allied Telesis. Delujejo na različnih razdaljah, organizirajo omrežno povezavo na majhnih in velikih območjih, za priključitev modula pa ni potrebe po nastavljanju posebnih konfiguracij. Druga pomembna točka je izbira oddajnika. Če ne želite narediti napake - izmerite slabljenje s posebno napravo in šele nato izberite modul. Lahko izberete oddajnik naključno, toda v tem primeru ne obstaja veliko tveganje za nakup drugega oddajnika.

  Sorodne publikacije