Kako izvedeti različico Net Framework. Metode in njihov opis

Vsak uporabnik računalnika nenehno naleti na programske izdelke, ki so v celoti ali delno razviti na platformi Net. To so lahko pripomočki in igre. Preden namestite program, vključno z igro, je ugotovitev, da je različica ogrodja .NET Framework praviloma popolnoma neprivlačna. Na računalniku z operacijskim sistemom Windows morda ne bo ene različice takšne programske platforme. To je posledica zgolj tehničnih razvojnih dejavnikov in nikakor ne zamašijo računalnika. Windows vam omogoča, da izvedete različico Net Frameworka na različne načine.

Orodja za operacijske sisteme

Ta tehnika je primerna za napredne uporabnike, ki poznajo strukturo operacijskega sistema.
 • Ukazna vrstica je odprta. Seznam registriranih sistemov v različici Net se imenuje z ukazom "dir", ki je pravzaprav preprost seznam imenikov, ki se nahajajo v sistemski mapi. Poln ukaz izgleda takole:
 • Različica 4.5 se ne bo pojavila na seznamu, ker so datoteke v imeniku okvirnega imenika.


 • Pojdite na mesto shranjevanja datoteke. Metoda, podobna prejšnji, ki je zasnovana za manj napredne uporabnike, nima ukazov ukazne mize Windows.
 • Register Ta metoda je bolj primerna za tehnične strokovnjake, saj je veliko pomembnih informacij zabeleženih v registru pri nameščanju katere koli aplikacije, vključno z platformo .NET Framework. Za NET je to: indeks namestitve (1 ali 0); pot, na kateri so datoteke nameščene; številka različice; montažna številka.
 • Najdite informacije lahko najdete v naslednjem registrskem ključu: HKLMSOFTWAREMicrosoftNET Framework SetupNDP Za vsako različico je natančna pot nekoliko drugačna, vendar ugotovite, kako bo različica Net Framework, kot tudi vse druge potrebne informacije, za izkušenega uporabnika enostavna. Pri tem morate biti pozorni na različico 4.0 in novejšo različico, to je na blok Full: njegova odsotnost bo pomenila, da določena različica platforme operacijskega sistema ni nameščena.


  Poleg tega je bila za udobje uporabnikov razvita tabela skladnosti za izdaje in različice za platforme 4.5 in novejše. Izgleda takole:
 • Orodje za upravljanje Powershell vam omogoča interakcijo z registrom iz ukazne vrstice. Izgleda, da sledi klic zahtevanega ukaza:
 • Kot je razvidno iz zgornje slike, ima postopek preverjanja različice platforme svoje posebnosti. Zaradi zapletenosti vnesenega ukaza navadni uporabnik ni povsem razumljen, zato z uporabo te metode ni posebnega smisla.

  Pripomočki za programsko opremo tretjih oseb

  Zasnovani so tako, da zagotavljajo maksimalno udobje pri delu. Ker se vse tehnične akcije izvajajo same, zagotavljajo uporabniku priročen vmesnik z jasnim vmesnikom.

  .Net Version Detector

  Program vam omogoča, da odkrijete različico Net Framework in dobite vse potrebne informacije o vseh platformah, nameščenih v sistemu. Poleg tega je priložnost, da takoj pojdite na povezavo do strani za prenos želene različice, kot tudi, da odprete mapo za vsako od nameščenih v sistemu.Različice okvirja v enem kliku.

  CLRver.exe

  Aplikacija CLRver.exe je del paketa Visual Studio. Čeprav je ta izdelek ustvaril Microsoft, ni pričakovati, da bo Windows obstajal, ker je to popolno orodje za razvoj programske opreme. V skladu s tem, kako izvedeti nameščeno različico Net okvirja s to metodo bo zanimivo le v razvojnem okolju, preprosti uporabniki operacijskega sistema Microsoft je malo verjetno, da ga uporabljajo. Relativna izjema so lastni strežniški izdelki podjetja, ki jih CLRver integrira prek servisne posodobitve ali je sestavni del sistema. Izkazalo se je, da povprečni uporabnik ugotovi, katera različica Net Frameworka je praviloma nameščena, namesto urejevalnika registra ali pa uporabi eno ali dve specializirani pripomočki.

  Sorodne publikacije