Asus X553S: opis, specifikacije

Asus X553S je proračunski prenosnik leta 2017, ustvarjen posebej za ljudi, ki iščejo pravi "delovni konj" za zelo skromno količino denarja. Kaj lahko ta model ponudi svojemu potencialnemu kupcu? Razumimo!

Opis

Prenosni računalnik Asus X553S ima zelo skromen videz in na prvi pogled nič posebnega, vendar če pogledate natančno, boste našli zanimivo paleto barv, ki jih podjetje ponuja. Najbolj zanimiv prenosnik je videti v beli in rdeči barvi, čeprav je poleg njih še vedno vijolična in črna.


Material, iz katerega je izdelano telo - visokokakovostna plastika z značilno teksturo pod kovino. Taktilni občutki so prijetni, toda le dejstvo, da so sledi prstov zelo vidni, še posebej v temnih barvah, lahko pripišemo slabostim.
Baterija v prenosniku ni odstranljiva, njena prostornina je 2500 mag, kar je običajno običajno za proračunski model. Na desni strani ima Asus X553S samo pogon, levo pa so vsa potrebna vrata in priključki: USB 2.0 čitalec kartic, USB 3.0 HDMI, VGA, RJ-45 in 35 mm priključek za slušalke ali zunanji mikrofon. Na levi strani je priključek za priključitev zunanjega napajanja.
Asus X553S ima diagonalo 156 palcev z ločljivostjo 1366x768. Matrika je izdelana s tehnologijo TN, ki načeloma ne dela nič dobrega, vendar so inženirji "Asus" opravili dobro delo. Zaslon ima dobre kote gledanja in barvni prenos,zadostna svetlost in kontrast. Celoten vtis je pokvarjen le s sijajno površino.


Značilnosti

Čas je, da preidemo na specifikacije Asus X553S. Za udobje so vse postavljene v majhno mizo.

Procesor Asus X553SIntel Celeron DualCore N3050 Intel Celeron QuadCore N3150 Intel Pentium QuadCore N3700ODPDDR316002-8 GB156 "1366x7681005 ppi


)
Shranjevanje500 GB - 1 TBOSLinux, Windows 10Baterija2500Vmesniki1xUSB 201xUSB 3.0 RJ-45 HDMI, VGA, 35 mmMere (D /W /V)380 mm /258 mm /25 mm

Kot je razvidno iz tehničnih značilnosti rystyk laptop Asus X553S - pravi proračun model, ki je namenjen samo za delo

Glavne značilnosti

Kljub temu, da Asus X553S -. proračun modela, ta laptop ima svoje zanimive značilnosti.
Prva stvar, ki jo želim omeniti, je zvok. Proizvajalec je tukaj namestil svojo lastno zasnovo SonicMaster in izenačevalnik AudioWizard za fino nastavitev zvoka za različne potrebe. SonicMaster naredi zvok kristalno jasen in jasen ter samodejno prilagodi ravnovesje frekvenc. Obstaja tudi več prednastavitev, ki jih lahko uporabite glede na pogoje, na primer gledanje filma ali poslušanje klasične glasbe. In čeprav tukaj obstajajo navadni zvočniki, zvenijo zelo lepo. Druga stvar, ki jo je treba upoštevati, je funkcija Instan On. Omogoča 2sekund, da prenese prenosnik iz spanja in ga prenese v popolnoma operativno stanje.
In zadnja značilnost je shranjevanje v oblaku Asusa, ki poleg tega, da je brezplačno, omogoča tudi shranjevanje vseh vaših fotografij, videoposnetkov in drugih datotek, nato pa jih delite s prijatelji.

Operacijski sistem

Asus X553S je standardno opremljen z operacijskim sistemom Windows 10. V odvisnosti od različice in paketa lahko najdete modele, ki uporabljajo operacijski sistem Linux ali pa sploh brez operacijskega sistema. V tem primeru namestitev sistema Windows na Asus X553S ne bo povzročala težav, dovolj je samo kupiti licenciran disk s sistemsko sliko, ga vstaviti v pogon in slediti navodilom.
Danes mnoge trgovine ponujajo možnost namestitve operacijskega sistema neposredno na spletno stran, seveda ob doplačilu. To je dober način za prihranek časa, koristen pa bo tudi tistim, ki tega vprašanja ne razumejo in se nikoli ne soočajo z neodvisno namestitvijo.

Stroški

Če govorimo o stroških za Asus X553S, potem lahko danes kupite prenosni računalnik po povprečni ceni 16-17 tisoč rubljev, kar načeloma ni tako slabo. Za ta znesek uporabnik prejme quad-core procesor, 4 GB pomnilnika in trdi disk 1TB. Kot je za operacijski sistem, v večini primerov v tem cenovnem razredu laptop prihaja bodisi z OS ali DOS.

Recenzije

Kot kažejo ocene na Asus X553S, je prenosnik pravi "delovni konj", ki opravlja vse njegove funkcije. Med glavnimi slabostmi so samo 2 USB vhoda, slaba zmogljivost invgrajeno grafično kartico. Tudi prenosni računalnik očitno nima trdega diska polprevodniškega, saj je zmogljivost bistveno prizadeta. Prednosti vključujejo majhno težo, zvok, hitro prebujenje po spanju in akumulator.

Zaključek

Asus X553S je precej dober prenosnik, namenjen za običajno pisarniško delo, brskanje po spletu, gledanje video posnetkov in poslušanje glasbe. Ni primeren za resnejše naloge ali igre, zato je bolje pogledati v dražje možnosti. No, če ga smatrate za "delovnega konja", bo to velik nakup.

Sorodne publikacije