Kaj je bolje - prenosni računalnik Lenovo ali Asus: primerjava, pregled modela, tehnične specifikacije

Dobesedno vsak proizvajalec računalniške opreme in prenosnih računalnikov poskuša presenetiti in zanimati potrošnika. Nekateri se osredotočajo na "polnjenje", drugi na zunanjost in udobje, ostali pa so v vsem uravnoteženi, vendar so zelo dragi. Enako pravilo velja za dve znani blagovni znamki "Lenovo" in "Asus". Poleg tega primerjava zvezkov z vsemi kritičnimi značilnostmi včasih ne pripelje do ničesar. Nekateri modeli so dobri v enem poslu, drugi so namenjeni reševanju popolnoma različnih nalog, univerzalni modeli pa so spet predragi. Zato je za mnoge težko ugotoviti, kaj je bolje - prenosniki "Lenovo" ali "Asus".


Oba proizvajalca nudita precej dostojno opremo za različne cenovne segmente in za različna področja. Nekateri strokovnjaki pri primerjanju prenosnih računalnikov in sploh upoštevajo tako podjetja kot dvojčka kot tudi izdelke, vendar pa tako kritične razlike tukaj preprosto ni mogoče izslediti. Kljub temu je tu nekaj, kar je treba razumeti, ker je trg računalniških tehnologij oster boj med tema dvema znamkama. In potrošniki mečejo med police in dvomijo, da je bolje - prenosniki "Lenovo" ali "Asus". Izbira je še večja zaradi dejstva, da je dobro polovico naprav teh podjetij težko pripisati določeni kategoriji in reči, na primer, da gre za prenosne računalnike in to so pisarniški. Nekdanji se včasih spopadajo z "težkimi" igračami, vendar ustrezno prebavijo močne programe za postavitev in na drugi inigrajo, kot da lahko.


Poskusimo ugotoviti, kaj je najbolje - prenosnike "Lenovo" ali "Asus". Poglejmo si modelno paleto proizvajalcev, izjemne lastnosti naprav in jih primerjamo z ogledalom s konkurentom. Za bolj živo sliko, začnimo z majhnim pregledom zvezkov "Lenovo" in "Asus".

"Asus"

Ta tajvanska blagovna znamka je splošno znana po vsem svetu. Od leta 2013 je Asus postal eden izmed petih največjih proizvajalcev računalniške opreme in zanesljivo drži svoje pozicije. Podjetje se ukvarja ne samo s proizvodnjo osebnih računalnikov, temveč tudi z monitorji, pametnimi telefoni, tablicami in komponentami (grafične kartice, matične plošče itd.). Toda za mnoge potrošnike je blagovna znamka prav tako proizvajalec prenosnih računalnikov. Asus in njegovi distributerji lahko ponudijo velik izbor modelov prenosnih računalnikov. Upoštevali bomo najbolj priljubljene vladarje, ki jih odlikuje kakovostna komponenta in veliko pozitivnih mnenj lastnikov.

ZenBook

Ultra-tanki in razmeroma močni prenosniki imajo privlačno zunanjost in uravnotežen nabor čipov. Na policah blagovne znamke lahko vidite modele s 13-, 14- in 15-palčnim zaslonom.
Vse matrike v tej seriji v celoti podpirajo prevrnitev 1080p. Ena od najbolj opaznih tehničnih lastnosti prenosnega računalnika Asus je ZenBook - dobra diskretna grafična kartica, zaradi katere so modeli bolj vsestranski. Prenosni računalniki se lahko uporabljajo ne samo kot večpredstavnost, ampak tudi kot igralni zabavni center.

ZenBook Deluxe

Naučite se modela vodilnega prenosnika "Asus"Serija Deluxe je dokaj preprosta. Prejeli so izjemno privlačen videz, izredno tanko ohišje in majhno težo ter zelo dostojno ceno. Vsi modeli serije so opremljeni z 14-palčnimi zasloni in zmogljivimi modifikacijami i7 in najostrejšim SSD za 1TB. Slika model Deluxe bo prišel na željo ljubitelje lahkih in elegantnih prenosnih računalnikov, kot tudi ljubitelje vodilnih rešitev, kot tudi tiste, ki ne sprejemajo kompromisov in raje ekskluzivne kakovosti.

ZenBook Pro

Pro serija je najmočnejši prenosni računalnik v podjetju. Toda zaradi prisotnosti produktivnega in hkrati velikega "nadeva", niso postali manj lepi: privlačne linije, kompetentno izbrana barvna lestvica in prijetna materialna prevleka z aluminijastim ohišjem zagotavljajo slog modele in željo po nakupu.
Sedanja modifikacija i7 ustreza zmogljivosti in grafični del leži na rami zmogljivega diskretnega pospeševalnika videa GeForce GTX 1050. Za shranjevanje podatkov je na voljo trdi disk SSD z 1Tb. Tudi za očitne prednosti lahko posnamete kakovostno matrico s 4K prelivom in 15-palčni zaslon z idealno sliko. Ta serija bo odlična možnost za igralce in tiste, ki se profesionalno ukvarjajo z montažo videa.

ZenBook Flip

Tu imamo transformator tipa dve v enem. Modeli v tej seriji se ponašajo z visoko kakovostnim zaslonom na dotik in zaslonom, ki pokaže vse 360 ​​stopinj. Pripomoček "Flip" lahko hkrati imenujemo prenosni računalnik in tablični računalnik.
Komplet čipov za modele ni bil najšibkejši, zato je ta različica večinoma univerzalna in lepaIzgleda kot multimedijski center, kot tudi prostočasne dejavnosti v igrah (srednje ali nizke grafične nastavitve). Opozoriti je treba tudi na razpoložljivost razlagljivega pisala s kompletom, ki vam omogoča, da napravo uporabljate kot profesionalno in /ali pomožno orodje za risanje, postavitev itd. , ki je sposoben prebaviti vse dinamične prizore in posebne igralne tipkovnice. Srce prenosnika je najnovejši i7 procesor, ki deluje v tandemu z zmogljivo grafično kartico GeForce GTX 1070.
Med drugimi prednostmi prenosnega računalnika lahko opazite njegovo preprostost - približno 2 kg, privlačen videz in razumen hladilni sistem, ki ne bo kot kuhinjska ploščica za ogrevanje kolen.

Serija E

Tu so predvsem proračunske odločitve, ki so odlične za vse pisarniške naloge. Poleg tega se modeli s predpono E lahko pohvali z zelo dobro multimedijsko komponento. Prenosni računalnik lahko uporabljate ne samo za pisanje besedil in načrtovanje, temveč tudi za udobje uživanja v priljubljenih filmih, glasbi in brezkompromisnih igralnih aplikacijah. Prav tako je treba omeniti, da imajo modeli te serije zavidljiv čas avtonomnega dela s skromnim naborom čipov, pa tudi s srčasto zunanjostjo.

Lenovo

Proizvajalec prenosnih računalnikov Lenovo je med tremi vodilnimi svetovnimi proizvajalci računalniške tehnologije in drugih pripomočkov.Podjetje iz Kitajske v daljnem letu 2004 je prevzelo skrb IBM-a in je danes, glede na prodajno statistiko in razmerje med ceno in kakovostjo, slabše od samo treh drugih uglednih znamk - Hewlett-Packard in Dell. Prav tako je treba omeniti, da lahko tudi stari modeli prenosnih računalnikov Lenovo priključijo veliko sodobnih prenosnih računalnikov tega segmenta, tako da je izbira za tega proizvajalca za mnoge očitna. Spodaj si bomo ogledali nekaj najuspešnejših serij prenosnikov te blagovne znamke.

ThinkPad

Glede na mnenja potrošnikov so naprave v tej seriji visoka zanesljivost, dolgo življenjsko dobo baterije in dobra zmogljivost. Poleg tega so bili terenski poskusi izvedeni v ostrih in celo ekstremnih razmerah, modeli ThinkPad pa so se ustrezno odzvali na naloge.
Poleg tega je treba omeniti brez težav dostop do komponent laptop in najbolj poenostavljen BIOS, ki vam omogoča, da enostavno prilagodite tovarniške nastavitve laptop "Lenovo" za nekatere njihove posebne potrebe.
Omeniti je treba tudi privlačno obliko serije in visoko ergonomijo naprav. Prenosni računalniki ThinkPad so lahki, mobilni in imajo udobno delovno območje: tipke so skrbne in jasne ter tudi sledilna ploščica.

Joga

Ta serija ultra serij se ponaša z zelo lepo zunanjostjo, lepim kompletom čipov in opremljeno z napredno tehnologijo, ki v veliki meri olajšuje rutino. Prav tako je treba omeniti, da je zmožen zaslonski transformatorzavrtite do vseh 360 stopinj. Kljub temu pa je nemogoče izvesti analogijo serije s tablicami, kot je bilo v primeru "Flip" iz "Lenovo", ker skrb "zapolni" in splošne dimenzije, to ne prispeva. Tukaj imamo hibrid, vendar še vedno popoln prenosnik.

IdeaPad

Ta serija se razteza po vseh cenovnih sektorjih, od proračuna do modelov bonusov. Vsi modeli so privlačni po videzu in imajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo, kar pomeni, da tukaj plačate za tisto, kar dobite - nič ali manj.
V paleti te linije lahko najdete pisarniške in multimedijske rešitve ter univerzalne različice z igrami. Torej bo v tem primeru najboljša referenčna cena cena: bolj ko je, bolj produktivna in hitrejša bo prenosni računalnik, ne da bi gledali na dizajn in nekaj flamenskih kapric, kot se dogaja v drugih blagovnih znamkah.

Legion Y

To je skozi serijo iger in tukaj lahko naredite jasno analogijo z modeli ROG iz "Asusa", ker se praktično ne razlikujejo med seboj. Imamo enak napredni procesor i7, ki deluje v tandemu z diskretno grafično kartico GTX 1070 in inteligentnim 1TB SSD pogonom. Delovni prostor ima posebej označeno tipkovnico za igralce in privlačno, in kar je najpomembnejše - brez moteče osvetlitve z možnostjo popolne zaustavitve. Poleg tega lahko dodate tudi pametno matrico s popolno sliko in enakimi koti gledanja, popolno podporo virtualne resničnosti in odličnega zvoka.

Kaj je bolje - prenosni računalniki"Lenovo" ali "Asus"?

Tukaj ni jasnega odgovora. Obe blagovni znamki imata veliko rešitev za različne cenovne segmente in kategorije uporabnikov. Večinoma boste izbrali le nekatere od vaših osebnih preferenc, ki se imenujejo po vašem okusu in barvi, ker je tehnični del praktično enak tistemu za "Lenovo", ki je v "Asus". Morda je edina stvar, ki vam bo olajšala izbiro vsaj malo, posebna kategorija prihodnjih pripomočkov in pregledi modela, ki vam je všeč. In vse ostalo - je pritegnila ušesa tržnikov blagovne znamke "Asus" in "Lenovo".

Univerzalni modeli

Tukaj imamo naprave, ki se razlikujejo po optimalnem razmerju med vsemi kritičnimi značilnostmi: produktivnostjo, avtonomijo in dimenzijami. Takšni prenosniki so primerni tako za pisarniške in multimedijske naloge kot tudi za igre brez iger. V asortimanu Asusa lahko opozorite na serijo E in običajno ZenBook. V "Lenovo" takšne težave z lahkoto reševanje modelov IdeaPad iz različnih cenovnih segmentih.

Multimedija

V tem primeru je glavni poudarek na matrici naprave, kakovosti zvoka in trajanju baterije. To pomeni, da iščemo prenosni računalnik, kjer lahko varno gledate filme z najzahtevnejšimi dinamičnimi prizori, ki jih odlikuje velik zaslon in napredni sistem zvočnikov. "Asus" ponuja v te namene vodilne modele ZenBook, in "Lenovo" isto IdeaPad iz srednjega cenovnega in premium segmenta.

Prenosni /mobilni

Tu nas zanima majhna teža naprave, majhno telo in majhne dimenzijekot tudi dolgo življenjsko dobo baterije. V resnih igračah se igranje na podobnih prenosnih računalnikih praviloma ne more, ampak, da jih vzamete s seboj v naravo ali na potovanje - to je enostavno.
Idealna varianta "Asusa" bo precej miniaturni hibrid "Flip", v primeru "Lenovo" pa joga. Slednji je nekoliko večja različica "Asus", ampak tudi iskalnik v smislu igre, ne samo delo na svežem zraku.

Gaming

Najprej iščemo visoko zmogljivo napravo z zmogljivo akumulatorsko baterijo. Poleg tega je za mnoge igralce (zlasti domače) specializirani "krošnje", kot delovno območje (WASD) in svetla dinamična svetloba sploh ne.
Asus je zaslužil spoštovanje do številnih igralcev v seriji ZenBook Pro in ROG ter v svoji "Legiji" v "Lenovo". Sodeč po številnih pregledih in enako številnih merilih v forumih, je rešitev podjetja Asus v osebi ROG bolj agilna kot njena konkurenca v smislu niza čipov, vendar tudi za 10 odstotkov več.

Poslovni modeli

Za poslovne uporabnike so prednostne značilnosti velika diagonala zaslona, ​​majhna teža naprave, dolgo življenjsko dobo baterije in, kar je najpomembnejše, ugled modela, ki poudarja podobo lastnika. "Asus" lahko ponudi premium različico - serijo "Deluxe", in "Lenovo" ne manj elegantna modifikacije IdeaPad z oznako Business. Slednje so nekoliko cenejša rešitev od "Asusa", vendar "polnjenje" ni tako pametno.

Cene

Prenosne računalnike Asus in Lenovo, kot druge modele blagovnih znamk, je mogoče razdeliti na tri cenovne segmente.Kot je bilo omenjeno zgoraj, so stroški prenosnih računalnikov teh proizvajalcev bolj ali manj primerni in nekakšna kritična preplačila za ime, inovacije in druge marketinške viperje niso tu.
  • proračun - do 25000 rubljev;
  • srednji razred - od 25000 do 7000 rubljev;
  • bonusni modeli - od 70000 do 200000 rubljev.
  • Sorodne publikacije