Prenosni računalnik Asus A53S: funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

Danes je v pogojih prelivanja trga računalniške opreme zelo težko izbrati ustrezen prenosni računalnik zase. Za ta segment so značilni nenehen razvoj in posodabljanje računalniške opreme in komponent. Ampak želite preživeti nekaj časa in dobiti agregat, ki bo pomemben in sodoben za dolgo časa. Odgovor na te parametre je bilo podjetje "Asus", ki že več kot leto izdeluje kakovostne izdelke. Ustanovljeno kot proizvajalec mobilnih telefonov, je to podjetje sčasoma razširilo svojo paleto izdelkov na pametne telefone, tablične računalnike in prenosne računalnike. Ena takih enot je Asus A53S. Spregovorimo o tem podrobneje.


Videz

Prenosni računalnik Asus A53S ima prilagodljiv oblikovalski dizajn "Asus". Zasnovan v strogem dizajnu brez nepotrebnih podrobnosti in izdelan v klasični črni ali kombinirani barvi, izgleda zelo elegantno in ugledno. Mat, teksturiran aluminij napravi napravo prijetno na dotik in odporen na poškodbe. Pokrovček prenosnika je plastičen, vendar je enak teksturi. Kljub trdnemu "polnjenju", Asus A53S izgleda dokaj kompakten in tehta nekaj več kot dva kilograma.

Tehnične značilnosti

V skladu s tem odstavkom proizvajalcem ne bo treba zardevati. Asus A53S prihaja z zmogljivim procesorjem Intel Core i7 z veliko količino pomnilnika RAM in 2 GHz uro. Dodatno moč enote zagotavlja tehnologija TurboBoost, ki uporablja produktivnostCPU raste v samodejnem načinu (in taktna frekvenca doseže 3 GHz). Pomembno je, da se izognete pregrevanju procesorja, sicer ta tehnologija ne bo produktivna. Da bi se temu izognili, je matična plošča Asus A53S opremljena z zmogljivim hladilnim sistemom.


Kar zadeva grafično kartico, je A53S opremljen z grafično kartico NVIDIA GeForce GT 540M. Visoka zmogljivost grafičnega adapterja omogoča, da strela prikaže sliko na zaslonu. Plus, grafična kartica prevzame obdelavo informacij, kar zmanjša obremenitev procesorja, kar na splošno vodi k povečanju splošne učinkovitosti prenosnega računalnika. Ta niz dejavnikov zagotavlja računalniško moč, ki ni na voljo drugim napravam. Za uporabnike, veliko dela z besedilom, bodo morali okusiti prenosni računalnik Asus A53S, tipkovnica ima velike priročne tipke. Gre za tip otoka, ki vključuje digitalni blok, ruske črke so označene z zelenimi oznakami, latinske pa so bele. Naprava deluje v operacijskem sistemu Windows7 (domača različica). Prenosni računalnik je opremljen z bralnikom za branje SD, MMC, MS naprav, trdi disk je petsto gigabajtov.

Poraba energije

Polnjenje baterije je dovolj za dve do tri ure aktivnega dela. Zahvaljujoč tehnologiji Power4Gear je na voljo veliko možnosti za nadzor delovanja baterije. Na primer, če prenosni računalnik ni priključen na elektriko in potrebuje ure, da bi delal, bo to pomagalo pri varčevanju z energijo v obliki baterije. Če je naprava priključena in obstaja želja po igranju iger, lahko izberete HighPerfomance.Ko gledate filme, optimalno zabavo.

Zmogljivost Asus A53S

Značilnosti tega prenosnega računalnika ga postavljajo kot igralno enoto, tako da privzeto "klikne kot seme" vsakodnevne naloge, zlahka se spoprimejo z zahtevnimi računalniškimi igrami pri visokih nastavitvah brez upogibanja in zaostajanja . Poleg tega odlične zmogljivosti, ki zagotavljajo stalen pretok informacij, ki vam omogoča, da delujejo na napravi in ​​urejevalniki slik (3D Max, Photoshop). Seveda je A53S idealen za uporabo videa, glasbe in interneta.


Avdio in video

Zaslon prenosnika velikosti skoraj 40 centimetrov (ali 156 palcev) zagotavlja idealno ločljivost z vseh strani. Z bleščečo površino je zaslon zaščiten pred motečim bleščanjem. Zaslon osvetljuje LED diode tehnologije LED. Sam monitor ima hitro odzivno hitrost, slika pa je nasičena s svetlo, jasno in podrobno sliko. Gledanje filmov in videoposnetkov na tej napravi bo prineslo estetski užitek.
Zvočni sistem tudi ne zaostaja za nivojem. Visokokakovostni vgrajeni zvočniki zagotavljajo visokokakovosten zvok na različnih frekvencah. In čistost in globina zvoka so doseženi s pomočjo povečanih dodatnih pripomočkov. Lahko se priključijo dodatni zunanji zvočniki.

Asus A53S. Komunikacija

Izmenjava podatkov v prenosniku poteka preko 3 priključkov USB 2.0 (vmesniki VGA in RJ-45), ki zagotavlja prenos informacij (glasba, video, slike) zadelih sekund Poleg tega je enota opremljena s priključkom HDMI, ki se redko dogaja v prenosnih računalnikih, obstaja pa tudi priključitev na slušalke in mikrofon. Visokokakovostni Wi-Fi adapter vam omogoča uporabo interneta brez prekinitev (s priključno točko), poleg tega pa je prenosni računalnik opremljen z bluetoothom (različica 2.0). In s pomočjo odlične spletne kamere v video načinu, komunicirajte z družino in prijatelji. S stabilno internetno hitrostjo bo video skoraj popoln, kot zvok.

Konkurenčnost

Ta model prenosnega računalnika je ugodno razločen na podlagi njegovih konkurentov - HP, Acer, Toshiba - na več mestih:
 • Moč in zmogljivost.
 • Vsestranskost - prenosni računalnik, čeprav je bil prvotno ustvarjen kot igra, se popolnoma ukvarja z grafičnim oblikovanjem, da ne omenjamo priročnega niza besedilnega in večpredstavnostnega vmesnika.
 • Poslovna, trajna in elegantna oblika.
 • Običajna cena ob upoštevanju razpoložljivosti kakovostnih komponent.
 • Velika zmogljivost baterije.
 • Prefinjeno notranje polnjenje.
 • Mnenja strank

  Lastniki prenosnega računalnika Asus A53S v večjem delu se pozitivno odzivajo na njihov nakup. Med prednostmi so kompaktne velikosti, zmogljivost in eleganten minimalističen dizajn. Razpon preferencialov zapre privlačno ceno (v območju petdeset tisoč rubljev), ki je za ta model precej proračunska, če jo primerjamo z analogi. Pohvalite to spremembo za dobro zanesljivost in preverjeno sposobnost preživetja tekočine, ki se je na njej prelila, kar v primeru drugih prenosnikov običajno vodi v smrt. Kaj?Kot je za slabosti Asus A53S, baterija ima zmogljivost 5200 čarovnik, pogosto obtoženi, da imajo dolgo polnjenje (le nekaj ur). Ampak, po drugi strani, če je ta baterija močnejša (in zato tudi več), naprava ne bo več tako kompaktna in to je pomembno za prenosni računalnik, če ni strm. Tudi kakovost zvočnikov se šteje za minus, ki vam ne omogoča, da bi popolnoma uživali v poslušanju stereo zvoka in neprijetni lokaciji USB vhodov in čitalnikov kartic (zelo nizko): za vstavitev zunanjega medija je treba napravo dvigniti. Vendar pa objektivno gledano, prednosti pred nadomestili za obstoječe pomanjkljivosti.

  Povzetek

  Asus A53S je odličen model prenosnega računalnika. Visoko zmogljivost naprave zagotavlja procesor Intel v povezavi z grafično kartico Nvidije. Asus A53S je konkurenčen za tehnične podatke iz Toshibinih in Samsungovih ultrabook računalnikov in je popoln tandem za elegantno obliko, zmogljivost in razumno ceno. Ta prenosnik ne bodo cenili le strokovnjaki za IT in programerji, ki potrebujejo zmogljivo in kompaktno napravo, ampak tudi navadne uporabnike, ki jo potrebujejo za brskanje po internetu, gledanje filmov, poslušanje glasbe in drugo. Zagotovo mu bo všeč naprednim ljubiteljem računalniških iger. Zato lahko z gotovostjo trdimo, da je malo verjetno, da bi po taki ceni našli nekaj boljšega.

  Sorodne publikacije