Pregled naprave Canon MP250 in sledenje napakam

Tiskalnik Canon MP250 je večnamenska naprava. Odgovoren je za skeniranje in kopiranje dokumentov. Naprava ima odlične možnosti za samodejno urejanje fotografij in besedila. Naprava lahko prilagodi barvo, svetlost, kontrast.

Specifikacije naprave

Tiskalnik Canon PIXMA MP250, barvna naprava. Največja velikost papirja je A4. Tiskate lahko fotografije. Dovoljeno je obdelovanje dokumentov brez polja. En list se natisne približno 56 sekund pri uporabi barvne kartuše. Canon MP250 Tablet Scanner. Ima globino odtenka, enako 48 bitov, sive tone - 256. Barvne slike se skenirajo s hitrostjo 2-3 na minuto, enobarvno - 6. V eni seji lahko naredite največ 20 kopij izvirnega dokumenta. Standardni pladenj vsebuje do 100 listov papirja. Dovoljeno je tiskanje na sijajne, foto in mat površine, pa tudi na filme, nalepke in kartice. Barvna kartuša je izdelana za 244 listov, enobarvno za 220.

Tiskalnik Canon MP250 je združljiv z operacijskimi sistemi Windows in Mac OS. Obstaja zaslon. Tiskalnik tehta približno 6 kg.

Pros

Veliko uporabnikov označuje kartuše tako s pozitivne kot iz negativne strani. IFI niso dragi modeli. Canon MP250 vložek ne bo deloval, vam ni treba kupiti posebne naprave za ta proces.

Proti

Med minusi je treba opozoriti, da sta dve kartuši prvotnega proizvajalca kotIFI. To je posledica dejstva, da se glava nahaja v podrobnosti. To pomeni, da je enkrat.

Napake v Canonovem tiskalniku MP250 tipa E

Obstajata dve vrsti napak: E in P. Upoštevajmo najpogostejše. V primeru napak tipa E zasveti indikator alarma. Prikaz dekodirne kode lahko preberete spodaj.

Koda napakeRazlogOdločbaE02Ni papirja ali ni vročen.V pladenj morate naložiti papir in postopek ponoviti.E03Zaprta posoda ali zastoj papirja.Če je pladenj zaprt, ga morate odpreti. V nasprotnem primeru - morate pogledati stanje papirja.E04 /05Nepravilno nameščena kartuša.Preveriti je treba pravilnost nastavka za kartušo ali njeno združljivost s to napravo.E07Kartuša ni v celoti vstavljena v tiskalnik.Črnilo je treba nastaviti pravilno.E08Absorber Canon MP250 je poln.Za zamenjavo plenic s plenicami se obrnite na servisni center. To lahko storite tudi doma.E09Digitalni fotoaparat se ne ujema. Morda ni združljiv s tiskalnikom.Včasih pomaga odklopiti kabel, ki ga povezujete. Po nekaj minutah ga lahko ponovno vstavite v vrata. Verjetno je kamera pokvarjena.E13BrezV odgovoru na kartušo je nemogoče oceniti količino preostalega črnila.Kartušo morate napolniti in ponovno nastaviti tiskalnik. Biti mora previden, saj po tej manipulaciji garancija na napravo izgine.E14Kartuša ni definirana.Edini način, da se to popravi, je zamenjava kartuše. Tok ni združljiv z napravo.E15Kartuša ni definirana.Zamenjajte kartušo, ki ni pravilno nameščena.E16Črnilo je konec.Kartušo morate napolniti in ponovno nastaviti tiskalnik. Biti mora previden, saj po tej manipulaciji garancija na napravo izgine.E19Ne ustreza napravi, priključeni prek USB-ja.Izklopite zvezdišče in napravo priključite neposredno.E30Dokument je premajhen in ni na voljo za tiskanje ali pa naprava ne more oceniti njegove dejanske velikosti.Ta težava se pojavi samo pri delu s skenerjem. Preverite, ali je vir na steklu.E31Izgubljena komunikacija z računalnikom.Napravo morate znova priključiti. Če to ne pomaga, potem morate uporabiti drug kabel.E32 /33Skeniranje napak.Popravilo optičnega bralnika. Obrnite se na servisni center.E40Pomnilniška kartica ni prepoznavnako poskušate shraniti podatke na njem.Za FAT32 morate spremeniti obliko zemljevida. Pozor! Za to bo formatirana.E41-45Pomnilniška kartica ni prepoznana, ko poskušate shraniti podatke na njej.Na zemljevidu ni mesta ali pa ne deluje.E46Pomnilniška kartica je bila izbrisana.Preveriti morate lokacijo zemljevida in ga ponovno vstaviti v napravo.E48Pomnilniška kartica ni nameščena.Izvlecite kartico in jo ponovno vstavite.E50.Tiskalno glavo morate poravnati.E52 /53Skeniranje napak.Preverite, ali je čistilec skener.

Napake tiskalnika tipa P

Če pride do vrste napake P, zasveti indikator alarma in gumb za vklop. Oglejmo si možne različice napak Canon PIXMA MP250 in njihove oznake.


Koda napakeProblemP02Težave pri prevozuP03Neveljavna risba listovP06


P08


Procesorsko ogrevanjeP07

Ogrevanje kartušeP09Problem s spominom
P10Problem z močjo in napetostjoP15Preobremenitev vrat USBP20Napaka strojne opreme neznanega tipaP22
352)

Težave pri delu s skenerjem

Navedeni problemi, ki so bili rešeni samostojno, so prepovedani. Proizvajalec svetuje, da se obrnete na specializirani center.

Sorodne publikacije