Spoznavanje zmogljivosti baterije telefona je vodnik po korakih, funkcije in pregledi

Le malo jih si predstavlja življenje brez pametnega telefona. Nekdo uporablja mobilno komunikacijo samo, kadar je to potrebno, medtem ko drugi ne pusti telefona iz rok. Pri takšni obremenitvi prej ali slej pride do neizogibnega procesa - baterija se samozdravi in ​​zahteva zamenjavo. Strokovnjaki so ugotovili, da se po petsto ciklih zmogljivosti polnjenja akumulatorja zmanjša za točno polovico nominalne vrednosti. Ta proces ne vpliva na blagovno znamko telefona niti na njegovo ceno. Ta članek vam bo povedal, kako ugotoviti zmogljivost baterije. Načini, kako jih shraniti in izmeriti, bodo prav tako upoštevani v pregledu.


Kakšna je zmogljivost baterije?

Zmogljivost (prostornina) akumulatorja, ki je označena z drugimi tehničnimi značilnostmi, kaže, kdaj lahko baterija zagotavlja neprekinjeno napajanje. Zmogljivost močnih baterij je izražena v amper-urah, majhne pa v milliamperih. Ta vrednost se izračuna z množenjem časa praznjenja z vrednostjo enosmernega toka.
V sodobnih napravah proizvajalci večinoma nameščajo litij-ionske ali litij-polimerne baterije. Baterijo napajajo različni kemijski procesi. Med delovanjem so spremembe v elektrolitski sestavi, prostornini in stanju elektrod, kar kaže na omejeno trajanje baterije. Torej, kako veste, da je baterija sposobna pravočasno izslediti trenutek prisilne zamenjave? Navsezadnje nihče ne želida telefon "izdihne" v najbolj neprimernem času.

Kako opraviti vizualni pregled akumulatorja?

Možno je, da v primeru težav s zadrževanjem naboja ni potrebno odgovoriti na vprašanje, kako ugotoviti zmogljivost baterije telefona. V nekaterih primerih baterija potrebuje takojšnjo odstranitev. Preverite potrebo po zamenjavi izdelka z osnovnim vizualnim pregledom.


Kritično stanje baterije bo takoj opazno. Praviloma se pri dolgotrajnem delovanju na bateriji pojavi napihnjenost in sledi korozije, z zelenim ali belim odtenkom. Deformacije v obliki mehurčkov ni mogoče videti takoj, taka napaka ima sposobnost postopnega rasti. Vendar, ko se pojavijo mehurčki, je potrebna takojšnja zamenjava baterije. V nasprotnem primeru lahko elektrolit preprosto poškoduje žetone. Nova baterija bo stala veliko manj kot nenačrtovana zamenjava pametnega telefona.

Kaj bi moralo biti pozorno?

Hitra okvara pametnega telefona mora zagotovo pritegniti pozornost lastnika, saj se ljudje najpogosteje samo na osebne izkušnje, ki se srečujejo s tem problemom, začenjajo spraševati, kako ugotoviti zmogljivost baterije. Predpogoji za to dejanje so:
 • zmanjšanje števila ur telefonskega obratovanja pri isti obremenitvi;
 • nenadna zaustavitev in ničelna energija po doseganju določenega odstotka polnjenja (najpogosteje 20%).
 • Vendar pa je danes enostavno spregledati trenutek, ko je treba zamenjati baterijo pametnega telefona zaradi razširjenosti naprav powerbank - prenosnihbaterijo, ki omogoča polnjenje baterije kjerkoli in kadarkoli.

  Kako preveriti baterijo z mehanskimi sredstvi?

  Življenjska doba baterije ne vpliva samo na intenzivnost uporabe. Dejavniki, ki zmanjšujejo življenjsko dobo baterije, vključujejo ostre spremembe v temperaturi ali dolgotrajno vzdržljivost. Prekomerna vročina in prekomerna toplota naprava zaznava tako negativno kot dejstvo, da baterija ni bila uporabljena dolgo časa.
  Otekanje baterije se praviloma dogaja precej počasi in ni vedno takoj opazno za lastnika pametnega telefona. Če želite preveriti, ali bo baterija kmalu zmanjkala, jo morate obrniti navzdol. Če je krivina, bo vrtenje enostavno.

  Kako preveriti zmogljivost baterije z metodami programske opreme?

  Metode lahko programiramo z veliko bolj informativnim ali mehanskim načinom preverjanja baterije. Da, posebni ukazi ali programi vam bodo omogočili hitro in učinkovito prepoznavanje problema. Metode se razlikujejo glede na operacijski sistem pametnega telefona. Za lastnike iPhoneov, ki se pogosto pritožujejo zaradi pomanjkanja napajanja, strokovnjaki priporočajo namestitev pripomočka iBackupBot, ki je na voljo v dveh različicah - za PC in Mac. Res je, da je pridobivanje potrebnih podatkov z uporabo pripomočka precej težko, zato je bolje namestiti pripravljeno aplikacijo na računalnik, nato pa pametni telefon priključiti nanj. Z izvajanjem iBackupBot morate povezano napravo dodati na seznam veljavnih. Če kliknete »Več informacij«, lahko vidite naZaslon potrebuje podatke: število ciklov polnjenja in praznjenje akumulatorja. Če je navedena vrednost manjša od petdeset odstotkov nominalne vrednosti, je potrebno kupiti novo baterijo.
  Za tiste, ki iščejo, kako najti zmogljivost baterije Androida, obstaja več metod. Da, lahko preprosto pokličete na tipkovnici * # * # 4636 # * # * in izberete ukaz "Informacije o bateriji". Po prikazu bodo prikazani zahtevani podatki. Preverjanje stanja baterije s programsko kodo ne deluje vedno, v tem primeru morate z GooglePlay namestiti aplikacijo, kot je iBackupBot. Za telefone z operacijskim sistemom Android je dober program, na primer Battery. Poleg informacij o trenutni zmogljivosti baterije bo aplikacija prikazala napetost in temperaturo baterije.

  Kako natančno izmeriti zmogljivost baterije?

  Od vseh načinov, ki kažejo, kako ugotoviti resnično zmogljivost baterije, je najučinkovitejši ukrep te velikosti s pomočjo naprednih polnilnikov. Meritve je mogoče izvesti na dva načina:
 • polnjenje telefona. Izbrati morate vrsto baterije (ki je označena na bateriji) in način delovanja. Z izračunom količine toka in časa, porabljenega za polno polnjenje, bo naprava dala rezultat - dejansko zmogljivost.
 • Izpraznitev telefona. Te meritve lahko izvedete v obratnem vrstnem redu. Naprava izmeri tudi zahtevane vrednosti (samo porabljeno za praznjenje) in izide rezultat.
 • Kako izmeriti zmogljivost baterije s preizkuševalcem?

  Kako ugotoviti zmogljivost baterije multimetra in kakšna je naprava? Tester, aliMultimeter vam omogoča, da določite vrzel v električnem omrežju, napetost in odpornost, zmogljivost naprav. V tem primeru uporaba testerja za določitev zmogljivosti baterije pametnega telefona ni najbolj učinkovita metoda, saj bodo vrednosti imele le približen značaj. Za natančnejše informacije uporabite zgornje metode: programe ali poseben polnilnik.

  Kako izmeriti zmogljivost baterije prenosnega računalnika?

  Kako vem zmogljivost baterije v prenosnem računalniku, če je bila hitro izpraznjena, ko se akumulator poganja? V primeru prenosnih računalnikov je položaj nekoliko drugačen - aplikacije tretjih oseb niso potrebne. Izvedite lahko dejansko zmogljivost baterije prenosnega računalnika s pomočjo standardnih orodij Windows. Za začetek morate zagnati ukazno vrstico in vnesti "powercfg -energy". Na zaslonu se bodo prikazale naslednje informacije, v katere bo vnesena pot: C: Uporabniško ime uporabnika-poročila.html. Po njem lahko na koncu vidite datoteko energy-report.html, ko odprete vse podatke o bateriji: kodo, proizvajalca, številko, elektrolit, življenjsko dobo, nazivno zmogljivost in polno polnjenje. Zadnje vrednosti so dejanske vrednosti zmogljivosti.
  Torej vprašanje, kako ugotoviti zmogljivost baterije, dejansko ne povzroča težav. Pravočasna diagnostika in zamenjava baterije podaljšata življenjsko dobo pametnega telefona ali prenosnega računalnika. Poleg tega je potrebno redno čistiti priključke opreme od onesnaženja, namestiti specializirane aplikacije, preprečiti popolno polnjenje indolgo življenjsko dobo baterije in, če je mogoče, onemogočite neuporabljene funkcije in storitve.

  Sorodne publikacije