Video kartica MSI GTX 970: pregled, funkcije, pregledi. MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G

V zadnjem času se je trg je zanimiv model grafične kartice. To je postal zelo priljubljen, saj je bilo produktivno in kakovostno. Če pogledamo na to, drugi proizvajalci imajo svoje posebne različice.

zlom let

Preden smo ugotovili, kaj grafična kartica GeForce GTX 970 MSI upoštevati referenčno različico, ki se je vse začelo. Na začetku leta 2015 je bila uvedena nova kupce iz NVIDIA. Ampak, kot se ponavadi zgodi v podjetju, je takoj začel nered s tehničnega dela. Bilo je govorice, da je močno znižanje hitrostjo prenosa podatkov, ko sistem uporablja zadnji blok do 512 MB.


Proizvajalec je nato odločila, da se upraviči dejstvo, da to vrsto celovečernih inovacij. Toda zagovorniki takega odziva niso zadovoljni in so zahtevali ne le pojasnilo in opravičilo, ampak spreminjajo specifikacij. Kot rezultat, je postal stranke znano, da je bila GM204 čip reši veliko več kot to poročajo razvijalci. Predpomnilnika padla z 2 tisoč kilobajtov na 1792. Namesto 64 blokov rasterizacijo spravljeni 56.
Kasneje Analiza naprave je pokazala, da 8 spominskih blokov uporablja sedem aktivni, zato je zadnji del skoraj nikoli ne uporablja, v tem zaporedju, hitrost pol. Kot rezultat, "prevare", ki je morala vzeti malo poslabšala ugled. Toda ne za dolgo. Pri nakupu novih izdelkov začel pisati pozitivne komentarje na forumih, je postalo jasno, da to ne smete zamuditivplivala na uspešnost. Edina stvar, ki bi jo radi oboževali, je spremeniti številke v specifikaciji. Dejansko je bil "domišljijski" 35 GB. Torej, zakaj ne bi določili 512 MB v oklepajih ali poleg "ne dela".


Ko je NVIDIA slišala zahtevo, je popravila vse in dekodiranje ter natančnejše informacije so se začele pojavljati na primerih pripomočkov. In potem je prišlo do problema, s katerim proizvajalec ni mogel ravnati. Podobno kot očala, so bili konkurenčni modeli polni 4 GB. Podrobnosti so očitno nepomembne, vendar izbira lahko vpliva na kupca.

Referenčna različica

Zdaj na kratko predstavite tehnične specifikacije, ki so se nato izboljšale v različici MSI GTX 970. Referenčna različica deluje na jedru GM204. Narejen je na postopku 28 nm. Transistorji znotraj 5.200 milijonov. Srčni utrip se giblje od 1051 do 1178 MHz.
Pomnilnik je bil GDDR5, širina vodila je dosegla 256 bitov, frekvenca - 1752 MHz, ki skupaj znaša 7010 MHz. Pasovna širina pomnilnika je bila 224 GB /s. Število shader blokov je naraslo na 1664 kosov, teksturni bloki na 104 kosov. Bloki rasterizacije - 56. Novost podpira 12. različico DirectX-a. Količina pomnilnika je 4 GB, vendar, kot smo že ugotovili, je dejanski manjši čip 3584 MB. Poraba energije ne presega 145 W.

Sprememba

MSI je izdal več sprememb referenčne različice. Glavna stvar, seveda, je bila MSI GeForce GTX 970. Izdana je bila na trgu s posebno tehnologijo, katere ime je bilo dodano v imenu modela. Armor v angleščini se prevede kot "oklep", kar pomeni, da nam podjetje takoj daje upanje za zanesljivost modela.
Poleg tega je bila identična različica, ki je svojemu imenu dodala "tiger". Ni se razlikovala od prej omenjene, le barve ohišja. Novost je bila dostavljena v veliki škatli. Imela je večinoma črno mat barvo in vsebovala nekaj grafičnih elementov. Na pokrovu paketa je postavljen velik tiger, ki kupcu intuitivno zagotavlja moč in moč naprave. Poleg elementov, podobnih NVIDIA, so pobarvani črno-zeleni vložki.


Spredaj, poleg živali, so najbolj osnovne informacije, ki se lahko pohvali. Govorimo o podprtih tehnologijah za igralce, pa tudi o informacijah o spominu in tovarniškem overclockingu. Za škatlicami je še več informacij. Tukaj je vse podrobno in podrobno podrobno. Obstaja slika modela, ki leži v škatli. Na voljo so podrobne informacije o tem, katere funkcije MSI GeForce GTX 970 so prejele od posebnih in še veliko več specifikacij. Na straneh polja se podvojijo informacije iz pokrova.
V škatli je še en "primer". To je storjeno za zanesljiv prevoz. Ampak v notranjosti ni nič posebnega čakati na kupca. Obstaja "udarec", na to - CD z gonilnikom in programsko opremo, uporabniški priročnik, adapter DVI-VGA (D-Sub). Kartica je pakirana v antistatično vrečko in je v vdolbini, ki je narejena iz poroznega materiala.

Design

Kot smo že omenili, obstajata dve različici MSI GTX 970: ena ima črno-belo ohišje, druga je popolnoma črna, vendar z modrimi nalepkami. Prva možnost izgleda subjektivno lepša. Dolžina naprave doseže 27 centimetrov. Potrebne so informaciješe posebej, če se sami odločite za izgradnjo računalnika. Pomembno je, da se ne zmotite glede velikosti primera.
Pred nami sta dva "očesa" ventilatorja, ki sta vgrajena v črno-belo plastično ohišje. Pod njim je precej velik radiator. Zadnja stran ni zasedena. Tu lahko vidite majhne elemente, povezane s sistemom moči in spomina. Nato lahko najdete prostor za povezavo moči na plošči. Reža je razstavljena po shemi 6 + 6, kar pomeni, da jo je mogoče priključiti na šestpolni ali osempinski priključek. Tu lahko najdete vijake, ki imajo pritrjen radiator. Obstaja tudi dodatni priključek za napajanje, ki vam omogoča povečanje porabe energije do 225 vatov. Vendar, glede na to, da grafična kartica porabi do 145 vatov, ta možnost morda ni potrebna. Obstaja tudi "most" za povezovanje treh "fantov" naenkrat. Vmesnik ima vtičnice za vsako režo. Da, obstaja DVI-I, DVI-D, HDMI in DisplayRort. Kot kaže praksa, je takšen sklop dovolj za povezavo različnih naprav v sistem.

Specifikacije

Grafična kartica MSI GTX 970 ima skoraj enako referenčno različico. Za majhno razliko v frekvencah označujemo overclocking. Posledično je namesto deklariranega 1051 MHz modifikacija prejela 1102 MHz. V načinu "turbo povišanje" so se vrednosti spremenile z 1178 na 1241 MHz. Pri hlajenju se adapter dobro obnese. Pri normalnem delovanju se je temperatura dvignila na 35 stopinj, hladilnik pa je samodejno prikazoval hitrost in deloval le za 30% svoje moči. Seveda, s takim urnikom, brez hrupa, hladilni sistem nivprašanja
Če frekvenca procesorja postane višja, lahko temperatura doseže 67 stopinj. Pravzaprav tudi to ni kritično, čeprav je bolje, da ne poskusimo znova. Toda če se pošlje na stresni test GTX 970 MSI, se lahko temperatura dvigne nad 71 stopinj. Hladilnik deluje na pol poti, kar pomeni, da se sliši.

Gamer verzija

Druga sprememba te družbe je postala tako priljubljena, kot je namenjena računalniški opremi. MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G je postal nekoliko močnejši od prejšnje in še bolj kot referenčna različica. Z embalažo družba spet ni zamudila. Ona je velika, privlačna in predstavljiva. Združuje rdeče-črne barve, ki so v zadnjih letih postale nekakšen simbol igralcev. Zmaj je prikazan spredaj, kot tudi glavne specifikacije grafične kartice. Obstajajo tudi informacije o pomnilniku, prostornini, posebnem hladilnem sistemu in prisotnosti overclockinga. Poleg tega obstaja priporočilo strokovnih igralcev - kibernetsko-športne organizacije Fnatic. Za več informacij. Tu so grafične podobe fanfare, nekatere njegove značilnosti, ki še niso bile poznane, in obsežnejše specifikacije. Iz glavnega in glavnega tukaj:
 • Posebni ventilatorji, ki so izdelani s posebno tehnologijo z različnimi tipi rezil.
 • Sprememba konfiguracije cevi za prenos toplote, ki zdaj bolj učinkovito odvaja toploto.
 • Tehnologija, ki ureja delovanje hladilnika in, če se procesor ohladi na 50 stopinj, prevede sistem v pasivni način.
 • Applet je priljubljena programska oprema, ki pomaga pri overclockingu.
 • Znotraj embalaže MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G je spet dodatna škatla, ki ohranja celoten komplet v celovitosti. Adapter se prilega poroznemu polietilenu. Poleg naprave je tu še nekaj adapterjev: enega za napajanje, drugega za D-Sub. Obstaja uporabniški priročnik, pogon z "drv" in programsko opremo. Ampak presenečenje je bila prisotnost v škatli igra preproge za miško, ki je prejel logotip logotipa slike grafične kartice.

  Videz

  S to različico MSI GTX 970 pregleda ni mogoče zamuditi videza modela. Naenkrat je treba omeniti, da se praktično ne razlikuje od prejšnjega. Glavna razlika je v ohišju in njegovi zasnovi. Plošča je dobila črno barvo, višina je okoli 112 milimetrov. Znotraj je glavno "srce" zemljevida, okoli katerega je bila oblikovana zaščitna "ograja". To zagotavlja, da hladilni sistem ni poškodovan. Moč je izdelana po shemi 8 faz. Šest od njih je zasnovanih za grafično jedro, drugo pa za pomnilniške čipe. Kondenzatorji in drugi elementi so izdelani iz visoko kakovostnih materialov in ne povzročajo nobenih vprašanj. Ta "izpuh" porabi malo več energije - 148 vatov. Slavni "most" vključuje integracijo do štirih enakih grafičnih kartic.

  Hladilni sistem

  In čeprav model ima novo različico hladilnega sistema MSI TWIN FROZR V, se je prej uporabljal v adapterjih. Vzame dve reži, skupaj z vseminaprava traja 28 centimetrov. Za njo obstaja posebna funkcija, ki pomaga uravnavati hitrost ventilatorjev.
  Kot smo že omenili, so bili za MSI GTX 970 Gaming 4G posebej zasnovani ventilatorji z različnimi rezili. Skozi eno navadno lopatico zamenjajo ukrivljene. Po mnenju razvijalca, takšna tehnologija pomaga ustvariti pretok zraka. Radiator je velik v velikosti, sestavljen iz plošč, skozi katere potekajo cevi za odvajanje toplote. Tu so štirje, in tokrat je bil bakra nadomeščen z nikljem. Vsi se združijo v jedru, ki pokriva grafični procesor. Testiranje hladilnika je pokazalo: pri vklopu avtomatske konfiguracije sistema in pospeševanju celotnega sistema se jedro ne segreje nad 60 stopinj. Ventilatorji so delali le na tretji, to pomeni, da ni bilo hrupa. Če je prisiljena pospešitev rezila na hitrost, ki bo dala hrup, temperatura pade pod 45 stopinj.

  Značilnosti

  Ta sprememba se ne razlikuje veliko od referenčne različice. Jedro je enakega formata - GM204 s procesom 28 nm. Univerzalni shaderji in drugi elementi so ostali v enakem znesku. Frekvenca jedra je prikazana v treh načinih. Pri overclockingu je 1140 MHz, v igralnem načinu - 1114 MHz in v mirnem stanju - 1051 MHz. Proizvajalec priporoča dobavo napajalne enote z izhodno močjo najmanj 600 vatov. Skupaj z GTX 970 MSI so bili testirani konkurenčni modeli: ASUS GeForce GTX 780 STRIX OC, Palit GeForce GTX 980 Super JetStream, MSI LIGHTNING Radeon R9290X. Kot rezultat, "piha" ohranila zlato sredino. To je praktično enako kot konkurenta podjetja Asusstvari so imele 6 GB RAM-a.
  Model Palit ni bil kos nobeni nalogi. Razlog za to je dejstvo, da je v bistvu izboljšana različica, poleg tega pa ima povečano produktivnost za skoraj 20% in večje število univerzalnih in teksturnih blokov. MSI GTX 970 je uspešno nasprotoval in nasprotoval drugemu podjetju - Radeonu R9290X.

  Pospešek

  Kljub dejstvu, da je sprememba dobila tovarniški overclocking, jo poskušajte izboljšati doma, bi bilo zaželeno. Najverjetneje je to posledica kazalnikov, ki imajo zalogo. Poleg tega hladilni sistem pred nami ni popoln. Glavna naloga je bila zato dvigniti frekvenco jedra, nominalno hitrost in izboljšati spomin. Overclocking GTX 970 MSI Gaming 4G je pokazal, da se lahko grafično jedro pospeši na 1262 MHz, nominalna frekvenca - do 1326 MHz, pomnilnik - do 2026 MHz. Kot rezultat, "srce" zaslužil 26% bolje, in spomin uspelo izboljšati za 15%.

  Reviews

  Pogosto se zgodi, da NVIDIA ustvari povprečno grafično kartico, medtem ko drugi proizvajalci nekako poskušajo iz nje iztisniti maksimum. V nekaterih primerih so rezultati šokantni in nekaterih kazalnikov ni mogoče premakniti. Grafična kartica MSI GTX 970 je dobila dobre ocene zaradi dejstva, da se je referenčni model že izkazal za zmogljivega in stabilnega. In če je videz redne različice MSI še vedno mogoče pritožiti, potem se je razlikovanje igralcev izkazalo za zelo uspešno. To so zahtevali tisti, ki so se odločili kupiti Gaming 4G.
  Tako so uporabniki pohvalili visoko zmogljivost, odličen potencial za pospeševanje, obdelan hladilni sistem, kakovost izdelavedevaysa, velikodušna oprema in seveda priročna programska oprema. Slabosti niso bile najdene. Seveda ni vsakdo cenil cene MSI GTX 970. Zaradi nestabilne valute se je dvignila na 20 tisoč rubljev. Obstajajo pa tudi precejšnje pritožbe glede prostornine hladilnika. Ob preveliki obremenitvi se je zvok lutk povečal. In če so prvi testi verjeli, da je to testni vzorčni bug, je kasneje postalo jasno, da je to situacija s skoraj vsemi grafičnimi karticami. Da bi "odpravili" takšen problem, strokovnjaki predlagajo omejitev FPS. Prav tako so bili tisti kupci, ki prej niso vedeli zgodbe o "prevarah" NVIDIA glede specifikacij. Zato lahko v odgovorih nezadovoljnih uporabnikov, ki so izgubili samo 512 MB, pogosto najdete. Na splošno so bili kupci tako veseli, da nekateri niso razumeli, zakaj je potrebno dodatno overclockanje. In medtem ko smo prepričani, da vam omogoča povečanje produktivnosti za 10%, nekateri igralci preprosto nimajo nič skupnega s takšnimi kazalniki. Dejstvo je, da pravzaprav tudi redna različica MSI-ja ali referenčnega modela odlično deluje z najnovejšim svetom iger v visokih grafičnih nastavitvah.

  Sorodne publikacije