Asus Eee PC 1015bx. Specifikacije netbook.

Nakup mobilnega računalnika je ena izmed stvari, ki si jo skoraj vsi želijo. Kaj bi lahko bilo bolj priročno kot večnamenski pripomoček za študenta, poslovneža ali celo preprostega voznika? Asus Eee PC 1015bx, katere značilnosti bodo upoštevane - ena izmed najbolj zanimivih možnosti za nakup. Vendar pa je treba takoj opozoriti, da to ni laptop, ampak netbook. Zato so njena sredstva sprva zelo omejena.

Splošne nastavitve

Netbook specifikacije Asus Eee PC 1015bx se lahko razlikujejo glede na konfiguracijo. Vendar, za razliko od prenosnih računalnikov, ni toliko na poti. Na primer, operacijski sistem Windows 7 Home ali Windows 7 Starter je nameščen kot operacijski sistem. Obe "osi" sta v svojih zmožnostih zelo omejeni.


V zvezi z ločljivostjo zaslona podpira največ 1024 x 600. To pomeni, da se lahko ob priključitvi na televizor pojavijo težave pri prikazovanju velikega videa. Poleg tega, če govorimo o zaslonu, je vredno omeniti, da je le 10,1 palca, kar je normalno za to vrsto tehnike. Trdi disk lahko vsebuje 250 do 500 gigabajtov podatkov. Glede na to, da se ta tehnika običajno uporablja za delo z začasnimi datotekami, ne pa za shranjevanje podatkov, je to dovolj. Treba je omeniti prisotnost vgrajene omrežne kartice, Wi-Fi in Bleutooth, ki zagotavlja zanesljivo povezavo z vsemi priljubljenimi napravami. Uporabniki bodo z veseljem ponovno napolnili napravo iz netbooka, tudi če je v stanju izklopa. Vendar paTa funkcija je na voljo samo v različici z USB 3.0. Kot smo že omenili, se funkcije Asus Eee PC 1015bx ne razlikujejo veliko od zbirk različnih proizvajalcev in proizvajalcev. Frekvenca procesorja je lahko od 1 do 12 GHz, pri čemer je najpogostejša različica dual-core. Za laptop je to precej dobre številke. Vendar pa je ta naprava oglaševana kot multimedijski zabavni in igralni center. In če je v prvem primeru težko izzvati, potem imajo igre težave.
Kar zadeva RAM, tudi kazalniki niso impresivni. Največ 1-2 gb. Hkrati se lahko ta vrednost poveča. Operacijskega sistema ali samega železa ne bo podpiral. Vgrajena grafična kartica ATI Radeon HD 6250M nima dovolj video pomnilnika, hitrost dela pa pušča veliko želenega. Vendar pa podpira 11 DirectX in Shaders 5.0.

Pregledi

Tako smo pregledali funkcije Asus Eee PC 1015bx. Kljub temu, da nastavitve netbooka niso previsoke, kako dobro izgleda z drugimi napravami? Kaj ljudje mislijo o njem? Nenavadno je, da so pregledi specifikacij Asus Eee PC 1015bx izjemno dobri. Ljudje poudarjajo, da s popolnim kompletom 2 GB RAM-a in dvojedrnim procesorjem, stroj deluje precej pametno, brez zamikov in zavore. Dobra grafična kartica vam omogoča gledanje odličnih videoposnetkov in zagon številnih igrač. Na žalost se ta model že dolgo ne prodaja v trgovinah. Kljub temu, da pregledi netbook pravilno služi za 4-5 let, zdajČas za nakup nove naprave ni mogoč.
Kar zadeva negativne strani, jih praktično ni. Netbook ima težave s hlajenjem, vendar ne preprečuje, da bi deloval stabilno.

Zaključek

Kakšne sklepe je mogoče izpeljati iz navedenega? Če se osebi ponudi nakup rabljenega netbooka, je vredno razmisliti o tem. Kljub temu, da lahko z uporabo operacijskega sistema Windows 10 zmanjšate stroške virov v podporo učinkovitosti in povečate zmogljivost netbooka, je treba spomniti, da ostaja star model. Človek ne bi smel pričakovati, da bo po izdaji leta 2012 mogoče izvesti zahtevne igre. Poleg tega je treba biti previden pri nakupovanju v trgovini. Po eni strani je lahko samo blago, ki ga slabo obdrži njegov prihodnji lastnik; na drugi - že večkrat obnovili junk.

Sorodne publikacije