Kako v besedilo "Vardo" vstaviti besedilo brez slike?

Funkcionalnost programa Word je dovolj široka. Omogoča, da dokument dokumentirate točno tako, kot želi uporabnik. Ena od koristnih funkcij je prekrivanje besedila. V Vardo je ta učinek lahko doseči.

Kaj je treba uvesti?

Preden preučimo, kako besedilo postaviti na "Vardo", je treba omeniti številne naloge, ki zahtevajo to funkcijo. Ena izmed najbolj priljubljenih je uporaba določenih besed na podložnem dokumentu, da se jasno opredeli njegova značilnost, vendar ne ogroža berljivosti. Primer takega dokumenta je lahko črka, ki se uporablja kot vzorec, pri čemer ima v ozadju napis »PRIMER«.


Kaj lahko storim z besedilom?

Da ne bi uporabljali ustvarjanja posebnih slik za ozadje vsakega dokumenta, je dovolj, da razumemo, kako besedilno besedilo v besedilu "Vardo" uporabiti s sredstvi programa. Izvajanje prekrivanja se lahko izvede z uporabo podlage - v različicah Worda 2012 in pozneje se ta funkcija nahaja na zavihku Design. Izberite gumb Layout (Postavitev) na plošči Page Fonts (Pisave strani), ki vsebuje vrsto predlog in ponuja tudi ustvarjanje lastne vrste ozadja.
Z izbiro enega od predlaganih ali ustvarjanja lastnega substrata ga lahko uporabnik enostavno zamenja v prihodnjem delu. Hkrati delati z njo, kot z golo besedilo, da spremenite pisavo, velikost in barvo besedila. Če se izkaže, da je podloga nepotrebna, jo lahko izbrišete tako, da izberete istov meniju "Odstrani substrat". Treba je omeniti, da funkcija substrata omogoča, da kot ozadje uporabite ne le besedilo, temveč tudi slike, ki jih program ponuja samodejno zamegljenost.

Posebnosti uvedbe Worda 2003 in 2007

Rešitev vprašanja o tem, kako v besedilo Vardo vstaviti besedilo v različici programov 2007-2010 in prejšnji, ima več razlik. Niso pomembni - izid dela v vseh primerih je enak, vendar je način ustvarjanja substrata nekoliko drugačen. Da pa ne bi iskali dodatnih informacij o tem, kako v besedilo Vordi vstaviti besedilo za vsako različico, je dovolj, da se seznanimo z razlikami v moderni in stari različici. Kot je opisano zgoraj, lahko postavite substrat v skupino »Pisave strani«. Ampak, če v različicah 2010 in nad to postavko je na prispevek "Design", nato pa v različici 2007-2010 se nahaja v oddelku "Postavitev strani" na plošči bližnjic, in leta 2003 v meniju "Format". V drugem postopku je izdelava posameznega substrata enaka v vseh obstoječih različicah "Vorda".

Sorodne publikacije