Lightning Cable: Pregled, funkcije in pregledi lastnikov

Septembra 2012 je Apple objavil lansiranje iPhone 5. Prejel je povečan zaslon diagonale od 35 do 4 palcev in nov priključek za napajanje. Kabel strele je zamenjal starega, ki je od leta 2003 obstajal v mobilnih napravah Apple, 30-polni priključek. Ta material vam bo pomagal bolje razumeti njegove značilnosti in načela delovanja.

Funkcije

Kabel strele za iPhone se bistveno razlikuje od predhodnika. Na predstavitvi novega priključka so se predstavniki Apple imenovali pet glavnih lastnosti, ki jih ima v lasti:
 • popolnoma digitalni mehanizem za prenos podatkov;
 • Prilagodljiv uporabniški vmesnik, ki zagotavlja združljivost z vrati USB 2.0 in 3.0;
 • povečana s povečanjem mehanske trajnosti življenjske dobe;
 • povratni priključek, ki omogoča avtomatsko preklapljanje notranje dobavne verige, odvisno od strani, ki je vstavljena v napravo;
 • se zmanjšajo za 80% celotnih dimenzij.
 • Najprimernejša lastnost uporabnika je reverzibilnost kabla ali, preprosto rečeno, obojestranskost. Ni potrebe, da razmislite, na katero stran jo vgradite v pametni telefon. V nekaterih primerih je zelo priročno. Telefon se lahko dotaknete s polnilnikom že od prvega poskusa, tudi v nejasni temi, brez strahu, da bi poškodovali kabel polnilnika ali vtičnico polnilnika.

  Kaj je znotraj "strele"?

  Novi vmesnik za povezavo ni povzročil samo nevihterazličnih čustev uporabnikov, ampak tudi vzbudil željo, da bi razumeli, kako deluje kabel Lightning. Oboroženi preizkuševalci in skalpeli in strokovnjaki servisnih centrov so začeli odkrivati ​​lupino novih naprav. Poglejmo, kaj smo ugotovili v teh "kirurških" poskusih. Izkazalo se je, da je v 8-pinskem priključku kar 16 kontaktov. Napajanje je zagotovljeno na minimum, prvo za zgornjo vrstico in zadnje za spodnjo. Zato, ne glede na stranko, ki jo niste vključili 8-polni kabel Lightning na vaš iPhone, se začne polnjenje.
  Plastična odebelitev, ki se nahaja za ploščo s stiki, ki jih strokovnjaki lepo razkrijejo, vsebuje miniaturno nadzorno ploščo. Odgovoren je za določanje vrste prenesenih podatkov in, očitno, za dinamično prerazporeditev stikov, odvisno od vloge, ki jo trenutno opravlja Lightning Cable.

  Zakaj ne mikroUSB?

  Leta 2009 so največji proizvajalci mobilne elektronike pod pritiskom Evropske unije prevzeli enotni polnilnik microUSB. Apple je bil prisiljen sprostiti adapterje, ki zagotavljajo povezavo starega s standardnim priključkom za evropske države. Zdi se, še enkrat, da spremenite priključek na iPhone 5, zakaj potem ne bi bilo kot vsi drugi, ampak "Apple Company" in tukaj je šel svoj način. Če pa se poglobimo v to vprašanje, se izkaže, da zadeva ni škodljiva za čezmorski tehnološki velikan, ampak v omejenosti standardnega microUSB. Skoraj po iPhone 5 je iPad izdal četrto generacijo - tableto,opremljen z istim priključkom Ligthning. Napajalni tok, ki so ga porabili, je bil 2 A, medtem ko bi lahko microUSB proizvedel največ 09 A. In končno, standardni evropski priključek ni dovolj »pameten«. Uporablja samo pet stikov namesto osem, ki so na voljo v Lightningu. Zato je omejena na sinhronizacijo podatkov in polnjenje. Ne glede na to, kateri prenos videa visoke kakovosti, ki omogoča zagon Lightninga, ni več jezika.
  Apple je izdal nov adapter, ki bo vsaj formalno zagotovil skladnost z evropskim standardom, kar je omejeno. Kot se je pokazalo, so se bogate možnosti dela s periferijo uporabniku zdele veliko več kot enotnost.

  Apple in "pirati"

  Vrnimo se nazaj nazaj na sam čip, ki so ga v procesu odpiranja lupine "Lightning" odkrili strokovnjaki. Kasneje je postalo jasno, da njegove funkcije niso omejene le na dinamično prerazporeditev stikov. USB kabli za strele so se zdeli bolj zviti, kot se je zdelo na prvi pogled. Po naslednji posodobitvi programske opreme so številni izdelki "vzhodnih sosedov", ki so bili do takrat napolnjeni s trgom, preprosto zavrnili delo. Kitajski USB Lightning ni sprejel kabla iPhone, pri čemer je obvestil o uporabi necertificiranega izdelka.

  Seveda so nekateri nevšečnosti v zvezi s tem testirali uporabniki. Toda na splošno je to ugodno vplivalo na trg dodatkov iPhone in ga izločilo iz najbolj končnih in slabih ponaredkov.

  Cena ali kakovost?

  Seveda lahko najdetekabel, ki ne bo zavrnil polnjenja naprave in bo stala nekajkrat ceneje kot original. Apple opozarja na več razlogov, zakaj se taka oprema ne uporablja. Glavna je verjetnost poškodbe naprave. Glede na to, kako dolgotrajne naprave Apple lahko delujejo v normalni uporabi, ni več nobenega drugega razloga. Strinjam se, da je težko najti smisel pri nakupu vrhunskega pametnega telefona in z njim uporabiti dodatno opremo neznanih proizvajalcev. Če obstaja potreba, da shranite, je lažje takoj kupiti kitajski pametni telefon: vsaj to bo kakovostna tovarniška proizvodnja.
  Občasno se pojavljajo novice o izbruhu ali utripanju pametnih telefonov. In zgodba o Samsungu z neuspešnimi baterijami v seriji pametnih telefonov Galaxy Note 7 še ni imela časa, da bi pozabila. Naprave Apple se pojavljajo tudi v novicah; vsak tak primer ne ostane brez nadzora in se temeljito razstavi. V mnogih primerih se odkrijejo krivci nestandardnih polnilnikov in kablov.
  Seveda je izbira dodatkov za vaš pametni telefon osebna stvar za vsakogar, pa tudi pogoji njegovega delovanja ali življenjske dobe. Vendar so stari Rimljani rekli: "Opozorjeni, to pomeni oboroženi." Če uporabnik ve, katere posledice lahko vodijo do uporabe kablov slabe kakovosti, lahko namerno izbira.

  Kaj je program MFi?

  Povsem naravno: s tem številom uporabnikov v rokah i-diskov, ena Apple ne more sprostiti potrebne količine kablaizdelkov in drugih uporabnih dodatkov. Od leta 2005 se je začel tako imenovani program MFi - Made for iPhone, iPad, iPod. V njej sodelujoči proizvajalci prejmejo licenco za proizvodnjo in lahko sami izdelajo odobrene izdelke, v tem primeru kabel. Kabli strele, ki se izvajajo pod takšno blagovno znamko, ne morejo stati manj kot pet dolarjev, ker jih je štiri proizvajalec odšteje Apple za pravico do njegove izdelave.
  Seveda, ohranjanje kakovosti blagovne znamke, uporabljenih materialov in drugih povzroča, da so stroški take naprave dovolj visoki. Toda z nakupom takšne žice vsaj zagotovite, da vaša elektronska naprava ne bo povzročila požara in da bo delovala brez obrabljanja že dolgo časa. Posledično lahko vse tovrstne izdelke razdelimo v tri velike kategorije:
 • originalne kable, ki jih izdaja Apple;
 • kabli, izdelani po licenci programa MFi;
 • "Kitajska proizvodnja.
 • Izvirnik ali ne?

  Torej, kako razlikovati originalni kabel strele od ponaredkov na strani tehnične podpore Apple, je namenjen celotnemu odseku. Seveda nimamo vseh parametrov, vendar bomo našteli samo najbolj osnovne, s katerimi lahko nedvoumno identificiramo ponaredek.
  Šest lahko prepoznavnih lastnosti certificiranega izdelka:
 • dimenzije priključka Apple so vedno standardne in 77x12 milimetrov;
 • Konektor je sestavni kovinski del sive barve;
 • Priključni konektorji, ki se nahajajo na beli plastični podlagi, imajozaobljeni konci;
 • priključki na telesu stika USB so izdelani v obliki trapeza;
 • Kontakti USB imajo zlati odtenek;
 • izolirani kontakti, ploski, beli;
 • Pregledi uporabe in izbire

  Najbolj razširjen problem, ki ga imajo vsi, ki uporabljajo izvirni kabel Lightning, je snop lupine okoli priključka. Zaradi tega mnogi proizvajalci iz drugih proizvajalcev izdelujejo kable z ojačano zunanjo oblogo. Takšni izdelki lahko zdržijo upogibni upogib in služijo dlje kot standardni. Ljudje, ki se pogosto premikajo, kot v primeru slušalk, se soočajo s problemom zmede žice, zlasti če je daljša od enega metra. In tukaj prihaja pomoč iznajdljivih razvijalcev. Izdelani so ploski in široki kabli, ki se lahko kot rouleta zvijajo.
  Nekateri uporabniki verjamejo, da je taljenje lupine posledica Appleove politike na področju varstva okolja. Namerno je izdelan iz materiala, ki se v naravnem okolju lahko razgradi v nekaj letih. V vsakem primeru, če ste soočeni s tem problemom in vaš kabel nenehno stremi k razbijanju ali izravnavanju - preučite alternative. Seveda je pri izbiri vredno razmisliti o prvih izdelkih, izdelanih po programu MFi. Njihov izbor je precej bogat, certifikat pa daje zaupanje v kakovosten izdelek.

  V zaključku

  Če še vedno berete članek do konca, potem veste za kabel Lightning ali ne več kotnekaj Appleovih inženirjev. Zbrali smo vse informacije, ki jih potrebuje povprečni uporabnik tehnike "jabolka". Zdaj veste, kako deluje kabel Lightning in kaj se razlikuje od nedovoljenih posegov, in če je potrebno, lahko naredite pravo izbiro zase.

  Sorodne publikacije