8-jedrski prenosniki: izbire, najboljše ocene, tehnične specifikacije, klasifikacija, navodila za uporabo, specifikacije in značilnosti delovanja

Sodobni 8-jedrni prenosniki so visokozmogljivi mobilni računalniški sistemi. Strojna oprema takšnih naprav ima trdne zaloge zmogljivosti in vam omogoča, da rešite vse dejanske naloge do sedaj. Glavna področja uporabe teh osebnih računalnikov so računalniki za igre na srečo, sistemi za kodiranje multimedijskih vsebin in postaje za obdelavo slik za obdelavo slik visoke ločljivosti. To so modeli takšnih prenosnikov in bodo upoštevani v tem materialu.

Pozicioniranje. Namen

Kot je bilo že navedeno, so 8-jedrni prenosniki namenjeni za uporabo le kot visoko zmogljive računalniške naprave. Imajo ustrezne tehnične specifikacije. Tudi stroški takega prenosnika so zelo, zelo visoki. Zato je treba takšne mobilne računalnike gospodarno uporabljati le pri obdelavi najbolj zapletene programske opreme v tem trenutku. Slednje lahko vključujejo sodobne igre. Poleg tega takšni računalniki vam omogočajo, da zaženete katero koli tako programsko opremo z najvišjo stopnjo kakovosti. Druga možnost za uporabo tega prenosnika je grafična postaja. Takšen računalnik je nujno opremljen z diskretno grafično kartico premijske ravni. Zato pri izvajanju takšne programske opreme v tem računalniku ne bi smelo biti težav. Druga možnost za uporabo tega prenosnika je sistem za kodiranje avdio in video datotek. RazpoložljivostOsem ali več niti, ki obdelujejo kodo v CPU, bistveno poveča hitrost opravila v tem primeru.


Značilnosti kompleta

Ker 8-jedrni prenosniki pripadajo podjetjem - proizvajalcem v segmentu vodilnih računalniških sistemov, bi morala biti oprema zanje primerna. Praviloma vključuje naslednje:
 • Prenosni računalnik z visoko zmogljivostjo.
 • Akumulatorska baterija za računalniški sistem.
 • Navodila za uporabo.
 • Komplet diskov. Eden od njih vsebuje gonilnike, dokumentacijo in specializirane diagnostične pripomočke. Po drugi strani pa lahko najdete sveže in intenzivne igrače, s katerimi lahko preverite resnično raven delovanja takega računalnika.
 • Napajalna enota.
 • Garancijski kupon. Obdobje veljavnosti slednjega je omejeno na eno leto od datuma nakupa.
 • V vsakem primeru je seznam dobav takšnih računalnikov zadosten in omogoča, da se uporabijo za predvideni namen takoj po nakupu.


  Procesorji in grafične kartice

  Zdaj lahko osem prenosnih računalnikov temelji na mikroprocesorjih dveh serij: Core i7 od Intel in Ryzen 7 iz AMD. V prvem primeru govorimo o specializiranem čipu za mobilne računalnike. Njegova frekvenca je umetno zmanjšana in to vam omogoča, da zmanjšate porabo energije. Prav tako je treba opozoriti tudi na trenutek, ko CPU te družine vključuje 4 bloke obdelave kode, ki se na ravni programske opreme preoblikujejo v popolnih 8 logičnih tokov. Po drugi strani je Ryzen 7 zasnovan za uporabo vskladišče namiznih sistemov in ima osem fizičnih modulov za obdelavo kode. V tem primeru SMT tehnologija omogoča enemu takemu modulu 2, da obdeluje tok kode. To vam omogoča, da dobite 16 logičnih jeder. To pomeni, da se zmogljivost takih mikroprocesorjev znatno poveča v primeru, ko je programska oprema optimizirana za več računalniških blokov in tokov.
  Kot grafične kartice v takih računalnikih uporabljajo GeForce GTX 1080 ali Radeon RX480. Večja zmogljivost na prvi video kartici. Zato je bolje, da ga izberete pri nakupu tako lep računalnik.

  Naprava podjetja ASUS. Njene značilnosti

  ASUS 8-jedrni prenosni računalnik, model GL702ZC ROG, temelji na frekvenčnem območju 30/37 GHz, procesorju Ryzen 71700 in grafični kartici Radeon RX580 s 4 GB video pufrom. Ti elementi so namenjeni za uporabo v namiznih sistemih, inženirji tega legendarnega proizvajalca so kljub temu uspeli ustvariti kompleksen hladilnik in jih uporabljati v mobilnem računalniku. Diagonala zaslona naprave je enaka pomembni 17 ", njegova ločljivost pa je 1920x1080. Tip prikazovalnika je IPS. Koti gledanja slednjih, vertikalno in horizontalno, so 178 stopinj. Sistemski RAM je 24 GB, vendar ga je mogoče povečati. do 32 GB, skupna velikost pogonov je 1256 GB, prostornina pogona SSD za sistemsko programsko opremo pa 256 GB, trdi disk - 1T. Kot je vloga operacijskega sistema Windows 10, ki jo izvaja Professional.In licenciran. Država ROG. To pomeni, da proizvajalec sklicuje na to kategorijo PC gaming.

  Rešitve ACER. Njeni parametri

  Še bolj napredne specifikacije imajo 8-jedrni ACER prenosni model RН517-61. V tem primeru se uporabljajo mikroprocesorji druge generacije Ryzen, ki imajo oznako 2700 in frekvenco 37/43 GHz. To pomeni, da je bil prej upoštevan model računalnika, ta naprava zdrži zmogljivost 15-20 odstotkov.
  Poleg tega je Radeon Vega 56 z 8 GB pomnilnika NVM2 kot grafična kartica. Količina RAM-a v tem osebnem računalniku se poveča na 32 GB in kako jo narediti nemogoče, ker so vsa mesta že zasedena. Velikost diskovnega pogona podsistema se poveča na 2512 GB. Hkrati je velikost SSD pogona 512 GB, trdi disk pa 2 TB. Specifikacije zaslona so enake specifikacijam, ki so navedene v predhodno opisanem modelu.

  Predlog HP. Njegove specifikacije

  Na žalost za današnjo podjetje HP ni uradno uvedel polnopravnega 8-celičnega mobilnega računalnika. Zato je v tem primeru mogoče kupiti samo naprave Intel Core i7. HP-jevi 8-jedrni prenosniki lahko obdelajo samo 8 logičnih programskih niti. Na primer, poglejmo model mobilnega računalnika G5 tega podjetja z oznako 1LR38AV_V1. Ta računalnik temelji na 850. generaciji 8550U Core i7 procesorja. Ta energetsko učinkovita rešitev je namenjena segmentu mobilnih računalniških sistemov. Njena frekvenca se giblje med 1,8 in 4,0 GHz. To pomeni, da je produktivnost na ustrezni ravni.

  Ker grafična kartica uporablja vgrajen vmesnik HD Graphics 620. Kot grafična postaja je tako prenosni računalnik ženi mogoče uporabiti. Tudi igre z visokimi odplačili imajo lahko težave. DELOVNI pomnilnik je omejen na 8 GB, vendar ga je mogoče po potrebi enostavno povečati do 32 GB. Tudi del sistemskega pomnilnika je rezerviran za potrebe grafičnega pospeševalnika. Za shranjevanje programov in podatkov je na voljo le trdi disk z normalno prostornino 1 TB. Velikost zaslona: 13.3 ", vendar je z ločljivostjo enaka 1920x1080 in vrsta matrike, ki se uporablja v tej napravi, je enaka - IPS. bodo bistveno nižje.

  Stroški

  Prvič, prenosni računalnik z 8-jedrnim procesorjem ne more imeti nizkih stroškov. Takšne naprave zagotavljajo neprimerljivo zmogljivost in se nanašajo na vodilni segment. Prenosni računalniški modifikaciji GL702ZC-GC189R od ASUS ROG je zdaj mogoče kupiti za 125 tisoč rubljev. Tudi ta znesek je pošten za internetne prodajalne. V specializiranih trgovinah bo cena še višja od 10.000 - 15.000 rubljev. Do sedaj se cena za RN517-61 od ACER ni uradno objavila. Ampak, najverjetneje, bo znašala 160.000 - 170.000 rubljev. HP-jeva rešitev je najbolj dostopna. Njegova vrednost je 55000 - 60000 rubljev. Takšna cena je posledica skromnejših tehničnih specifikacij.

  Ocene. Navodila za uporabo

  Sodobni 8-jedrni prenosni računalniki imajo številne pomembne prednosti. Lastniki v svojih ocenah vključujejo:
 • Visoka zmogljivost, ki bo omogočila dolgo časa.računalniški sistemi ustrezni in rešujejo različne naloge.
 • Sposobnost uporabe kjer koli brez časovnih omejitev.
 • Visoka zanesljivost. Ta skupina računalniških naprav pripada kristalnim rešitvam. V skladu s tem imajo polprevodniški elementi, ki se uporabljajo v tem primeru, precej časa za preobrat.
 • Med negativne trenutke v tem primeru spadajo:
 • Zmanjšan čas avtonomnega delovanja. Visoko zmogljiva strojna oprema porabi veliko energije in baterija se hitro izprazni.
 • Ta osebni računalnik mora biti opremljen z dodatnim hladilnim sistemom. Zato se raven hrupa med delom poveča.
 • Visoki stroški.
 • Zaključek

  Ta pregled preučuje 8-jedrnih zvezkov v različnih spremembah. To je zmogljiv in drag prenosni računalnik. Primerno je kupiti takšen osebni računalnik le v primeru obdelave kompleksne programske kode. V vseh drugih primerih je izbiro mogoče ustaviti na manj produktivnih mobilnih računalnikih po nižji ceni.

  Sorodne publikacije