ACCDB: kako odpreti datoteko

Danes opisujemo pripono .ACCDB. Kot odpreti podobno obliko, kot tudi, kakšne so njene funkcije - bomo nadalje razpravljali. V tem primeru imamo datoteko baze podatkov. Razvijalec formata je bil Microsoft Corporation.

Opis

Zdaj bomo govorili o namenu, za katerega smo razvili končnico .ACCDB. Kot odpreti take datoteke, bomo povedali v naslednjih razdelkih. To je baza podatkov, ki je ustvarjena s programom Microsoft Access. Potrebno je razumeti vsebino take datoteke. Takšna baza podatkov najpogosteje vsebuje podatke, organizirane v obliki tabel in polj. V datoteki so lahko tudi obrazci po meri in poizvedbe SQL. ACCDB je posodobljena različica formata MDB, ki je bila uporabljena v prejšnjih različicah programa Access. V našem zanimivem formatu se je pojavilo nekaj dodatnih funkcij. Med njimi je treba omeniti integracijo z MS Outlook in SharePoint, binarnimi podatki, šifriranjem.


Glavna rešitev

Nadaljujemo pogovor o ACCDB. Kaj naj odpre, bomo Microsoft, ali bolje, ustvaril z njim Access. Imamo sistem za upravljanje baz podatkov. Uporabniki, ki nimajo posebnih spretnosti programiranja, lahko učinkovito delajo s to rešitvijo. Program vam omogoča izvajanje operacij na podatkovnih bazah: urejanje, ustvarjanje, procesiranje. Ta paket lahko deluje tako v lokalnem omrežju kot na samostojnih računalnikih, v katerih se izvaja platforma Windows. S pomočjo te rešitve lahko ne le uporabljate, ampak ustvarjate tudi osnovne organizacijetudi osebno bazo podatkov. Dostop je del zbirke aplikacij Microsoft Office. Okolje ima vmesnik, ki je specifičen za aplikacije Windows. Vključuje: glavni meni, orodno vrstico, polje za delo, vrstico stanja. Sistem je zmožen obdelovati podatke v hierarhičnem zaporedju. Na zgornji ravni so osnovni objekti platforme Access. Tabele so glavni tip objekta. Druge variacije so derivati ​​od njih. Glavne komponente tabele so zapisi in polja. S pomočjo teh elementov se določijo lastnosti posameznih fragmentov konstrukcije.


Druge možnosti

Zgornja rešitev ni edina možnost za interakcijo z ACCDB. Kako odpreti takšno datoteko, nam bo povedal eno od komponent projekta Apache OpenOffice. Imamo brezplačen paket pisarniških aplikacij. OpenOffice se lahko uporablja na različnih platformah: Windows, FreeBSD, Solaris, Linux, MacOS. Za interakcijo s formatom potrebujemo rešitev Base. To je sistem za upravljanje baz podatkov. S tem lahko komunicirate z datotekami ACCDB. Odpiranje te oblike bo predlagalo tudi enega od naslednjih programov: MDB Viewer Plus, DMC in Microsoft Visual Studio.

Sorodne publikacije