Kako odpreti TGA datoteke

Do danes je na voljo veliko število formatov datotek in včasih je težko takoj določiti, katera vrsta datotek je tista ali druga: video, grafika, besedilo ali arhiv. V tem članku bomo govorili o TGA in TGA.TX končnicah in se pogovorili o tem, kako odpreti TGA datoteke. Nobenega dvoma ni, da bodo vedno obstajali programi za odpiranje skoraj vsakega formata ali vsaj predogled, vključno z zgornjo predstavitvijo. V nasprotnem primeru te oblike niso bile uporabljene.

Kakšna je oblika datotek z razširitvijo TGA?

Razširitve TGA so znane kot format TARGA, to je rastrska oblika grafične datoteke, ki jo je razvil Truevision (trenutno Avid). Ime formata TARGA je skrajšano ime iz celotnega napajalnika TrueVision Advanced Raster Graphics, skrajšano ime TGA pa je lahko dešifrirano na naslednji način: Grafični adapter TrueVision.


Ko razumete koncept, razumete, da za delo s temi datotekami ni treba kupiti drage programske opreme. Zdaj pa vam povem, kako odpreti TGA datoteke. Odpiranje datotek je dovolj preprosto - grafične datoteke brskalnika.

Predstavljajte si

Imagine je precej jasen in udoben grafični brskalnik. Majhen program, ki tehta približno 1 MB, lahko celo odpre in prikaže TGA datoteko na šibkem računalniku. Predstavljajte si, da lahko delate z vrsto grafičnih formatov datotek, ki segajo od običajnih slikovnih datotek JPG, GIF in BMP, dokončate manj priljubljene TGA, TIFF itd.z množičnim spreminjanjem velikosti ali skupinskih imen datotek, tako imenovano paketno obdelavo. Imagine vam omogoča urejanje slik: obrezovanje, vrtenje in ustvarjanje preprostih učinkov.


Še naprej govorimo o podaljšanju TGA. Kako ga odpreti z Imagine? Nič ni lažje! Kliknite ikono datoteke s to podaljškom dvakrat levo tipko miške, vendar pred tem ne pozabite povezati datotek z razširitvami programa Imagine. Uporabite lahko tudi drugačen način - povleci in spusti. Datoteko povlecite in spustite na programsko območje. Oglejmo si, kako še odpreti TGA.TX. Na sistemih Windows, MacOS, Linux.

Windows aplikacije

Za delo z datotekami, ki imajo razširitve TGA, bo v okolju Windows najdeno celo število programske opreme, in sicer: Photoshop, Photoshop Element, Adobe Illustrator, Corel, Adobe Flush Professional in številni drugi izdelki programske opreme.

Programi za MacOS in Linux

Zdaj je čas za pogovor, kot pa za odpiranje TGA datotek v okolju MacOS? Izbira programov tukaj je tudi precej velika, to je isti "Adobe Photoshop", "Adobe Photoshop Elements", "Adobe Illustrator", "Snap Converter", "GIMP", "Adobe Flash", in tudi možno uporabo in druge programe za ogled, urejanje in ustvarjanje grafičnih datotek. , združljivo z okoljem MacOS. Še naprej razpravljamo o razširitvah TGA. Kako ga odpreti v operacijskem sistemu, ki temelji na jedru Linuxa? V tem primeru je seznam aplikacij manj obsežen, toda tudi tam je programska oprema, ki lahko reši problem. Na primer, program GIMP, ki deluje v kateri koli grafični lupiniLinux Če povzamemo, lahko rečemo eno stvar: kaj je operacijski sistem nameščen na vašem osebnem računalniku, bo vedno na voljo programska oprema za odpiranje datotek s skoraj vsako razširitvijo.

Sorodne publikacije