Aston Martin Vanquish: opis in značilnosti

Britanski avtomobilski proizvajalec Aston Martin od leta 1913 proizvaja športne avtomobile, to je od ustanovitve podjetja. Glavni modeli podjetja so športni coupe, ki je Aston Martin Vanquish. Šele v zadnjih letih se je število Britanov razširilo na avtomobile drugih razredov. Zdaj pa bomo govorili o enem od zgoraj navedenih kupejev.

Zgodovina modela

Avtomobil je bil proizveden v dveh generacijah od leta 2001. Kupe je bil prvotno ustvarjen za vlogo vodilnega modela podjetja v razredu Grand Tourismo in za zamenjavo zastarelega Virageja. Prva generacija vodilnega coupea se imenuje Aston Martin v12 Vanquish. Prototip je bil prvič predstavljen javnosti v Ženevi leta 2001. Nato je bil avtomobil izdelan v serijski proizvodnji do leta 2005. Poleg novega karoserije so Britanci predstavili tudi nov motor v12. Poleg tega je bil avto izbran za snemanje na Jamesu Bondu in postal glavni in uradni avto filmske serije.

Leta 2004 je podjetje predstavilo izboljšan model Aston Martin Vanquish S. Ustvarjalci so izpopolnili dinamiko, moč motorja se je povečala na 520 konjskih moči. Zunanjost tudi ni zaobšla: sprednji del ima nov razdelilnik in nos, od zadaj pa je bil spremenjen pokrov prtljažnika in povečan je polmer vseh koles. Avto je imel še 6-stopenjski menjalnik. Za ves čas serijske proizvodnje je bilo izdanih nekaj več kot 2000 avtomobilov. Na koncu življenja so se ustvarjalci Vanquisha odločili za izdajo omejene (50 kosov) različice v črni barviprenovljena notranjost. Omeniti velja, da je ta coupe ostal najhitrejši model podjetja (najvišja hitrost je 321 km /h) do leta 2012, ki se je pojavil v V12 Vantage.

Drugi prihod

Leta 2007 se je vodilni model prelomil in se umaknil kraju športnega kupeja DBS. V letu 2012 se je britanski koncern odločil, da bo predstavil javno zasnovo druge generacije Aston Martin Vanquish. Pod kodnim imenom je bil projekt AM130 predstavljen na eni največjih razstav. Malo kasneje je proizvajalec dejal, da bo avto šel v serijo, imenovano staro podjetje. Avto je na voljo od leta 2012 do danes. Razmislite o oblikovalskih odločitvah v posodobljeni vodilni.

Zunanjost avtomobila

Celotna postavitev podjetja je podobna. Vanquish 2012 izdaja ni izdala tradicije. Priznava značilnosti predhodnika DBS, starega modela Virage in koncepta One-77. Vrstice novega vodilnega sistema so postale hitrejše, za razliko od prve generacije. Novi obrisi kril so nastali ne samo zaradi spektakularnega videza, temveč tudi zaradi povečanja aerodinamičnih lastnosti. Na kakovost podvozja je bistveno vplivalo tudi dejstvo, da je celotno ohišje v celoti izdelano iz ogljikove plastike. Pokrov prtljažnega prostora vključuje spojler, ki se odpre samo, ko doseže določeno hitrost. Izgleda, da se Aston Martin Vanquishu zdi kot vodilni Gran Turismo.

Salonski coupe

Zmanjšanje teže zaradi lahkega telesa, ki se je igralo v roki avtomobila. Zaradi drugih "prostih" kilogramov v kabiniPojavil se je sodoben multimedijski sistem z One-77. Poleg multimedijskega sistema je podobnost s superavtomobilom za 1 milijon dolarjev mogoče zaslediti v vsem, le da se cena na Vanquishu začne z oznako 200 tisoč dolarjev.
V sredini je ozka konzola, prekrita z usnjem. Percepcija notranjosti je popolnoma odvisna od njene barve. Črna koža je videti preveč običajna in skromna, in rdeče-srebrna različica je preveč živa in nezaslišana. Na žalost oblikovalci niso prišli do tretje nevtralne možnosti, zato morate izbrati dve skrajnosti. Pred tem so Aston Martinovi avtomobili imeli preprostost in zadržanost pri notranji opremi, hkrati pa so bili udobni, udobni in maksimalno funkcionalni. Popolna ročno izdelana zbirka, ki jo ponosno razglaša Hand Made. Ne pozabite razvijalcev in prtljažnika - njegov obseg je zdaj 368 litrov, kar odpira nove različice avtomobila. Na primer, dolga potovanja s prtljago.

Specifikacije Aston Martin Vanquish

Če želite ustvariti Aston Martin, morate v priključek na sredinski konzoli vstaviti stekleni ključ in ga rahlo pritisniti. Po tem boste slišali prijeten in utišan hitrost motorja. Model je ponovno prevzel mesto najhitrejšega coupeja v podjetju. Vanquish ima V6 moč 568 konjskih moči, z največjo hitrostjo 324 km /h, pospešek do 100 km /hv samo 38 sekundah.

Tako impresivna enota deluje v tandemu z novim avtomatskim menjalnikom Touchtronic 2, ki ga krmilimo s ključavnicami. S podobnoznačilnosti športnega avtomobila morajo biti čim bolj varne. Tukaj so tudi inženirji poskušali slaviti: celoten sklop nadzornih sistemov spremlja stabilnost, zaviranje, navor. V tem primeru oprema posega v obnašanje avtomobila na cesti samo v tistih primerih, ko je to potrebno.

Druge različice modela

Avto z glasnim imenom "Win" (prevod zmagovalca iz angleščine) je prejel več različic telesa. Eden izmed njih je postal kabriolet Aston Martin Vanquish S Volante. Tehnična oprema športnega avtomobila ostaja enaka. Navzven je avto dobil novo aerodinamično zaveso, nove različice barve karoserije in preoblikovanje vzmetenja, ki upošteva obnašanje kabrioleta.
Drugi ekskluzivni superkar te serije je Aston Martin Vanquish Zagato. Serijo omejene izdaje je britansko podjetje razvilo v sodelovanju z italijanskim studijem Zagato in predstavljeno leta 2016. Izdanih je bilo 99 izvodov. Prepoznavni slog in zasnova britanskega avtomobila so okusili z italijanskimi notami in nostalgijo za klasičnim Zagatom iz prejšnjega stoletja. Motor in druga oprema sta ostala nespremenjena.

Sorodne publikacije