Kako narediti kvadratne oklepaje na tipkovnici: več načinov

Verjetno je, da bi nekoga vprašala, ali ve, kako postaviti kvadratne oklepaje na tipkovnico, vsaj neumno. Toda malo jih ve, kako jih postaviti na druge načine. In obstaja veliko načinov. V tem članku bomo pogledali pet najbolj priljubljenih. Mogoče te bodo nekoč potrebovali.

Uporabljamo tipkovnico

Toda preden govorimo o tem, kako narediti kvadratne oklepaje na tipkovnici na najbolj prefinjen način, je še vedno vredno govoriti o tem, kako narediti preprosto tipkovnico. Seveda je za to vprašanje malo vprašanj, vendar še vedno obstajajo ljudje, ki ne poznajo računalnika. Lokacija ustreznih tipk je prikazana na spodnji sliki.
Vendar pa obstaja rahla odtenek, če imate razporeditev tipkovnice, vključene v ruski jezik, potem ne morete postaviti oklepajev, se prepričajte, da prevedejo jezik v sistem. To lahko storite na dva načina - s pritiskom na ALT + SHIFT ali CTRL + SHIFT, odvisno od sistema, ali s spreminjanjem postavitve v opravilni vrstici. Mimogrede, kraj, kjer se jezik zamenja, je prikazan na spodnji sliki.

Uporabljamo znake v "Vardo"

Zdaj pa poglejmo, kako v "Vardo" postaviti kvadratne oklepaje. Kot že omenjeno, lahko uporabite običajen način - s tipkovnico, če pa želite, lahko uporabite tisto, kar se bo zdaj prikazalo. Njegovo bistvo je preprosto. Vnesti morate ploščo z znaki »Ward« in s seznama izbrati potrebno, nato pa jo vstaviti v besedilo.Če želite to narediti, morate najprej odpreti zavihek »Vstavi«. Tam, na desni strani plošče, bo gumb "Simbol", ga kliknite in izberite "Vsi znaki". Tukaj potrebujete okno, vendar, kot lahko vidite, je v njem veliko znakov. Če želite pospešiti postopek iskanja, vtipkajte polje "Sign Code code" - 005B in ga vstavite v začetno oklepaju ter ga zaprite in zaprite.Zdaj morate izbrati tisto, ki jo želite, in kliknite "Paste". prefinjene metode za izdelavo oglatih oklepajev na tipkovnici, se premaknemo na šestnajstiško kodo, čeprav po imenu ne bomo rekli, vendar je njeno bistvo preprosto za bolečino. Ne pozabite, da ste vnesli kodo 005B za hitro iskanje znakov - to je on in je heksadecimalna koda. Namesto, da odprete ploščo z znaki in jo tam najdete - kar traja veliko časa - jo lahko postavite neposredno v besedilo. Začnite vnašati kodo na mesto, kjer želite odpreti oklepaje, nato pa pritisnite tipki ALT + X in videli boste, kako se koda pretvori v začetno oklepaje. Mimogrede, koda se zapre - 005D.

Uporaba kode ALT

To ni bil zadnji način, da s pomočjo kode naredimo kvadratne oklepaje na tipkovnici. Tokrat bomo uporabili tako imenovano ALT-kodo. Z njim je lažje delati in na splošno je univerzalna, lahko jo vnesemo ne samo v program "Ward", temveč tudi zunaj njega.
Na zgornji sliki boste videli tabelo z nekaj kodami ALT, vendar nas zanimajo le oglati oklepaji, vendar kotočitno je, da je njihova koda 91 in 93. Mimogrede, ime "ALT-code" je podano brez težav. Pri uporabi te metode morate pritisniti in držati tipko ALT, da vnesete številke, ki ustrezajo želenemu znaku.
Vendar pa je tu nekaj odtenkov: številke je treba vnesti ne na zgornjo številsko tipkovnico, temveč na tisto, ki se nahaja na desni, sicer se ne bo nič izšlo.

Uporabljamo formulo

Torej, s tem, kako narediti kvadratne oklepaje na tipkovnici, smo že končali, vendar to ni zadnji način, da jih vnesemo. Zdaj bomo govorili o redko uporabljeni, o tem, kaj se uporablja pri tipkanju formul v Vardo. Iz naslova takoj je jasno, da morate najprej začeti ustvarjati isto formulo. To lahko storite z uporabo hitre tipke ALT + "+". Pojavi se polje za vnos formul in na zgornji plošči se odpre konstruktor formule. V njem morate klikniti na gumb "Bracket" in v spustnem meniju izberite oglati oklepaji. Zdaj lahko v polje med njimi vnesete besedilo ali vnesete primer.

Sorodne publikacije