Mobilni telefon "Nokia 3600": opis, opis, navodila, pregledi

Nokia 3600 je eden od tistih telefonov, ki jih nihče ne mara, vendar kupujejo vse. Zadržan, a udoben, gladek in kompakten drsnik podpira vse osnovne funkcije, ki si prizadevajo preseči svoj cenovni razpon glede kakovosti slike.

Glavne značilnosti

Posebnost modela 3600 Nokia je poudarek na vizualizaciji. Zaslon s 16 milijoni barv, kamera z ločljivostjo 32 milijona slikovnih pik in samodejnim ostrenjem, VGA video in TV izhod je presegel cenovni razpon srednjega razreda. V drugem je telefon vseboval niz precej preprostih komponent. To je avdio predvajalnik, FM radio, Bluetooth, EDGE in razširljiv pomnilnik, priročna in zanesljiva platforma S40 v gladkem primeru drsnika. Čeprav je bil nabor funkcij telefona veličasten, bi prisotnost 3G resnično poenostavila izbiro.


Paket

Sestava maloprodajnega telefona je precej povprečna. Komplet vsebuje običajni polnilnik Nokia 3600 (brez mini-porta), kabel USB in par stereo slušalk. Bonus je 512 MB microSD kartica. Ponujena je bila tudi 860 čarobna baterija, hitri vodnik za začetek in navodila Nokia 3600. Dimenzije modela - 978 x 472 x 145 mm Plastični telefon je zelo kompakten in njegova oblika je idealna za vsak žep. Naprava tehta 973 gramov

Oblikovanje in konstrukcija

Pod 2-palčnim zaslonom je na voljo dobra navigacijska plošča s širokimi in čistimi kontekstnimi tipkami, kot tudi klicne tipke in njihovo dokončanje,na obeh straneh dobro dvignjene navigacijske plošče. Vse kontrole so zelo priročne, naključni prehodi pa so popolnoma izključeni. Navigacijska plošča je dobro osvetljena in enakomerno osvetljena. Enako velja za osvetlitev zaslona.


Izvlečna plošča je alfanumerična tipkovnica, ki zavzema dno telefona. Srednja vrstica je uokvirjena s tankim kovinskim okvirjem, ki spominja na klasični Nokia 6230 slog tipkovnice, gumbi pa so dovolj veliki, da so dobro razporejeni in omogočajo jasno potiskanje. Napake pri tipkanju so malo verjetne, uporabniki so zadovoljni s kakovostjo montaže in udobjem uporabe. Edini problem je omejen prostor za zgornjo vrstico gumbov, deloma zaradi ovalne oblike ohišja. Osvetlitev tipkovnice je zelo svetla in omogoča udobno uporabo telefona tudi v temi. Na vrhu telefona Nokia 3600 sta dva priključka za priključitev polnilnika in slušalk. 25-mm priključek je standardna izbira za proizvajalca, ki je rezerviral 35 mm za vrhunske multimedijske naprave. Med priključki je stikalo za vklop /izklop, kratek pritisk na katerega pokličejo profili klica.
Na desni je kontrolnik glasnosti in namenski gumb kamere, katerega dimenzije in višina jim omogočajo, da se hitro dotaknejo prstov. Uporabniki so nekoliko nezadovoljni z sprožilcem, kar je povsem normalno pri delnem tisku, vendar je to polno. Levo je le en element - vrata microUSB. Premaknil se je tudi na zgornji delplastični pokrov ohranja zunanjo napako telefona. Reža za pomnilniško kartico se na žalost nahaja pod baterijo. Mikrofon in luknja za trak sta nekoliko višja od vrat USB.
Spodaj je le nosilec pokrova baterije. Ona je precej toga in zahteva precej napora, da jo odstrani. Zadnja plošča je izdelana iz mat plastike, ki ne pušča prstnih odtisov. Dvojna LED bliskavica se nahaja ob leči, celoten modul je nameščen na ploščici iz sijajne plastike. Zvočnik se nahaja v spodnjem levem kotu. Če odstranite pokrov predalčka za baterije, kar je lažje reči kot narediti, boste imeli dostop do baterije BL-4S velikosti 860 mAh in prostora za kartice SIM. Nokia 3600 baterija pade takoj po odstranitvi zadnje plošče, saj ni ničesar, kar bi ga lahko ohranilo na mestu. V nasprotju s tem je reža za SIM kartico nameščena v kovinski nosilec, ki se sprva zdi nekoliko toga. Baterija deluje pravilno - telefon deluje z enim polnjenjem 3-4 dni. Z majhnim drsnikom je lepo delati. Diapozitiv se izvaja jasno in zanesljivo. Povprečna kakovost ohišja je prijetna na otip in je precej odporna na poškodbe. Njegove pozitivne strani so graduirane barvne risbe in površinsko odporni prsti.

Zaslon

2-palčni zaslon podpira ločljivost QVGA in 16 milijonov barv. Posebnost telefonov Nokia je ostrina slike pri neposredni sončni svetlobi, ki ni na voljo večini drugih proizvajalcev. Zaocene, velikost zaslona ustreza cenovnemu razponu, vendar je drsnik s poudarkom na kakovosti grafike, tako da bi po mnenju uporabnikov lahko proizvajalec ponudil še malo več.

Komunikacija

Glede na povratne informacije lastnikov, sprejemanje signala in kakovosti zvoka med telefonskim pogovorom ne povzroča težav. Cev je opremljena s sistemom za preprečevanje hrupa v ozadju. Vendar pa imajo skoraj vsi sodobni telefoni S40 funkcijo zmanjševanja hrupa, imenovano glasovna jasnost. Model je boljši za upravljanje zvoka kot Nokia 6500 Classic. V vsakem primeru je na obeh straneh glasen in jasen, torej ni nobenih težav pri telefoniranju. Sila vibracij je tudi zelo dobra.

Vmesnik: kratek opis

Nokia 3600 uporablja vmesnik 5. različice serije 40 FP 1. Število prilagodljivih možnosti se je povečalo, vendar zaradi kompleksnosti strukture menija in navigacije. Najresnejši dosežek v tej različici vmesnika je dodatek aplikacij Nokia Maps, ki dobro deluje, kot tudi na pametnih telefonih Nokia Symbian. Program je združljiv z zunanjim sprejemnikom Bluetooth GPS, zato iskanje pravilne poti ni problem, tudi za tradicionalni mobilni telefon.
Ni nobenih sprememb ohranjevalnika zaslona. Na zaslonu se prikažejo vnaprej izbrana ozadja z običajnimi vrednostmi stanja, kot so moč signala, stanje baterije, ikona profila klica in čas na zgornji plošči. Središče navigacijske tipke odpre glavni meni, kontekstnim gumbom pa je mogoče dodeliti funkcijo, ki jo izbere uporabnik. Pisava na glavnem zaslonu katere koli barve po željiuporabnika

Na voljo je aktivna pripravljenost. Sestavljen je iz 4 zavihkov, ki jih lahko po potrebi urejate ali premikate. V najbolj priljubljeni različici je zgornje območje rezervirano za takojšen dostop do vaših priljubljenih funkcij, označenih z ustreznimi ikonami. Center je namenjen dostopu do predvajalnika glasbe, radia in koledarja. Na dnu iskalne vrstice je internet. Povsem naravno je, da je mogoče konfigurirati tudi delo obeh funkcijskih tipk. Ikone same se niso spremenile, ohranila je dobro znano obliko z animacijo izbrane ikone. Lahko jih tudi prosto spreminjamo, tako da uporabnik ugotovi, da je njihov položaj neprimeren. Podmeniji so prikazani kot seznami. Kot ponavadi so na voljo alfanumerične tipke za hiter dostop do elementov menija. Glede na preglede je vmesnik hiter in odziven. Nokia 3600 ima 6 melodij zvonjenja. To je dovolj, da pokrije skoraj vsak scenarij. Obstaja tudi način letenja, v katerem so vsi oddajniki izključeni, telefon pa lahko uporabljate brez vstavljene kartice SIM.

Predvajalnik glasbe

Predvajalnik glasbe Nokia 3600 je po mnenju lastnika eden najboljših aplikacij modela. Ima dostojno obliko in dobro funkcionalnost, vključno s predstavitvijo naslovnic albumov in podporo za veliko število formatov.
Predvajalnik nadzirajo navigacijske tipke. Poleg standardnih funkcij, predvajalnik glasbe Nokia 3600 omogoča razvrščanje skladb po izvajalcu, albumu in žanru. Predvaja AAC, AAC +, eAAC +, MP3 MP4 WMA, AMR-NB, MobileXMF, SP-MIDI, MIDI toni (64-tonsko polje) in True. Seveda je podprt profil A2DP, ki omogoča uporabo stereo Bluetooth slušalk. Igralec ima eno dodatno kožo. Sledljive skladbe so prikazane na aktivnem začetnem zaslonu. Če vam ni všeč slušalke, ki so priložene telefonu, jih je mogoče enostavno zamenjati, vse zaradi standardnega 25 mm priključka. Igralec ponuja veliko število možnosti. Zvok se lahko izboljša z nastavitvami izenačevalnika in stereo širjenjem. Obstaja 5 prednastavitev, vendar lahko preprosto ustvarite nove, saj sta dve uporabniški reži.

Kakovost zvoka

Glede na navedbe lastnikov, kljub temu, da to ni glasbeni telefon, ima drsnik precej dober frekvenčni odziv. Nokia 3600 ne impresionira drugih parametrov zvoka, vendar o tem ni nič strašnega. Kljub temu je treba vedeti, da je večina pod povprečno stopnjo. Ob upoštevanju realističnega nizkega cenovnega razpona in dejstva, da je ta proizvajalec telefona veliko slabši, lahko rečemo, da je zvok Nokia 3600 vreden. Alternativa prednaloženi vsebini je radio FM. Uporablja vmesnik za avdio predvajalnik in podpira vse osnovne funkcije. Kot glasbeni predvajalnik ima radio tudi dve temi. Podpora RDS je na voljo.

Video predvajalnik

Video predvajalnik Nokia 3600 podpira formate 3GP in MP4. Videoposnetek lahko predvajate v celozaslonskem načinu in hitro previjanje nazaj. Možnost prikrivanja funkcij funkcijskih tipk vam omogoča boljšo uporabo celozaslonskega načina in izboljšanje kakovosti gledanja. SevedaKot FM radio in avdio predvajalnik, predvajalnik deluje v ozadju na aktivnem ohranjevalniku zaslona telefona.

Fotoaparat

Kakovost slike naj bi bila glavni preboj za telefon Nokia 3600. Telefon je takrat ponujal najcenejšo kamero z ločljivostjo 2048 x 1536 slikovnih pik. Kot običajno v seriji 40, so možnosti njegove konfiguracije glede na cenovni razpon modela precej omejene, vendar razumne. Uporabnik lahko nastavi ravnotežje beline, 3 ravni kakovosti - od osnovne do visoke in različne učinke. Med možnostmi so bili tudi zaporedni posnetki in snemanje v pokončnem in ležečem načinu. Po mnenju lastnikov fotoaparat s samodejnim ostrenjem ustreza višjemu razredu, vendar je LED bliskavica precej šibka, primerna le za bližnje predmete. Namenska tipka za sprožitev sprožilca je bila všeč lastnikom, vendar je bila zaradi dodatne togosti le-ta prikrajšana za pomemben del užitka pri uporabi. Fotoaparat Nokia 3600 verjetno ne bo med najboljšimi 32 MP modeli. Kakovost slike je povprečna. V ugodnem vremenu, lahko dobite dostojno slike, malo oster, vendar z dobrim prenosom barve. Raven hrupa ostane visoka na ravnih območjih. Pomanjkanje podrobnosti o fotografiji je še ena šibka točka slikovnega senzorja. Hitrost kamere je nevsiljiva in čas shranjevanja datotek ni boljši od povprečja. V zvezi z video snemanjem vam Nokia 3600 omogoča snemanje z ločljivostjo VGA pri 15 sličic na sekundo. Dolžina video posnetkov 3GP je omejena le s količino razpoložljivega pomnilnika. Čeprav videoposnetek ni odličen,VGA ločljivost v povprečnem cenovnem razponu je bila precej redka.

Igre

V telefonu je 6 zabavnih aplikacij za igralce. Oboževalec klasičnih igralnih plošč ponudil Backgammon II. To je dobra interpretacija priljubljene igre backgammon, ki temelji na Javi. Kača je pogost pojav za Nokio, zato bo prisotnost ali nekdo presenečen. Naslednji dve igri sta Golf Tour Golf Simulator in različica Java priljubljenega japonskega Sudoku. Izziv za možgane in reflekse uporabnikov meče City Bloxx. Cilj igre je ustvariti mesto, tako da postavite dele stolpa drug na drugega. Music Guess preveri možnost za učenje pesmi v majhnih delih. Igre na telefonu so dobra grafika in primerjalna enostavnost.

Na koncu

Pri modelih na osnovni ravni je pogosto nepravično pričakovati večjo učinkovitost in funkcionalnost po njihovi visoki ceni. Čeden in udoben telefon Nokia 3600 vas ne bo presenetil, lahko pa računate na njegovo pametno delovanje. Prijeten videz modela motivira nadaljnje raziskave in vrednotenje uporabnega nabora funkcij: 16-barvni QVGA-zaslon, FM-radio, Bluetooth stereo, razširljiv pomnilnik in Nokia karte. Uporabnik fotoaparata z ločljivostjo 32 milijonov slikovnih pik očitno ni bil navdušen, zlasti glede na visoke zahteve glede kakovosti slike, vendar je bil TV izhod, video VGA izravnan.

Sorodne publikacije