Pametni telefon "Huawei P10 Light": pregledi, funkcije in funkcije

V letu 2017 želi Huawei pritegniti stranke, ki z vodilnimi modeli ne uporabljajo telefona P10 Lite. Kitajsko podjetje se je odločilo, da se ne bo več ponašalo z Leicino dvojno kamero in visoko zmogljivo strojno opremo. To ni edina sprememba, ki jo je naredila Huawei, zato morate skrbno preučiti značilnosti modela, preden se odločite, ali si zasluži pozornost.


Oblikovanje

Mobilni telefon Huawei P10 Lite naj bi pritegnil privlačen in povsem ustrezen slog podjetja. Vendar ni videti, kot da je ta član družine P10, saj je veliko bolj podoben lanskoletnemu P9 Lite. Model je še vedno zaokrožen kotiček in kovinsko podvozje, v ostalih pa se je vse spremenilo. Telefoni P10 /P10 Plus imajo trden kovinski dizajn s stekleno zadnjo ploščo. To ne pomeni, da novi pametni telefon izgleda ceneje ali manj udobno v roki, vendar bo uporabnik moral skrbno izbrati, kam ga bo postavil, saj bo katera koli ne povsem ravna površina zdrsnila. Po nakupu tega modela boste potrebovali pokrov.
Poleg tega se pametni telefon od vodilnih prototipov razlikuje v odsotnosti dvojne kamere in strojne tipke za preklop na domačo stran, položaj senzorja prstnih odtisov in uporabo za polnjenje vrat Micro-USB. Senzor prstnih odtisov je na priročnem mestu na hrbtni straniplošči naprave na varni razdalji od objektiva. Za razliko od nekaterih dragih visokokakovostnih telefonov Android, uporabniki niso izpostavljeni nevarnosti razmazovanja optike vsakič, ko poskušajo dostopiti. Poleg tega je Huawei poskrbel za namestitev zelo hitrega in zanesljivega skenerja.


Na desni strani je gumb za napajanje s teksturo in gumb za nastavljanje glasnosti, na levi pa je hibridni pladenj za dve Nano-SIM kartici, od katerih je eno mogoče zamenjati s kartico Micro-SD. Na spodnjem robu je vrata micro-USB in zvočnik, 35mm vtičnica za slušalke pa je zgoraj. V smislu velikosti je P10 Lite višji, širši in debelejši od P10. To je mogoče delno pojasniti z dejstvom, da je model Lite nekoliko večji od vodilne znamke Huawei 2017. Komplet vsebuje tudi 2-amp polnilnik, Micro-USB kabel, slušalke za v uho, informativne brošure in zatič za potiskanje kartice SIM.

Zaslon

Pametni telefon je opremljen z 52-palčnim LCD zaslonom z ločljivostjo 1080x1920, ki zagotavlja dostojno gostoto slikovnih pik 424 t /in. Največja in najmanjša svetlost sta 539 in 4 nita, kar zagotavlja dobro berljivost na soncu. in v temi in kontrastu 1: 1616. Druge značilnosti niso tako tolažilne: barvna temperatura zaslona je zelo visoka (9400 K), kar pomeni, da bo večina barvnih odtenkov videti modrikasta, in če ste zaskrbljeni, pojdite v nastavitve zaslona in poskusite prikazati nastavitve zaslona. uravnotežen in stanje, spreminjanje nastavitev barvne temperature.
Poleg tega je zaslonPametni telefon "Huawei-P10-Lite", glede na preglede, je nagnjena k prekomerno nasičenost v celotni barvni shemi. Ker je večina ljudi všeč svetle barve, to ni velik problem.

Vmesnik in funkcionalnost

Kot skoraj vsak pred kratkim izdani Huawei telefon, P10 Lite prihaja z vmesnikom EMUI 5.1 na platformi Android 7.0. Delo z njim je enako P10, le da ni fizičnega gumba za preklop na domačo stran, ki deluje kot večnamenska navigacijska tipka. Uporabniki, ki so navajeni na EMUI do različice 5 in ki jim ni všeč nova programska oprema, mu lahko dajo še eno priložnost. Kljub dejstvu, da je vmesnik še vedno videti kot kopija iOS-a, je Huawei poskrbel za nekatere funkcije, ki bodo uporabnike Androida naredile bolj udobne. Privzeto polje aplikacije ni na voljo, vendar ga lahko omogočite v razdelku »Način domače strani« menija nastavitev. Če vam ni všeč privzeta navigacija na zaslonu, lahko izbirate med 4 različnimi kombinacijami. "Huawei-P10-Lite", glede na izkušnje izkušenih uporabnikov, pritegne velike možnosti postavitve EMUI. Vendar pa to lahko pretrese zaupanje začetnikov ali starejših ljudi, ki jih ne bo mogoče zlahka obvladati. V tem primeru bo uporaben poenostavljen način, ki ga lahko aktivirate na zavihku »Napredne možnosti«. Vse to nakazuje, da je EMUI ena najtežjih komponent Androida in čeprav je res, je prehod med stranmi, particijami in zasloni vmesnika P10 Lite dejansko izveden brezopazno zamudo. To je lahko posledica dejstva, da EMUI 5 uči pametni telefon za spremljanje in dodeljevanje sredstev strojne opreme aplikacij, ki jih najbolj potrebujejo. Če je bila ta funkcija testirana v P10 in P10 Plus zaradi njihove visoke specifikacije, je v primeru Lite manj učinkovita strojna oprema kaj drugega.

Procesor in pomnilnik

Polovica zmogljivosti P10 po polovični ceni je tisto, kar Lite ponuja, vsaj na papirju. Mobilni telefon je opremljen s čipom Kirin 658, sestavljenim iz 8 A53 jeder. Polovica dela z uro s hitrostjo 236 GHz, ostalo pa pri 17 GHz. Prebivalci azijsko-pacifiških, zahodnoevropskih in severnoameriških regij imajo možnost nakupa P10 Lite s 4 GB pomnilnika. Drugi lahko računajo na različico 3 GB, vendar ta konfiguracija deluje presenetljivo dobro. Čeprav Huawei-P10-Lite, v skladu s pregledi, v AnTuTu ali Geekbench test ne more ujemati nove vodilne, lahko ročaj večino dnevnih nalog brez težav. Navigacija na vmesniku je brezhibna, pa tudi zahtevne 3D-igre delujejo brez zamud. Seveda pa igranje s hitrostjo od 60 do /s ne bo delovalo, vendar je rezultat na splošno zadovoljiv. Kar se tiče notranjega skladišča, je njegov obseg 32 GB, ne glede na kraj nakupa telefona. Če potrebujete dodaten prostor za večpredstavnost, je na voljo režo za kartice microSD.

Povezljivost

P10 Lite podpira večino standardnih frekvenčnih pasov. Možnosti povezovanja so široke - od NFC, GPS in Bluetooth 4.1 do najnovejših standardov WiFi itd.

KamerePametni telefon Huawei-P10-Lite: funkcija in povratna informacija

Pomembna razlika med modelom P10 Lite in prototipom visoke zmogljivosti je ta, da nima privlačne dvojne kamere. Čeprav je vsekakor škoda, je treba opozoriti, da je moral Huawei žrtvovati ponudbo telefona po ugodnejši ceni. Kljub temu bo snemanje z Litejem zadovoljstvo, saj njegov edini 12-megapixel senzor z objektivom f /2.2 deluje zelo dobro. Telefon Huawei-P10-Layt glede na preglede dela s svojo nalogo, zlasti s primerno pokritostjo z dnevno svetlobo. Fotografije so podrobne, z ustrezno barvno reprodukcijo. Stills sprejeti z nezadostno razsvetljavo, razlikujejo nekaj zrnata, kar ni presenetljivo glede na velikost senzorja. Vendar pa je ta problem manjši, kot bi pričakovali zaradi velike velikosti slikovnih pik pri 125 mikronov.
Dodatne funkcionalnosti, kot so OIS in lasersko samodejno ostrenje, je bilo treba opustiti, vendar fotoaparat pametnega telefona Huawei-P10-Lite (2017) hvali odlično uporabo, skoraj enako tistemu, ki je nastavljen na P10. Na voljo je veliko funkcij, filtrov in načinov, vključno s panoramo, HDR, sledenjem objektov, zajemanjem, polnim ostrenjem in fotografiranjem v intervalih. Prav tako bodo z veseljem vedeli, da je možna ročna nastavitev parametrov. Kakovost videa je sprejemljiva, vendar ne impresivna. Brez podpore 4K, tako da lahko kamera snema samo v polni HD kakovosti pri 30 fps, pomanjkanje OIS pa pomeni, da ni zaščite pred vibracijami in nekaj video posnetkov.je lahko zelo tresoč. Vendar pa obstaja veliko načinov in pri snemanju samodejnega ostrenja deluje dovolj hitro. Kar zadeva sephi, 8-milijona slikovnih pik spredaj obrnjenih kamero je sposoben zajemanje visoko kakovostnih posnetkov. Portretni način pa ne deluje vedno. Oseba dobro dela, vendar stranski učinek pogosto ne deluje. Zanesljiva in uporabna funkcija lepote. Fotoaparat snema sliko s polno hitrostjo ločljivosti 30 sličic na sekundo.

Multimedia

"Huawei-P10-Lite", po mnenju lastnikov, za nagrado v nominaciji "Best telephone for multimedia" ne more šteti, vendar kakovost predvajanja ni najslabša. Kot smo že omenili, je za LCD zaslon značilen izjemno netočen prenos barve. Vendar pa telefon le malo kompenzira to kakovost zvoka. Zvočnik, ki se nahaja spodaj, je precej glasen (79 dB) in ne tresk, kot pri nekaterih proračunskih tekmovalcih, vendar globina, seveda, ni dovolj. Za razliko od drugih proizvajalcev, Huawei ni zapustil 35-milimetrskega priključka, zato bo uporaba najljubših žičnih slušalk zagotovila najboljši zvok.

Kakovost klica

Pregledi pametnega telefona Huawei P10 Lite kažejo, da pri telefoniranju ni težav s količino. Zvočnik je dovolj glasen, kakovost zvoka je dostojna. Na drugem koncu linije se vse dobro sliši in potreba po ponovitvi zgoraj se ne pojavi.

Življenjska doba baterije

V zvezi z življenjsko dobo baterije telefon ne razočara. Po mnenju uporabnikov lahko baterija z zmogljivostjo 3000 mAh preizkusi 8 ur in 23 minut. To je boljše od P10 /P10 Plus in nekaterih drugih modernih vodilnih sistemov,razen Samsung Galaxy A5 (2017), ki je z 11 urami in 9 minutami nedosegljiva. Obstaja rezerva za povečanje hitrosti polnjenja, saj polno okrevanje pametnega telefona traja 138 minut. Če je raven akumulatorja nizka, bo hitra 20-minutna seja dala dovolj moči, 100% pa se doseže prepočasi.

Zaključek

Pregledi Huawei-P10-Lite se imenujejo eden izmed najbolj zanimivih telefonov srednjega razreda. Za približno $ 330 uporabnik dobi vitko ohišje z odlično zasnovo, ustrezno zmogljivostjo, dobro baterijo, dostojnimi kamerami in najnovejšo programsko opremo. Po drugi strani pa ima zaslon modro odtenek in neuravnoteženost, glavna kamera je prikrajšana za funkcije, kot je optična stabilizacija slike in snemanje z ločljivostjo UHD, in za dolgo življenjsko dobo telefona potrebuje zaščitno torbico. Torej je vredno kupiti P10 Lite? Če je uporabniški vmesnik EMUI in Huawei bolj podoben konkurenčni ponudbi, potem je seveda. V skladu s pregledi, cena "Huawei-P10-Lite" je bistveno nižja od stroškov njihove ponujene funkcionalnosti, zaradi česar je telefon donosno pridobitev.

Sorodne publikacije