Bluetooth slušalka Jabra Supreme: opis, opis, navodila, pregledi

Nosenje slušalke Bluetooth je povezano z enim neizogibnim problemom. Ne glede na to, kako dobro je zasnovan, ga bo uporaba skoraj zagotovo izgledala neumno. Če temu dodate še to, da je cena Jabre Supreme le nekaj več kot 7000 rubljev, potem postane jasno, da mesto na soncu čaka težak boj. Ta model je še en izdelek v dolgem nizu Bluetooth slušalk, glavna značilnost in glavna konkurenčna prednost, ki je funkcija aktivnega zmanjševanja hrupa, je bila prvič predlagana v slušalkah tega razreda. Pred tem je bila ekskluzivna pravica stereofonskih telefonov. Ali je proizvajalec to tehnologijo v celoti uresničil v mono slušalkah?


Dodatki

Slušalke so pakirane v značilno črno-rumeno barvno škatlo za Jabro, kjer lahko najdete torbico, adapter za kabel USB LINK 360, polnilnik, avtomobilski adapter, rezervne ušesne blazine in nosilec ter uporabniški priročnik. Obstaja veliko dodatkov, in če je potrebno, jih je mogoče najti na spletni strani proizvajalca, kot tudi trak za glavo z navpičnim nosilcem, ki zagotavlja alternativno glavno pritrditev.

Jabra Supreme: Design Review

Najprej je eden najpomembnejših delov Bluetooth-slušalk njegova zasnova. Podjetje Jabra je znano po izdaji precej elegantnih slušalk, katerih vrhunec je bila edinstvena linija Stone, ki je pokazala najvišjo raven znanja proizvajalca. Toda taimajo svoje pomanjkljivosti. Pomanjkanje signala mikrofona je pomenilo, da glas ni bil popoln.


V modelu Supreme se proizvajalec vrne na bolj tradicionalno obliko, v kateri so slušalke kombinirane z zložljivo palico in nastavljivim nosilcem za uho. Prva stvar, ki jo je treba opozoriti, je, da se je Jabra osredotočila na ustvarjanje elegantnega dizajna, ampak na izboljšanje kakovosti zvoka. Celoten izdelek tehta le 18 m in je obdan z gladko črno in sivo plastiko in gumo v velikosti 90h30h22 mm. V preklopljenem stanju se lahko brezžične slušalke skrijejo v priloženem trdnem ohišju. Noga mikrofona je prijetna po videzu in se zdi trmast. Toda primer izgleda malo ponaredek, in njegov razred ne ustreza temu, kar bi pričakovali od stroškov naprave. Palica je pritrjena na tečaj. Ko je slušalka odprta, je vklopljena in v preklopljenem položaju je napajanje izklopljeno. V prvem primeru se slušalka samodejno poveže z zadnjo napravo, ki je povezana z njo, in prijazen Američan bo prijazno obvestil uporabnika.

Pritrdilni elementi

Slušalke držite na ušesu z izmenično naramnico. Vstavite ga lahko tako za levo kot za desno uho. Jabra Supreme ima dva takšna nosilca (majhna in velika) in oba imata premični konec, ki je zasnovan tako, da preprečuje neobičajno padanje. Na notranji strani so slušalke opremljene z dvema blazinama za ušesa, ki naj bi ustrezale večini ljudi. Pričakovati jih ni lahko in zagotoviti zanesljivostpritrditev, po namestitvi pa se ohranijo na kraju samem, ne da bi se zlomili. Izhodna palica ima dolžino 55 mm v zloženem stanju nevšečnosti. Lastniki trdijo, da se rahlo drži za jakno, vendar je to rahla skrb, ki jo lahko dopuščamo zaradi boljše kakovosti zvoka.
Na splošno Jabra Supreme ne poimenuje povratnih informacij uporabnikov najlažje slušalke, ki so jih kdajkoli nosili. Zdi se, da na ušesih ni popolnoma varna, in ker je ušesna znamka spremenljiva, se zdi, da naprava kljub majhnosti in majhni teži visi na ušesu.

Krmilni elementi

Slušalke imajo samo 4 gumbe. Navzven je glavni, ki naj bi prejel in zaključil klic. Obstajata 2 gumba za nastavitev glasnosti za mikro USB priključkom pod plastičnim ventilom, ki se uporablja za polnjenje vgrajene baterije. Četrti se nahaja na palici mikrofona in se uporablja za aktiviranje glasovnega nadzora. Vsi gumbi so lahko dostopni in se takoj odzivajo na klike. Spodaj (odvisno od strani, na katero želite nositi slušalke) so LED indikatorji za povezavo Bluetooth in napajanje.

Priprava na delo

Kako povezati Jabro Supreme? Par s telefonom je dokaj preprost postopek. Ko slušalko vklopite prvič, se samodejno preklopi na način povezave. Nato morate samo odpreti meni Bluetooth v telefonu in se povezati z napravo Jabra. Če pametni telefon zahteva geslo, izberite štiri ničle. Če je preveč zapletenopotem lahko sistem za glasovno vodenje zagotovi dodatno pomoč. Po želji ga lahko onemogočite tako, da pritisnete gumb Glasovni nadzor med nameščanjem palice za mikrofon. Zagotovljen bo zvočni signal. Na osebnem računalniku je dovolj, da priključite adapter Bluetooth LINK 360 na prosto vrata USB in počakajte, da Windows namesti potrebne gonilnike. Ko končate, morate vklopiti slušalke Jabra Supreme. LINK 360 je že seznanjen z njo, zato bo povezava vzpostavljena samodejno. Resnična prednost modela, glede na povratne informacije uporabnikov, pa je, da se lahko istočasno poveže s pametnim telefonom in računalnikom. Na primer, lahko sprejmete klice na obeh napravah, ne da bi morali izključiti enega od njih. Polmer slušalke je do 10 metrov
Jabra Supreme: Navodila za uporabo
Slušalke podpirajo brezžično komunikacijo z dvema napravama hkrati, kar je zelo priročno, če na primer obstaja delovni in osebni pametni telefon (ali telefon in Bluetooth PMP). Če želite vzpostaviti drugo povezavo, morate pritisniti gumb za aktiviranje glasovnega nadzora in izgovoriti besedno zvezo "Pair new device". Preklapljanje med telefoni je sorazmerno preprost postopek, pri katerem ima prva (glavna) večjo prednost kot druga. Ko prejmete klic, medtem ko poslušate druge zvočne vire, se bo samodejno preklopil v način sprejema in po pogovoru se bo pametni telefon vrnil na prvotno nalogo. Vendar pa bo med poslušanjem podcasta še naprej deloval v ozadju, zato bo njegov del preskočen. Čeprav sta zasnova in prijaznost do uporabnika pomembna dejavnika pri ocenjevanju slušalk Bluetooth, čene spremlja odlična kakovost zvoka, zato bo lastnik postal lastnik precej ekstravagantnih uhanov. Jabra Supreme začne prikazovati svoje sposobnosti, ko gre za telefonske pogovore. Dohodni klic pripoveduje čudovitemu Američanu, ki celo poskuša povedati, kdo kliče, čeprav je njena izgovorjava včasih zelo smešna. Na dohodni klic lahko odgovorite s pritiskom na gumb. Po mnenju lastnikov je kakovost zvoka, ne glede na situacijo, vedno velika. Aktivno zmanjševanje hrupa deluje zelo dobro. Ta tehnologija uporablja kombinacijo enega namenskega mikrofona in elektronskega čipov za ustvarjanje zvočnih vibracij, ki kompenzirajo hrup okolja, ki ga sliši uporabnik bluetooth slušalk.

Glasovni nadzor

S pritiskom na gumb Glasovni nadzor lahko lastnik dostopa do številnih glasovnih ukazov. Baterija, Seznani novo napravo, Ponovno klicanje, Povratni klic in Prekliči nista pojasnila in dobro delujeta, čeprav tuji naglas nekoliko zmedejo. To je priročno, saj ni potrebno zapomniti zaporedja zvočnih signalov ali kombinacije svetlobnih indikatorjev. Slušalka uporabnika obvesti o povezavi, o nizki ravni baterije in pokliče ime kličočega. Zadnja in najpomembnejša točka - ukaz iz telefona (telefonski ukaz). Omogočil bo dostop do menija pametnega telefona in omogočil glasovno klicanje vseh kontaktov, ki se nahajajona seznamu. Glede na povratne informacije uporabnikov ta funkcija odlično deluje z iPhoneom, vendar pa na primer HTC Evo 3D ne uspe.

Združljivost

Podjetje je predstavilo seznam združljivih naprav, po katerih večina modelov za glasovno klicanje HTC ne podpira, tudi vrhunske pametne telefone, kot je Sensation. Brezžične slušalke pa bi morale dobro delovati z vsemi BlackBerry in drugimi telefoni na platformi Android. Pred nakupom modela je vredno preveriti. Čeprav je problem, podoben temu, seveda velika pomanjkljivost, vendar ne velja za same slušalke, ampak je v celoti odvisen od določenih proizvajalcev mobilnih naprav. Jabra Supreme UC MS, certificiran za MS Skype for Business, je na voljo za prodajo. Brezžične slušalke vam omogočajo sprejemanje in zaključevanje klicev, spreminjanje glasnosti in utišanje zvoka.

Aktivno dušenje šuma

Medtem ko druge slušalke Bluetooth trdijo, da imajo tak sistem, je podjetje trdno prepričano, da ga je prvič vključilo v svoj model. V drugih napravah tehnologija zahteva podporo na obeh koncih komunikacijske linije, kar je ista stvar. Takšen sistem se ne spopada z dejavnim hrupom, kot to počne Vrhovna. Uporabniki, ki so preizkusili slušalke v različnih situacijah (od živahnih osrednjih ulic metropole do prenatrpanih avtobusov in avtomobila z odprtimi okni), nikoli niso imeli težav s poslušanjem ljudi na drugem koncu linije. V tem primeru sogovorniki niso niti uganili, da govorijo o Bluetoothu. Jabra Supreme razenAktivno zmanjšanje hrupa za zmanjšanje hrupa v ozadju uporablja tehnologijo Noise Blackout 3.0. Slušalke uporabljajo tudi sistem za boj proti vetru (še ni patentiran), kar bo koristno pri klicanju z vrha gore. Po mnenju lastnikov slušalk, ki so ga uporabljali v rahlo utišanem orkanu, je kakovost komunikacije ostala zelo visoka, saj gibanje zračnih mas ni vplivalo na pogovor in je bilo čudovito.

Ocena predvajanja

Zagotavljanje visokokakovostnega zvoka pri poslušanju glasbe ali podcastov za slušalke ni prednostna naloga, ker za to ni bila ustvarjena. Vendar Jabra Supreme podpira profil A2DP, ki omogoča predvajanje zvoka iz večpredstavnostnih aplikacij. Uporabniki, ki so poslušali poddaje in radio, upoštevajo, da zvok slušalk ni idealen. Vendar pa je to lahko posledica običajnega problema pretakanja zvoka prek Bluetootha. Glede na to, da monofonske slušalke sploh niso namenjene poslušanju glasbe, se to ne more šteti za veliko pomanjkljivost.

Trajanje trajanja baterije

Jabra trdi, da bi morala biti polna baterija dovolj za 6 ur pogovora in 15 dni v stanju pripravljenosti. Po mnenju lastnikov se dejanske številke ne razlikujejo bistveno od navedenih, saj so slušalke 5-55 ur na raven baterije, kar je zelo dober pokazatelj. Baterijo lahko polnite iz vtičnice za izmenični tok prek adapterja za vžigalnik in priključen kabel USB. Na primer, med potovanjem se lahko povežeteVrata USB na prenosnem računalniku.

Programska oprema

Uporabnik lahko namesti več združljivih brezplačnih aplikacij. Na primer, program za Android Jabra CONNECT iz GN Netcoma vam omogoča, da pametni telefon spremenite v nadzorni center naprav, priključenih na slušalke. Poleg tega vam program omogoča izbiro med 3 profili z različnimi avdio nastavitvami, odvisno od tega, kje živite - v pisarni, na ulici ali v avtu. Intuitivni grafični vmesnik vam omogoča nadzor nad napolnjenostjo akumulatorja, spreminjanje ravni hrupa, pisanje beležk in pošiljanje po elektronski pošti, registracijo lokacije slušalk in prikaz na kartici, v primeru aktivne povezave pa prisilitev modela za signalizacijo. Jabra PC Suite for PC ponuja podobno funkcionalnost, ki je izboljšana v povezavi z internetno telefonijo. Program vam omogoča tudi posodobitev vdelane programske opreme za Jabro Supreme.

Prednosti in slabosti

Glede na preglede uporabnikov so visokokakovostni prenos govora, zmožnost sočasnega delovanja s telefonom in osebnim računalnikom, prisotnost adapterja za avto in avtomobil ter razpoložljivost brezplačnih aplikacij za Android in PC, mogoče pripisati prednosti modela. Med pomanjkljivostmi slušalk je visoka cena in omejena podpora za Mac.

Sklep

Na prvi pogled slušalke Jabra zagotovo izgledajo dostojno. Je kompakten, eleganten in ne pritegne nepotrebne pozornosti. Če pa boste zaradi aktivnega zmanjševanja hrupa dodali odlično kakovost zvoka na obeh koncih linije, se lahko zgodi, da je Jabra Supreme neprekosljivzmagovalec Vendar slaba podpora glasovnim ukazom, precej krhka kompilacija in visoki stroški pomenijo, da bo priporočanje drugim drugim zelo težko.

Sorodne publikacije