Kernel-Power 41 (Kategorija 63): Odstranjevanje kritične napake

Napake operacijskega sistema Windows, ki se nenadoma pojavijo na tako imenovanem modrem zaslonu, so utruile številne uporabnike. Ena izmed najpogostejših in najbolj očitnih napak je napaka pri kodi dogodka 41, ko pregledujete poročilo o težavi s pomočjo lastnih sistemskih orodij ali programa BlueScreenView. Kljub dejstvu, da tudi Microsoftovi strokovnjaki ne morejo v celoti pojasniti, kaj se dogaja, lahko dejansko ugotovite nekatere vzroke tega vedenja sistema in ponudite nekaj osnovnih tehnik za reševanje tega vprašanja.

Kaj se zdi, da je Kernel-Power 41 (kategorija 63)?

Za začetek z nekaj besedami o tem, kaj je narobe. Praviloma je njegov pojav spremlja videz modrega zaslona.
V opisu pa se ne omenja 41 napaka kernel-power, vendar je na njej prikazana vrstica "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR", na dnu pa je povezava do poškodovane datoteke, ki je običajno gonilnik naprave. Vendar pa voznik tukaj ne more biti popolnoma nič, informacije o neuspehu pa so predstavljene le v zgornjem delu pregleda dogodkov. Domneva se, da je pojav tega problema povezan z nenadnimi skoki napetosti. Vendar to ni vedno tako. Običajno lahko to napako razlagamo kot situacijo, ki je povezana s poškodbo strojne komponente, kar povzroča preveč obremenitve sistemskih sredstev, katerih zmogljivost ni dovolj za obvladovanje vseh aktivnih procesov. Hkrati sistem zamrzne tako resno,da nobeno dejanje ne pomaga. Uporabite samo prisilno zaustavitev z dolgim ​​pritiskom na gumb za vklop. Z naslednjim zagonom sistema pa se lahko 41 Kernel-Power spet izskoči. Še posebej pogosto se to kaže v uvedbi sodobnih računalniških iger, ki zahtevajo veliko virov.

Kritična napaka 41 Kernel-Power: vzroki

Ko govorimo o vzrokih za modri zaslon, kot posledico napake, lahko ločimo več pogostih situacij:
 • težave z delom "železa", vključno s težavami pri delovanju pomnilnik, procesor za pregrevanje ali trdi disk;
 • nepravilno nameščenih ali zastarelih gonilnikov;
 • pomanjkanje najnovejših posodobitev za Windows;
 • nepravilne nastavitve BIOS-a ali staranje vdelane programske opreme;
 • Poškodbe komponent sistema.
 • Nastavitve BIOS-a

  Če je napaka jedra-moči v sistemu Windows 41 povezana posebej s parametri primarnih vhodno-izhodnih sistemov BIOS-a, lahko predlagamo popolno ponastavitev nastavitev za rešitev te težave. Nekateri uporabniki poskušajo procesorji overclockati z uvedbo visokih obratovalnih parametrov ali s spreminjanjem drugih pomembnih možnosti brez potrebnega znanja.
  Če želite obnoviti tovarniške nastavitve, morate le v meniju poiskati postavko Load BIOS Setup Defaults in se strinjate s ponastavitvijo. V primeru namestitve novega "železa" se lahko pojavi tudi napaka Kernel-Power 41, vendar to večinoma kaže na dejstvo, da trenutna vdelana programska oprema primarnega sistema ne podpira nameščene programske opreme.komponento V tem primeru je treba posodobiti vdelano programsko opremo, vendar delovati izjemno previdno, saj lahko neprimerna ali nepravilna namestitev povzroči zelo žalostne posledice.


  Preverjanje „železa“

  Opozoriti je treba, da koda dogodka 41 lahko pomeni tudi, da hladilni sistem v računalniku deluje z zrušitvami, kar lahko privede do pregrevanje procesorja. Za njega bi bilo treba opraviti stresni test z uporabo, na primer, pripomočka Prime95 z izbiro načina vgradnje velikih FFT-jev.
  Prav tako je vredno preveriti pomnilnik RAM, ki je primeren tudi za orodje Windows, imenovano iz zagonske konzole programa (Run), z ukazom mdsched, po katerem se izbere takojšnje testiranje z vnovičnim zagonom. Prav tako je zelo priporočljivo preveriti trdi disk s prisotnostjo programskih napak ali BAD-sektorjev ter predmetom fizičnega poslabšanja.
  V prvem primeru je zaželeno uporabiti ukazno vrstico s kompletom orodja CHKDSK z atributi «/x /f /r». Za drugo možnost je najbolje, da se obrnete na aplikacije, kot so HDD Health ali HDD Life. Z rezultati testiranja bo mogoče ugotoviti, kaj se dogaja za odpravo težav z ukrepi. Če ne želite najeti trdega diska, ga poskusite obnoviti s pripomočkom HDD Regenerator, ki po mnenju razvijalcev magnetizira površino diska in obnovi poškodovane sektorje.

  Gonilniki in sistemske posodobitve

  Kot smo že omenili, lahko gonilniki povzročijo tudi napako 41 Kernel-Power(na splošno je njihova krivda, da se v večini primerov pojavijo modri zasloni). V tem primeru je treba programsko opremo ponovno namestiti ali nadgraditi (najpogosteje velja za video, zvočne in omrežne kartice). Za takšna dejanja ni smiselno uporabljati upravitelja naprav (vseeno pa bo gonilnik nameščen iz lastne sistemske baze podatkov ali iz Microsoftovih virov). Najbolje je uporabiti avtomatizirano programsko opremo, ki z enim klikom posodobi gonilnike za vse naprave (na primer Driver Booster).

  Če je gonilnik najden in ne bo nameščen, bo moral kopirati identifikatorje težave naprave (DEV in VEN), nato pa najti posodobljen gonilnik na internetu in jih namestiti sam. Opomba: Napako lahko zaznate tako, da zaženete program Windows Embedded Test z ukazom Verifier v ukazni vrstici Run. Če sistema ni mogoče zagnati, mora biti zagon v varnem načinu. Toda samodejna namestitev servisnih paketov za sisteme Windows v takem primeru je obvezna, saj lahko vključujejo nadgradnje, za nekatere pomembne gonilnike in za multimedijske platforme, ki se uporabljajo v istih igrah ali večpredstavnostnih aplikacijah.

  Druge možnosti delovanja

  Če vam nobena od predlaganih možnosti akcije ne daje rezultata, lahko poskusite preveriti sistemske komponente (sfc /scannow) v ukaznem pozivu.
  Prav tako včasih pomaga posegati v register, kjer je z iskanjem potrebno najti parameter DeviceMetadataServiceURL indodeli vrednost http://dmd.metaservices.microsoft.com/dms/metadata.svc namesto tega, kar je privzeto. Po tem preprosto zaprite urejevalnik in ponovno zaženite sistem.

  Sorodne publikacije