Osnovne komponente Windows Live - Kaj je ta program? Ali ga lahko odstranite?

Kljub bogatemu naboru vgrajenih funkcij, operacijski sistem Windows, tako kot vsi drugi, potrebuje dodatno programsko opremo, ki bo razširila njene zmogljivosti in omogočila, da bo udobno. Kaj je Osnove osnovnega programa Windows Live? To ni en sam projekt, ampak le tisti niz koristnih pripomočkov, ki bodo pomagali odkriti potencial operacijskega sistema. Odprli bodo nova obzorja za spletno komunikacijo, delo z e-pošto in ustvarjalne projekte. Programi, ki so del paketa Windows Live, lahko brezplačno prenesete z uradnega Microsoftovega spletnega mesta. Njihov seznam vključuje Messenger, Movie Studio, foto album, pošto, starševski nadzor, Writer in OneDrive. V tem članku se pogovorimo o programu Windows Live Essentials. " Kakšen je program za njegovo uporabo in ga lahko odstranite?


Windows Live Messenger

Podobno kot pri vsakem samoupravnem velikem podjetju ima Microsoft tudi svojega lastnega selarja. Windows Live Messenger je močno orodje za vsakodnevno komunikacijo na internetu in ustvarjanje delovnih klepetov v velikih korporacijah. Ta pripomoček je zamenjal MSN Messenger in je bil izdan leta 2005 za vse operacijske operacijske sisteme Windows, vključno s skrajšano različico, ustvarjeno posebej za Xbox 360. Program podpira klicne funkcije prek zaprtega protokola, funkcijo prenosa posameznih datotek in ima bogate prilagoditvene zmogljivosti. V novejših različicah operacijskega sistema Windows se program združi s programom Skype in deluje v enem samem vmesniku.


Windows Live Film Studio

V bistvu je aplikacija Movie Studio podobna staremu dobrem Windows Movie Makerju, ki je uporabljal akterje Windows že več let, ustvarjal kratke diaprojekcije in nameščal preproste video posnetke. Tukaj lahko storite vse isto, vendar je obseg orodij bogatejši in bolj zanimiv kot predhodnik. V program lahko dodate enega ali več vnaprej posnetih filmov in fotografij, nato pa združite, uokvirite in zberete v popolnih posnetkih z gladkimi prehodi in 3D učinki. Po želji lahko dodate naslove ali obrežete del slike. Dodan je tudi nov zvočni posnetek in filtri. Po zaključku projekta ga lahko naložite v svoj prostor v oblaku ali pa ga takoj objavite v YouTubu.

Fotogalerija Windows Live

Iz naslova je jasno, da gre za aplikacijo. To je priročna knjižnica fotografij, kjer lahko naložite posnetke iz omrežja, pametnega telefona, fotoaparata ali iz katerega koli drugega vira. S pripomočkom si lahko ogledate vse fotografije v enem vmesniku, uredite ali delite s prijatelji. Z orodji programa je mogoče odstraniti rdeče oči s fotografije (če še vedno imate fotoaparat, ki ne more sami ravnati z njimi), zmanjšati raven hrupa pri slikah, posnetih v slabih svetlobnih pogojih. Lahko spremenite barvno shemo, spremenite osvetlitev in popravite morebitne napake, ki preprečujejo, da bi popolnoma uživali v dobrih okvirjih. V isti aplikaciji lahko uporabnik uporabi filtre za fotografije, nastavi lastne oznake za kategorizacijo fotografij,označite geometrijo in označite fotografije prijateljev in znancev. Najbolj radovedni ljudje lahko dobijo popolne informacije o ločljivosti slik, končnicah datotek in datumu.

Windows Live Mail

Ni skoraj nič za povedati. Mnogi uporabniki že poznajo Outlook, zato ni verjetno, da bi Windows Live Mail nikogar presenetil. To je preprost e-poštni odjemalec, ki vam omogoča delo s katerim koli nabiralnikom in upravljanje vseh stikov iz ene aplikacije. Vključuje ne le stike uporabnikov, ampak tudi podatke iz koledarja, kar pomeni, da lahko uporabite vmesnik Mail za upravljanje sestankov, dogodkov in drugih dogodkov iz koledarja. Seveda je podpora za obdelavo e-poštnih prilog. Če črka vsebuje datum, jo ​​lahko takoj dodamo v koledar, če se izognemo preklopu med več programi.

Starševski nadzor

Operacijski sistemi Windows že imajo orodja za starševski nadzor, vendar z naprednejšimi orodji v paketu Windows Live lahko razširite njegovo področje uporabe. Z uporabo tega programa lahko nadzirate število spletnih mest, ki jih otroci obiščejo, in sicer toliko časa, koliko porabijo, omejijo dostop do določenih virov, nabiralnikov in stikov.

Windows Live Writer

Write je odlično orodje za blogerje starega kaljenja, ki ne vpliva na čarovnijo Twitterja. Tisti, ki so še naprej objavljali resne bloge na platformah, kot so LiveJournal in WordPress, bodo zagotovo cenili zmožnosti programa. Tisti, ki sami vodijo osebni blog, ne bodo užaljenimestih Writer se lahko neposredno poveže s katero koli od zgoraj navedenih platform in objavi svoje opombe, članke in samo nenadoma pride na misel misli. Pripomoček ima vsa potrebna orodja za ustvarjanje dragocenih gradiv, ki jih je mogoče opremiti ne le z besedilnimi informacijami, ampak tudi z videi in slikami.

OneDrive

V času brezžične tehnologije ne morete storiti brez skladišča v oblaku, ki bo shranilo vse vaše datoteke, fotografije in dokumente. S trenutnim tempom življenja morate imeti vedno in povsod dostop do gradiva iz računalnika, "flash" pogoni pa so že zastareli (kdo bi želel prenašati datoteke, ko jih je mogoče razkladati iz oblaka?). OneDrive je zasnovan za pomoč pri tem. Microsoft svojemu občinstvu ponuja 15 gigabajtov prostega prostora v oblaku, ki ga lahko uporabite po lastni presoji. Treba je omeniti, da je OneDrive primeren ne samo za osebno rabo, ampak tudi za skupinsko delo z dokumenti, kar bo zagotovo koristno za tiste, ki delajo na daljavo ali na poti.

Kako odstraniti glavne komponente programa Windows Live?

Kljub svoji uporabnosti številni programi Windows Live morda niso potrebni. Na srečo Microsoft ne prisili nikogar, da bi jih prisilno uporabljal. Ali lahko odstranim »Fundacijo Windows Live«? Da, lahko. To storite tako:
  • Kliknite gumb "Start" in odprite "Nadzorna plošča".
  • Poiščite podmeni "Izbriši ali spremeni programe", ga odprite.
  • Kliknite želeni program (v našem primeru "Windows Live Foundation").
  • Tukaj določite, kateri program želite odstraniti iz niza, in kliknite gumb "Izbriši".
  • Voila! Naloga je končana. Ti programi ne bodo več zmešali oči, dokler se ne odločite za namestitev na računalnik.

    Sorodne publikacije