Na kratko o Samsungu: Zgodovina, dosežki, Samsung Country

Vsa uporaba mobilnih naprav, televizorjev, različnih gospodinjskih aparatov: mikrovalovne pečice, hladilniki, pralni stroji. In če vprašate, kdo v tem sektorju je najboljši, bo veliko odgovorilo - proizvajalec Samsung. Ja, to je res. Samsung je dobro znana svetovna blagovna znamka, pod vodstvom katere se izda skoraj vsaka tehnika, vsakodnevno uporabljena v vsakdanjem življenju. O tej družbi lahko slišite v oglaševanju. O tem si lahko preberete zanimiva dejstva na različnih straneh. Vidimo ga lahko na katerem koli tematskem lestvici, kjer ni daleč zadnje mesto. Toda malo ljudi ve, kako se je vse začelo, in celo o tem, kaj je Samsung.


Začetek zgodovine

Proizvajalec Samsung - Koreja, kot je bil tu leta 1938, je bil ustanovljen v mestu Daegu. Njen ustanovitelj je bil Byung-Chull Lee - korejski podjetnik, katerega finančno stanje je bilo le 30 tisoč (takrat 2 tisoč dolarjev). V času ustanovitve je podjetje prejelo ime Samsung (korejski "tri zvezdice"), v čast treh sinov Bjonga. Vendar pa obstajajo druge informacije o Samsungu in o izvoru njegovega imena. Katera od njih je resnična - ni znana. Čeprav se Samsung danes šteje za vodilnega svetovnega proizvajalca različnih aparatov in elektronike, so se v času svoje ustanovitve zaposleni v podjetju ukvarjali s povsem drugačnimi posli, in sicer s proizvodnjo riževe moke. Šele leta 1969 je podjetje naredilo preboj na tehničnem področju.

Proizvodna tehnologija

V trenutkupodjetje je začelo proizvajati polprevodnike, skupaj s Sanyo (japonskim proizvajalcem elektronike). Kasneje je bila odprta delavnica, kjer so sodelovali črno-beli televizorji. Od leta 1973 se je proizvodnja postopoma preoblikovala v obsežno proizvodnjo gospodinjskih aparatov. Sodelovanje dveh nasprotnih podjetij se je spremenilo v celotno korporacijo, imenovano Samsung Electronics.


Istega leta se je Samsung Electronics iz Teguja preselil v Suwon (mesto v Južni Koreji), kjer je bila v začetku decembra izdelana tovarna gospodinjskih aparatov. Leto kasneje se je korporaciji pridružila družba Semiconductor Co. (Korejsko podjetje). To je bil začetek obsežne proizvodnje hladilnikov in pralnih strojev. Od leta 1979 je podjetje začelo proizvajati videorekorderje. In od leta 1983 - PC. V istem letu, država-proizvajalec Samsung - ni samo Južna Koreja, ampak tudi Združene države Amerike. Dejstvo je, da se je proizvodnja tukaj preselila z namenom, da bi odprli tovarno za proizvodnjo mikrovalovnih pečic. Leta 1998 se je začela proizvodnja digitalnih televizorjev in DVD predvajalnikov. Leta 1999 je podjetje ustvarilo prvi mobilni telefon.

Samsung danes

Danes je težko reči, katera država je Samsung, ker se tovarne nahajajo po vsem svetu. Družba je zaposlila več kot pol milijona državljanov v 60 državah po vsem svetu. In v prihodnosti načrtuje nadaljnje širjenje. Pod to blagovno znamko se proizvaja skoraj vse: od stereo in televizorjev do hladilnikov in pralnih strojev. Tudi tako specifični gospodinjski aparati, kot so sendviči ali vaflji, se množično proizvajajo v tovarnahSkupina Samsung Zato se danes v skoraj vseh sferah življenja Samsung sooča z rastočo blagovno znamko, ki inovativno razvija, da bi osvojil nove vrhove elektronske industrije.

Sorodne publikacije