Tytronik - Kaj je v avtu?

Mnogi vozniki so slišali za sistem, kot je tetripron. Med vozniki je verjel, da je to ena od vrst avtomatskih škatel. To ni povsem res, saj je ta sistem ločen agregat. Ugotovimo, da je to typtronic, kako deluje in kaj daje voznik.

Kot se je zdelo

Ta koncept je prvič začel govoriti v 90. letu. Patent za ta sistem pripada slavni avtomobilski znamki "Porsche". Tako imenovani 4-stopenjski hidromehanski avtomatski menjalnik, ki je imel funkcijo ročnega prestavljanja s strani voznika. Ta razvoj je omogočil uresničitev ideje simulacije krmiljenja stroja ICE, vendar v enostavnejši obliki. Proces upravljanja ne zahteva, da voznik dela z ICE.
Nemški inženirji so ustvarili pravo mojstrovino. Dovolil je, da združi največje udobje, ki ga zagotavlja hidromehanska AKPP z učinkovitostjo in občutljivostjo MKPP. Na avtomobile, ki se udeležujejo športnih tekmovanj. Zaporedne kontrolne točke so bile nameščene brez sinhronizatorjev. Vendar pa so bili s takšnimi enotami sposobni obvladovati enote. Tako so nemški inženirji naredili takšen sistem, v katerem bi lahko ročno upravljal celo osebo, ki je daleč od avtomobilov. V tem primeru mora biti tudi mehka, gladka in delovati brez voznika. Ta sistem se je imenoval tiptronic. Razumeti je treba, da to ni ločen tip menjalnika, ampak le nadzorni sistem menjalnika, blagovna znamka in nič več.

Typtronic - kaj je to?

Roboti in variatorji ne spadajo podopredelitev "tiptronics", čeprav je postopek ročnega spreminjanja prenosnih številk popolnoma enak. To je treba razumeti. In čeprav so se sčasoma v avtomobilih začele pojavljati podobne funkcije, je Typtronick postal častno ime med vozniki.


Če danes modernega voznika vprašamo, kaj je v avtomobilu, bo odgovoril, da gre za intelektualno simulacijo ročnega prestavljanja na avtomatskih menjalnikih. V tem primeru je lahko mehanizem avtomatskega prenosa poljuben - hidrotransformator, variator ali robot.
Pritok - Kaj je to? To ni samo avtomatsko, temveč inteligenten stroj. Omogoča vam prestavljanje menjalnika ne samo v samodejnem načinu, ampak tudi ročno s strani voznika. Ta sistem vam omogoča, da preklapljate med petimi razpoložljivimi prenosi brez trzanja, udarcev in čim hitreje. Če voznik izbere samodejni način škatle, bo deloval na principu navadnega avtomata, vendar z DSP. Ta sistem je zasnovan za shranjevanje delov sekunde, takojšnje preklapljanje brez potrebe po stiskanju sklopke. Vendar se je v resničnem življenju sistem pokazal tako dobro, da se je začel vgrajevati v serijske modele avtomobilov znamke Porsche. Vsakdo, ki potuje po Cayenachu in Panamerikanci, se lahko pohvali - imajo pravega typtronika. Kaj je to, lastniki takih strojev vedo daleč od vedno, vendar to ni pomembno.
Po razvoju tega sistema je živela 8 let brez sprememb. In šele potem je šel svet v nekoliko posodobljeni obliki. Prvičakalno vrsto te rešitve zanima VAG, nato pa je njena različica predstavila družba "BMW", vendar z drugačnim imenom. Obstaja typtronic v Mercedes, kot tudi v japonskih avtomobilih Lexus.

Kako sistem deluje

Ker je sistem zgrajen, vedo samo njegovi ustvarjalci - ta informacija je poslovna skrivnost. Škatla ima izbirnik, ki se lahko uporablja za ročno prestavljanje prestave. Na dražjih avtomobilih obstajajo ti podrulevye cvetni listi.
Delo mehanizma nadzira poseben programski kompleks, ki se nahaja v kontrolni enoti AKPP. Na nekaterih škatlah poleg izbirnika in cvetnih listov obstajajo tudi druga stikala in vzvodi - lahko imajo različne namene. Torej, s pomočjo enega kontrolnega telesa, lahko greste na najnižji prenos, drugi pa vam omogoča, da greste na visoko. V primeru cvetnih listov je dovolj, da povlečete vzvod na sebi - škatla bo šla v ročni način in bo pripravljena za človeško upravljanje. Ko je potreba po ročnem upravljanju izginila, bo ACPP spet deloval kot klasičen stroj. Seveda, tudi v ročnem načinu, so vse aktivnosti voznika strogo nadzorovane s strani kontrolne enote, tako da voznik ne priznava nobenih kritičnih napak, ne ugasne typtronic, motorja in drugih sistemov. Tudi če je voznik popolnoma ustavil avto in ko je ročno omogočil prvi prenos, sistem ne bo zaustavil motorja. Če voznik zavira, se prestavi zmanjšajo sami. Začnite polje od prvega prenosa.

Razlika med multi-and-tiptronics

Že razumeli smo, kaj sta typtronic in menjalnik. Vv trenutku, ko je projekt padel v VAG, so pri Audiju izdelali serijo uspešnih modelov "A4". Nemški strokovnjaki so sistem naučili, da deluje popolno, kot je mogoče. Poleg tega je različica "Audi" avtomatski športni način. V udobnem načinu se polje pretvori v povečan prenos s hitrostjo 4.000. Hkrati je preklapljanje čim bolj mehko - brez sunkov in sunkov. V športnem načinu se škatla poveča za 5 tisoč obratov. V ročnem načinu pa se proces upravljanja s strojem praktično ne razlikuje od MKPP.
Elektronika je TytTroniku omogočila, da postane variator od najboljšega prodajalca avtomobilskega trga VAG. Variator se ni razlikoval po človeštvu in je delal z motorjem, kar mu je bilo všeč. Motor bi lahko šel za 5 tisoč obratov, hitrost pa 50-60 kilometrov na uro. Nato so se nemški inženirji odločili za uporabo teplotnika z variatorjem - tako se je pojavila multitronics. Uporablja se še danes.

Posebne značilnosti

Vemo, kako deluje samodejno in zdaj lahko vidite njegove značilnosti. Ko vozilo vozi po asfaltu, je v tem primeru samodejni način dela čim bolj udoben. Toda ko se premikate v vzponu ali na spolzkem odseku, avtomatizacija ne more ravnati. V tem primeru ponastavite stikalo na ročni način.
Pri prehitevanju bodo "Toyotini" visokotonci čim bolj učinkovito rešili težavo. Sprva je bil za to uporabljen mehanik, saj ima AKPP šibko dinamiko pospeševanja. S temi sistemi voznik dobi večpriložnosti. Druga značilnost je zaviranje motorja. Z ACPP to ne bo delovalo. V zimskem času, popolnoma zdrsne iz škatle - lahko se že premaknete na drugo prestavo in ne na prvo. Poenostavlja promet enote na neprehodnem območju. Ta sistem je še posebej uporaben za začetnike - sistem bo ščitil motor, ko je gonilo nepravilno vklopljeno.

Prednosti sistema

V kritičnih situacijah lahko voznik samostojno odloča in upravlja stroj. V primeru prehitevanja hitrost ne pade pri preklopu na drug prenos. Motor lahko močno ustavite. Tudi za razliko od običajnega avtomata je poraba goriva manjša.

Proti

Slabosti tega sistema so le nekatere. Z idejo tiptronics (ki jo že poznamo) se moramo zavedati, da je še vedno avtomatizirana.
V zvezi s storitvami bo to dražje od običajnega hidrotransformatorja. Istočasno bodo vse značilnosti in prednosti tradicionalnega ICE tukaj na voljo. V drugem - to je tradicionalni stroj z vsemi slabostmi avtomatskega menjalnika.

AKPP ali TYPTTRONIC?

Če se odločite med običajnim škatlastim strojem in tem sistemom, mnogi izberejo tiptronika. Še vedno pa voznik dobi več priložnosti. Vendar je pomembno upoštevati stil jahanja. Na primer, če oseba potuje pretežno zmerno, brez ostrega overclockinga in kakršnih koli dodatnih manevrov, potem plačilo za te odločitve ni vredno - ne upravičujejo se. Za ljubitelje mehanike - to je dobra možnost za avtomatizacijo. Obstaja ročni način, ki ga lahko med pospeševanjem in zaviranjem neodvisno nadzirate. Kdaj?Lahko se sprosti in daje nadzor nad avtomobilom volji avtomatskega menjalnika - tak mehanik ne daje. Ugotovili boste, kaj je typtronik in kakšne funkcije ima.

Sorodne publikacije