Jacob iz Aldersberga: opis lika iz Witcherjevega vesolja

V igralnem vesolju "Witcher" obstaja veliko znakov, ki imajo svojo vlogo v tem ali onem delu igre. Eden izmed njih je Jacob of Aldersberg, ki je glavni antagonist prvega projekta CD Projekt RED. Več o njegovi zgodbi, mestu v igri in zanimivih dejstvih o življenju v tem članku.

Splošni podatki

V Witcherjevi igri 3 »James Aldersberg se ne pojavi, ker se pojavi samo v prvem delu trilogije. Skoraj vsa pripovedna zgodba protagonista se bo slišala predvsem iz zgodb drugih likov, predvsem Siegfrieda. To je zato, ker je Jacob mojster reda goreče rože - posebna organizacija, ki se bori z pošasti. V bistvu člani te organizacije opravljajo delo čarovnic, ne pa denarja. Mojster - močna oseba in v svoji zgodovini se je skril za zidovi svoje trdnjave. Takrat so igralci lahko le ugibali, kdo je bil ta človek in kakšno vlogo je imel v zapletu.


Dogodki v petem poglavju

Prvi pomemben nastop Jakoba iz Aldersberga se je zgodil v peti epizodi igre "Čarovnice". Nepričakovano je rešil kralja Temerie Foltest, ko je prečkal Stari Izhod. Napadli so ga "veverice" (uporniški vilini), ki so jih gospodarji preprosto sovražili. Svojim vitezom je naročil, naj skupaj z pošasti uničijo vse tabornike. Jakob iz Aldersberga je v tistem trenutku od Foltetha zahteval, da mu pove, da ima poveljstvo nad vsemi enotami pod pretvezo upornikov. Tazavrne, potem se James preseli na stran, kjer rešuje Geralta in Shani. Pogovarja se s protagonistom in pravi, da pozna izdajalca, ki je prinesti prekletstvo princesi Addo. Izkazalo se je, da so informacije napačne in čez nekaj časa osrednji lik spozna, da je Azar Yaved, ki je napadel čarovnice, poslal Mojstra reda goreče Rose. Po njegovem naročilu so ukradli vse mutagene iz Cair Morchen.


Geralt se je naučil identitete glavnega protagonista, ko je Jacob iz Aldersberga stopil v stik z Yavelovim azilom skozi čarobno zrcalo. Prosil je, naj mu pošljejo vse viteze reda, ki so bili mutirani s pomočjo ukradenih materialov iz laboratorija čarovnika. Beli volk je to slišal in odgovoril, da bo kmalu za dušo gospodarja. Takrat so ulice Uzmisa že začele pravo vojno. Voditelji "beljakovin" so borce vodili na ulice mesta, mutirani vitezi, ki so se borili po naročilu Jakoba, in tretja sila so borci mestne straže Foltest. Skozi ves pekel se Geralt prikrade do trdnjave, kjer razkriva pravo zamisel o gospodarju. V obzidju gradu je umrlo veliko navadnih prebivalcev. Tukaj jim je glavni antagonist zagotovil udobje in mir, s pričakovanjem, da ga bodo v prihodnosti podpirali. To bi vladi omogočilo pomoč pri doseganju vseh skritih idej.

Končna bitka

Ko Geralt pride v utrdbo, začne pogovor z mojstrom. Trudi se dokazati svojo pravilnost in razložiti svoja dejanja.Jacob pravi, da je bližnji konec sveta neizogiben in človeštvo preprosto ni pripravljeno na to. Potrebujejo vodjo z močno roko, ki jih lahko pripelje v svetlo prihodnost. Glavni lik, ti ​​argumenti se zdijo resnična norost, ne pa izgovor za toliko smrti. Ko Učitelj ne more prepričati belega volka, da sprejme njegovo stran, potem s pomočjo svoje neverjetne magične moči prenese v prihodnost. Igralec bo moral teči skozi ledene puščave, da bi dohitel svojega nasprotnika. Na zadnji točki bo prišlo do bitke, toda po zmagi na tem mestu se bo pojavil kralj divjega lova. Prosil vas bo, da dovolite, da se s seboj vzame antagonist. Tukaj mora igralec izbrati: Daj Yakovu iz Aldersberg Hunta ali ne. Če sprejmete zahtevo, bo nadaljnja usoda tega znaka neznana.

Zanimive podrobnosti

Daleč vsakemu oboževalcu vesolja je znano, da je Jacob of Aldersberg Alvin. Zdi se, da fant-možganov z veliko čarobno močjo ne more biti, vendar je to pokazalo veliko dejstev. Teorija pravi, da se je po izginotju v temnem morju Alvin preselil v prihodnost, kjer je postal mojster reda goreče rože. Nekatera zanimiva dejstva in pogovori služijo kot potrditev. Na primer, Alvin je govoril preroško in vedel, da v prihodnosti svet čaka na apokalipso. Podobno je govoril tudi Jacob, toda odrasli človek je imel cilj voditi ljudi. Glavna potrditev je referenca v pogovoru Geralta in kralja divjega lova. Če pozorno poslušate repliko, potem belega volkabo rekel, da je nekoč poznala Jakoba pod drugim imenom. Ker so v prihodnosti, je sporočilo jasno. Geralt je pazil na Alvina in zato je to vedel pod tem imenom.

Drugo število dokazov

Dejstvo, da je v igri "Witcher" Jacob iz Aldersberga in Alvina ena in ista oseba, pričajo druga dejstva. Deček je želel biti isti kot Geralt. Sanje o tem, da bi postali čarovnik, so zelo utelešene v njegovem umu, tako da ko bo govoril o tem z glavnim likom. Če boste Alvinu povedali, da je proces mutacije zelo boleč, in pogosto se konča s smrtjo, potem lahko to v prihodnosti slišite od Jakoba. Mojster bo rekel, da ve za strah pred bolečino čarovnic, ki jih doživljajo pri testiranju zelišč. Po smrti na telesu glavnega antagonista vidite amulet, ki ga je Alvin dal za njegovo zaščito. In tudi velečasni je dejal, da je videl popolnoma drugega moškega fanta, ki namiguje na Mojstra reda goreče Rose. Ko je Jakob rešil Geralta v močvirju, je rekel o vrnitvi dolga. Odrasli lik Beli Vovk ni nikoli rešil, vendar je Alvin iz barganov poskušal zaščititi vse.

Sorodne publikacije