Mehanska osvetljena tipkovnica: pregled, funkcije, ocena, prednosti in slabosti

Preden pregledate mehansko tipkovnico za igranje z osvetlitvijo, morate ugotoviti, kako delujejo. Vhodne naprave lahko razdelimo ne samo v cenovnem segmentu ali po dogovoru, ampak tudi po uporabljeni tehnologiji. Tip in struktura gumbov sta odvisna od taktilnih povratnih informacij, poteka, trajnosti in stroškov. Proizvajalci poskušajo združiti več tehnologij, da bi prihranili stroške.

Tehnologija

Kaj je mehanska osvetljena tipkovnica? Vsak gumb naprave ima analogno stikalo, ki je opremljeno s kovinsko vzmetjo in kontakti. Stikalo je lahko tudi več tipov. Na primer, je linearen ali "igralec" in morda "ne uspe" za ljudi, ki delajo z besedilom.


Mehanski modeli so pogosto dragi. V Ameriki, njihova cena presega 45 $ (2500 rubljev.). Po eni strani, ta strošek je nizka, na drugi strani - obstajajo različice klaviature za samo 10-20 dolarjev (600-1200 rubljev). Glavna prednost mehanske tipkovnice je, da je bolj trpežna, ima visoko kakovostne materiale in različne vrste stikal. Mehanska naprava deluje tudi hitreje kot membranske enote. Povratne informacije v takem modelu so hitre, ključ se sproži prej, kot doseže omejevalnik. Zato mehanskih gumbov ni treba pritisniti polno. Takšno tehnologijo bodo zagotovo cenili igralci, ki potrebujejo hitre povratne informacije, pa tudi tiste, ki so zelo zainteresiraniveliko tipkanja

Različna stikala

Mehanska osvetljena tipkovnica ima lahko različne tipke. Zdaj so ogromni, zato je skoraj nemogoče vse našteti. Mnogi proizvajalci se trudijo razviti lastne tehnologije, ki jih razlikujejo od konkurentov.


Obstaja vrsta stikal, imenovanih Cherry MX. Glede na vrsto mehanizma se temu naslovu doda razlikovalno ime. Na primer, Cherry MX črno-mehanske tipke, ki imajo silo 60. Ti gumbi imajo linearno potezo, ki ne daje klika ali otipni odziv. Zelo podoben je parameter Cherry MX Red. Praktično se ne razlikuje od prejšnjega. Razlika je le v moči potiska - 45 str.

Lastni razvoj

Razerjeve klaviature, ki jih lahko označimo kot mehanske, imajo tudi svoje tipke. Skupaj so na voljo tri tehnologije: stikalo Razer Orange, zeleno stikalo in rumeno stikalo. Razlikujejo se po jakosti pritiska, indeksu vzvratnega prestavljanja, vrsti gibanja in zvoku klika.

Prednosti in slabosti

Izbira igralne mehanske tipkovnice z osvetlitvijo ozadja lahko potisne kupca na membransko napravo. Zato obstaja veliko število vprašanj o tem, katera naprava je boljša. Da bi to razumeli, je vredno razmisliti o obeh vrstah tipkovnic za več parametrov. Prvič, pomembna hitrost delovanja. V tem primeru je prednost mehanske tipkovnice za igranje z osvetljenim ozadjem, da se gumb sproži sredi klika. Pravzaprav lahko uporabnik izbere samo polovico. Naj boNeprijeten, zelo dejstvo, da je pospešen sprožilec zelo pomembno.
Mehanska tipkovnica je po svoji zanesljivosti drugačna. Seveda to ne pomeni, da je membranska naprava, kupljena pred 5 leti in še vedno deluje, slabša. Razlika je drugačna. Dejstvo je, da mehanska tipkovnica ohranja prvotni občutek pritiska na gumbe. Torej, tudi po 2-3 letih se bo zdelo, da ste pravkar kupili napravo. Preverite v trgovini. Recimo, da imate mehansko tipkovnico, ki jo delate več kot tri leta. Spomnite se občutka, ko pritisnete gumbe. Poskusite iti v trgovino in vzeti novo mehansko tipkovnico. Ni nujno, da ga kupite, preprosto položite na ključe. Samo tako lahko razumete, da ni nobene razlike v nizu besedil. Večina membranskih tipkovnic, ki se uporabljajo za igre ali tiskana besedila, izgubijo svoje lastnosti v enem letu. Mnogi uporabniki vedo, da se pogosto uporabljeni gumbi začnejo vrteti in praskati, v nekaterih primerih pa celo izpadajo.
Obstajajo tudi pomanjkljivosti za tipkovnice iger z osvetljenim ozadjem. Prvič, to je strošek. Kot smo že omenili, lahko membranska tipkovnica stane 600-1200 rubljev. (zdaj bomo vodili ruske cene). Hkrati lahko služi več kot 5 let. Toda mehanska naprava stane več kot 2500 rubljev. To je posledica dejstva, da je vsak gumb ločen mehanizem, ki je pomemben za jasno delo. Druga pomanjkljivost je bil hrup. Seveda, če pogledate zasnovo membrane in mehanske tipkovnice, lahko ugibate,kateri bo glasen. Seveda, lahko poberete manj ali bolj glasno mehansko tipkovnico, vendar bodo še vedno delovali glasneje kot kolegi z membranami.

Osvetlitev ozadja

No, in končno, pomembno je govoriti o osvetlitvi mehanske igralne tipkovnice. Tak bonus lahko uporabite ne samo v mehanskih, ampak tudi v membranskih napravah. Zato bodo slabosti v tem primeru skupne.
Prvič, oči svetleče svetleče tipkovnice so zelo utrujene. Še posebej, če uporabljate takšno napravo za delo. Po drugi strani pa bo vse odvisno od cene tipkovnice. V dragih gadget igralec, mehko in razpršeno osvetlitev se uporablja, tako da oči dobijo utrujeni od tega veliko manj. Tipkovnice imajo osvetlitev ozadja. Sestavljeni so iz dodatnih funkcij, ki dobijo takšno napravo. Na primer, tipkovnica bo imela vgrajen pomnilnik, ki vam omogoča, da konfigurirate pritiske na tipke, ustvarite določene module, ki bodo shranjeni v pomnilniku.
Osvetljene naprave so pogosto opremljene z gumijastimi gumbi, ki omogočajo udobje. Nekatere naprave prejmejo dodatne priključke za mikrofon in USB. Poleg tega je tipkovnica lahko način igre, dodatni zaslon in programabilni gumbi.

Ocena

Razumevanje splošnih načel delovanja takšne naprave lahko poskusite sestaviti oceno tipkovnic za igre z osvetljenim ozadjem. Takoj je treba omeniti, da je to težko, saj skoraj vsak mesec obstajajo novi modelizasenčila pred kratkim izginila. Če plešete po internetu, lahko najdete na stotine dobrih in kakovostnih mehanskih tipkovnic. En sam model lahko hkrati povzroči ogorčenje in navdušenje. Zato bo pravilneje sestaviti seznam, ki se ne bo zanašal na prednost. Konec koncev, če ima en igralec eno priročno tipkovnico, to ne pomeni, da bo drugi igralec zadovoljen z njim.
 • Logitech G910 Orion Spark Black USB.
 • Razer BlackWidow Chroma Black USB.
 • MARVO K945.
 • Hyper Alloy Elite RGB.
 • SteelSeries Apex M750.
 • To je prvih pet mehanskih osvetljenih tipkovnic, ki so bile v zadnjih nekaj letih najboljši. Kateri od njih bo padel na prvo mesto, in kdo je zadnje mesto - da se odloči za vas.

  Logitech G910 Orion Spark Black USB

  To je dokaj star model, ki se je pojavil leta 2015. Kljub temu pa je tako dobro, da ga mnogi še vedno raje uporabljajo. Model je bil opremljen s tehnologijo mehanskih stikal Romer-G. Ti ključi imajo večjo odpornost na obrabo, visoko hitrost in lepo osvetlitev.
  Tipkovnica je na voljo v veliki škatli, ki ima takoj fotografijo modela. Od tu kupec spozna rusko postavitev in mehanske gumbe. Tukaj ni določenih več funkcij tipkovnice. V kartonski škatli je še ena škatla. Narejena je stilsko, lakonično in lepo. Večina uporabnikov meni, da bi moral proizvajalec ta model prodajati brez zgornjega pokrova. Znotraj dodatne škatle je tipkovnica sama, ima spremenljiv naslon za dlani, kot tudi pomožnodokumentacijo. Mnogi niso imeli dodatnega ključa za razstavljanje gumbov. Videz take tipkovnice je precej običajen. To je zelo masivno, ima veliko dodatnih gumbov, osvetlitev ozadja in nekatere funkcije. Na levi strani je veliko dodatnih tipk. Navpično nameščeni G1-G5 makro gumbi in vrh G6-G9. Tipkovnica nima notranjega pomnilnika, zato lahko pišete makre samo pri nameščanju gonilnikov. Ogledate si lahko gumbe za preklapljanje profilov in snemanje makrov. Pozornost je bila usmerjena na površino gumbov. Imajo majhno luknjo na sredini, na robovih pa so se pojavili nizki robovi: prst vedno zaseda isti osrednji položaj na tipkah.

  Razer BlackWidow Chroma Black US

  Tipkovnica Razer ima izjemno podporo svojega proizvajalca, zato so modeli, ki so prišli pred nekaj leti, dobili svoj drugi dih. Enako se je zgodilo s to tipkovnico, ki je v letu 2017 prejela drugo različico. Naprava je dobavljena v embalaži podjetja podjetja, ki ima preliv s črno solato in sijajno površino. Zaznavanje kakršnih koli lastnosti pri oblikovanju škatle je zelo težko. Ampak, če pogledate natančno, lahko vidite majhno okno v spodnjem desnem kotu. Tu se lahko dotaknete gumba in poskusite taktilne občutke in kliknite povratne informacije. Inside, škatla izgleda nič manj privlačna. Na vrhu pokrova je poseben žep za dokumentacijo. Naprava je vgrajena v penasto plastiko in je zaščitena z kartonskimi vložki in prozorno oblogo.
  Ko uporabnik prevzame polje, bo videl, da je testni ključObesek za ključe, ki ga lahko uporabite po lastni presoji. Po eni strani videz tega modela ni posebej pomemben. Na prvi pogled je tipkovnica precej kompaktna, nima velike razdalje med digitalnimi, črkovnimi in puščičnimi bloki, prav tako ni vidnih nobenih dodatnih tipk. Toda to je samo na prvi pogled. Uživajte v prisotnosti magnetnega stojala pod dlanjo, ki ima mehko blazinico. V prejšnji različici tega modela je bilo mogoče uporabiti le 5 makro gumbov na levi strani za pisanje makrov. Posodobljena tipkovnica lahko snema makre na katerem koli gumbu. Edina pomanjkljivost je pomanjkanje vgrajenega pomnilnika. Za ta model je mogoče namestiti eno od prej omenjenih stikal. Določite, kaj boste dobili z odstranitvijo enega od tipk. Stikalo je lahko zeleno, oranžno ali rumeno. Osvetlitev tipkovnice se izvaja z RGB-poudarjanjem vseh tipk. Obstaja veliko svetlobnih učinkov. Osvetlitev ozadja poteka preko programske opreme.

  Marvo K945

  Ta model tipkovnice je že dolgo na trgu. Ta model je na voljo v velikem svetlem paketu z visokokakovostnim tiskanjem. Na fasadi ni nobenih tehničnih informacij, najdete jih na hrbtni strani embalaže. Inside, poleg tipkovnice, je kratek navodilo. Dejstvo, da je mehanska tipkovnica Marvo K945 igralec, je na prvi pogled mogoče razumeti v njenem videzu. Izgleda zelo masivno, svetlo, spominja na vitezni oklep. Model tehta več kot 1 kilogram.Kljub tako pomembni teži, bodo igralci igrali samo koristi, saj med virtualnimi bitkami tipkovnica ne bo zdrsnila na mizi.
  Celotna sprednja stran je prekrita z aluminijem, ki ima poliran premaz. To je velik plus, ker bo razliti čaj in druge onesnaževalce enostavno očistiti. Da bi bila svetloba enotna in da cirilica ni videti bleda, je proizvajalec naredil znake na isti ravni. Gumbi so izdelani iz mat plastike. Težko je reči, kaj je povezano z dejstvom, da ta model nima makro in medijskih gumbov. Večina funkcij je bila prenesena v blok F1-F12. Če ga želite uporabiti, morate posneti Fn. Na tipkovnici lahko prilagodite tudi raven osvetlitve ozadja. Za razliko od prejšnjih modelov, lahko to sveti le v svetlo modri barvi.

  Hyper Alloy Elite RGB

  HyperX je povezan z igralno industrijo v mnogih državah. Večina kibernetskih športnih organizacij pogosto oglašuje tega proizvajalca in sam uporablja svoje naprave. Igralniška tipkovnica za HyperX osvetljene računalnike ni nič manj strma kot modeli SteelSeries, Corsar ali Razer. Ta model ima običajno različico, ki ni opremljena z osvetlitvijo RGB. V preostalem delu so identični modeli. Izgled v Alloy Elite RGB se spominja. Kljub temu, da je na prvi pogled tipkovnica videti kompaktna, jo vzamete v roke, čutite napravo s 15 kilogramom. O tem govori tudi kabel v tkanini. Takšna gaming mehanska tipkovnica za osvetljen PC lahko prav tako privlači tiste, ki so že dolgo iskali napravo z dodatnimi vrati. Ta model ima razdelilnik USB,na katerega lahko priključite telefon za polnjenje ali slušalke in druge zunanje naprave.
  Proizvajalec je uporabil stikala, kot je Cherry MX Red, vendar obstajajo možnosti - lahko kupite model z Cherry MX Brown ali Blue tipkami. Vse je odvisno od želje igralcev. Na vrhu ohišja so multimedijske tipke in gumbi za nadzor osvetlitve ozadja. Zanimiva rešitev je nadzor glasnosti, ki ga izvaja kolo. Podobno kot pri mnogih drugih mehanskih blazinicah z osvetljenim ozadjem ima različne gumbe, ki jih igralec najpogosteje uporablja. Morda jih bodo potrebovali tisti, ki želijo osvetliti kontrolne tipke in jih ne izgubiti med igro. Po mnenju razvijalca lahko ta model prenese do 50 milijonov klikov.

  SteelSeries Apex M750

  Ta model je zelo podoben prejšnji igralni tipkovnici z osvetlitvijo ozadja. Značilnosti se praktično ne razlikujejo. SteelSeries je podjetje, ki je znano po svojih igralnih in upravljalnih napravah. Zato je treba iz tega modela pričakovati le najboljšo kakovost naprave. Pojavi se kot tipkovnica HyperX. Toda proizvajalec je poskrbel za žetone svojega podjetja. Na straneh lahko vidite kapljice, vendar ni bilo dovolj prostora. Telo tipkovnice je izdelano iz aluminija in plastike, zato je njegova teža - več kot 1 kilogram. Da bi osvetlitev ozadja izgledala lepo, je dno stikala narejeno iz prozorne plastike, ki razprši svetlobo.
  Če želite prilagoditi gumbe, morate uporabiti pripomoček tretje osebe. Motor 3 bo pomagal prilagoditi funkcionalnost katerega koli gumba in delati z njimosvetlitev ozadja

  Sklepne ugotovitve

  Cena mehanske tipkovnice za igro s poudarkom je visoka. Še posebej, če govorimo o znanih blagovnih znamkah. Taki modeli lahko stanejo 6000 rubljev. Vendar pa obstajajo manj bizarne mehanske naprave. Ponavadi so bili izdani prej, brez RGB-osvetlitve in imajo samo en barvni sijaj. V večini primerov se zdi, da so mehanske tipkovnice trajnejše pri uporabi, zato jih pogosto kupijo cyberasisti, ki na računalniku porabijo 10-12 ur na dan.

  Sorodne publikacije