Programi za izklop programov, procesov in storitev Windows: najbolj priljubljene pripomočke

Ni skrivnost, da so v sistemih, ki temeljijo na Windowsih, privzeto aktivirani toliko nepotrebnih procesov in storitev, da se glava preprosto vrti. Povsem naravno je, da mnogi razmišljajo o optimizaciji sistema, saj nekateri programčki nalagajo veliko računalniških virov, tako da celo uporabniški programi delujejo zelo počasi. Ampak, če je bila omejena na to! Toda najpogosteje, mnogi ne bodite pozorni na dejstvo, da sistem nenehno spremlja iste ukrepe, uporablja podatke o svoji lokaciji, ne da bi posodobil svoje komponente, itd.

Izključitev vseh nepotrebnih ali neuporabljenih procesov brez posebnega znanja bo zelo problematična. Zato je najbolje, da se zaščitite pred morebitnimi napačnimi dejanji, ki lahko vodijo do nestabilnega delovanja operacijskega sistema Windows, in uporabite, da izklopite nekatere komponente s posebnimi programi, da izklopite programe in sam sistem ter komponente aplikacije, ki jih je namestil uporabnik v ozadju. Toda kakšno vlogo naj daje prednost, saj je veliko teh programčkov mogoče najti na istem internetu, in vsak razvijalec postavi svoj lastni programski izdelek, ki trdi, da je najboljši?


Težave onemogočanja nepotrebnih programov v sistemih Windows

Za začetek se najprej osredotočimo na probleme deaktiviranja ozadja procesov ins pomočjo samih sistemov. Dejstvo je, da v operacijskem sistemu Windows (kakršna koli sprememba, različica ali montaža) obstaja nekaj manjših programov samodejnega izklopa programov in storitev, ki združuje vse možnosti za hkratno kontrolo komponent sistema, kot takega ni.
Uporabniki morajo izklopiti nepotrebne procese v zagonskem delu, onemogočiti neuporabljene komponente sistema Windows, spremeniti nastavitve zagona procesa v razdelku za upravljanje storitev itd. Poleg tega imajo včasih tako nejasna imena, da jih bo težko obravnavati brez posebnega znanja.


Katere procese je mogoče prekiniti?

Preden začnete uporabljati katerikoli program za prekinitev programov, storitev in procesov, se morate odločiti, kaj lahko izklopite in kateri se je bolje ne dotikati. V večini primerov strokovnjaki za fino nastavitev sistema Windows priporočajo, da izključite samo procese in storitve, prikazane na spodnji sliki.
Poleg tega je kot dodatni ukrep pred uporabo katerega koli optimizatorja v vsakem primeru potrebno vnaprej poskrbeti za možnost povrnitve sistema v prejšnje stanje, če gre kaj narobe, vnaprej ustvariti obnovitveno točko.

Najbolj priljubljeni programi za onemogočanje nepotrebnih procesov

Za same aplikacije, kot je že bilo omenjeno, jih lahko veliko najdete na internetu. Vendar pa je med najboljMed uporabniki priljubljenih in priljubljenih aplikacij za ločevanje programov, storitev in procesov, ki ne zahtevajo uporabe posebnih znanj in spretnosti, je mogoče razlikovati naslednje pakete (poleg tega delajo popolnoma varno za sistem):
 • CCleaner;
 • Easy Service Optimizer;
 • Windows Manager.
 • Seveda to še zdaleč ni popoln seznam pripomočkov, ki lahko skoraj samodejno izključijo neuporabljene ali nepotrebne procese. Vendar si zaslužijo veliko pozornosti zaradi enostavnosti uporabe in največjega možnega učinka, ko poskušate povečati hitrost (zmogljivost) računalnika.

  CCleaner

  Ta dobro znana koristnost je seveda posebna merila programske opreme, ki vam omogoča, da optimizirate operacijski sistem, tako da očistite računalnik pred smeti, popravite težave v registru itd. lahko nadzoruje zagonske elemente, ki niso prikazani v standardnih nastavitvah sistema Windows, in izključi ozadje iz seznama nalog razporejevalnika opravil.
  Poleg tega se lahko ta pripomoček uporablja kot program za pravočasno onemogočanje uporabniško izbranih komponent. To omogoča poseben razdelek za nastavitev urnika.

  Easy Service Optimizer

  Ta pripomoček je zanimiv na svoj način, saj je na voljo kot prenosna sprememba, ki ne zahteva namestitve na trdi disk, in tudi med prvo vožnjo samodejno pregleda vse sistemske procese in ponuja optimizacijo z lastnimiprivzete nastavitve.
  Naslednjim uporabnikom svetujemo, da uporabijo varnostne funkcije, ki so na voljo na začetku. Toda za ljubitelje eksperimenta sta še dva načina - optimalna in ekstremna. Vendar je treba uporabiti takšne parametre, ki se imenujejo z razlogom.

  Windows Manager

  Imamo še en program za izklop programov, procesov in storitev, ki temeljijo na sistemu Windows, ki jih mnogi uporabniki niti ne sumijo. Aplikacijo lahko najdete v več različicah, ki so namenjene izključno določeni spremembi sistema Windows (10 8 in 7). Samo vredno omeniti je njegova glavna pomanjkljivost. Aplikacija je plačana in na internetu ne boste našli prosto porazdeljenih aktivacijskih ključev. Toda nekatere domače strani imajo različice z dodatno datoteko s popravki, ki lahko aktivira. Poleg tega je pri nameščanju glavnega izdelka nameščen pripomoček 1-Click Cleaner (če ga ne potrebujete, ga lahko odstranite). Bistvo uporabe tega programa za onemogočanje programov, storitev in procesov je izbrati najprimernejše orodje v želenem delu in ga uporabiti za določene akcije.
  Na primer, orodje za upravljanje storitev zasluži posebno pozornost, ki bo po skeniranju in prejemanju rezultatov pozvana k izvedbi razumne optimizacije sistema s popolno deaktivacijo neuporabljenih ali nepotrebnih aplikacij in procesov v ozadju. In na splošno obstaja tudi veliko orodij v tem paketuza vse priložnosti.

  Dodatni pripomočki

  Kot napredno orodje lahko uporabite vse vrste optimizatorjev, ki imajo module za hitro upravljanje storitev in aplikacij. Včasih se priporoča, da ne onemogočite niti procesov v ozadju, temveč odstranite programe, ki so zanje pomembni. Vsi zgoraj navedeni paketi s takimi nalogami so rešeni brez težav. Vendar pa se paketi iObit Uninstaller štejejo za čim bolj učinkovite in zlahka se znebite celo vgrajene lupine operacijskega sistema appleta z avtomatsko odstranitvijo vseh možnih ostankov.

  Sorodne publikacije