3M, lak za avtomobile: pregledi in ocene proizvajalca

Videz avtomobila je določen s stanjem barve in premaza. Blede barve in mat lak je malo verjetno, da bi naslikal vašega prijatelja. Zato mnogi vozniki razmišljajo o sredstvih za dodatno zaščito. Nekateri lepilo prosojno folijo, drugi pa polirani. In če je strošek prvega postopka približno 40 tisoč rubljev, potem cev poliranje pasta lahko privoščijo vsakogar. Danes bomo preučili 3M polylot. Njegove vrste, značilnosti in značilnosti - nadalje v našem članku.

Značilno

MR je vodilni ameriški potrošnik potrošnega materiala. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1902. Ena glavnih smeri je izdelava lakov. 3M izdeluje pastozne izdelke z mešanico voskov, silikonov in smol.
Polly tako dobi kakovosten oprijem s pobarvano površino. Poleg tega lahko sestavek vključuje pigmente in barvila, ki povečajo barvo telesa.

Kako učinkovita je?

Sestava je sposobna polniti praske in praske na premazih za barve in lake. Poliol 3M-74 ima obnovitveno lastnost. Testenine dajejo LKP sijaj in bogato barvo. Ocene upoštevajte, da 3R poliranje lahko skrije vidne napake telesa. To velja za plitve praske, ki so poškodovale le osnovni emajl in lak. Kot slednja, pasta lahko zagotovi sijajni učinek na zreli površini. Tako izdelek prikriva manjše poškodbe telesa (vključno z "spletom") in naredibarva je bolj živa.

Pogoji uporabe

V navodilih za katero koli MRL za poliranje je navedeno, da se pasta nanese na skrbno oprano in razmaščeno površino. Dela se morajo izvajati brez sončne svetlobe. To je predpogoj.
V nasprotnem primeru se lahko pasta posuši pred časom, učinek pa ne bo zadostoval. Poliranje se običajno izvede po pranju. Opravljanje teh postopkov na različnih mestih ne bi smelo biti. V kratkem času lahko na površino telesa nalijemo veliko prahu. Deloval bo kot abraziv.

Vrste

Proizvajalec proizvaja različne vrste lakov:
 • Wax.
 • Sintetično.
 • Silikoni.
 • Brusilno sredstvo.
 • Razmislite o vsakem posebej.

  Wax

  To je najstarejša vrsta laka. Izdelki iz voska imajo nizke stroške in dober končni rezultat, zaradi katerega so še vedno pomembni na trgu. Dober primer tega je polilinija ZM-39526.
  Zagotavlja sijaj in kakovostno zaščito tovarniške barve in laka. Je pastozna snov. Nanesite ročno ali s pomočjo polirnega kolesa na ekscentrični stroj. Pri izbiri zadnjega pregleda metod priporočamo, da vzamete krog ZM-05729. Ali obstajajo slabosti? Glavna pomanjkljivost je kratkotrajni lak za vosek. Mnenja upoštevajte, da je ta premaz opran po drugi ali tretji ponor.

  Sintetična

  Najbolj priljubljena in razširjena vrsta avtomobilskih poliranih avtomobilov. Lastniki avtomobilov so pozitivni glede izdelka 3M-09377. Ta poliol odlikuje dobra vodoodbojnostlastnosti in se lahko nanese na različne vrste premazov za barve in lake. Za razliko od voska sintetika zagotavlja dolgo zaščito telesa tri mesece.
  Med sintetičnimi laki je treba omeniti čistilce-restavratorje. Kaj so ti izdelki? Z drugimi besedami, je lak za žaromete. 3M-59015 je eden od teh. Uporablja se za obnavljanje voskaste plastike. Kot je navedeno v pregledih, izdelek odstrani manjše praske in vrne preglednost sprednjega dela brez učinka leče. Izdelek vsebuje fine abrazivne snovi in ​​kemične spojine, ki lahko odstranijo vlažno površino. Tudi polilore proizvaja kompleksne lise in praske.
  Naslednje podvrste - polimerne. Imeti številne pozitivne lastnosti:
 • Dolgoročno.
 • Visoka odpornost na padavine, ultravijolične žarke in usedline (vključno s cestno soljo).
 • Zagotovitev LKP bogatega tipa (mora biti izbrana izključno po barvi telesa).
 • Stroj po takem poliranju izgleda kot "nov". Paint dobi globok in sijajen videz. Izdelek lahko skrije "pajke", praske in druge napake LFP. Med slabostmi pregledov so:
 • Zapletenost vloge. Pasta traja dolgo časa na telesu. Ročno ga postavite brez pomena - to je dolgo časa, in učinek bo šibka. Uporabljajte samo ekscentrični stroj.
 • Visoki stroški. Vendar pa je učinek ukrepa popolnoma upravičen. To je najboljša vrsta laka za avto.
 • Silikon

  Po svojih lastnostih so blizu vosku polirani.Prodano v tekoči obliki. Eden od teh je 3M-3903. Odlikujejo ga relativno nizki stroški in enostavnost uporabe. Toda ta sredstva imajo eno pomanjkljivost. Tako kot laki za vosek ne morejo prenesti brezkontaktnega pomivalnika. Kroglo se odstrani po dveh ali treh Kercherjevih aplikacijah.

  Brusni material

  Ti laki vsebujejo abrazivne snovi. Pri obdelavi sestava ne zapolni mikropokrov in prask - odstrani plast laka. Na ta način se znebimo motnega pokritja. Ampak naenkrat bomo opazili, da za redno uporabo ta pasta ne bo ustrezala. Uporablja se lahko največ enkrat na 2 leti.
  Kdaj se ta pasta res uporablja? Brusni poli-logen MR se uporablja pri oksidaciji barve in mastnih madežev. Po obdelavi je treba nanesti zaščitno pasto na površino. Lahko je voščen ali polimerno poliran. Spodaj je navedena najbolj priljubljena pasta iz MR brusnega tipa.

  Polymer 3M-50417

  Za prodajo v embalaži z maso 1 kilogram. Namenjen je odstranjevanju brusnih linij na LKP, ki se lahko oblikujejo po popravilu abrazivnega premaza s stopnjo P1200-3000. Tudi to orodje učinkovito odpravlja sledove oksidacije in prask. Proizvajalec priporoča uporabo stroja za poliranje z ekscentrično napravo in volnenim krogom. Promet ne sme presegati dva tisoč na minuto. V nasprotnem primeru se lahko barva obnovi po vročini.

  Polymer 3M-09374

  To je zelo učinkovita brusilna spojina, ki se uporablja za odstranjevanje zrn R1200-1500. Analogno - polimer 3M-17. Tako kotPrejšnja različica se prodaja v plastični steklenici, ki tehta 1 kilogram. Lahko se nanaša na akrilne in poliakrilne barve. To bistveno zmanjša čas poliranja in zagotavlja sijajni premaz. Proizvajalec priporoča uporabo paste s polirnim kolesom ZM-09550. Zahtevani zavoji ekscentričnega stroja - od 15 do 25 tisoč na minuto.

  3M-75 in njegova uporaba

  To je še en brusni lak. 3M-75 služi za odstranjevanje majhnih prask in prask. Nanesite na temeljito oprano površino. Prisotnost mastnih sledi, smol in bituminoznih madežev je izključena. Obdelava se lahko opravi ročno ali s strojem. Med poliranjem lahko struktura zdrsne navzdol - da se to prepreči, je treba telo rahlo navlažiti z vodo.
  Po prvi plasti je treba uporabiti še eno skladišče - ZM-76. To je polno sive barve. Uporablja se na enak način. Po abrazivnem zdravljenju na telesu uporabite "Karnabu". To je vosek zaščitni polir.

  Antihogramram polylom

  Ta izdelek bomo obravnavali ločeno. V katerih primerih se uporablja? To orodje je namenjeno odstranjevanju hologramov - defektov premazov barv in lakov. Običajno se oblikujejo kot posledica:
 • Uporaba nizkokakovostne ali zapadle polirne paste.
 • Vbrizgavanje abraziva v obliki prahu iz zraka. Kot rezultat, prodre v votlino med telesom in poliranje prtiček, poškoduje lak.
 • Uporaba kroga neprimernega vzorca.
 • Prisotnost sledi mila (sledi šampona itd.).
 • Uporaba umazanega mikrovlaken(v primeru ročnega poliranja).
 • Da bi preprečili nastanek hologramov (še posebej jasno vidni na soncu), uporabite čisto krpo in dobro pasto. Kateri izdelek priporočajo vozniki? Anti-hologram polar 3M-50383 se je izkazal kot dobro dokazan. Ta izdelek se prodaja v litrski steklenici po ceni 2100 rubljev. Namenjen je učinkovitemu in hitremu odpravljanju napak (v tem primeru "hologramov") na temnem laku avtomobila. Pasta naredi površino sijajna in enakomerna, brez prehodov od tona in sijaja. Uporablja se za tovarniške in popravljalne obloge.

  Kako uporabljati?

  ​​Proizvajalec priporoča uporabo ekscentričnega brusilnika v ta namen in modro polirno kolo modela 50388. Pred nanašanjem na krog paste je treba stresati v steklenici. Nato je treba na površino, ki jo je treba obdelati, stisniti majhno količino laka - tako, da ima stroj po treh prehodih na telesu tanko plast paste. Med delom je treba instrument hraniti v razponu od 15 do 25 tisoč na minuto. S srednjim klikom odstranite hologram s površine. Ni potrebno močno pritisniti. V nasprotnem primeru pregrejete barvo. Potem je pri nizkem tlaku potrebno LKP pripeljati do končnega sijaja.
  Mnenja kažejo na številne prednosti te paste:
 • učinkovito odstranjevanje tveganj in "hologrami" na avtomobilu.
 • Dodajanje sijajne površine.
 • Enostavno odstranjevanje ostankov paste.
 • Enostavnost uporabe. Sestava se ne razprši niti pri visokih vrtljajih.
 • Zmožnost uporabe v tovarni in. \ Tpopravilo premazov za barve in lake.
 • Sestavo je treba hraniti na suhem in čistem mestu, nujno v pokončnem položaju. Izogibajte se stiku z očmi in kožo - ravnajte izključno z zaščitnimi rokavicami. Antihologramski poliren iz podjetja MR je shranjen dve leti. Ni nujno, da uporabljate zamujeni izdelek - bo neučinkovit in bo povzročil resne premore na laku.

  Sklep

  Tako smo ugotovili, kaj je avtomobilski polylon in kakšna sredstva je izdala družba MR. Ugotavljamo tudi, da ta proizvajalec izdeluje "modro glino". To orodje odlično absorbira umazanijo v umazanijo LKP. Depoziti se odstranijo tudi iz globokih razpok. Priporoča se, da se pred vsakim poliranjem z abrazivnim sredstvom nanaša modra glina.

  Sorodne publikacije