Kaj je brskalnik Yandex in kako ga namestiti?

Dostop do interneta ni mogoč brez spletnega brskalnika. Prva stvar, ki jo naredimo v zvezi z odhodom na splet, je, da odprete brskalnik, ki obstaja na naši napravi, ne glede na to, ali gre za prenosni računalnik, računalnik, tablični računalnik, pametni telefon itd. privzeto v napravi.

Če pa vaš spletni brskalnik iz določenega razloga ne ustreza vašim udobjem, velikosti ali vmesniku, lahko vedno najdete najboljši brskalnik, ki je pravi za vas. Še posebej, ker lahko naprava namesti več brskalnikov. Ni vam treba pozabiti enega izmed njih, da naredite glavno stvar, ki se privzeto odpre. Torej, poglejmo bližje namestitvi brskalnika, uporabi in preučimo tudi, kaj je "Yandex.Browser", njegove razširitve in različice.

Brskalnik. Ključne funkcije

Brskalnik sam odpira vrata do neskončnih možnosti interneta. Pomen besede Browse je preveden iz angleščine kot "view" ali "scroll". Brskalnik je namenjen odpiranju spletnih strani za vašo zahtevo po prvem kliku. To stori tako, da obdeluje vašo poizvedbo, ki je vnesena v vrstico brskalnika, nato pa naloži želeno stran. Bistvo tega procesa je, da vsaka spletna stran vsebuje posebno kodo, ki jo brskalnik prejme od strežnika zahtevanega spletnega mesta. Po obdelavi brskalnika te kode lahko na zaslonu vidite želeno spletno mesto.


Poleg odprtja strani lahko brskalnik tudi prenesepotrebnih datotek iger, dokumentov, glasbe, programov itd. Pri tem ima ta ali tisti brskalnik svojo stopnjo reakcije. To pomeni, da je hitrost interneta odvisna od hitrosti omrežja, izbranega brskalnika. Tudi brskalniki lahko shranjujejo gesla s strani, pri katerih je za prijavo potrebno geslo. To je zelo priročno, ker vam omogoča, da se hitro prijavite v račun socialnega omrežja, ne da bi nenehno vnašali svoje podatke. Internetni brskalnik si zapomni mesta, ki jih obiščete, in po potrebi lahko zagotovi zgodovino teh obiskov. Prav tako je zelo priročno za to funkcijo brskalnika, kot je obstoj zaznamkov za pogosto obiskana spletna mesta.

Kaj je "Yandex.Browser"?

"Yandex.Browser" je spletni brskalnik, ki se je pojavil šele pred kratkim, leta 2012. To je vedno bolj priljubljena med spletnimi uporabniki. Ta izdelek je ustvarila družba Yandex, ki temelji na Chromiumu. Prenesite "Yandex. Brskalnik je brezplačen. Prva različica tega izdelka je bila predstavljena 1. oktobra 2012." Yandex. Brskalnik je »precej priročen, z dobro odzivno hitrostjo in velikim številom različnih storitev. Z lastnim varnostnim sistemom Protect z avtomatskim pregledom virusov prenesenih datotek in povezav, lahko rečete, da je tak brskalnik iz» Yandexa «precej varen. - Ruski, ukrajinski, turški in angleški. Na vprašanje, kaj je "Yandex". Browser ", ki temelji na Chromium, lahko odgovorite, da je osnova za izdelek Yandex je razvoj" Google "- spletni brskalnik Google Chrome." Programski motor, na katerem"Yandex." Brskalnik se distribuira z Googlom z odprto licenco, zato je "Yandex.Browser" tako kot brskalnik Google Chrome.

Funkcije "Yandex." Brskalnik "

Priročnost uporabe" Yandex. Brskalnik "temelji na mnogih njegovih značilnostih, na primer, ko obiskujete mesta na istih straneh, lahko uporabite funkcijo" Tab ", ki se odpre s klikom na naslovno vrstico.
Za tiste, ki pogosto kupujejo prek spleta, obstaja varen spletni nakupovalni sistem. Protect Protect prav tako preveri vse prenesene datoteke za viruse, vas opozori na nevarna mesta in zaščiti vaša gesla. V brskalniku Yandex obstajajo takšne storitve, kot so iskanje z nasveti, geolokacijo, prevajalcem, preverjanjem črkovanja in številnimi drugimi.

Prenos in namestitev

Pred namestitvijo »brskalnika Yandex« morate preveriti, ali vaša naprava ustreza določenim parametrom. Če imate nameščeno različico operacijskega sistema Windows 7 do 10, je procesor Intel Pentium iz četrte generacije in več, prosti prostor na pomnilniku RAM vsaj 512 MB in 400 MB na disku, nato pa Yandex. Brskalnik mora biti nameščen brez težav. Če želite namestiti "Yandex.Browser" na vašo napravo, jo morate prenesti na uradno stran browser.yandex.ru. Ko kliknete gumb »Prenesi«, odprite datoteko za namestitev v brskalnik. Prenos brskalnika je privzeto v mapi v napravi Download.

PoPojavilo se je okno z varnostnim opozorilom in kliknite gumb »Zaženi«. V oknu »Yandex Quick Browser« lahko po lastni presoji onemogočite možnosti, kot sta »Naredi privzeti brskalnik« in »sodeluje pri izboljšanju storitev Yandex«. S klikom na "Začni uporabljati" lahko dokončate uspešno namestitev in omogočite "Yandex Browser".

Znova namestite ali odstranite

Če morate ponovno namestiti ali odstraniti »brskalnik Yandex«, priporočamo, da najprej začnete sinhronizacijo. Tako boste lahko shranili nastavitve brskalnika (gesla, zaznamke, programe itd.) Na strežniku Yandex in jih nato uporabili po ponovni namestitvi.
Preden izklopite brskalnik Yandex, odstranite ali znova namestite, morate zapreti vse zavihke brskalnika. Nato z odpiranjem menija »Nadzorna plošča Windows« pojdite na razdelek »Aplikacije«. V tem razdelku morate odpreti »Programi in komponente« in nato »Izbriši«. V oknu "Izbriši ali spremeni programe" izberite program "Yandex".
S klikom na gumb "Izbriši" nad seznamom izberite želeno dejanje: "Ponovno namestite" brskalnik (spomnite se, da bodo vse nastavitve potekle) ali "Izbriši". Možnost »izbriši podatke brskanja« zbriše podatke in nastavitve spletnega brskalnika.

Samodejno posodabljanje

Za uporabnike je posodobitev »Yandex.Browser« samodejna. Potreba po samodejnem posodabljanju je ustvarjanje varnega načina delovanja in zaščita naprave predmožne grožnje. Malware in virusi so ustvarjeni vsak dan, novejša različica brskalnika, namenjena zaščiti uporabnika pred njihovimi napadi. Če želite, da se ta postopek posodabljanja samodejno zažene, je treba vklopiti gumb "Samodejno posodabljanje" brskalnika. Tako je posodobitev »Yandex.Browser« privzeto, vendar včasih ni izvedena, ker Windows lahko blokira samodejni postopek posodabljanja. Nato morate ročno posodobiti različico brskalnika Yandex. Nova različica bo zagotovo hitrejša in varnejša.

Ročne posodobitve

Za nadgradnjo brskalnika Yandex na najnovejšo različico, pojdite na uradno stran brskalnika .yandex.ru Tu so najnovejše različice spletnega brskalnika. Browser "bo tako nameščen na starem vzorcu.
Obstaja še en način za posodobitev že nameščene različice "Yandex. Browser". To storite tako, da obiščete nastavitve »Brskalnika Yandex«, ki se nahajajo v bližini gumbov »Strni«, »Obnovi« in »Zapri okno«. Torej, morate iti na ta način: Nastavitve - Napredno - O brskalniku "Yandex". Nato se prikaže okno, ki prikazuje trenutno različico brskalnika in začne preverjati posodobitve. Če najdete novejšo različico, potem ko kliknete gumb »Osveži«, bo brskalnik sam naložil nov vzorec. Po tem ne pozabite klikniti na gumb "Ponovni zagon brskalnika". Če je vaš posodobljeni spletni brskalnik ustrezen, se prikaže naslednje sporočilo: "Uporabljate trenutnegarazličica Yandexa ».

Dodatek za brskalnik. Kaj je to?

Spletni brskalniki lahko vključujejo razširitve (imenovane tudi dodatki, dodatki ali vtičniki), ki se v brskalniku imenujejo dodatne vgrajene aplikacije za najbolj priročno uporabo. Razširitve lahko prilagodite vašim željam in lahko znatno razširijo in izboljšajo številne funkcije spletnega brskalnika. Uporabnikom je koristno, da vedo o možnosti uporabe razširitev (dodatkov, vtičnikov) v svojem brskalniku, saj jim to v veliki meri pomaga z internetom. Na primer, na spletnem mestu vas bo sramilo nekaj tujih besed, katerih prevod vam ni znan. Če želite izvedeti njegov prevod, morate odpreti nov zavihek, poiskati spletnega prevajalca, kopirati in prilepiti besedo. Ko uporabljate posebno razširitev, preprosto premaknite miško nad besedo, da ugotovite njen prevod. Z drugimi besedami, razširitev (dodatek, dodatek ali vtičnik) je majhen program, ki po namestitvi razširja funkcionalnost brskalnika. Kot aplikacije za spletni brskalnik lahko poimenujete različne pretvornike, prevajalce, igre, blokiranje oglasov, vremensko napoved, radio, pregledovalnik pošte, manipulacijo slik in drugo.

Yandex. Razširitve za »Yandex.Browser«

Nekateri dodatki so že nameščeni v »Yandex.Browser«. Oglejte si seznam razširitev v meniju. To storite tako, da izberete gumb "Add-on". V oknu je prikazan seznam razširitev Yandex za Yandex.Browser, ki jih lahko namestite.v spletnem brskalniku. Dovolj je, da premaknete gumb, ki je desno od imena razširitev, v položaj "Vklop". Ta seznam vključuje tudi funkcije brskalnika Yandex, kot so sinhronizacija podatkov, način Turbo in tako naprej.

Razširitev imenika

Nekateri uporabniki morda niso dovolj raznolik seznam razširitev Yandex za Yandex.Brauser. V tem primeru vas računalnik pozove, da prenesete iz trgovine Chrome Chrome v trgovini Chrome ali v imeniku dodatkov brskalnika Opera. To je posledica dejstva, da imajo brskalniki Yandex, Opera in Google enako platformo, kot je navedeno zgoraj. Da bi iz Yandexovega imenika namestili razširitev za" Yandex.Browser", morate v meniju brskalnika izbrati gumb "Dodatki", nato "Imenik razširitev za Yandex. Browser "in po preklopu na stran želene razširitve kliknite gumb" + "(Dodaj v" Yandex Browser "). Po tem se prikaže okno, v katerem so navedeni podatki, do katerih je dostopala ta razširitev. Če se strinjate s tem dostopom, potrdite razširitev Yandex za brskalnik Yandex.

Delo z razširitvami

Poleg dejstva, da je mogoče Yandexovo razširitev za Yandex.Browser omogočiti, izključiti, namestiti iz imenika, jih lahko urejate ali brišete. Dostop do vseh teh funkcij poteka prek menija dodatkov v brskalniku, vendar glede na razširitev niso vsi aktivni. Ko so vključeni nekateri dodatki, se lahko njihova ikona prikaže v "pametni črti" na desni strani. Ko kliknete ikonoDo razširitev dostopate. Če želite, lahko skrijete ikono razširitve Yandex za brskalnik Yandex s klikom na ustrezen gumb. Ustvarite lahko "hotkeys" za hitro aktiviranje želene razširitve. To storite tako, da v meniju brskalnika kliknete gumb »Dodatki« in nato »Hitre tipke za razširitve«. Nato izberite želeno razširitev, dejanje, za katerega želite nastaviti niz "hotkeys", in postavite kazalec na desni strani imena dejanja. Nato nastavimo kombinacijo tipk (Ctrl, Shift, Alt + tipka) in potrdimo dejanje s tipko "OK".

Zanimive razširitve

Seveda je izbira podaljšanja povsem individualna zadeva in je odvisna od interesov, dejavnosti, starosti in mnogih drugih uporabniških lastnosti. Poglejmo le majhen del obstoječih zanimivih razširitev:
 • Yandex, svetovalec - razširitev, ki vam omogoča, da najdete najbolj donosne ponudbe v spletnih trgovinah, preglede strank, poiščite najbližjo trgovino in ugotovite čas dostave.
 • LastPass - omogoča, da ne shranite vseh prijav in gesel v glavo ali na papir. Samodejno zapolni račune, hkrati šifrira podatke o uporabniku in shrani njihove zaupne podatke.
 • QwiqTranslateRu - prevede označeno besedilo iz več jezikov neposredno v pojavno okno.
 • "Pošlji SMS" - Shrani vaš proračun s pošiljanjem sporočil SMS v telefon iz računalnika.
 • FlashBlock - odpravlja vsiljive video in avdio oglase.
 • Lightshot - Ustvari sliko zaslona na zaslonu, uredi sliko,daje tudi povezavo do slike in jo postavi v socialna omrežja.
 • "Yandex. Brskalnik za Android."

  Prav tako je dobra izbira za uporabo "Yandex. Browser" in mobilnih naprav Android. Nekatere funkcije brskalnika so posebej zasnovane za mobilne naprave. Mobilni brskalnik Yandex je hiter in enostaven. Vgrajeno iskanje pametne vrstice vam ne omogoča, da vtipkate polno ime želenega spletnega mesta. Turbo način shranjuje promet in nalaga stran v delih sekunde. To zagotavlja zanesljivo varnost "Yandexa".
  Prav tako lahko mobilni Yandex.Browser sinhronizira podatke z drugimi napravami kvalitativno, ponuja priročen, optimiziran način branja, odstranjevanje neinformativnih elementov spletnega mesta.Za hitrost in udobje je na voljo tudi glasovno iskanje, ki se lahko izvede na glavnem zaslonu mobilne naprave. Za spletni brskalnik bo naredil svoj brskalnik, saj si lahko prenesete »Yandex.Brauzera« za Android in njegove posodobljene različice.

  Sorodne publikacije